Skład na sezon 2014

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

Re: Skład na sezon 2014

#351 Postautor: $korzen$ » 5 listopada 2013, o 19:32

To Jelen na prawde wybiera sie do GKM-u ? :lol: Jak on to oblicza, ze bardziej mu sie oplaci? No chyba, ze Fialkowski gra va bank 8)

Nie ma co rozpaczac, jak za Jelenia i Kuciape przyjdzie Misiek z Ljungiem to ja taka zamiane robie bez chwili zawahania.

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#352 Postautor: Maxx » 5 listopada 2013, o 20:56

go!

Każda hipoteza jest naciągana czy tego chcesz czy nie, dlatego jest tylko hipotezą, podobnie jak nasze czysto hipotetyczne kalkulacje. Można kombinować we wszystkie strony a i tak nikt z nas nie jest w stanie odgadnąć, kto w jakiej dyspozycji będzie w przyszłym sezonie. A dodatkowo w obecnej chwili nawet nie wiemy na dobrą sprawę, kto jest przymierzany do składu (poza Miśkiem). To jest zupełnie luźna dyskusja i tak należy ją traktować 8)

go!
Trener

#353 Postautor: go! » 5 listopada 2013, o 21:07

kibicLBN pisze:To mój ostatni post odnośnie Jelenia, bo dyskusja z niektórymi nie ma sensu,

Masz racje, nie dyskutuj, bo z cyframi sie nie da. Srednie lepsze od Daniela ma Larsen, Miesiac czy Gizatullin

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#354 Postautor: Maxx » 5 listopada 2013, o 21:23

Jeleń asem nie jest ale swoje jedzie. Nie każdy mecz mu wyszedł ale lepsi od niego łapali wpadki. Jeśli o mnie chodzi, nie mam nic przeciw żeby nadal reprezentował barwy swojego rodzinnego miasta.

Awatar użytkownika
MARKO

#355 Postautor: MARKO » 5 listopada 2013, o 22:17

jerry78 pisze:

Mit Jeleniewskiego jako megakozaka na naszym torze chyba wystarczająco obalili koledzy z toru 12 października, a jeszcze wcześniej "ogórek" Schein w 15 biegu w meczu z Łodzią.
Jak ma się tak sadzić i robić z siebie wielką gwiazdę, to krzyżyk na drogę.

Krzyzyk to chetnie od dawna tobie sie nalezy znawco żużlowy !!
tor z Łodzią betonowy ,12 pazdziednika również beton -Daniel to zawodnik toru raczej przyczepnego
to o czym tu mowa -trzeci średnia w lidze itd itp
po co takie bicie piany!

Awatar użytkownika
Blinki
Junior

#356 Postautor: Blinki » 5 listopada 2013, o 22:47

A ja wam mówię Misiek i Jeleń są już dogadani z LBN. obaj czekają tylko na "ostatnią" (misiek na 2) Transzę kasy za miniony sezon i podpisują nową umowę. Wiem Co piszę...... chyba
"Nic tak nie zakłóca rywalizacji co chęć zysku"

Deri
Senior

#357 Postautor: Deri » 5 listopada 2013, o 23:54

Daniel to zawodnik toru raczej przyczepnego
Raczej czy zawodnik przyczepnego? bo to różnica. W 2014 zostają komisarze można się spodziewać ze tory będą betony to po uja nam Daniel znaFco zuzla? :lol:
ps. Tez bym chciał Daniela u nas ale...
Kobieta, która jęczy w nocy, nie warczy w dzień
GeloSMT Swiat na trzeżwo jest nie do przyjęcia.;p

harry
Trener

#358 Postautor: harry » 6 listopada 2013, o 00:16

Daniel lubi tor przyczepny??? No proszę, człowiek ciągle musi sie uczyć. Mi wydawało się, że Daniel mi zawsze mówił że lubi lekko twardo i równo, ale może cos pomyliłem.
Poza tym jest to dla mnie zupełnie oczywiste, że bedą u nas Daniel i Misiek. Po kompromitacji w RF i tylu oszczędnościach nie ma po prostu innej opcji jak mocny skład. I od tych zawodników trzeba budowac skład. To oczywiste i naturalne w takiej sytuacji.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

