Bilety i karnety - ceny, dostępność itp.
Re: Bilety i karnety - ceny, dostępność itp.
Trochę mozecie zejść z tonu. Klub doskonale wiedział co miał na myśli, bo karnety były „rundę zasadnicza” a pakiet korzyści na „sezon”. Może o tym zapomnieli, szkoda bo jak się na coś umawiasz to warto dotrzymać zobowiązania. Co mieli napisac żeby się lampka nie świeciła? sezon + runda play off?
Natomiast w stosunku do karnetowiczow do tej pory klub był fair wiec nie wiem gdzie te płacze od 2 lat czytałeś, ale na pewno nie od wszystkich karnetowiczow.
Trzeba jutro o 20 stanąć do wyścigu z konikami i tyle. Przy okazji życzę forumowiczom powodzenia żeby udało się kupić tyle biletów ile potrzeba.
Natomiast w stosunku do karnetowiczow do tej pory klub był fair wiec nie wiem gdzie te płacze od 2 lat czytałeś, ale na pewno nie od wszystkich karnetowiczow.
Trzeba jutro o 20 stanąć do wyścigu z konikami i tyle. Przy okazji życzę forumowiczom powodzenia żeby udało się kupić tyle biletów ile potrzeba.
- niespokojny
- Trener
Sam stawalem w obronie klubu w tym i zeszlym sezonie bo zasady byly jasne. Sezon 2021 byl obarczony ryzykiem ze nic w zamian sie nie dostanie, ale trzeba podkreslic ze klub dzialal z pozycji sily. Ryzyko zostalo podjete. Gdy wydawalo sie, ze oplacalo sie karnet zostawic, klub mowi ze warunki sa jednak inne no bo przeciez karnety na ktore nie wchodzilismy sa zwykle na rudne zasadnicza. I w ogole to oni nie obiecywali PO mimo ze taki mieli cel. To tak jakbys zagral w ruletke i powiedzieli Ci ze chociaz wygrales to w nagrode mozesz napic sie wody przy barze, ale na wygrana nie masz co liczyć.
Poza tym klub podkreslal ze liczy na wsparcie kibicow. I to tez mialo znaczenie przy decyzji. Choc stracil dzisiaj u mnie cale zaufanie.
Ktos kto pisze slowo SEZON musi sie liczyc z konsekwencjami jakie to slowo niesie. PO to czesc sezonu i przy zaistnialych okolicznosciach jest to jawne wprowadzenie w blad. A czy oddalbym karnet czy nie to juz moja sprawa. Wyboru dokonywalem przy innych faktach. Zobaczymy ile tych karnetow bedzie szlo jak minie swiezosc ekstraligi a ludziom przeje sie Grudziadz i beniaminek, inny mecz im wypadnie i karnet przestanie byc atrakcyjny. O bilety na Gorzow nie mam zamiaru walczyc, w imie zasad...
Poza tym klub podkreslal ze liczy na wsparcie kibicow. I to tez mialo znaczenie przy decyzji. Choc stracil dzisiaj u mnie cale zaufanie.
Ktos kto pisze slowo SEZON musi sie liczyc z konsekwencjami jakie to slowo niesie. PO to czesc sezonu i przy zaistnialych okolicznosciach jest to jawne wprowadzenie w blad. A czy oddalbym karnet czy nie to juz moja sprawa. Wyboru dokonywalem przy innych faktach. Zobaczymy ile tych karnetow bedzie szlo jak minie swiezosc ekstraligi a ludziom przeje sie Grudziadz i beniaminek, inny mecz im wypadnie i karnet przestanie byc atrakcyjny. O bilety na Gorzow nie mam zamiaru walczyc, w imie zasad...
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Ja co prawda karnetu na ten sezon nie kupiłem ale z tego co pamiętam, niemal zawsze było tak w przeszłości, że karnet obowiązywał na rundę zasadniczą. Nie wiem jakie były zasady określone przez klub przy sprzedaży na sezon 2021. Jeśli karnet był sprzedawany na cały sezon 2021 bez określonych ram typu "runda zasadnicza" to faktycznie ci, którzy karnety zakupili mogą czuć się oszukani i zlekceważeni. Podkreślam jednak, że sam tego nie wiem ponieważ karnetu na obecny sezon nie kupowałem.
MOTOR LUBLIN
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
W życiu dobrze jest kierować się zasadą zakładania najgorszego. Jeśli coś nie jest powiedziane wprost, zbierz dodatkowe informacje przed podjęciem decyzji. Jeśli nie uda się zebrać tych informacji - odpuść, zamiast liczyć że będzie na rozstrzygnięte na Twoją korzyść.
Ale tu nie ma wyboru między korzyścią dla kibica-karnetowicza, a korzyścią dla klubu - nie trzeba takiego dylematu rozstrzygać. Klub nic nie traci na zapewnieniu pierwokupu biletów właścicielom karnetów, którzy przecież płacą za bilety normalną, pełną cenę, bez żadnych zniżek - oprócz tego, że kupili również karnet za 300 czy 700 zł. Ewenement polega więc na tym, że najpierw sprzedano karnety, które ani razu nie umożliwiły wejścia na stadion, a jedynie dawały pewność zakupu biletów "w sezonie"; teraz, choć sezon trwa nadal, nie dają już tej pewności.
Dziwne pociągnięcie ze strony klubu, trudno je zrozumieć. I podzielam wszystkie gorzkie oceny.
Dziwne pociągnięcie ze strony klubu, trudno je zrozumieć. I podzielam wszystkie gorzkie oceny.
Pomijam już akcję z bluzami (dla mnie skurwysyństwo i rozbój w biały dzień ze strony klubu), ale jest jeszcze jedna kwestia, którą mało kto zauważył - ja też nie, ale zauważył mój kumpel. Jednym z benefitów tzw. "pakietu korzyści" oprócz przedsprzedaży biletów w sezonie 2021 była również zniżka na zakupy w sklepie kibica. Z tym, że w ciągu sezonu ceny chociażby koszulek były 2-krotnie podnoszone...

Motor mocnyj!
Trochę mi zalatuje typową Polską mentalnością. Zjeść ciastko i mieć ciastko, a i jeszcze nic za to nie zapłacić.
Każdy chce mieć zajebisty klub z zajebistym marketingiem. Każdy co roku chce mieć transfer armaty z top5 i pewne miejsce w finale. Każdy chce mieć 2 linię robiącą po przynajmniej te 8 pkt na mecz. Każdy psioczy o brak szkolenia i wychowanków. Każdy wymagania maksymalnie wygórowane. Ale jak klub robi chociażby jeden ruch nie pomyśli kibica - np. podnoszenie cen w sklepie kibica - to gówno burza na każdym możliwym social media.
Wróćmy do 2 ligi - bilety tanioszka, sezon skończony zawsze po rundzie zasadniczej więc nikt nie będzie się martwił, czy będzie miał zniżki na play offy. O transfery też łatwiej. A jak będzie lipa to Stasio Burza zostanie zatrudniony jako jeżdżący trener. W sumie zawodnik GP więc nie byłoby tragedii.
Każdy chce mieć zajebisty klub z zajebistym marketingiem. Każdy co roku chce mieć transfer armaty z top5 i pewne miejsce w finale. Każdy chce mieć 2 linię robiącą po przynajmniej te 8 pkt na mecz. Każdy psioczy o brak szkolenia i wychowanków. Każdy wymagania maksymalnie wygórowane. Ale jak klub robi chociażby jeden ruch nie pomyśli kibica - np. podnoszenie cen w sklepie kibica - to gówno burza na każdym możliwym social media.
Wróćmy do 2 ligi - bilety tanioszka, sezon skończony zawsze po rundzie zasadniczej więc nikt nie będzie się martwił, czy będzie miał zniżki na play offy. O transfery też łatwiej. A jak będzie lipa to Stasio Burza zostanie zatrudniony jako jeżdżący trener. W sumie zawodnik GP więc nie byłoby tragedii.
Stary, masz jakiś problem z tym, że ktoś chce być potraktowany tak, jak się z Klubem umówił? Ja nie chcę żadnych dodatkowych profitów, żądam wywiązania się z umowy przez Klub. Tylko tyle i aż tyle.
Zauważ też, że w żadnym momencie nie miałem problemu z tym, że bilet na półfinał kosztuje 70zł. Wyciągam i płacę. Chcę być jedynie potraktowany fair.
Zauważ też, że w żadnym momencie nie miałem problemu z tym, że bilet na półfinał kosztuje 70zł. Wyciągam i płacę. Chcę być jedynie potraktowany fair.
Motor mocnyj!
- Łoptymista
- Trener
Haron, ale ten klub jeslki chodzi o komunikację marketingową to od jakiegoś czasu leży i kwiczy. Można odnieść wrażenie, że nikomu na tym specjalnie nie zalezy. Samo pisanie DUMA pod każdym postem to jeszcze nie powód do dumy.
A z karnetami jest sprawa prosta: klub obiecał jedno, zrobił drugie.
A z karnetami jest sprawa prosta: klub obiecał jedno, zrobił drugie.
Haron90 pisze:Trochę mi zalatuje typową Polską mentalnością. Zjeść ciastko i mieć ciastko, a i jeszcze nic za to nie zapłacić.
Nadal nie rozumiesz. Nikt nie oczekuje możliwości wejścia na stadion "na karnet", tylko możliwości kupienia biletu "na karnet" w przedsprzedaży, za normalną cenę - tak, jak robił to dotychczas, przez CAŁY SEZON, który, warto zauważyć, nadal trwa.
Klub nic nie traci szanując prawo właścicieli karnetów do zakupu biletów w przedsprzedaży, ponieważ w przedsprzedaży obowiązują dokładnie te same ceny, co w sprzedaży otwartej.
Prościej się nie da.
Cały problem rozbija się o to że ktoś z marketingu dał ciała przy redagowaniu teksu gdzie wypadło jedno słowo: ZASADNICZY, w odniesieniu do sezonu 2021. Bo pewnie to mieli na myśli jak co roku ,ale w tekście zabrakło doprecyzowania-tyle i aż tyle.
Ja na szczęście karnetu nie mam, więc problem mnie nie dotyczy, ale rozumiem tych którzy literalnie rzecz biorąc mają rację i chyba jakieś małe przeprosiny ze strony klubu im się należą.
Ja na szczęście karnetu nie mam, więc problem mnie nie dotyczy, ale rozumiem tych którzy literalnie rzecz biorąc mają rację i chyba jakieś małe przeprosiny ze strony klubu im się należą.
- Łoptymista
- Trener
To jest Twoje domniemanie, że wypadło, równie dobrze może nie wypadło, bo tak miało być.
Też tak uważam. Ja to widzę tak: co innego, jak Klubowi zależało na tym, żeby kibic nie zwracał karnetu - wtedy można było obiecać złote góry, a jak już karnetu zwrócić nie można - to niech sobie ten kibic idzie w cholerę. "Na pana miejsce mamy pięciu innych chętnych".
Motor mocnyj!
- _piotrusss
- Kadrowicz
Najlepsze w tym wszystkim jest to, że w tym sezonie praktycznie nie było większych problemów z biletami i PO to pierwszy moment, w którym rzeczywiście karnetowicze mieliby korzyść z niezwracania karnetu.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski
Przecież nie jest powiedziane, że teraz też będą :) Mogą być, ale nie muszą. Choć jak dzisiaj o 7 rano zobaczyłem kolejke pod RCKiK to... :D
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Flagg pisze:Odnośnie "dbania o kibica" i stawiania Stali jako przykładu. Zaczniijmy od tego, że Stal tych karnetów sprzedała ile? Tysiąc? Dwa? Oni sobie mogli pozwolić na dodatkowe benefity. Jakby u nas klub to zrobił, to straty z tego tytułu byłyby gigantyczne.
Uzasadnij. Jakie straty? Przecież chcemy kupić bilety, a nie wejść za darmo.
Flagg pisze:Co Ci klub obiecał za zachowanie karnetu? Prawo do pierwokupu biletu, w sytuacji gdy kibice będą mogli wejsc na stadion. Czy takie prawo miałeś? Miałeś w 5 meczach, czyli w tylu, na ile mogli wejść kibice. Czy z tego prawa skorzystałeś, czy nie, to jest Twoja osobista sprawa i ani mnie, ani klub nie obchodzi. Klub tutaj się wywiązał w 100% z tego co obiecał.
Przeczytaj jeszcze raz co napisałeś i zastanów się czy kibice mogli wejść na stadion tylko w 5 meczach, czy mogą również w dwóch pozostałych do końca sezonu 2021.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
a tak na marginesie to gdzie można te bilety kupić

już mam jasność, dziękuję
już mam jasność, dziękuję
Na Eventimie, za 8 godzin.
A nie, za 8 może już nie być ;) Za 7h i 52 min :)
A nie, za 8 może już nie być ;) Za 7h i 52 min :)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
Kargolo pisze:Uzasadnij. Jakie straty? Przecież chcemy kupić bilety, a nie wejść za darmo.
Kargolo, przecież ten fragment odnosił się nie do meczów PO, ale porównania Motoru z Stali i tego jak Grzyb potraktował karnetowców. W Gorzowie, o ile sie nie mylę, karnety zostały przeniesione na 2022 plus nabywcy dostali prawopierwokupu biletów w 2021. Gdyby u nas przeniesiono karnety o kolejny rok, to klub byłby w plecy ile? 3 miliony z biletów?
Kargolo pisze:Przeczytaj jeszcze raz co napisałeś i zastanów się czy kibice mogli wejść na stadion tylko w 5 meczach, czy mogą również w dwóch pozostałych do końca sezonu 2021.
Znów wyjąłeś fragment z kontekstu. Wpis odnosił się narzekań kolegi wyżej na to, że za tysiac złotych dostał przywilej pierwokupu w sumie tylko raz, bo to, bo tamto. A nie do spotkań PO. Nie wiem, czy mam sobie w sygnaturkę wrzucić, że rozumiem Wasze rozgoryczenie i wtope klubu? Bo wspominałem o tym już chyba 2-3-krotnie, ale ludzie dalej chcą widziec i czytać to co chcą.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Flagg pisze:Kargolo pisze:Uzasadnij. Jakie straty? Przecież chcemy kupić bilety, a nie wejść za darmo.
Kargolo, przecież ten fragment odnosił się nie do meczów PO, ale porównania Motoru z Stali i tego jak Grzyb potraktował karnetowców. W Gorzowie, o ile sie nie mylę, karnety zostały przeniesione na 2022 plus nabywcy dostali prawopierwokupu biletów w 2021. Gdyby u nas przeniesiono karnety o kolejny rok, to klub byłby w plecy ile? 3 miliony z biletów?
A co to ma wspólnego z tym czego teraz oczekujemy? Czyli z wywiązaniem się klubu z zaproponowanej oferty?
I jeszcze raz. Jakie straty poniósłby klub, gdyby postanowił się z tej oferty wywiązać?
Kargolo pisze:Przeczytaj jeszcze raz co napisałeś i zastanów się czy kibice mogli wejść na stadion tylko w 5 meczach, czy mogą również w dwóch pozostałych do końca sezonu 2021.
Flagg pisze:Znów wyjąłeś fragment z kontekstu. Wpis odnosił się narzekań kolegi wyżej na to, że za tysiac złotych dostał przywilej pierwokupu w sumie tylko raz, bo to, bo tamto. A nie do spotkań PO. Nie wiem, czy mam sobie w sygnaturkę wrzucić, że rozumiem Wasze rozgoryczenie i wtope klubu? Bo wspominałem o tym już chyba 2-3-krotnie, ale ludzie dalej chcą widziec i czytać to co chcą.
No to klub się Twoim zdaniem "wywiązał w 100%" tak jak pisałeś, czy tych procentów było jednak mniej, bo prawo pierwokupu mieliśmy w 5 z 7 meczów, na które mogli/będą mogli wejść kibice?
Zaznaczam, że gdyby klub napisał, iż pierwokup dotyczy wyłącznie rundy zasadniczej to i tak zostawiłbym karnet. Ale nie napisał tego, a teraz nie wywiązuje się z umowy. Tyle.
nie mam karnetu, więc brak "wsparcia" dla karneciarzy teoretycznie jest mi na rękę. Ale podejrzewam, że ani pisaniem tu, ani na fanpage'u nic nie zdziałacie. Ja bym spróbował odezwać się na meila. Zdarzyło mi się raz - za czasów korzystania z serwisu tubilety i odpowiedź dostałem
Ale to nie ma sensu. Dostaniemy odpowiedź jak już nie będzie biletów, albo nie dostaniemy jej wcale. W najlepszym wypadku po prostu przeproszą i oleją.
Trzeba po prostu walczyć dzisiaj o kupno biletu na standardowych zasadach i tyle.
Mój żużlozjebizm jest generalnie nieuleczalny i ta krzywa akcja na niego nie wpłynie.
Od tego jest forum i ten temat, żeby wyrazić opinię.
Trzeba po prostu walczyć dzisiaj o kupno biletu na standardowych zasadach i tyle.
Mój żużlozjebizm jest generalnie nieuleczalny i ta krzywa akcja na niego nie wpłynie.
Od tego jest forum i ten temat, żeby wyrazić opinię.
jasne, że forum jest od wyrażania opinii. Chodzi mi tylko o to, że nie ma tutaj osób mających wpływ na decyzje klubu. A osoba mająca dostęp do poczty klubowej - raczej tak, a już na pewno ma bezpośredni kontakt z osobami decyzyjnymi
Wysłałem z samego rana obszernego maila do klubu, podsumowującego kilka ich krzywych akcji biletowych, z prośbą o jasną odpowiedź. Zaznaczyłem żądanie odczytania wiadomości - nawet ono nie wróciło, więc podejrzewam, że zlali mnie po całości. Mogę spróbować zadzwonić do osoby, zajmującej się marketingiem w Klubie, ale czy to coś da?
Zainteresowanym mogę podesłać tekst tej wiadomości na PW.
Zainteresowanym mogę podesłać tekst tej wiadomości na PW.
Motor mocnyj!
- niespokojny
- Trener
Strona fejsbookowa odpisala ze pierwszenstwo dotyczylo "sezonu zasadniczego". Gdyby nie chodzilo o zuzel to bym tego tak nie zostawil bo jest to bezczelna kpina z kibicow. Przy okazji duza rysa na postrzeganiu przeze mnie dzialalnosci od 2017 roku. Widac honorowosc danego słowa i czarne listy działaja tylko w jedna stronę.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych