Nie ma co rozpaczac, jak za Jelenia i Kuciape przyjdzie Misiek z Ljungiem to ja taka zamiane robie bez chwili zawahania.
Skład na sezon 2014
Re: Skład na sezon 2014
To Jelen na prawde wybiera sie do GKM-u ?
Jak on to oblicza, ze bardziej mu sie oplaci? No chyba, ze Fialkowski gra va bank
Nie ma co rozpaczac, jak za Jelenia i Kuciape przyjdzie Misiek z Ljungiem to ja taka zamiane robie bez chwili zawahania.
go!
Każda hipoteza jest naciągana czy tego chcesz czy nie, dlatego jest tylko hipotezą, podobnie jak nasze czysto hipotetyczne kalkulacje. Można kombinować we wszystkie strony a i tak nikt z nas nie jest w stanie odgadnąć, kto w jakiej dyspozycji będzie w przyszłym sezonie. A dodatkowo w obecnej chwili nawet nie wiemy na dobrą sprawę, kto jest przymierzany do składu (poza Miśkiem). To jest zupełnie luźna dyskusja i tak należy ją traktować
Każda hipoteza jest naciągana czy tego chcesz czy nie, dlatego jest tylko hipotezą, podobnie jak nasze czysto hipotetyczne kalkulacje. Można kombinować we wszystkie strony a i tak nikt z nas nie jest w stanie odgadnąć, kto w jakiej dyspozycji będzie w przyszłym sezonie. A dodatkowo w obecnej chwili nawet nie wiemy na dobrą sprawę, kto jest przymierzany do składu (poza Miśkiem). To jest zupełnie luźna dyskusja i tak należy ją traktować
MOTOR LUBLIN
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
kibicLBN pisze:To mój ostatni post odnośnie Jelenia, bo dyskusja z niektórymi nie ma sensu,
Masz racje, nie dyskutuj, bo z cyframi sie nie da. Srednie lepsze od Daniela ma Larsen, Miesiac czy Gizatullin
Jeleń asem nie jest ale swoje jedzie. Nie każdy mecz mu wyszedł ale lepsi od niego łapali wpadki. Jeśli o mnie chodzi, nie mam nic przeciw żeby nadal reprezentował barwy swojego rodzinnego miasta.
MOTOR LUBLIN
jerry78 pisze:
Mit Jeleniewskiego jako megakozaka na naszym torze chyba wystarczająco obalili koledzy z toru 12 października, a jeszcze wcześniej "ogórek" Schein w 15 biegu w meczu z Łodzią.
Jak ma się tak sadzić i robić z siebie wielką gwiazdę, to krzyżyk na drogę.
Krzyzyk to chetnie od dawna tobie sie nalezy znawco żużlowy !!
tor z Łodzią betonowy ,12 pazdziednika również beton -Daniel to zawodnik toru raczej przyczepnego
to o czym tu mowa -trzeci średnia w lidze itd itp
po co takie bicie piany!
A ja wam mówię Misiek i Jeleń są już dogadani z LBN. obaj czekają tylko na "ostatnią" (misiek na 2) Transzę kasy za miniony sezon i podpisują nową umowę. Wiem Co piszę...... chyba
"Nic tak nie zakłóca rywalizacji co chęć zysku"
Raczej czy zawodnik przyczepnego? bo to różnica. W 2014 zostają komisarze można się spodziewać ze tory będą betony to po uja nam Daniel znaFco zuzla?Daniel to zawodnik toru raczej przyczepnego
ps. Tez bym chciał Daniela u nas ale...
Kobieta, która jęczy w nocy, nie warczy w dzień
GeloSMT Swiat na trzeżwo jest nie do przyjęcia.;p
GeloSMT Swiat na trzeżwo jest nie do przyjęcia.;p
Daniel lubi tor przyczepny??? No proszę, człowiek ciągle musi sie uczyć. Mi wydawało się, że Daniel mi zawsze mówił że lubi lekko twardo i równo, ale może cos pomyliłem.