henek1234
Szkółkowicz

#359 Postautor: henek1234 » 6 listopada 2013, o 07:42

harry pisze:Daniel lubi tor przyczepny??? No proszę, człowiek ciągle musi sie uczyć. Mi wydawało się, że Daniel mi zawsze mówił że lubi lekko twardo i równo, ale może cos pomyliłem.
Poza tym jest to dla mnie zupełnie oczywiste, że bedą u nas Daniel i Misiek. Po kompromitacji w RF i tylu oszczędnościach nie ma po prostu innej opcji jak mocny skład. I od tych zawodników trzeba budowac skład. To oczywiste i naturalne w takiej sytuacji.

zgodzę się , ale dodatkowo jeśli nie będzie mocnego składu to medialnie jesteśmy już i tak udupieni przez RF i oszczędności i nie chcę być złym prorokiem przy mizerii jaką może nam zaserwować zarząd na trybunach poza pierwszym meczem będzie przy dobrych wiatrach max 1,5 tys osób . Dlatego priorytetem powinno być zakontraktowanie w pierwszej kolejności w.w. zawodników !!
I nie powinno być tłumaczenia że brakuje kasy ( chyba po to były potrzebne oszczędności w ub. sezonie )

Awatar użytkownika
MARKO

#360 Postautor: MARKO » 6 listopada 2013, o 08:14

do jerry 78 pozdrawiam cie wyprostowanym palcem domyśl sie którym-
przepraszam za prywate- ale od tego pajaca dostaje maile bez mozliwosci odpisywania

Tobuls
Szkółkowicz

#361 Postautor: Tobuls » 6 listopada 2013, o 08:26

harry pisze:Poza tym jest to dla mnie zupełnie oczywiste, że bedą u nas Daniel i Misiek. Po kompromitacji w RF i tylu oszczędnościach nie ma po prostu innej opcji jak mocny skład. I od tych zawodników trzeba budowac skład. To oczywiste i naturalne w takiej sytuacji.

Wydrukuj i powieś nad łóżkiem.

Myślę podobnie, co więcej wydaje mi się , że będzie jeszcze jeden napieracz. Chyba Prezes jak i Prezes honorowy przekonali się po zawodach w październików jakie jest parcie ludu na dobry żużel. Zadowolenie na twarzy Wojciechowskiego oraz słowa że jest wielki potencjał po tym co widzi pozwalają myśleć optymistycznie.

Myślę, że i sam Prezes się przekonał. Jak już pisał chyba też Harry, przy takiej frekwencji lub podobnej można z samych biletów opłacić w całości dwóch extra napieraczy ( jeżeli się mylę to proszę poprawić ), plus Bogdanka , plus Żuk. Nie wiadomo czy niema już jakiś wstępnych rozmów z równie większymi sponsorami. Z tego co pamiętam Tyskie miało być na trzy lata więc to ostatni rok. Perła chyba sobie trochę pluje w twarz i może zmieni podejście ?
Poza tym nie zapominajmy i Prezes może o tym wie ( mam nadzieje :) ) takich teamów jak Rzeszów,Bydgoszcz nie było u nas od lat. Również GKM i chyba Rybnik ogórkami nie będą jechać. Łódź i Loko też będą trzymali poziom. Największa niewiadomą dla mnie jest w tej chwili Start.
Reasumując nie będzie ogórków w tym sezonie i każdy mecz może przenieść wiele emocji co równa się jak nie kompletem to bardzo wysoka frekwencją czyli nic lepszego jak "kapitalny aspekt finansowy", ale do tego konieczny jest silny skład i chyba Prezes do tego już dojrzał.

