Skład na sezon 2013

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Rabiosa
Junior

Re: Skład na sezon 2013

#3651 Postautor: Rabiosa » 17 stycznia 2013, o 22:24

Gelo pisze:Jerry - już bez przesady - poniosło Cię. Mamy skład porównywalny z Ostrowem (podkreślam - na dziś). Rawicz ma skład drugoligowy, a Łódź nie ma wcale - i to jest nasza jedyna pociecha. Nasza obecna kadra ma dwa podstawowe minusy - 1. nie ma w niej gwiazdy 2. złożona jest z matadorów własnego toru. Trojanowski, Kuciapa i Jeleniewski to trójka facetów którzy mają wielką umiejętność spasowania się z torem drużyny, w której aktualne występują - ale skupiają sie tylko na tym. Chciałoby się jednak pojechać (jak co roku) na wyjazdy i być swiadkiem wygranej. A ten skład tego nie gwarantuje nawet w Rawiczu.
ps. i bardzo mnie martwi sytuacja która jest w tej chwili - teoretycznie mamy już skład dopięty - zakontraktowanie jeszcze dwóch zawodników z zagranicy spowoduje kolejną porcję "gnoju po treningach" (vide Mads) i machanie witkami w parku maszyn kto ma jechać w nominowanych. Moim zdaniem 6 seniorów to optymalne rozwiązanie.

racja ...
więc po jakiego .... nam Trojan i Kudriaszow

Awatar użytkownika
malyex
Szkółkowicz

#3652 Postautor: malyex » 17 stycznia 2013, o 22:25

Stefanie, pisze się Kindelmanendem. Jak nie znasz się na żużlu, to nie pisz po pijaku.

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#3653 Postautor: mustafa » 17 stycznia 2013, o 22:27

dumbli pisze:Rozgrzeszę Mustafę bo z tego co pamiętam to on zaczął o tym Piszczu, ale z tego co usłyszałem to warunki przedstawione Piszczowi zupełnie go nie zadowoliły i zrezygnował z rozmów.

Chwila, chwila... Nigdzie nie napisałem, że Piszcz miał u nas jeździć. To, że napisałem, że widuję go co drugi dzień w lubartowskiej siłowni i że biega po ulicy, bo mieszka kila domów ode mnie to nie znaczy, że miał u nas jeździć. Nie gadałem z nim na temat startów ligowych więc zupełnie nie mam pojęcia co zamierza robić w tym roku.

Mad
Senior

#3654 Postautor: Mad » 17 stycznia 2013, o 22:31

Rabiosa pisze:
Gelo pisze:Jerry - już bez przesady - poniosło Cię. Mamy skład porównywalny z Ostrowem (podkreślam - na dziś). Rawicz ma skład drugoligowy, a Łódź nie ma wcale - i to jest nasza jedyna pociecha. Nasza obecna kadra ma dwa podstawowe minusy - 1. nie ma w niej gwiazdy 2. złożona jest z matadorów własnego toru. Trojanowski, Kuciapa i Jeleniewski to trójka facetów którzy mają wielką umiejętność spasowania się z torem drużyny, w której aktualne występują - ale skupiają sie tylko na tym. Chciałoby się jednak pojechać (jak co roku) na wyjazdy i być swiadkiem wygranej. A ten skład tego nie gwarantuje nawet w Rawiczu.
ps. i bardzo mnie martwi sytuacja która jest w tej chwili - teoretycznie mamy już skład dopięty - zakontraktowanie jeszcze dwóch zawodników z zagranicy spowoduje kolejną porcję "gnoju po treningach" (vide Mads) i machanie witkami w parku maszyn kto ma jechać w nominowanych. Moim zdaniem 6 seniorów to optymalne rozwiązanie.

racja ...

Na wypożyczkę do Łodzi za kasę.

jerry78
Trener

#3655 Postautor: jerry78 » 17 stycznia 2013, o 22:33

Rabiosa pisze:racja ...

