Plakaty
- tezetomaniak
- Trener
Re: Plakaty
widzac Twoje zaangazowanie Egon jestes jedna z ostatnich osob do ktorych bym kierowal te slowa 
- Egon
- Zawodowiec
gizmo pisze:egon jechalem wczoraj 3 maja okolo 21 i ten slup cały zaklejony byl plakatami strongman. Z żuzlowych to chyba jeden bylo widac i to w polowie, ja wczoraj powiesiłem kilka na przystankach. dziwne ze nie poszly te plakaty, poprzednio jakos szybko wychodzily z barku nawet w ciagu jednego dnia chyba.
No ci strongmani mnie dobijają
A tak poza tym dziś na deptaku wisiały prawie na każdym słupie plakaty z takiej twardej tektury promujące jakąś imprezę bodajże w Graffiti..można się domyśleć co teraz tam wisi
Motor! Motor! Tylko Motor!
J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."
J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."
Jak będe miał czas przed nastepnymi meczami (a ostatnio niestety praktycznie go nie mam) to deklaruje cheć zalepienia Świdnika. Myślę, że 50 sztuk powinno wystarczyć a jak znajde pomocnika to i 100 można rozkleić
Za czasów Tż-u jak rozklejałem pytali się ludzie o żużel i opowiadali historie jak to jeździli na Nielsena więc może czas ich naklonic by zaczeli przyjeżdżać na Rempałów
Jako ciekawostke powiem, że w naszej świdnickiej galerii Venus do tej pory wisi plakat z 2007 roku z meczu Tż- Start Gniezno
(aczkolwiek ja go tam nie wieszałem).
Pozdrawiam!
Za czasów Tż-u jak rozklejałem pytali się ludzie o żużel i opowiadali historie jak to jeździli na Nielsena więc może czas ich naklonic by zaczeli przyjeżdżać na Rempałów
Jako ciekawostke powiem, że w naszej świdnickiej galerii Venus do tej pory wisi plakat z 2007 roku z meczu Tż- Start Gniezno
Pozdrawiam!
A przystanki można oklejać plakatami ? czy zabronione ??? bo na słup to lipa przyklejać.
Minie z 5 minut i zaraz ktoś inny przyjdzie, naklei inny plakat i po ptokach.
Minie z 5 minut i zaraz ktoś inny przyjdzie, naklei inny plakat i po ptokach.
Na przystankach wisi informacja "ZAKAZ NAKLEJANIA" i jakis paragraf z Kodeksu Wykroczen bodajze...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
Czaje. Tylko szkoda że ludzie nie biorą tego pod uwagę. Jak np wiszą plakaty z informacją o strongmen. 
- tezetomaniak
- Trener
nie widze problemu w naklejaniu na przystanki
tylko trzeba naklejac tak, zeby nie przeszkadzalo ludziom w sprawdzaniu przez boczna szybe czy jedzie autobus 
- Egon
- Zawodowiec
tezetomaniak pisze:nie widze problemu w naklejaniu na przystankitylko trzeba naklejac tak, zeby nie przeszkadzalo ludziom w sprawdzaniu przez boczna szybe czy jedzie autobus
Art. 63a Kodeksu Wykroczeń mówi o tym zakazie. Wykroczenie to jest zagrożone mandatem w wysokości do 500zł. Chyba to jest największy minus naklejania na przystankach
- tezetomaniak
- Trener
zeby kogos ukarac wg tego idiotycznego artykulu to trzeba go zlapac za reke. wiele razy wieszalem (
) przy ludziach i jakos nikt nie mial z tym problemu.
- Egon
- Zawodowiec
Dlaczego idiotycznego? Wiesz ja też nie widział bym problemu w tym że gdzieś na przystanku wisiał by sobie ładnie powieszony plakat informujący że odbędzie się mecz..ale idąc dalej tym tropem zaraz obok niego pojawił by się strongman, nauka jazdy, impreza w Graffiti itd itd bo ludziom np lubiącym strongmanów by nie przeszkadzał. Na słupach i skrzynkach byłoby to samo..czyli jeden wielki burdel i śmietnik. Tego chcemy w naszym mieście? A gdzie jakakolwiek estetyka?
- tezetomaniak
- Trener
dla mnie akurat wazniejsza jest frekwencja na meczu niz estetyka przystankow autobusowych ;> Sam plakat w sobie jest estetyczny, a ze inni beda doklejac swoje nauki jazdy czy korepetycje z matematyki napisane na kartce w kratke to mnie zupelnie nie obchodzi. Nie widze zadnego sensu wieszania na slupach, bo za 10 minut jest to zaklejone. Szkoda czasu, pieniedzy i nerwow.
- Egon
- Zawodowiec
tezetomaniak pisze:dla mnie akurat wazniejsza jest frekwencja na meczu niz estetyka przystankow autobusowych ;> Sam plakat w sobie jest estetyczny, a ze inni beda doklejac swoje nauki jazdy czy korepetycje z matematyki napisane na kartce w kratke to mnie zupelnie nie obchodzi. Nie widze zadnego sensu wieszania na slupach, bo za 10 minut jest to zaklejone. Szkoda czasu, pieniedzy i nerwow.
Sam plakat jest estetyczny fakt..tylko że jest estetyczny przez tydzień..może dwa a co później? Ani słup ogłoszeniowy ani taka partyzantka jak naklejanie po cichu na przystankach to nie jest dobre wyjście..to też jest jakaś tam otoczka tego sportu i tworzenie opinii na temat żużla i jego kibiców..
Mnie na przykład zastanawia czy byłaby możliwość dogadania się z miastem w kwestii wieszania plakatów właśnie na przystankach..na plakacie umieściło by się taką informację powiedzmy "za zgodą UM Lublin" czy coś takiego. Inni by nie wieszali..w końcu to promocja sportu a nie jakichś tam interesów prywatnych..
-
Speedway Fan
- Senior
Z tego cokiedys gdzies czytalem to do miasta nalezy kilka przestankow, a reszta to nalezy do mpk czy cos w tym stylu.Mnie na przykład zastanawia czy byłaby możliwość dogadania się z miastem w kwestii wieszania plakatów właśnie na przystankach
to też jest jakaś tam otoczka tego sportu i tworzenie opinii na temat żużla i jego kibiców..
jaka opinie ? ze zuzlowi kibice to chuligani bo powiesili plakat promujacy mecz na przestanku ?
- tezetomaniak
- Trener
Egon pisze:tylko że jest estetyczny przez tydzień..może dwa a co później?
pozniej go nie ma bo ktos go zerwal/zakleil, a jak jest dalej to na niego sie nakleja plakat zapraszajacy na kolejny mecz ligowy ;>
normalnemu czlowiekowi plakat takiego formatu w niczym nie przeszkadza, o ile nie jest powieszony na rozkladzie jazdy ;] wczoraj jak przejezdzalem obok przystankow na ktorych znalazly sie plakaty to kilka osob z niemalym zainteresowaniem sie im przygladalo. tym samym, w oczach normalnego czlowieka wizerunek zuzla nie ucierpi bo ktos powiesil plakat na przystanku.
a z miastem sie nie dogadasz w zadnej sprawie, tym bardziej wieszania plakatow na przystankach, bo dla nich to jest za duzo roboty a sprawa za mala. Powiedza ci, ze jak sie zgodza tutaj, to reszta tez bedzie chciala albo ze bedzie problem bo kto to bedzie potem zrywal, albo czyscil z kleju od tasmy
a jesli przystanki sa MPK to za ewentualne wieszanie jeszcze zazycza sobie $$$
- Lumpproletariacki
- Szkółkowicz
Jest kilkadziesiat przystankow, na ktorych mozna spokojnie i za darmo wieszac, moze uda mi sie zdobyc ich liste. Tylko nie zawsze MPO czy inni czysciciele sa wystarczajaco poinformowani co do lokalizacji takich przystankow i potrafia wygolic obklejona wiate jeszcze zanim pojawi sie jakiekolwiek zycie na osiedlu
W czasie kampanii sam widzialem kilka plakatow o meczu na przystankach, ale nie pamietam gdzie to bylo
wczoraj jak przejezdzalem obok przystankow na ktorych znalazly sie plakaty to kilka osob z niemalym zainteresowaniem sie im przygladalo.