Mój typ
Misiek,
Jeleń
ktoś jeszcze
Miesiąc
Baran/Puzon (lobie ich tylko dlatego ) - lub podobny kaliber bo Kudriaszow to w tej chwili głęboka rezerwa
Woodward - tu mam największy problem - nie sadze żeby został i nie mam typu na zamiennika o takiej samej relacji jakość/cena chyba że zostanie Kuciapa w co wątpię

juniorzy - aż tak to się Prezes chyba jeszcze nie wyrobił i tu będzie mizeria
Zawsze najlepszy - Hans Nielsen

jerry78
Trener

#362 Postautor: jerry78 » 6 listopada 2013, o 08:40

MARKO pisze:do jerry 78 pozdrawiam cie wyprostowanym palcem domyśl sie którym-
przepraszam za prywate- ale od tego pajaca dostaje maile bez mozliwosci odpisywania

Urzekła nas wszystkich twoja historia. Przecież odpisałeś na PW, więc po co kłamiesz?
No i zobacz sobie w historii ile z twoich 125 postów odnosi się personalnie do mnie. Masz uraz do mnie? Spotkajmy się i sobie wszystko wyjaśnimy, a nie skarżysz się na forum publicznym jak małe dziecko.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#363 Postautor: Cooper » 6 listopada 2013, o 09:37

truskawa pisze:Rozpatrzcie jeszcze konfigurację asów z kategorią ogórka~3 pkt 8)

Ja widze to tak:

1. zawodnik na 8 pkt
2. zawodnik na 8 pkt.
3. zawodnik na 8 pkt.
4. zawodnik na 8 pkt.
5. zawodnik na 8 pkt.
6. junior na 5 pkt.
7. Madej - czlowiek od ktorego zalezy wszystko, jak zrobi 1 pkt. to wygramy, jak nie to zremisujemy 8) Przegrywac nie zamierzamy tradycyjnie 8) Troche tylko mecze nudne, bo wszystko rozstrzygnie sie w 2. biegu :)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
truskawa
Zawodowiec

#364 Postautor: truskawa » 6 listopada 2013, o 10:43

Cooper pisze:1. zawodnik na 8 pkt
2. zawodnik na 8 pkt.
3. zawodnik na 8 pkt.
4. zawodnik na 8 pkt.
5. zawodnik na 8 pkt.
6. junior na 5 pkt.

1. Miesiąc
2. Woodward
3. Zetterstroem
4. Gizatulin
5. Gafurow
6. Łęgowik
7. Madej
bezwzględnie po piździsku wszędzie :P
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
lombard
Senior

#365 Postautor: lombard » 6 listopada 2013, o 12:15

Tu polecam niektóre ciekawostki bo dotyczą naszych rywali a i widać kto jeszcze jest do wzięcia:

http://eurosport.onet.pl/zuzel

Generalnie to dobrze, że pjezes jest ostrożny, ale ja bym lekko zaryzykował licząc na większe wpływy z biletów 8)

tmaciuszczak

#366 Postautor: tmaciuszczak » 6 listopada 2013, o 14:14

harry
Trener

#367 Postautor: harry » 6 listopada 2013, o 17:39

A czy ktoś w ogóle dzwonił do Miśka i potwierdził te informacje? Bo to może kolejna ściema prezesa? A my się podniecamy jak przedszkolaki?
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

78mOrphe

#368 Postautor: 78mOrphe » 6 listopada 2013, o 17:55

harry pisze:A czy ktoś w ogóle dzwonił do Miśka i potwierdził te informacje? Bo to może kolejna ściema prezesa? A my się podniecamy jak przedszkolaki?

Nie wiem czy ktos dzwonil, ale prezes sie wypowiada przed kameram w tej sprawie, to chyba nie robil by z geby d...

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#369 Postautor: Mars » 6 listopada 2013, o 18:18

tak całe forum już dzwoniło ;) wrzuć na luz , pewnie nie długo się przekonamy .....
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych :lol: :lol:

78mOrphe

#370 Postautor: 78mOrphe » 6 listopada 2013, o 18:52

W tym sezonie, aby sie utrzymac to sklad pokroju zeslorocznego nie wystarczy na pewno, nie mowiac juz o wlaczeniu sie do walki o cos wiecej. Wiec zawodnik pokroju Miskowiak nie powinien byc zaskoczeniem, bo jest to zawodnik, ktory w obecnej odslonie I Ligi z 3 mocnymi spadkowiczami plus Grudziadz i ambitny ponoc Rybnik, nie musi w cale przewodzic w klasyfikacjach. Moze byc mocnym punktem, ale jak juz pokazal zeszly sezon, nie co roku jest pierwsze miejsce w klasyfikacji, co tylko pokazuje ze liga z roku na rok robi sie mocniejsza.

Ciekawe jak potocza sie losy Stachyry, ktory mial tak slaby sezon, ze ciezko bedzie mu znalesc pracodawce w I lidze, ale moze chlopak sie chciec odbudowac, wiec nie mozna na nim wieszac psow i moze sie okazac przydatnym zawodnikiem mimo wszystko.

Puszakowski... sezon pokazal ze roznica miedzy II Liga,a I jest duuuuza... ale ja lubie tego chlopaka i podoba mi sie jego styl jazdy, jako II linia moze by i sie przydal czasem.

Sadze ze miejsce dla Karola w naszym zespole sie skonczylo, nie wiem jak z Pawlem, Kuciapa pewnie w Rzeszowie wyladuje, po tym jak odejda z niego czolowi zawodnicy do EE. I aby myslec o walce o wyzsze cele nie powinno byc sentymentow. Pawla jeszcze widzialbym w druzynie, ale Karol chyba juz wiecej nie pokaze anizeli juz pokazal.

harry
Trener

#371 Postautor: harry » 6 listopada 2013, o 19:42

Nie to mi chodzi, żeby całe forum dzwoniło. Za czasów TŻtu jak ktoś zapodał jakieś nazwisko poważniejsze na forum to Tomek Zalewa na drugi dzień miał już cały wywiad z delikwentem.
A my tu mówimy Jeleniewski, Miskowiak, Ljung, Puzon, Suchecki itd a z nimi jeszcze nikt słowa nie zamienił. Dziennikarze razem z żuzlowcami na urlopach czy jak?

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#372 Postautor: Hans » 6 listopada 2013, o 20:14

$korzen$ pisze:To Jelen na prawde wybiera sie do GKM-u ? :lol: Jak on to oblicza, ze bardziej mu sie oplaci? No chyba, ze Fialkowski gra va bank 8)

Widzę, że Daniel niezwykle rozchwytywany w tym roku. Widzą go w Grudziądzu, Rzeszowie, Rybniku.. Oby tylko Prezes nie dał ciała, bo bądź co bądź Jeleń musi być w składzie KMŻu, czy to nam się podoba czy nie.

Chętnie bym widział w składzie również Zbyszka Sucheckiego.

Mam nadzieję, że Prezes nie robi nam wody z mózgu mówiąc o wysokich celach. No chyba, że to wabik na sponsorów ( podobna praktyka: Orzeł i ROW).
Z Oskarem coś wiadomo?

Awatar użytkownika
truskawa
Zawodowiec

#373 Postautor: truskawa » 6 listopada 2013, o 22:07

harry pisze:Za czasów TŻtu jak ktoś zapodał jakieś nazwisko poważniejsze na forum to Tomek Zalewa na drugi dzień miał już cały wywiad z delikwentem.
Za czasów TŻ internet nie był tak powszechny jak dziś, a forum było jakimś tam w miare wiarygodnym źródłem informacji, tymbardziej, że wypowiadał się na nim Prezes klubu.
Dzisiaj zawodnicy wysyłają oferty do wszystkich klubów i odwrotnie, a na forum dominuje filozofowanie bez wiedzy.
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN

harry
Trener

#374 Postautor: harry » 6 listopada 2013, o 22:19

Tym bardziej z wielką chęcią poczytałbym o tym kto jakie oferty wysłał i otrzymał w kontekście naszego klubu. Może okazałoby się że ci którzy są u nas na topie ( kibiców) w ogóle nie są zainteresowani występami w naszej drużynie i odwrotnie.

max3
Zawodowiec

#375 Postautor: max3 » 7 listopada 2013, o 13:13

Klub pozyskal bardzo mocnego sponsora firme Real ,głowny sponsor Ułamka:)Jeleniewski podobno nie chce startowac w Lublinie (chodzi o Sprawke).