Motor Lublin w sezonie 2020

żużel w Lublinie

Ktorego z tych zawodnikow widzialbys w naszych barwach w sezonie 2020?

Drabik
84
24%
Kasprzak
35
10%
Smektala
43
12%
Jamrog
9
3%
Doyle
33
9%
Hancock
1
0%
Fricke
15
4%
Milik
3
1%
Zagar
29
8%
Lambert
43
12%
Woryna
9
3%
Iversen
2
1%
Jeleniewski
14
4%
Walasek
3
1%
Bober
17
5%
Gala :)
11
3%

Liczba głosów: 351

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
istred
Trener

Re: Motor Lublin w sezonie 2020

#3351 Postautor: istred » 14 września 2020, o 13:59

Nie wrzucaj wszystkich do jednego worka. Są osoby, które wszystkich będą krytykować, bo inaczej nie potrafią. Ale to nie oznaczy, że nie ma osób, które starają się rzeczowo ocenić podejmowane przez menadżera decyzje. Nie przypominam sobie żebym krytykował Wardzałę czy Dzikowskiego. Co do Śledzia miałem na początku wątpliwości, ale jego praca w Lublinie była bardzo udana, choć niektóre decyzje były kontrowersyjne.
Wielu podejmowanych decyzji jest kontrowersyjna i można je różnie oceniać, jednak błędy popełniane przez Ziółkowskiego były często zero-jedynkowe. Z brakiem taktycznych w Zielonej ciężko w ogóle dyskutować. Tłumaczenie wczoraj, że nie wystawił Hampela w 15, bo w 14 trzeba było wygrać 5:1 też nie wymaga komentarza...
Szkoda, że finalnie te decyzje skutkowały 6 miejscem w lidze, a nie walką o medale.

KrzyczącyK1b1c
Trener

#3352 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 14 września 2020, o 14:05

Mówimy tu o straconej szansie na walkę o medale. Tak, stracona, ale warto teraz zastanowić się nad sytuacją z Lampartem. Media o dziwo nie informują o jego stanie zdrowia, ale chyba najlepiej nie jest. Czy jechanie Firmugą w PO miałoby sens? To mi troszkę "osładza" wczorajszą porażkę.

Flagg
Trener

#3353 Postautor: Flagg » 14 września 2020, o 14:09

Ponoć złamanie czterech kości śródręcza. Resztę sezonu na z głowy
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

KrzyczącyK1b1c
Trener

#3354 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 14 września 2020, o 14:18

Flagg pisze:Ponoć złamanie czterech kości śródręcza. Resztę sezonu na z głowy

Czyli byśmy jechali z Firmugą, dla którego zdobycie punktu, by graniczyło z cudem. Dokładając do tego Jamroga/Miesiąca, którzy w PO też by raczej nie zaistnieli, to ta "szkoda" jest sporo mniejsza przynajmniej dla mnie.

FanatykMotoru
Szkółkowicz

#3355 Postautor: FanatykMotoru » 14 września 2020, o 17:30

Ostatecznie na koniec sezonu zajmujemy 6 miejsce, a więc lokata taka sama jak przed rokiem. Skład personalny był mocniejszy ,ale i rywale się wzmocnili.Pozostaje jednak niedosyt i zawód bo cel do zrealizowania był bardzo blisko. Frajerska porażka w Grudziądzu odbiła się czkawką i zaważyła o braku Motoru w fazie play-off. Czas na poszczególne oceny dla zawodników:
G.Łaguta - początek sezonu przeciętny by nie powiedzieć wprost słaby jak na jego możliwości, wolny na trasie, jednak z każdym kolejnym spotkaniem się rozkręcał. Słabszy mecz z Włókniarzem ,ale to nie on zawiódł najbardziej w tym spotkaniu. Mimo wszystko oczekiwania wobec jego osoby chyba były jednak większe.
M.Michelsen - Bardzo dobry początek sezonu, pózniej w środku coś się posypało ze sprzętem, to jego punktów zabrakło w Zielonej Górze do zdobycia większej ilości i jak się pozniej okazało awansu do fazy play -off. Końcówka zdecydowanie lepsza ale wynik z meczu z Włókniarzem takiemu ambitnemu zawodnikowi nie przystoi. Sezon jednak słabszy niż przed rokiem.
M.Zagar - Chyba niewielu spodziewało się tego, że Matej wykręci średnią 2,069 a jednak to zrobił i pozytywnie zaskoczył. Przyznam się,że jako jeden z niewielu wierzyłem w niego od początku.Słabe występy we Wrocławiu, Rybniku i niestety nieszczęsnym Grudziądzu. Po za tym wielkie brawa, szczególnie za 18 pkt z Unią Leszno bo w tym spotkaniu jezdził jak profesor.Transfer na zdecydowany plus.
P.Miesiąc - zjazd w porównaniu do sezonu 2019 bardzo widoczny. Brak pewnego miejsca w składzie, ciągła walka z Kubą Jamrogiem,ogólnie cień zawodnika sprzed roku. Niestety sezon 2019 był jednorazowym wystrzałem i pewnie teraz zejdzie ligę niżej , ponieważ E - liga dla Pawła to za wysokie progi. Mimo wszystko wielkie dzięki za wkład w dwa awanse z rzędu, oraz utrzymanie i dołożenie cegiełki do osiągnięcia lokaty sprzed roku.
J.Hampel - Niezły sezon Jarka.Jak wyszedł ze startu tak dojechał, gorzej było z walką po trasie ,chodz w niektórych biegach pozytywnie zaskakiwał, zadając kłam tezie,że nie potrafi wyprzedzać. Ogólnie wzmocnienie duże. Bez niego nie było by szans do ostatniej kolejki na play - offy. Mam nadzieję,że zostanie, bo jeszcze ostatniego słowa w tym sporcie nie powiedział.
J.Jamróg -walczył o skład z Pawłem. Dobre występy w Gorzowie i ten wczorajszy . Jego 3 punkty przyczyniły się do sensacyjnego zwycięstwa z Włókniarzem w Częstochowie. Zawiódł w spotkaniach z Unią i i najważniejszym z GKMem, ogólnie powinien dostać więcej szans przy słabszej formie Pawła. Mimo wszystko raczej nie zobaczymy go w przyszłym sezonie u nas.
W.Lampart - tutaj niestety mamy ogromny zjazd w porównaniu z sezonem 2019. Chłopak się cofnął zamiast iść krok do przodu. Tylko niektóre spotkania były dobre. Niestety po raz kolejny tracił sporo punktów na trasie. Oby tylko wrócił jak najszybciej po kontuzji, ponieważ jest nam niezbędny w kolejnym sezonie. Jezdzić potrafi co nie raz udowadniał, ale musi sobie wszystko przeanalizować i wyciągnąć wnioski z tego sezonu by lepiej było w przyszłym.
W.Trofimov - Słaby początek sezonu dobra końcówka. Szkoda,że kończy wiek juniora, bo widać ,że chłopak się rozkręcał w końcówce. Mimo wszystko myślę,że zostanie w tym sporcie. Powinien oczywiście zejść ligę niżej dla dobra siebie i swojego rozwoju.
J.Ziółkowski /M.Kuciapa - Brak odwagi postawienia na jednego z zawodników Miesiąc/Jamróg w decydującej części sezonu, plus za przygotowanie nawierzchni odpowiadającej naszym zawodnikom. Niezrozumiałe niektóre decyzje taktyczne w poszczególnych spotkaniach. Przydał by się tutaj fachowiec.