KSM Krosno - Motor Lublin 29.05.2011

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
kylong
Junior
Kontakt:

Re: KSM Krosno - Motor Lublin 29.05.2011

#301 Postautor: kylong » 29 maja 2011, o 23:36

Na ciepło po powrocie...
Mecz nudny. Nie licząc błędów i problemów sprzętowych mijanek nie było.
Baran- szacun. Pierwsze 5 biegów daleko z przodu, w 15 problemy sprzętowe. Próbował walczyć, szprycować i tylko dzięki jego waleczności mamy ten jeden punkt. Korzystnie pokazał się Pontus i moim zdaniem Proctor(wyjątek- ostatni bieg).
Ogromne minusy dla Suchego, Miesiąca, Łukaszewskiego i domniemanego lidera Steada.

Co do decyzji sędziowskich- z perspektywy drugiej prostej wydawały się prawidłowe.
Na trybunach w wykonaniu gospodarzy niezły piknik- odezwali się tylko przed 15 wyścigiem. My chwilami z niezłym dopingiem, ale niektórym zaszkodziło troszkę słonko ;)

Z Piłą będzie bardzo ciężko. Trzeba trenować, ale nie w krajowym składzie i nie tylko w piątek.
Nie odnajdzie więcej nas ta druga liga...!

Sledzio
Trener
Kontakt:

#302 Postautor: Sledzio » 29 maja 2011, o 23:41

Zawody fajne i te 3 wygrane po 1:5 i szał radości w sektorze gości :)
Szkoda remisu bo mogliśmy wygrać a w 15 biegu baranowi nóżka się wygięła w drugą stronę i nie panował nad motocyklem. To cud że dowiózł to 2 msc bo okrążenie więcej to byśmy gówno mieli także cieszcie się że nie przegraliśmy 2 pkt bo wtedy wiecej nie miłych słów by poszło a tak cieszmy sie z tego co mamy.
Przed Piłą trenować trenować i jeszcze raz trenować. Wtorek czwartek piątek i sobota bo będzie bardzo ciężko.

Awatar użytkownika
mlody26
Junior

#303 Postautor: mlody26 » 29 maja 2011, o 23:41

no dobra, ja tam wygietego haka nie wwidzialem. Skoro widzieliscie go z trybun, czy tam bezposrednio w parkingu to gratuluje dobrego wzroku;)
Karol popelnial bledy, trzymal sie kredy, ogladal sie z wyjscia z 2 luku przez co pojechal na pol gazu o dal sie zwyczajnie objechac.. Ale chyba nie nalezy sie upatrywac winy w kontekscie ogolnie slabego meczu? Proctor ostro narzekal na tlumiki po meczu. Z reszta nie tylko on. Wszyscy zawodnicy cos tam gadali. Trzeba na tym jechac i tyle. Szkoda ze tory musza byc tak przygotowywane ale coz..
A tak btw. Proctror na mecie byl centymetry przed zawodnikiem wilkow ktory zaraz po miniecy krechy go wyprzedzil. Takze decyzja sedziego w tym przypadku akurat sluszna;)

go!
Trener

#304 Postautor: go! » 29 maja 2011, o 23:45

Łoptymista pisze:i goraczkowo poszukuje rymu do "zielona trawka"

moze np. "z prawka", ze niby z prawa jazdy?
Gupie? Wiem, ale jakos nic lepszego mi na szybko nie przychodzi do glowy
PS. Jerry, zglos do moderatora, ze nie na temat

Awatar użytkownika
Hayden
Trener

#305 Postautor: Hayden » 29 maja 2011, o 23:51

Łoptymista pisze:postanowilem zostac poeta

tworze swoje pierwsze dzielo
i goraczkowo poszukuje rymu do "zielona trawka"
ktos ma jakis pomysl 8)

"Darek Sprawka"? choc wydaje sie zbyt oczywiste ;p.

Co do meczu... dupy dal Miesiac po calosci i Suchy nie zbierajac dupska z toru wiedzac, ze Steady jedzie z przodu.

Mialem sie spytac, ale widze, ze Istred juz napisal jak wygladala kwestia dopingu w TV ;p, szkocja niezle wychodzila, do fali nawet piknikow z Krosna zesmy wciagneli ;).

No i ostatnia sprawa, ruszyc dup i do kibicow wyjsc po meczu nie mozna? Co jak co ale staralismy sie a mimo, ze mecz tylko zremisowany to chcielibysmy, zeby do nas przyszli. Wstyd i brak honoru ze strony naszych gwiazdorkow.

ps. "kurwa..." ze strony spikera wymiotlo ;P
Ostatnio zmieniony 30 maja 2011, o 00:09 przez Hayden, łącznie zmieniany 1 raz.
Motor mocny

Awatar użytkownika
Hela
Kadrowicz

#306 Postautor: Hela » 29 maja 2011, o 23:53

Oczekujecie męskich decyzji? Zmian? A kto miałby to zrobić? Prezes? Prezes mówi, że to tylko sport. A przecież sport to wg niego loteria.

Spodziewałem się, że w Krośnie będzie ciężko, ale nic nas nie tłumaczy. Szczęściu trzeba pomóc. Słabiutko pojechał Paweł Miesiąc i to było duże zaskoczenie. Tak się jednak czasami dzieje, bo ciężko jest utrzymać równą formę. Nie mamy większych pretensji, takie mecze się zdarzają. Szkoda tylko, że to zaważyło na końcowym wyniku.
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!

Rysza

#307 Postautor: Rysza » 29 maja 2011, o 23:56

Wiedziałam,że tak będzie... Że wrócę z tego Krosna i nagle wszyscy będą wychwalać Barana :) Fakt, albo wziął się do roboty albo zwyczajnie udało mu się bo zna ten tor :] Właściwie to lubelscy zawodnicy nie zaskoczyli mnie dzisiaj niczym nowym. No ale jak to napisał ktoś przede mną- cieszę się z tego co mamy :]
Przed nami ciężki mecz z Piłą. Dobrze by było go wygrać chociaż z przewagą 1 punkta (w co zaczynam wątpić).

jerry78
Trener

#308 Postautor: jerry78 » 30 maja 2011, o 00:03

istred pisze:Aspgren - bardzo ładnie, z biegu na bieg lepiej. Opłacało się go puścić ze Steadem kosztem Puzona. ...moim zdaniem po tym co pokazał w ostatnim biegu, powinien pojechać w 14.

No właśnie, wiele osób, które były na stadionie wstawiłoby Pontusa do 14 biegu. Szkoda, że nie trener.

K.A.M.I.L. pisze:Mnie zastanawia jedno, czy w 1 i 2 lidze jest przepis, że dwóch młodzieżowców musi pojechać po 3 razy? W ekstralidze taki przepis funkcjonuje, ale w 1 i 2 nie jestem pewny. Jeżeli nie, to w jakim celu Wilk wstawia w biegu 12 Łukaszewskiego zamiast Aspgrena, który przedtem wygrał podwójnie z Proctorem?

W 1 i 2 lidze jest przepis, że polski junior musi odjechać minimum 3 biegi. W 12 biegu musiał jechać Łukaszewski, bo do tej pory odjechał 2.

Maxx pisze:Szlag mnie trafił normalnie na postawę Stead'a. Nie chcę tego ogórka więcej oglądać! K..rwa co za pajac odsunął Puzona i wsadził tą "marchewę"??? Ale paru kret-ynów popierających tą "diagnozę" się jeszcze znajdzie tutaj na forum, prawda?

Już chyba parę osób uświadomiło Ci, że nigdy w życiu Puzon nie zrobiłby tyle punktów co Stead + Aspgren. Jedynie jaki dylemat był przed meczem to jechać Puzonem czy Karolem i jak wszyscy wiemy, dzięki Bogu, że pojechał Karol a nie Puzon. Zresztą nie sądzę, że Puzon za kadencji trenera Wilka jeszcze pojedzie, po tym jak się w nieładny sposób pożegnał po piątkowym treningu w Rzeszowie, tym bardziej, że od 1 czerwca dojdzie nowy zawodnik, z którym już mamy podpisany kontrakt, ale zostanie ujawniony w środę.

Łoptymista pisze:jerry a ty blisko kogo jestes?

Blisko mojej żony, zadowolony z odpowiedzi? A zresztą szkoda atramentu na głupie pytania.

mlody26 pisze:no dobra, ja tam wygietego haka nie wwidzialem. Skoro widzieliscie go z trybun, czy tam bezposrednio w parkingu to gratuluje dobrego wzroku;) Karol popelnial bledy, trzymal sie kredy, ogladal sie z wyjscia z 2 luku przez co pojechal na pol gazu o dal sie zwyczajnie objechac.. Ale chyba nie nalezy sie upatrywac winy w kontekscie ogolnie slabego meczu?

Są tacy, którzy ten wygięty hak widzieli na własne oczy więc uwierz w to, lub zapytaj Karola. Winnym remisu Karola nikt absolutnie nie czyni, bo gdyby nie on to byłaby katastrofa. Pojechał nareszcie tak jak oczekujemy i oby tak dalej.

Podsumowując, wycieczka była fajna, super bieszczadzkie tereny, z naszej strony wzorowy doping, szkoda wyniku, bo to niestety bardziej 1 punkt stracony niż zdobyty.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#309 Postautor: niespokojny » 30 maja 2011, o 00:11

To co? Kolejny australijczyk w klubie? Tak czy owak to teraz to juz w ogole bedzie zagwozdka jaki sklad wybrac na najwazniejsze mecze.

A wie ktos moze co Sucheckiemu nie podpasowalo? A moze Baran z Miesiac zamienili sie silnikami? :-P
Ostatnio zmieniony 30 maja 2011, o 00:13 przez niespokojny, łącznie zmieniany 1 raz.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

go!
Trener

#310 Postautor: go! » 30 maja 2011, o 00:12

Hela pisze:Oczekujecie męskich decyzji? Zmian? A kto miałby to zrobić? Prezes? Prezes mówi, że to tylko sport. A przecież sport to wg niego loteria.

meskich? Masz racje. Czas ucieka. Trzeba sobie odpowiedziec na pytanie o co jedziemy? Nasz prezes Sprawka wydaje sie byc wciaz spiaca krolewna, ktora za weglowe pieniadze przed sezonem kupila cala lige i jest spokojna o koncowy wynik. I to tlumaczy puchy w kasie i marazm w dzialaniach. A z tego co widac I liga to target przynajmniej 4 druzyn, a ligowi outsiderzy z przyjacielskim pozdrowieniem tez potrafia nam napsuc nie malo krwi i ten remis to porazka!
Ale prezes jako jedyny spi spokojnie.
Do meskich decyzji, to trzeba jaj. Dawno powinny byc podjete i egzekwowane.

Awatar użytkownika
Speedway
Trener

#311 Postautor: Speedway » 30 maja 2011, o 00:45

no dobra, ja tam wygietego haka nie wwidzialem. Skoro widzieliscie go z trybun, czy tam bezposrednio w parkingu to gratuluje dobrego wzroku;)

w parkingu po biegu, wzroku dobrego nie bylo trzeba bo dalo sie bez problemu wejsc :]

P.S. Z kolei te kapcie Steada to dla mnie jakaś sciema ;p
Obrazek

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#312 Postautor: Apocalips » 30 maja 2011, o 00:45

Stead po meczu tlumaczyl sie, ze ma swieze motory, ktore jeszcze nie do konca czuje. Poza tym w dwoch biegach zlapal kapcie...

Ech.. niewiele zabraklo.
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips

go!
Trener

#313 Postautor: go! » 30 maja 2011, o 00:54

Apocalips pisze:Ech.. niewiele zabraklo.

Zeby wygrac?
Jesli tak, to dokladnie tyle samo zeby przegrac.

Awatar użytkownika
freshrap

#314 Postautor: freshrap » 30 maja 2011, o 07:39

Zabraklo punktow Miesiaca i Lukaszewskiego. Obecnie faworytem do awansu jest Ostrow i Pila. Boje sie o mecz z Polonia za tydzien. Czuje ze przy takiej dyspozycji mozemy przegrac z druzyna ktora jest teraz w gazie...
Nosił Wilk razy kilka, ponieśli i Wilka...

Czarek
Trener

#315 Postautor: Czarek » 30 maja 2011, o 08:11

Apocalips pisze:Stead po meczu tlumaczyl sie, ze ma swieze motory, ktore jeszcze nie do konca czuje. Poza tym w dwoch biegach zlapal kapcie...

Z wyjątkiem Richardsona Anglicy nie sprawdzają się w Lublinie.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#316 Postautor: kibicLBN » 30 maja 2011, o 08:51

RadeKas pisze:Hansen byl dobre pol motoru za Proctorem na mecie.

Pół koła.
Mars pisze:
Maxx pisze:
Mars pisze:Mi się podobał jechał moim zdaniem solidnie starał się i walczył zawiódł Miesiąc !!! a Puzon no cóz moim zdaniem z obecną formą lepiej od Anglika by nie pojechał.

W historii nie ma gdybania...

ja to wiem ;) Anglik jechał solidnie kto inny zawalił meczyk.

Zgadzam się, Stead jechał dobrze, zawsze mu brakowało te pół motocykla do wyprzedzenia na dystansie. Puzon by za Chiny ludowe tyle nie zrobił. Najwięcej Simon stracił na powtórkach w biegu z Baranem zamiast 2* po powtórkach ostało się 1, no i 14. bieg, i wkurzony byłem na Suchego za ten 14. bieg, bo...nie musze dodawać. Jak dla mnie najlepszy po Baranie wczoraj.
Facet miał pecha fest jakby nie te powtórki to miałby 9+2 i już byłby dla nas świetny, ale trudno, a na Miesiąca i Suchego szkoda słów.
Ci którzy twierdzą, że Proctor jest lepszy od Stead'a to chyba strasznie słabą jakość transmisji mieli :shock: Starty mu lepiej troszkę wyszły, nie miał tyle pecha, a na trasie był gorszy od Pontusa i jakby pomógł Simonowi w 13. biegu to wynik meczu byłby inny. Nie przeceniajcie Ty'a. A ten kto nazwał Stead'a marchewką chyba był ślepy, facet jeszcze nieraz nam skórę uratuje...
Jakby jechał w parze z Miesiącem byłoby lepiej bo jemu tak Karol nie musiał pomagać jak Suchemu w 12...
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#317 Postautor: kilar » 30 maja 2011, o 09:30

7 stron napieprzone, a wiekszosc o niczym.

Smiac mi sie chce z niektorych co byli na meczu i za porazke obwiniali Barana. Nawet nie bylo sensu z nimi dyskutowac, bo ze wstawionymi sie nie dyskutuje, bo po co. Ale lepiej pokrzyczec, ze Wilk taki, ze Sprawka taki, ze temu nie przybijaj piatki, ze ten dal dupy i troche kurew leci. Kicha wyszla pod parkiem maszyn.

Co do meczu, bylismy w dupie i wiekszosc brala by remis w ciemno po polowie zawodow. Remis sprawiedliwy, choc nalezalo tam wygrac. Teraz trzeba sie brac konkretnie za treningi i ustawiac motory, zeby Pawliccy nie narobili tu punktów.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#318 Postautor: kibicLBN » 30 maja 2011, o 09:35

Borys Miturski (KSM Krosno): Dziś zabrakło nam trochę szczęścia. W tym biegu, co Kenneth Hansen wygrał, a sędzia stwierdził, że był drugi. No, ale cóż...

Chłopak jest albo na tyle mało inteligentny, że nie rozumie że z zapisu video na spowolnionym tempie, zatrzymaniu klatki na mecie lepiej widać zwycięzcę niż jadąc z prędkością 85 km/h na prostej startowej albo emocji za dużo, mam nadzieję że to drugie ;)

alfkrystian
Szkółkowicz

#319 Postautor: alfkrystian » 30 maja 2011, o 09:39

Tak kilar ,a kolejna kicha była na stacji paliw w stosunku do Miesiąca....bo powiedział ,że "nawet nie chce mu się gadać" ,mówiąc krótko to niestety ale wielu z naszych "kibiców" to banda pijanych jołopów i co do takich typków Sprawka się nie mylił określając ich DELIKATNIE chorągiewkami

Awatar użytkownika
mlody26
Junior

#320 Postautor: mlody26 » 30 maja 2011, o 09:53

znowu musze jakies drobnostki wyjasniac, ale skoro wiecie lepiej....;p
Tak, hak byl lekko WYGIETY ale w motocyklu na Ktorym Karol wczoraj w ogole nie startowal, ktory stal sobie z boku, z zalozonym starym tlumikiem przez co pozniej zostal wyprowadzony z parkingu ze niby nieregulaminowy. Trzeba go bylo pozniej przyprowadzic do parkingu i zapakowac. Wiec wierze wam ze widzieliscie wygiety hak, ale to nie ma nic do 15 biegu bo Karol akurat jechal caly czas na tym samym motocyklu, ktory byl w 100% sprawny

pozdrawiam

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#321 Postautor: kilar » 30 maja 2011, o 11:06

Tak jeszcze do kogos, kto tam zarzucil, ze slabe starty mielismy - spod tasmy na poczatku nie zawsze wychodzilismy zle. Z reszta, kto nie widzial, to niech sobie zobaczy zdjecia.

straho
Junior

#322 Postautor: straho » 30 maja 2011, o 11:29

starty moze i mielismy dobre ,ale rozegranie I łuku i jazda na dystansie pozostawiała wiele do zyczenia

Krosno szacun ,pojechali z zębem i do tego prawdopodobnie najlepszy mecz w sezonu.

a Łukaszewski niech sie mocno wezmie za siebie bo na razie jest .........
ogolnie skladu bym nie zmieniał, Stead gwarantuje wiecej niz Puzon ( na chwile obecna )
Z niczego może być tylko nic.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#323 Postautor: kibicLBN » 30 maja 2011, o 12:01

Zgadzam się strahu, najlepiej 1 wiraż pokonywali Karol (to jasne) i Stead, a Proctor opierał swoją punktówkę na wyjściu spod taśmy i trochę na dojeździe do łuku. Mecz jak dla mnie super pod względem emocji. Z piekła (8 punktów w plecy) do nieba (4 do przodu) a na koniec powrót na ziemię z 1 punktem. Może się okazać że ten punkt da nam awans, ale może ten 1 stracony być ważny.
A co do dyspozycji naszych powiem tak: Jeśli dwóch seniorów robi 4+1, a junior krajowy (0,0,0) to reszta pojechała bardzo przyzwoicie jeśli drużyna zdobyła remis.
I nie zmieniać już składu. Może mój apel za pośrednictwem czyimś trafi do adresata: panie trenerze jeśli pana nie odwołają to zrób pan jedną mądrą rzecz i już pan nie kombinuj ze składem.

Czarek
Trener

#324 Postautor: Czarek » 30 maja 2011, o 12:16

kibicLBN pisze:Zgadzam się, Stead jechał dobrze, zawsze mu brakowało te pół motocykla do wyprzedzenia na dystansie. Puzon by za Chiny ludowe tyle nie zrobił. Najwięcej Simon stracił na powtórkach w biegu z Baranem zamiast 2* po powtórkach ostało się 1, no i 14. bieg, i wkurzony byłem na Suchego za ten 14. bieg, bo...nie musze dodawać. Jak dla mnie najlepszy po Baranie wczoraj.
Facet miał pecha fest jakby nie te powtórki to miałby 9+2 i już byłby dla nas świetny(...)

Czy piszesz o tym samym zawodniku, który w 3 biegu przegrał z jakimś tam Miturskim, w 6 biegu z jakimś tam Domańskim, a w 14 z jakimś tam Francem?!
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
Bozena
Senior

#325 Postautor: Bozena » 30 maja 2011, o 12:25