Może się okazać, że nie będzie potrzeby sprowadzać na mecz u siebie z Rawiczem, Łodzią, Ostrowem rakiety x i rakiety y, więc pojedzie tańszy zawodnik.
Myślę, że taka może być taktyka, ale nic nie przesądzam. Decyzje będą podejmowane w klubie w zależności od stanu finansów, które w tym roku będą oczkiem w głowie zarządu.

dumbli
Szkółkowicz

#3656 Postautor: dumbli » 17 stycznia 2013, o 22:35

mustafa pisze:
dumbli pisze:Rozgrzeszę Mustafę bo z tego co pamiętam to on zaczął o tym Piszczu, ale z tego co usłyszałem to warunki przedstawione Piszczowi zupełnie go nie zadowoliły i zrezygnował z rozmów.

Chwila, chwila... Nigdzie nie napisałem, że Piszcz miał u nas jeździć. To, że napisałem, że widuję go co drugi dzień w lubartowskiej siłowni i że biega po ulicy, bo mieszka kila domów ode mnie to nie znaczy, że miał u nas jeździć. Nie gadałem z nim na temat startów ligowych więc zupełnie nie mam pojęcia co zamierza robić w tym roku.

Spoko człeniu. Dla niektórych poruciarzy wystarczy że powiesz że Piszcz miał sen o żużlu a już uważają że to pewna na stówe wiadomość, że będzie naszym liderem. :lol: :wink:
niespokojny napisał(a):
Sprawka to człowiek mentalnie z jakiegoś starego, skrajnego PGRu na zadupiu. Kononowicz kuźwa.

Awatar użytkownika
losiu
Junior

#3657 Postautor: losiu » 17 stycznia 2013, o 22:36

jerry78 pisze:
Może się okazać, że nie będzie potrzeby sprowadzać na mecz u siebie z Rawiczem, Łodzią, Ostrowem rakiety x i rakiety y, więc pojedzie tańszy zawodnik.
Myślę, że taka może być taktyka, ale nic nie przesądzam. Decyzje będą podejmowane w klubie w zależności od stanu finansów, które w tym roku będą oczkiem w głowie zarządu.

Tylko takie akcje mogą kończyć się fochami... :/
Karol Baran Karol!

Awatar użytkownika
ptgt
Senior

#3658 Postautor: ptgt » 17 stycznia 2013, o 22:37

jerry78 pisze:
Rabiosa pisze:racja ...

To się raczej tyczy do wszystkich meczy wyjazdowych, a nie tych u siebie :)
#NajśmieszniejszaLigaŚwiata

jerry78
Trener

#3659 Postautor: jerry78 » 17 stycznia 2013, o 22:38

Nie wierzę w to, ze zawodnik strzeli focha i zrezygnuje z zarabiania. Jest to trochę niedorzeczne. W wielu klubach tak się robi i chyba nawet dla kibica lepiej, żeby nie wygrywać np. z Rawiczem 65:25, bo nudy.

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#3660 Postautor: mustafa » 17 stycznia 2013, o 22:45

dumbli pisze:Spoko człeniu. Dla niektórych poruciarzy wystarczy że powiesz że Piszcz miał sen o żużlu a już uważają że to pewna na stówe wiadomość, że będzie naszym liderem. :lol: :wink:

Luz :) Tak czy inaczej mam nadzieję, że Tomek gdzieś sobie jeszcze pojeździ. Szkoda, że jego kariera tak się potoczyła. Widać, że zapał jeszcze ma, kontuzja też już raczej zaleczona. Aby popracował jeszcze trochę nad sprzętem to może nie zakończy swojej przygody z żużlem.

Awatar użytkownika
truskawa
Zawodowiec

#3661 Postautor: truskawa » 17 stycznia 2013, o 22:47

Mam gdzieś fochy Korneliussenów i innych Kudriaszowów. Kosztem tej sytuacji wytworzył nam sie na koniec sezonu 2012 kozacki polski skład ;) Podobnie będzie w tym roku, pod koniec sie okaże, że mamy naprawdę konkretną ekipę. Z resztą, wydaje mi się, że pisałem już o tym jakieś dwa miechy temu...? :lol:
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
ptgt
Senior

#3662 Postautor: ptgt » 17 stycznia 2013, o 22:50

Jasne, już to widzę jak na wyjazdy do Gdańska/Grudziądza wystawiamy najlepszych zawodników, a u siebie z Rawiczem jedziemy drugą linią, gdzie małe punkty będą miały kolosalne znaczenie w kontekscie bonusa, a bonusy w tym sezonie będą dla nas na wagę złota. Nie jesteśmy potęgą, żeby pozwalać sobie na takie roszady, do tego lekceważenie rywala często źle się kończy, choćby 2 lata temu u siebie z Rawiczem, gdzie wygraliśmy bodaj 2ma punktami czy pamiętne męczarnie z Opolem.
#NajśmieszniejszaLigaŚwiata

harry
Trener

#3663 Postautor: harry » 17 stycznia 2013, o 23:01

jerry78 pisze:Nie wierzę w to, ze zawodnik strzeli focha i zrezygnuje z zarabiania. Jest to trochę niedorzeczne. W wielu klubach tak się robi i chyba nawet dla kibica lepiej, żeby nie wygrywać np. z Rawiczem 65:25, bo nudy.

Oj Jerry to nie jest takie proste. Zawodnicy zupełnie inaczej to odbierają. Dla nich właśnie najważniejsze są te łatwe mecze.I jak nie mają zakontraktowanych konkretnych meczów to nie wystawianie ich do tych najłatwiejszych zawsze kończy się awanturą.
Tak mi powiedział jeden żużlowiec jak zaproponowałem mu żeby nie jechał w nominowanych bo i tak walnął kompleta w 5 startach: "Jak bedziesz chciał żebym jechał w następnym meczu z rezerwy taktycznej to mi się silnik akurat zepsuje". A taki fajny kumpel był. Tam gdzie są pieniądze nie ma kumpli i nie ma skrupułów.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

jerry78
Trener

#3664 Postautor: jerry78 » 17 stycznia 2013, o 23:04

Wiadomo, różni są, ale zobaczmy na przykład Magnusa z tamtego sezonu. Obraził się? Raczej nie. Zobaczymy jak będzie. To rotowanie składem to mój wymysł, więc nie wiem czy tak będzie, więc nie ma co się do tego przywiązywać.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#3665 Postautor: $korzen$ » 17 stycznia 2013, o 23:07

Powiem wam tyle = :D

Awatar użytkownika
Rabiosa
Junior

#3666 Postautor: Rabiosa » 17 stycznia 2013, o 23:21

a jest ktoś na forum kto z odpowiedzialnością może powiedzieć że klub zamierza zatrudnić jeszcze 2 czy 3 obcokrajowców , czy to tylko znów takie piep....
Mi się w to nie chce wierzyć żeby było 8-9 seniorów.

jack08

#3667 Postautor: jack08 » 17 stycznia 2013, o 23:31

Nie wiem jak Ci Rabiosa to napisać, ale wszystkie znaki na ziemi i na niebie wskazują, że Kildemanda u nas w składzie nie będzie.
Rabiosa pisze:Mi się w to nie chce wierzyć żeby było 8-9 seniorów.
Wiara czyni cuda.

Awatar użytkownika
Chaser
Junior

#3668 Postautor: Chaser » 17 stycznia 2013, o 23:32

Rabiosa pisze:a jest ktoś na forum kto z odpowiedzialnością może powiedzieć że klub zamierza zatrudnić jeszcze 2 czy 3 obcokrajowców , czy to tylko znów takie piep....

Kto bogatemu zabroni?

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#3669 Postautor: Maxx » 17 stycznia 2013, o 23:33

harry pisze:
jerry78 pisze:Nie wierzę w to, ze zawodnik strzeli focha i zrezygnuje z zarabiania. Jest to trochę niedorzeczne. W wielu klubach tak się robi i chyba nawet dla kibica lepiej, żeby nie wygrywać np. z Rawiczem 65:25, bo nudy.

Oj Jerry to nie jest takie proste. Zawodnicy zupełnie inaczej to odbierają. Dla nich właśnie najważniejsze są te łatwe mecze.I jak nie mają zakontraktowanych konkretnych meczów to nie wystawianie ich do tych najłatwiejszych zawsze kończy się awanturą.
Tak mi powiedział jeden żużlowiec jak zaproponowałem mu żeby nie jechał w nominowanych bo i tak walnął kompleta w 5 startach: "Jak bedziesz chciał żebym jechał w następnym meczu z rezerwy taktycznej to mi się silnik akurat zepsuje". A taki fajny kumpel był. Tam gdzie są pieniądze nie ma kumpli i nie ma skrupułów.

Harry ma rację. Kasa misiu, kasa... Czysty komplet wywalczony bez bólu zawsze w kontekście finansów dla zawodnika będzie lepszy niż 11 punktów wywalczonych w meczu "na styku" ku uciesze miejscowych (czytaj: obcych w gruncie rzeczy) kibiców... Tak to działa i to chyba oczywiste w dobie dominacji kasy, czyż nie?

Awatar użytkownika
Fantys
Zawodowiec

#3670 Postautor: Fantys » 17 stycznia 2013, o 23:34

oj czyni oj czyni :) jeszcze DS na rekach moze beda nosic :p

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#3671 Postautor: tezetomaniak » 17 stycznia 2013, o 23:35

Chaser pisze:Kto bogatemu zabroni?

A zadłużonemu ? :D

Awatar użytkownika
istred
Trener

#3672 Postautor: istred » 17 stycznia 2013, o 23:39

Decyzje będą podejmowane w klubie w zależności od stanu finansów, które w tym roku będą oczkiem w głowie zarządu.
Nie tylko w tym, ale w poprzednim też i w jeszcze wcześniejszym również.
Nie wierzę w to, ze zawodnik strzeli focha i zrezygnuje z zarabiania. Jest to trochę niedorzeczne. W wielu klubach tak się robi (...)
Możesz podać przykład choćby z ubiegłego sezonu?
Ja podam kilka przykładów fochów z naszego podwórka:
ubiegły sezon - Mads
wcześniejsze: Howe, Hall, Darkin...

Swoje zdanie pisałem wcześniej. Jest podobne jak Gela - 6 seniorów to optimum.
Większa ilość, szczególnie Polaków-przeciętniaków zawsze powoduje nieporozumienia.

Awatar użytkownika
Hayden
Trener

#3673 Postautor: Hayden » 17 stycznia 2013, o 23:40

stefanzdzialek pisze:
Rabiosa pisze:Dariusz Sprawka powiedział w wywiadzie że prowadzą rozmowy z 22 zawodnikami :shock:
Załużmy hipotetycznie że do klubu zdzwonią :

Watt
Max
Andersson
Zorro
Dryml
Kildemand
Woodward

i wszyscy zgadzają się na warunki jakie im przedstawił we wcześniejszych rozmowach :lol:
Co zrobił by prezes ?

Podpisał by dwa razy z Kildenmanem?

mistrzzzzzz
Motor mocny

jerry78
Trener

#3674 Postautor: jerry78 » 17 stycznia 2013, o 23:45

Istred, nie chce mi się rozpoczynać dyskusji na ten temat, bo skończy się kilkustronicowymi wywodami.
To jest ani Twój problem, ani mój. Są od tego ludzie, którzy będą musieli sobie u nas w klubie z tym poradzić. Wszyscy i tak nie pojadą, kilku będzie musiało kiblować.

harry
Trener

#3675 Postautor: harry » 17 stycznia 2013, o 23:47

Chaser pisze:
Rabiosa pisze:a jest ktoś na forum kto z odpowiedzialnością może powiedzieć że klub zamierza zatrudnić jeszcze 2 czy 3 obcokrajowców , czy to tylko znów takie piep....

Kto bogatemu zabroni?

No to super wiadomość :D
Czyli Gdańsk juz może zacząć robić w gacie ( nie spokojnego bynajmniej).
Miałobyć bardzo ciężko a jest walka o awans? Emocje w tym klubie są jak kolejki górskie w najlepszych parkach zabawowych świata. Darek prezes powinien robić w kontrwywiadzie ale nie wiem czy tam tyle zarabiają. A już myślałem, że tym sezonie bedzie nudno...
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski