Lubelski klub w sezonie 2017
- niespokojny
- Trener
Re: Lubelski klub w sezonie 2017
Jak Nicholls albo Świderski wyląduje w Gnieźnie to łatwo i przyjemnie na pewno nie będzie. Ostrów już rozpoczął napinke i twierdzą że Brzozowski i Dolny to poziom Jelenia i Miesiaca 
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
- MikeMistrz
- Senior
Brzozowski to paralita, ale Dolny jest całkiem dobrym żużlowcem. Ja bym go chętnie zobaczył w naszych barwach zamiast Kuciapy. Ale ogólnie, Ostrowa nie ma co traktować poważnie - skład wypalonych beduinów. Nawet jeżeli jeden im odpali, to nie wystarczy żeby nawiązać równorzędną walkę z naszym składem. Pytanie kogo Gniezno dołoży do Jabłońskich i Nowaka, bo już teraz wygląda to nieźle. Jeśli ściągną Nichollsa, Harrisa albo kogoś tego pokroju, to mogą nam napsuć krwi w walce o awans.
$korzen$ pisze:Lambert to moze byc zajebiscie dobry napieracz.... ale nie oszukujmy sie, jezeli mamy z nim 2-letni kontrakt to trzeba mu podstawic dobre furki i musi duuuuzo popracowac z Rybka i Jeleniem. Jestem pewien, ze jak klub mu pomoze zwlaszcza w sferze sprzetowej, to bedziemy sie nim jarac jak Richardsonem. Lata po szerokiej jak psychopata. Doslownie.
Dla mnie to jest wspaniała wiadomość tzn. że w Lublinie znowu będzie chodzić szeroka
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
ezbeg pisze:PS. Czy ktoś ze starej gwardii mógłby mnie oświecić, bo wydaje mi się że gdzieś w starych wątkach forum (tak, tak czasem tam ktoś zagląda) przeczytałem że kiedyś Bjarne podpisał za młodu w Lublinie, miał nawet wystartować w meczu ale odwołali i tyle go widziano. Nie wiem ile w tym prawdy
Dużo prawdy. Bjarne dawno temu był zakontraktowany ale nie pojechał w zadnym meczu. Lublin byłby jego pierwszym polskim klubem gdyby wystartowal. Podobnie sytuacja wygląda z Jozefem Francem. O ile pamiętam to podpisał tego samego dnia co Stead i chyba wtedy mecz odwołano, ale Simon jeszcze później wystartował w lubelskiej drużynie.
Janusz Stachyra: Kto na nas trafi, bedzie miał problem i dalej będzie jeździć w drugiej lidze
Mamy najmocniejszy skład w lidze i co do tego nie ma chyba wątpliwości. Nasze zagraniczne młode wilczki obejrzalem sobie na powtorkach imsj i nasz tor wybitnie nie jest pod nich. Muszą być obaj świetnie spasowani bo nie są to startowcy. Inne drużyny mam wrażenie są mocniejsze niż należało przypuszczać. I tak się zastanawiam jak dziwne są koleje losu. Jeszcze nie tak dawno Maciek zapewnial nam emocje i spokojne utrzymanie a teraz jest niepotrzebny. Tak - jest leciwy i może słabszy niz kiedys ale tak nie można.to jednak kawał legendy która braki w talencie nadrabia ogromną pracowitością i uczciwym rzemioslem. Trzymam kciuki żeby wiodło mu się jak najlepiej.
Moran pisze:Dużo prawdy. Bjarne dawno temu był zakontraktowany ale nie pojechał w zadnym meczu. Lublin byłby jego pierwszym polskim klubem gdyby wystartowal. Podobnie sytuacja wygląda z Jozefem Francem. O ile pamiętam to podpisał tego samego dnia co Stead i chyba wtedy mecz odwołano, ale Simon jeszcze później wystartował w lubelskiej drużynie.