Poza tym jest to dla mnie zupełnie oczywiste, że bedą u nas Daniel i Misiek. Po kompromitacji w RF i tylu oszczędnościach nie ma po prostu innej opcji jak mocny skład. I od tych zawodników trzeba budowac skład. To oczywiste i naturalne w takiej sytuacji.
Poza tym jest to dla mnie zupełnie oczywiste, że bedą u nas Daniel i Misiek. Po kompromitacji w RF i tylu oszczędnościach nie ma po prostu innej opcji jak mocny skład. I od tych zawodników trzeba budowac skład. To oczywiste i naturalne w takiej sytuacji.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
harry pisze:Daniel lubi tor przyczepny??? No proszę, człowiek ciągle musi sie uczyć. Mi wydawało się, że Daniel mi zawsze mówił że lubi lekko twardo i równo, ale może cos pomyliłem.
zgodzę się , ale dodatkowo jeśli nie będzie mocnego składu to medialnie jesteśmy już i tak udupieni przez RF i oszczędności i nie chcę być złym prorokiem przy mizerii jaką może nam zaserwować zarząd na trybunach poza pierwszym meczem będzie przy dobrych wiatrach max 1,5 tys osób . Dlatego priorytetem powinno być zakontraktowanie w pierwszej kolejności w.w. zawodników !!
I nie powinno być tłumaczenia że brakuje kasy ( chyba po to były potrzebne oszczędności w ub. sezonie )
do jerry 78 pozdrawiam cie wyprostowanym palcem domyśl sie którym-
przepraszam za prywate- ale od tego pajaca dostaje maile bez mozliwosci odpisywania
przepraszam za prywate- ale od tego pajaca dostaje maile bez mozliwosci odpisywania
harry pisze:Poza tym jest to dla mnie zupełnie oczywiste, że bedą u nas Daniel i Misiek. Po kompromitacji w RF i tylu oszczędnościach nie ma po prostu innej opcji jak mocny skład. I od tych zawodników trzeba budowac skład. To oczywiste i naturalne w takiej sytuacji.
Wydrukuj i powieś nad łóżkiem.
Myślę podobnie, co więcej wydaje mi się , że będzie jeszcze jeden napieracz. Chyba Prezes jak i Prezes honorowy przekonali się po zawodach w październików jakie jest parcie ludu na dobry żużel. Zadowolenie na twarzy Wojciechowskiego oraz słowa że jest wielki potencjał po tym co widzi pozwalają myśleć optymistycznie.
Myślę, że i sam Prezes się przekonał. Jak już pisał chyba też Harry, przy takiej frekwencji lub podobnej można z samych biletów opłacić w całości dwóch extra napieraczy ( jeżeli się mylę to proszę poprawić ), plus Bogdanka , plus Żuk. Nie wiadomo czy niema już jakiś wstępnych rozmów z równie większymi sponsorami. Z tego co pamiętam Tyskie miało być na trzy lata więc to ostatni rok. Perła chyba sobie trochę pluje w twarz i może zmieni podejście ?
Poza tym nie zapominajmy i Prezes może o tym wie ( mam nadzieje
Reasumując nie będzie ogórków w tym sezonie i każdy mecz może przenieść wiele emocji co równa się jak nie kompletem to bardzo wysoka frekwencją czyli nic lepszego jak "kapitalny aspekt finansowy", ale do tego konieczny jest silny skład i chyba Prezes do tego już dojrzał.
Mój typ
Misiek,
Jeleń
ktoś jeszcze
Miesiąc
Baran/Puzon (lobie ich tylko dlatego ) - lub podobny kaliber bo Kudriaszow to w tej chwili głęboka rezerwa
Woodward - tu mam największy problem - nie sadze żeby został i nie mam typu na zamiennika o takiej samej relacji jakość/cena chyba że zostanie Kuciapa w co wątpię
juniorzy - aż tak to się Prezes chyba jeszcze nie wyrobił i tu będzie mizeria
Zawsze najlepszy - Hans Nielsen
MARKO pisze:do jerry 78 pozdrawiam cie wyprostowanym palcem domyśl sie którym-
Urzekła nas wszystkich twoja historia. Przecież odpisałeś na PW, więc po co kłamiesz?
No i zobacz sobie w historii ile z twoich 125 postów odnosi się personalnie do mnie. Masz uraz do mnie? Spotkajmy się i sobie wszystko wyjaśnimy, a nie skarżysz się na forum publicznym jak małe dziecko.
truskawa pisze:Rozpatrzcie jeszcze konfigurację asów z kategorią ogórka~3 pkt
Ja widze to tak:
1. zawodnik na 8 pkt
2. zawodnik na 8 pkt.
3. zawodnik na 8 pkt.
4. zawodnik na 8 pkt.
5. zawodnik na 8 pkt.
6. junior na 5 pkt.
7. Madej - czlowiek od ktorego zalezy wszystko, jak zrobi 1 pkt. to wygramy, jak nie to zremisujemy
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Cooper pisze:1. zawodnik na 8 pkt
2. zawodnik na 8 pkt.
3. zawodnik na 8 pkt.
4. zawodnik na 8 pkt.
5. zawodnik na 8 pkt.
6. junior na 5 pkt.
1. Miesiąc
2. Woodward
3. Zetterstroem
4. Gizatulin
5. Gafurow
6. Łęgowik
7. Madej
bezwzględnie po piździsku wszędzie
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN
Tu polecam niektóre ciekawostki bo dotyczą naszych rywali a i widać kto jeszcze jest do wzięcia:
http://eurosport.onet.pl/zuzel
Generalnie to dobrze, że pjezes jest ostrożny, ale ja bym lekko zaryzykował licząc na większe wpływy z biletów
http://eurosport.onet.pl/zuzel
Generalnie to dobrze, że pjezes jest ostrożny, ale ja bym lekko zaryzykował licząc na większe wpływy z biletów
-
tmaciuszczak
A czy ktoś w ogóle dzwonił do Miśka i potwierdził te informacje? Bo to może kolejna ściema prezesa? A my się podniecamy jak przedszkolaki?
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
harry pisze:A czy ktoś w ogóle dzwonił do Miśka i potwierdził te informacje? Bo to może kolejna ściema prezesa? A my się podniecamy jak przedszkolaki?
Nie wiem czy ktos dzwonil, ale prezes sie wypowiada przed kameram w tej sprawie, to chyba nie robil by z geby d...
tak całe forum już dzwoniło
wrzuć na luz , pewnie nie długo się przekonamy .....
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych

W tym sezonie, aby sie utrzymac to sklad pokroju zeslorocznego nie wystarczy na pewno, nie mowiac juz o wlaczeniu sie do walki o cos wiecej. Wiec zawodnik pokroju Miskowiak nie powinien byc zaskoczeniem, bo jest to zawodnik, ktory w obecnej odslonie I Ligi z 3 mocnymi spadkowiczami plus Grudziadz i ambitny ponoc Rybnik, nie musi w cale przewodzic w klasyfikacjach. Moze byc mocnym punktem, ale jak juz pokazal zeszly sezon, nie co roku jest pierwsze miejsce w klasyfikacji, co tylko pokazuje ze liga z roku na rok robi sie mocniejsza.
Ciekawe jak potocza sie losy Stachyry, ktory mial tak slaby sezon, ze ciezko bedzie mu znalesc pracodawce w I lidze, ale moze chlopak sie chciec odbudowac, wiec nie mozna na nim wieszac psow i moze sie okazac przydatnym zawodnikiem mimo wszystko.
Puszakowski... sezon pokazal ze roznica miedzy II Liga,a I jest duuuuza... ale ja lubie tego chlopaka i podoba mi sie jego styl jazdy, jako II linia moze by i sie przydal czasem.
Sadze ze miejsce dla Karola w naszym zespole sie skonczylo, nie wiem jak z Pawlem, Kuciapa pewnie w Rzeszowie wyladuje, po tym jak odejda z niego czolowi zawodnicy do EE. I aby myslec o walce o wyzsze cele nie powinno byc sentymentow. Pawla jeszcze widzialbym w druzynie, ale Karol chyba juz wiecej nie pokaze anizeli juz pokazal.
Ciekawe jak potocza sie losy Stachyry, ktory mial tak slaby sezon, ze ciezko bedzie mu znalesc pracodawce w I lidze, ale moze chlopak sie chciec odbudowac, wiec nie mozna na nim wieszac psow i moze sie okazac przydatnym zawodnikiem mimo wszystko.
Puszakowski... sezon pokazal ze roznica miedzy II Liga,a I jest duuuuza... ale ja lubie tego chlopaka i podoba mi sie jego styl jazdy, jako II linia moze by i sie przydal czasem.
Sadze ze miejsce dla Karola w naszym zespole sie skonczylo, nie wiem jak z Pawlem, Kuciapa pewnie w Rzeszowie wyladuje, po tym jak odejda z niego czolowi zawodnicy do EE. I aby myslec o walce o wyzsze cele nie powinno byc sentymentow. Pawla jeszcze widzialbym w druzynie, ale Karol chyba juz wiecej nie pokaze anizeli juz pokazal.
Nie to mi chodzi, żeby całe forum dzwoniło. Za czasów TŻtu jak ktoś zapodał jakieś nazwisko poważniejsze na forum to Tomek Zalewa na drugi dzień miał już cały wywiad z delikwentem.
A my tu mówimy Jeleniewski, Miskowiak, Ljung, Puzon, Suchecki itd a z nimi jeszcze nikt słowa nie zamienił. Dziennikarze razem z żuzlowcami na urlopach czy jak?
A my tu mówimy Jeleniewski, Miskowiak, Ljung, Puzon, Suchecki itd a z nimi jeszcze nikt słowa nie zamienił. Dziennikarze razem z żuzlowcami na urlopach czy jak?
$korzen$ pisze:To Jelen na prawde wybiera sie do GKM-u ?Jak on to oblicza, ze bardziej mu sie oplaci? No chyba, ze Fialkowski gra va bank
![]()
Widzę, że Daniel niezwykle rozchwytywany w tym roku. Widzą go w Grudziądzu, Rzeszowie, Rybniku.. Oby tylko Prezes nie dał ciała, bo bądź co bądź Jeleń musi być w składzie KMŻu, czy to nam się podoba czy nie.
Chętnie bym widział w składzie również Zbyszka Sucheckiego.
Mam nadzieję, że Prezes nie robi nam wody z mózgu mówiąc o wysokich celach. No chyba, że to wabik na sponsorów ( podobna praktyka: Orzeł i ROW).
Z Oskarem coś wiadomo?
Za czasów TŻ internet nie był tak powszechny jak dziś, a forum było jakimś tam w miare wiarygodnym źródłem informacji, tymbardziej, że wypowiadał się na nim Prezes klubu.harry pisze:Za czasów TŻtu jak ktoś zapodał jakieś nazwisko poważniejsze na forum to Tomek Zalewa na drugi dzień miał już cały wywiad z delikwentem.
Dzisiaj zawodnicy wysyłają oferty do wszystkich klubów i odwrotnie, a na forum dominuje filozofowanie bez wiedzy.
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN
Tym bardziej z wielką chęcią poczytałbym o tym kto jakie oferty wysłał i otrzymał w kontekście naszego klubu. Może okazałoby się że ci którzy są u nas na topie ( kibiców) w ogóle nie są zainteresowani występami w naszej drużynie i odwrotnie.
Klub pozyskal bardzo mocnego sponsora firme Real ,głowny sponsor Ułamka:)Jeleniewski podobno nie chce startowac w Lublinie (chodzi o Sprawke).