a moglbys powiedzieć które to były przystanki? :-> hehe Ja nakleiłem plakaty na kilku przystankach, na kilku stał slup z ogloszeniami to tam nakleiłem. Nikt nie miał nic przeciwko temu abym je nakleil bo akurat jak je naklejałem to była 1 w nocy (wracałem z pracy) i nikogo nie było
Pozdrawiam
- tezetomaniak
- Trener
gizmo pisze:a moglbys powiedzieć które to były przystanki? :->
glownie czechow. okolice reala, orfeusza, dwa na paderewskiego ;>
Ostatnio zmieniony 4 lipca 2009, o 15:15 przez tezetomaniak, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Ja jeszcze widzialem na Krakowskim Przedmiesiu na budynku w którym jest Bar Smaczek.
gizmo na jakich terenach działasz?
dotychczas przed meczami wieszalem na terenie poreby, widoku, okolice tesco/obi, orkana, armii krajowej, jana pawła jak ktoś ma ochote na wspolne rozwieszanie to dajcie znac w poniedziałek prawdopodobnie mam wolny wieczor tak od 22-23 to jak by były plakaty możemy pojeździć po okolicy typu krasnicka, zana, bohaterów m.c. armii krajowej, jana pawła, itp. pozdro 
Pozdrawiam
- tezetomaniak
- Trener
narzekal ktos ze strongmany nam zaklejaja plakaty ;>
oto maly rewanz na ulicy glebokiej, szkoda ze maja wiekszy format

a to drugie zdjecie dokumentujace plakatowanie chyba w akcie desperacji

oto maly rewanz na ulicy glebokiej, szkoda ze maja wiekszy format

a to drugie zdjecie dokumentujace plakatowanie chyba w akcie desperacji

gorzej jak jakis strong manowy kibic zerwie nasz zeby dowiedziec sie co to
ale spoko, az mi sie morda usmiechnela
Ja zauwazylem ze kilka moich ktore wieszałem juz niestety ktos zerwał ale na szczescie wiekszosc nadal wisi.
Pozdrawiam
tezetomaniak pisze:narzekal ktos ze strongmany nam zaklejaja plakaty ;>
oto maly rewanz na ulicy glebokiej, szkoda ze maja wiekszy format![]()
a to drugie zdjecie dokumentujace plakatowanie chyba w akcie desperacji![]()
w ten sposób wdajecie(my) sie w niepotrzebną wojnę na plakaty. lepiej wieszać obok. ze smutkiem dostrzegam, że jednak zanikają formy kulturalnego plakatowania; sam pamiętam kiedy onegdaj - jeszcze w czasach studiów - plakatowaliśmy miasto przed różnymi imprezami, to robiło się to w taki sposób, aby zaklejać plakaty informujące o wydarzeniach, które już się odbyły, a nie o przyszłych. Z tym, że wtedy nikt nie urządzał sobie jaj zaklejając własnymi plakatami całego słupa lub tablicy. Zawsze zostawiano miejsce dla innych.
r
pozdrawia:
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
gizmo pisze:gorzej jak jakis strong manowy kibic zerwie nasz zeby dowiedziec sie co to![]()
Ja jeden strongmanowy plakat zerwalem na slupie ogloszeniowym przy Teatrze w Budowie bo zaslanial nasz plakat i po tym zabiegu bylo kilkanascie plakatow strongmenow ktore doslownie zaslonily caly slup a na ich tle nasz plakat widoczny z daleka