Franc pojechał w jednym meczu razem ze Steadem bodajże w Rawiczu. Simon wystartował jeszcze w meczu z Rawiczem u nas.
"Hans Nielsen, niczym taka dobra kwoka, czuwająca nad swym kurczęciem."
Tak jest, obydwaj pojechali w Rawiczu
http://rlach.republika.pl/dmp/2000/ralu_1.htm
Franc 6
Stead 7+2
Natomiast Stead w rewanżu w Lublinie - 13 pkt
http://rlach.republika.pl/dmp/2000/lura_1.htm
http://rlach.republika.pl/dmp/2000/ralu_1.htm
Franc 6
Stead 7+2
Natomiast Stead w rewanżu w Lublinie - 13 pkt
http://rlach.republika.pl/dmp/2000/lura_1.htm
Pamiętam ten mecz z Rawiczem, a dokładniej jego połowę, bo poszła w trakcie ostra ulewa i pojechałem do domu pewny, że ścigania tego dnia już nie będzie. A tym czasem dokończyli i patrząc po czasach zwycięzców, to chyba nie było z torem takiej tragedii
Nie wiem czy byłby pierwszym bo w 1997 zaczął w Opolu. A wydaje mi się, że u nas miał jeździć w 1998, wtedy co Igor Marko.
,Moran pisze:Bjarne dawno temu był zakontraktowany ale nie pojechał w zadnym meczu. Lublin byłby jego pierwszym polskim klubem gdyby wystartowal.
Nie wiem czy byłby pierwszym bo w 1997 zaczął w Opolu. A wydaje mi się, że u nas miał jeździć w 1998, wtedy co Igor Marko.
Mnie natomiast smuci napinanie się lubelskich kibiców. Nie takie dream teamy już nie dawały rady i kończyły sezony na 3,4 miejscu.
Trochę brak pokory w tym naszym środowisku.
Ps. Czy KM Cross to już oficjalna nazwa ?
Trochę brak pokory w tym naszym środowisku.
Ps. Czy KM Cross to już oficjalna nazwa ?
"Wprawdzie nikt nie jest zadowolony ze swojej fortuny, za to każdy ze swego rozumu. " -François de La Rochefoucauld
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
DrPaiHiWo pisze:Ps. Czy KM Cross to już oficjalna nazwa ?
W najbliższym czasie okaże się, czy klub będzie startował w ligowych rozgrywkach pod nazwą KM Cross
http://www.dziennikwschodni.pl/sport/zu ... 89756.html
-
Zaratustra
- Kadrowicz
Jak wyglądają kontrakty naszych młodych obco? Na jaki okres zostały podpisane?
Lambert było mówione na 2 lata, to pewnie i Hansen też.
tak z ciekawosci. jakie barwy ma nasza druzyna?
patrzac na logo KM Cross to ja tu widze zielony - bialy - niebieski
patrzac na logo KM Cross to ja tu widze zielony - bialy - niebieski
never ride faster than your angel can fly
Klub Motorowy Cross w Lublinie
został założony w 1995 r. z inicjatywy:
Piotra Więckowskiego,
Dariusza Piątka i Roberta
Więckowskiego. Barwy klubu
zielono-biało-żółte powstały od
kolorów ich motocykli (kawasaki,
suzuki i hondy).
Ja tam niebieskiego nigdzie nie widziałem, ale to i tak bez znaczenia, przynajmniej dla mnie, bo barwy klubu z którym się identyfikuję są żółto-biało-niebieskie
To co ? Nie chodzimy ? Czy chodzimy, ale nie kibicujemy ?
Chodzimy i kibicujemy od jakiegoś 1990 r.
, ale dla mnie ten klub zawsze nosił, nosi i będzie nosił nazwę Motor Lublin i to bez względu na to czy drużyna zostanie zgłoszona do rozgrywek jako TŻ Sipma, Lubelski Węgiel, KM Cross itp.
Trudno będzie dopingować Motor Lublin noszący barwy zielono-biało-żółte.
Jak dzieci:)
- Łoptymista
- Trener
Tak popatrzyłem sobie na nasz skład, a później przypomniało mi się co działo się tutaj na forum po słynnej konferencji prezydenta Żuka w 2015, na której powiedział, że będzie liga, ale w 2017 r.
Pamiętacie tamte czasy i wpisy dobrze poinformowanych? Te lamenty, że już nigdy nic, że to dobijanie sportu?
Gdzie ci deweloperzy przy Zygmuntowskich, ja się pytam. No gdzie?

Pamiętacie tamte czasy i wpisy dobrze poinformowanych? Te lamenty, że już nigdy nic, że to dobijanie sportu?
Czarek pisze:$korzen$ pisze:Moim zdaniem to typowe "pier******e o szopenie" .... tak samo jak i niedawno o rzekomych grupach ludzi, ktorzy bardzo pragneli przejac stery w klubie zamiast Sprawki. Komus w tym miescie zuzel bardzo zawadza, chcac uniknac gniewu kibicow puszczono baka, ze za 2 sezony wracamy ze sposnorem tytularnymA co to za sponsor? zadna powazna firma nie postapila by w ten sposob i nie podjela by decyzji z takim wyprzedzeniem. Ruszcie glowami, wlasnie na naszych oczach dobija sie lubelski zuzel.
Dokładnie. Mamy być spacyfikowani głośną konferencją w ratuszu i jakimiś dziwnymi obietnicami. Tylko idiota będzie się cieszył z tych obietnic. Sprawdźcie sobie lepiej kto je składa, ze szczególnym uwzględnieniem powiązań politycznych!
PS. Deweloperzy już zacierają łapki na myśl o terenie przy Zygmuntowskich.
$korzen$ pisze:
[...]
Na dzisiaj zuzla w Lublinie nie ma i nic poza tym. Mysleli, ze ludzie sa tak obrzydzeni zuzlem, ze temat sam sie zalatwi. Niestety grupa zapalencow zaczela formowac formacje w postaci petycji, pism a Zuk durniem nie jest wiec postanowil wszystko zdlawic w zarodku. Na tobie sie udalo, ja w to cale przedsiewziecie nie wierze. Zle sie to skonczy.
Gdzie ci deweloperzy przy Zygmuntowskich, ja się pytam. No gdzie?
- _piotrusss
- Kadrowicz
No i jak się okazało, że jednak Żuk nie taki zły to go chcą ze stanowiska usunąć. Ten nasz żużel wiecznie ma pod górkę...
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski
Mialem pokuse zrobic o wiele szersze zestawienie postow-lamentów (Korzen bylby liderem), ale sie powstrzymalem, jest mila atmosfera, napinke lepiej krecic na Ostrow, niz miedzy soba 
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
hmm... to kiedy poznamy terminarz
A co do dopingu, barw itd, to bez kitu- trochę będzie dziwnie. SE to jeszcze istnieje ?
Łoptymista pisze:Gdzie ci deweloperzy przy Zygmuntowskich, ja się pytam. No gdzie?
Cierpliwości. Na razie - decyzją Żuka - dalej jeździmy na gruzowisku i wysypisku śmieci obok nowoczesnych obiektów przeznaczonych dla innych dyscyplin.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
maestro76 pisze:tak z ciekawosci. jakie barwy ma nasza druzyna?
Niezwyciężone !
A tak poważnie klub powinien pomyśleć o marketingu, gadżetach itd.
Ja tam identyfikuję się z KM Cross, a zielono-biało-żółte to od dawna moje barwy
a przynajmniej od momentu ogłoszenia składu.
Historia zatoczyła koło, znowu mamy dwie sekcje w klubie jak za komuny, tym razem żużel i motocross i znowu dla klubu żużel nie jest ważniejszy, ale innego klubu nie mamy. Prawdziwą konkurencją nie jest motocross tylko klub z Krochmalnej.