Wzmocnienia w trakcie sezonu 2010
- kmzlublinfan
- Senior
Re: Wzmocnienia w trakcie sezonu 2010
Jakub Jamróg z Tauronu Tarnów jest jeszcze. Podobno to duży talent. Więc można jeszcze wśród polaków szukac. Jest jeszcze paru chyba w Częstochowie tylko teraz pytanie kto?
Rafał Malczewski! 
"...pocieszać po porażkach, cieszyć po zwycięstwach..."
nie żartujcie, potrzebny jest junior który powalczy z seniorami,
faktycznie Sweetman gdyby Leszno chciało go puściło i jeśli ma silniki
na polskie tory byłby bardzo dobrym uzupełnieniem,
w PREMIER LEAGUE ma śr.2,58 i najważniejsze że jeździ w Birmingham
więc nie ma kolizji terminów poza 18.07 i 15.08
faktycznie Sweetman gdyby Leszno chciało go puściło i jeśli ma silniki
na polskie tory byłby bardzo dobrym uzupełnieniem,
w PREMIER LEAGUE ma śr.2,58 i najważniejsze że jeździ w Birmingham
więc nie ma kolizji terminów poza 18.07 i 15.08
KeslleY pisze:Rafał Malczewski!
Masz jakiś problem "koleszko"
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
meesha pisze:KeslleY pisze:Rafał Malczewski!
Masz jakiś problem "koleszko"![]()
Rozumiem, że późno już i mecz wygraliśmy , ale nie chodziło Ci przypadkiem o 'koleżkę" ?
Gdyby mi chodziło o koleżkę, to nie pojawiłby się tam ani cudzysłów, ani taka buźka z przymrużonym oczkiem
A co do wzmocień - czy jakieś "nowe njusy" ktoś dziś słyszał na stadionie i w okolicach?
A co do wzmocień - czy jakieś "nowe njusy" ktoś dziś słyszał na stadionie i w okolicach?
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
meesha pisze:Gdyby mi chodziło o koleżkę, to nie pojawiłby się tam ani cudzysłów, ani taka buźka z przymrużonym oczkiem![]()
Zwracam honor-wygląda na to, że jak zwykle masz rację koleżko
Bez przesady. Jak to mawia "Puzon" Puszakowski* jestem tylko człowiekiem i nie zawsze mam rację. Nie myli się tylko ten, kto nic nie pisze, parafrazując znane powiedzonko na potrzeby forumowe
*BTW od dłuższego czasu noszę się z zamiarem odszczekania tego co o nim pisałem przed sezonem, poddając w wątpliwość przydatność Mariusza do naszej drużyny. Niniejszym zatem robię "hau, hau"
*BTW od dłuższego czasu noszę się z zamiarem odszczekania tego co o nim pisałem przed sezonem, poddając w wątpliwość przydatność Mariusza do naszej drużyny. Niniejszym zatem robię "hau, hau"
meesha pisze:
BTW od dłuższego czasu noszę się z zamiarem odszczekania tego co o nim pisałem przed sezonem, poddając w wątpliwość przydatność Mariusza dla naszej drużyny. Niniejszym zatem robię "hau, hau"
Nie dość, że dobrze jeździ to jeszcze da się lubić. Co do wzmocnień to chętnie widziałabym w składzie Gustafssona. Myślę, że przydałby się na zmiennika Rymla (według Lorka Rymela, ale mnie jakoś to nie pasuje ) a na pewno nie zapomniał jak się jeździ na żużlu.
- rafal13056
KIm KMZ chce sie jeszzce wzmocnic na ten sezon ma ktos jakies newsy ???
- kmzlublinfan
- Senior
rafal13056 pisze:KIm KMZ chce sie jeszzce wzmocnic na ten sezon ma ktos jakies newsy ???
Wczoraj prezes Wojciechowski mówił, że jeszcze będą wzmocnienia. To jest rzecz oczywista. Są potrzebni zawodnicy, bo Darkin wczoraj pojechał dobrze, a w Ostrowie może dac ciała.
Nie dość, że dobrze jeździ to jeszcze da się lubić. Co do wzmocnień to chętnie widziałabym w składzie Gustafssona. Myślę, że przydałby się na zmiennika Rymla (według Lorka Rymela, ale mnie jakoś to nie pasuje ) a na pewno nie zapomniał jak się jeździ na żużlu.
Według Lorka angielskie miasto Eastbourne to (w uproszczeniu) "Istbern" a nie "Istborn" - nikt nie wie dlaczego. Dlatego na nim akurat bym nie polegał. Na szczescie czasami sie zapomni i przeczyta poprawnie. Ale ten drugi jedzie konsekwentnie -bern i -bern.
a jak ostatnio usłyszalem w TV "lajonsi" to jarek myslalem, ze rzucę doniczką w ekran. jak tak dalej pojdzie, to na zuzlu beda jezdzic sami kumple - obok Crumpiego i Wattiego - Tomek Golobi, Jarek Hampeli itd
Ostatnio zmieniony 31 maja 2010, o 09:53 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.
Sprawdziłam i Czesi częściej piszą Rymlowi, chociaż Rymelowi też się zdarzało w tej samej relacji. Przy okazji rozbawiło mnie "Jacku Rempalovi " w jednym z tekstów:
http://www.speedwayfakta.cz/rubrika/pol ... sko-2liga/
Jeśli chodzi o Darkina, to wygląda na to, że trochę wystraszył się, że zabraknie dla niego miejsca w składzie. Dałabym mu jeszcze szansę, chociaż do pewniaków fakt faktem to on nie należy
http://www.speedwayfakta.cz/rubrika/pol ... sko-2liga/
Jeśli chodzi o Darkina, to wygląda na to, że trochę wystraszył się, że zabraknie dla niego miejsca w składzie. Dałabym mu jeszcze szansę, chociaż do pewniaków fakt faktem to on nie należy
Najlepsze są czeskie wersje nazwisk jeśli chodzi o kobiety - tam każda musi mieć nazwisko kończące się na "-ova". Kiedyś, przejeżdżając przez Czechy "niechcący" wysłuchałem wiadomości sportowych i o mało nie zszedłem śmiertelnie, słysząc takie nazwiska jak Venus Williamsova i Lindsay Davenportova. Bez kitu.
Oj tam będziecie się przejmować jak się pisze nazwisko Adriana ; ) co do tej ankiety i naszych wzmocnień jest ktoś w stanie przybliżyć statystyki i osiągnięcia takich osób jak C. Woodward, C. Hefenbrock którzy mają dużo głosów a zapewne 30% ludzi nie wie kim są (w tym ja niestety
) i innych zamieszczonych w ankiecie. (prócz Screena,Henki i Drymla bo tu chyba każdy wie o kogo chodzi) gdzie jeżdżą czy wogole jest jeszcze możliwość ściągnięcia tych panów do nas. Ja na meczu usłyszałem ze Heer Smolisnki ma do nas zawitać w najbliższym czasie.czy to może być prawda?
synek pisze: Ja na meczu usłyszałem ze Heer Smolisnki ma do nas zawitać w najbliższym czasie.czy to może być prawda?
No tak się mówi. Miejmy nadzieje, że zawita choćby jutro... A swoją drogą to oprócz Smolińskiego z seniorów mi marzy się jeszcze M. Karlsson i C. Woodward (wciąż nie jeździ w Miszkolcu więc może się skusi) no i juniorzy potrzebni "na gwałt"
- niespokojny
- Trener
Zamist Karlssona to juz lepiej McGowana albo Doolana. Obaj lepiej jezdza od niego w PL. Ew. Barkera mozna by sprawdzic. Sweetman to jest marzenie. Ten gosc w ramach rezerwy zwyklej moglby wchodzic za slabiej dysponowanego seniora.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
W przypadku M.Karlssona mówmy o M.Maxie. Myslę, że swoje lata ma on już za sobą. Ja liczę na Piaszczyńskiego bardzo i na Smolińskiego bo ma sezon życia.
