Finał DMP: Stal Gorzów - Motor Lublin 51:39
- niespokojny
- Trener
Re: Finał DMP: Stal Gorzów - Motor Lublin 51:39
Jeżeli chodzi o interie, to wszystkie osoby funkcyjne i zawodnicy powinni dostać zakaz wypowiadania się dla tego syfu. Na jakikolwiek temat.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
dannie pisze:Tutaj ciekawe dane dla Zagłębia Lubin. 96% przychodów ze sponsoringu to KGHM, 57% wszystkich przychodów to wsparcie KGHM.
https://pilkarski.biz/polska/kluczowe-w ... a-lubin-sa
Uzupełniając, poniżej raport NIK o sponsoringu SSP:
https://www.nik.gov.pl/plik/id,18371,vp,20970.pdf
Na s. 38 zestawienie ważniejszych podmiotów finansowanych, m.in.: Miejski Klub Sportowy Kotwica Kołobrzeg, Lechia Gdańsk SA, Klub Sportowy ZAKSA SA, Klub sportowy Pogoń Szczecin SA, AZS Koszalin SA, Klub Piłki Siatkowej „Chemik Police” SA, Klub Sportowy Piłki Ręcznej „Azoty-Puławy” SA, Klub Sportowy „Wisła” Puławy, Klub Sportowy „Górnik Łęczna” SA, Unia Tarnów Żużlowa Sportowa Spółka Akcyjna, Klub Sportowy Jastrzębski Węgiel SA, Klub Piłki Siatkowej Skra Bełchatów SA, Klub Sportowy VIVE Kielce, Klub Sportowy Górnik Wałbrzych sp. z o.o.
Torsen pisze:Najbliższy panujący jest w Norwegii. Czuwaj, bo jeszcze uwierzą ;)ezbeg pisze:obecnie nam panujący
Do Holandii bliżej ;). Ale to tam szczegół. No to rządzący, co by zaraz nie podchwycili wsparcia monarchii skandynawskich

A Sparty się nie rusza. To Ekstraligowy beton. Tam nie ma psucia rynku, nie ma afer i ogólnie klub wzór.
- tezetomaniak
- Trener
W Motorze potrzebny jest rzecznik pisu:
"Konsekwentnie realizujemy odbudowę Wielkiego Motoru"
"Opozycyjne kluby szkodzą sprawie polskiej ekstraligi"
"Gorzów zazdrości nam Zmarzlika"
"Sparta Breslau reprezentuje niemieckie interesy"
- niespokojny
- Trener
"Komu przeszkadza Wielki Motor?"
Ale to się trzeba dogadać z jakims medium ;)
Ale to się trzeba dogadać z jakims medium ;)
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Na takiego rzecznika to Fraser Bowes się nadaje ;) W meczach nie jeździ, a zawsze w każdym meczu udziela sporo wywiadów, nawet w TV.
Po meczu w mix zonie też gorąco zapraszał za 2 tygodnie na mecz w Lublinie, bo będzie to hit i zobaczymy jak Motor znowu odwróci losy meczu, tak jak z Toruniem.
Po meczu w mix zonie też gorąco zapraszał za 2 tygodnie na mecz w Lublinie, bo będzie to hit i zobaczymy jak Motor znowu odwróci losy meczu, tak jak z Toruniem.
tezetomaniak pisze:W Motorze potrzebny jest rzecznik pisu:
Zapomniales o lewakach i Tusku ;) ;)
- tezetomaniak
- Trener
O lewakach to Gelo dopisze.
niespokojny pisze:Jeżeli chodzi o interie, to wszystkie osoby funkcyjne i zawodnicy powinni dostać zakaz wypowiadania się dla tego syfu. Na jakikolwiek temat.
Jakby tym hienom miało to w czymkolwiek przeszkodzić... Będą klepać swoje, być może ze zdwojoną zajadłością, bo zobaczą jakąś reakcję.
Ode mnie bez odniesienia do cytowanego posta:
dopiero dziś dałem radę obejrzeć z odwinięcia czwartą serię i nominowane, kac po tym meczu mocno trzyma. Nie zgadzam się, że kluczowym biegiem był bieg 10, w moim odczuciu 11, gdzie Mikkel i Domin dali się zrobić na 5:1. Do Mikkela, w świetle wczorajszych informacji, nie mam żadnych pretensji. Jak widać, warto się wstrzymać z komentarzami na gorąco, żeby nie wyjść na durnia. Stało się w Toruniu, nic na to nie poradzimy, sam Mikkel też nie.
O ile do tej pory byłem za pozostaniem Drabika w Lublinie, tak zmieniam kompletnie zdanie. Nie ważne, czy odmówił pojechania z ZZ, czy nie. Kładzie drugą część sezonu i nie wierzę, że nie było/nie ma chęci pomocy z klubu. Najwyraźniej nie ma chęci otrzymania tej pomocy ze strony Drabika. Zdania już nie zmienię nawet, jeśli przywiezie komplet w rewanżu.
Co do samego rewanżu, nie takie straty odrabialiśmy i mimo, że szanse na to są "średnie", to jedyne, co możemy zrobić to wspierać tych chłopaków do końca. Żadne żale, pomówienia i pretensje nie są tu potrzebne i nic dobrego nie przyniosą. Mam nadzieję, że pogoda nie zrobi nam toru jak z Czewą czy Wrockiem i damy radę pojechać na "swoim". Jeśli nie, to też mamy jakieś informacje z tych meczów, jak się tor bez lania zachowuje i pozostaje wierzyć, że zawodnicy to ogarną. Do świętowania tytułu potrzebujemy tylko i aż, żeby Dominik, Mikkel, Jarek pojechali na swoim "lubelskim" poziomie, a Mateusz zbliżył się formą do tej z Toruniem. Do tego 6-7 Wiktora i największy znak zapytania - Drabik. Jestem zdania, że mimo swojej postawy, powinien mecz zacząć i w zależności od tego startu albo jechać dalej, albo zastępstwa. Przy ZZ mamy niestety ograniczone pole manewru przy jego "niedysypozycji", bo o ile zastąpimy go dwa razy jednym juniorem i raz drugim, to zostaje jeszcze bieg nominowany. W takim przypadku obaj juniorzy musieliby jechać świetny mecz. Juniorzy Gorzowa i Hansen nie mają prawa przywieźć więcej, niż 1 punkt i pozostaje mieć nadzieję, że damy radę powstrzymywać gorzowskie trio przed zgarnianiem trójek.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"

Czytał Łukasz Benz
Celna diagnoza.Jeśli w sporcie można mówić o rywalizacji medialnej, to Motor ją niestety sromotnie przegrywa.
A to jeszcze celniejsze rozwiązanie.Uważam, że w klubie powinien być zatrudniony rzecznik prasowy z prawdziwego zdarzenia. Osoba wykwalifikowana, która będzie umiała publicznie prostować bzdury nie tworząc jednocześnie nowych problemów. Takich kmiotków jak Komarnicki, czy Ostafiński zjadałaby na śniadanie, a przekaz szedłby w eter i, nawiasem, też by się klikał.
Zamiast oczekiwać "obiektywizmu" trzeba samemu zadbać o zaprezentowanie swojego punktu widzenia i przekonania do niego opinii publicznej. Motor ma środki finansowe na to, żeby przedstawić swój punkt widzenia, choć mam wątpliwości czy w tak amatorskim środowisku jak żużlowe media potrzebne są w ogóle środki finansowe.
Niestety Motor tę rywalizację poddaje bez walki.
Do pewnego momentu nabieranie wody w usta zdawało egzamin, od jakiegoś czasu - jak się wydaje - przestało.
O Woffindenie oczywiście nikt nie tłukł artykułów przez kilka tygodni, aż kibice na lotnisku wyczekiwali.Zauważcie też, że w przypadku Sparty nie ma właściwie żadnych potek transferowych.
istred pisze:O Woffindenie oczywiście nikt nie tłukł artykułów przez kilka tygodni, aż kibice na lotnisku wyczekiwali.
Oczywiście, że nie tłukł :) Akcja lotnisko wzięła się głównie z plotki rozsiewanej w Social Media. Tam na róznych grupach FB aż huczało o Woffindenie i ludzie się wzajemnie nakręcali. Być może, któryś portal podłapał temat i skrobnał jeden/dwa artykuły, ale na pewno to nie media podawały informacje, że Tai idzie do Lublina, bo była to po prostu nieprawda.
BTW: Chyba jedynym klubem w Elidze, który ma swojego rzecznika prasowego jest...Sparta :)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
-
- Trener
Flagg pisze:BTW: Chyba jedynym klubem w Elidze, który ma swojego rzecznika prasowego jest...Sparta :)
I to w pewnym sensie bardzo profesjonalnego, bo Adrian Skubis znany jest z działalności przy Ekstraklasie czy Wiśle Kraków. Z tym że czasem potrafi #AlkoTwitter i wtedy jest śmiesznie :D
pięknie się ten temat zestarzał. Ja po pierwszym finale na 2 dni miałem dosyć żużla, forum trochę dłużej, a z 2 tematami finałowymi czekałem do dzisiaj. Pośmiałem się ;)