-
Apocalips
- Zawodowiec
- Kontakt:
Nie to zebym sie wymadrzal, ale M.Karlsson to nie ta sama osoba co M.Max vel kiedys Karlsson...
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin
Pozdrawiam - Apocalips
Pozdrawiam - Apocalips
Szczególnie, że Mikael Max jeździ w tym roku w Rzeszowie 
jak to?? 
Chyba jestem jakiś niedoinformowany
Chyba jestem jakiś niedoinformowany
Ostatnio zmieniony 31 maja 2010, o 15:36 przez KeslleY, łącznie zmieniany 1 raz.
KeslleY pisze:W przypadku M.Karlssona mówmy o M.Maxie. Myslę, że swoje lata ma on już za sobą. Ja liczę na Piaszczyńskiego bardzo i na Smolińskiego bo ma sezon życia.
No nie błysnołes tym postem straszna gafa, my mówimy o Magnusie Karlssonie.
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych

A to przepraszam. Mój błąd. Myślałem, że chodzi o Maxa vel kiedyś Karlssona
Gelo pisze:Nie dość, że dobrze jeździ to jeszcze da się lubić. Co do wzmocnień to chętnie widziałabym w składzie Gustafssona. Myślę, że przydałby się na zmiennika Rymla (według Lorka Rymela, ale mnie jakoś to nie pasuje ) a na pewno nie zapomniał jak się jeździ na żużlu.
Według Lorka angielskie miasto Eastbourne to (w uproszczeniu) "Istbern" a nie "Istborn" - nikt nie wie dlaczego. Dlatego na nim akurat bym nie polegał. Na szczescie czasami sie zapomni i przeczyta poprawnie. Ale ten drugi jedzie konsekwentnie -bern i -bern.
a jak ostatnio usłyszalem w TV "lajonsi" to jarek myslalem, ze rzucę doniczką w ekran. jak tak dalej pojdzie, to na zuzlu beda jezdzic sami kumple - obok Crumpiego i Wattiego - Tomek Golobi, Jarek Hampeli itd
to kwestia slalngu angielskiego. Na codzien slysze czasami London albo Landyn od angoli. Zalezy czy sa z poludnia czy polnocy. Jest tyle wersjii ze glowa mala i o dziwo wszyscy sie rozumieja. Z tego co wiem Lorek pol roku w Anglii spedza a jezyk moim zdaniem ma opanowany do perfekcji. Wiadomo ze kazdemu moze sie jakas gafa zdarzyc. Ja np sluchajac wywiadow w TVP Sport podczas zawodow E-ligi to czasmi sie pod stol chowam bo mi wstyd( ich poziom znajomosci jezyka angielskiego), tym bardziej ze angole przychodza ogladac polski zuzel do mnie.
Nniejszym domagam sie jednak tematu o poprawnej pisowni jezyka polskiego. O ile ja, a takze wielu forumowiczow, nie uzywam polskich znakow diakrytycznych (daszki, ogonki i inne cuda na kiju) z powodow techniczych (forum "krzakuje" posty), o tyle protestuje
przeciwko stosowaniu fonetycznej pisowni wielu wyrazow.
Ja rozumiem, ze w mowie nastepuje oddziwiecznienie wsteczny itp., ale pisze sie:
błysnąłeś - nie blysnołeś, itp itd.
To nie jest osobista wycieczka, tylko przyklad pierwszy z brzegu. Chronmy polski jezyk, zrobmy to razem

Ja rozumiem, ze w mowie nastepuje oddziwiecznienie wsteczny itp., ale pisze sie:
błysnąłeś - nie blysnołeś, itp itd.
To nie jest osobista wycieczka, tylko przyklad pierwszy z brzegu. Chronmy polski jezyk, zrobmy to razem
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji