Sponsor tytularny KMŻ - Lubelski Węgiel Bogdanka
Re: Sponsor tytularny KMŻ - Lubelski Węgiel Bogdanka
Jak Piszcz trenuje ostro w listopadzie to znaczy że szczyt formy szykuje na luty. To może bedzie startował w innej dyscyplinie?
A w temacie. Pisałem że można liczyć na pana Stopę i się nie zawiodłem. Zamiast bezwstydnie narzekać na Żuka raczej należałoby zacząć myśleć o ograniczaniu koszów. Bo w tej materii jest bardzo dużo do zyskania.
A w temacie. Pisałem że można liczyć na pana Stopę i się nie zawiodłem. Zamiast bezwstydnie narzekać na Żuka raczej należałoby zacząć myśleć o ograniczaniu koszów. Bo w tej materii jest bardzo dużo do zyskania.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
Mnie ta konferencja Bogdanki nastawiła optymistycznie do przyszłości lubelskiego żużla. Z deklaracji wynika, że klub na pewno musi zrobić jedną rzecz: szkolić więcej młodzieży, młodzieży z regionu. Stworzy to trwałe podstawy dla istnienia dyscypliny w Lublinie i powinno przynieść sukcesy w przyszłości. Wg mnie jest to o wiele ważniejsze od koncepcji awansu do Extraligi za wszelką cenę. Wracam do swojego opisanego tu wcześniej pomysłu: plakaty o naborze do szkółki w każdej lubelskiej gminie, być może jakieś spotkania w szkołach, a nawet od czasu do czasu klubowe stoiska na rynkach naszych miasteczek. W przyszłości mini-tor. Nie wiem czy teren Parku Ludowego byłby najlepszym miejscem na lokalizację takiego obiektu, ale koncepcja żużlowego "stadioniku" w połowie drogi między obiektem przy Zygmuntowskich a stadionem piłkarskim na Krochmalnej jest ciekawa.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
Czarku rozCzaruję cię. Dziennikarze obecni na konferencji nie przekazali co tam naprawdę zostało powiedziane. Mowa była o młodzieży z kopanej w Bogdance. Na młodzież z żużla Bogdanka przewidziała 0 zł. My dalej leżymy, a DS musi szukać dodatkowych źródeł finansowania i nie na awans, nie na młodzież, a na utrzymanie się. Smutne, ale prawdziwe. I nie pora najeżdżać na DS bo chłop już siwieje, a sytuacja nic się nam nie polepszyła. Dzięki dla Pana Prezesa Bogdanki za to co dał, ale to wszystko wygląda zupełnie inaczej niż widzimy w mediach. A do "dziennikarzy" z Lublina róbcie coś bo to co robicie to moja 7 letnia córka nazywa zabawą.
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/32617 ... ksm-do-350
No to ta zapowiedź pewnie go nie ucieszy. Od 2014 roku kontraktowanie zawodników do 15 grudnia. To o wielkości pieniędzy z miasta nikt nic nie będzie jeszcze wiedział. No i jak wtedy będzie wygladało kontraktowanie zawodników?
No i z wypożyczanie Golloba jako gościa można praktycznie włożyć między bajki...
No to ta zapowiedź pewnie go nie ucieszy. Od 2014 roku kontraktowanie zawodników do 15 grudnia. To o wielkości pieniędzy z miasta nikt nic nie będzie jeszcze wiedział. No i jak wtedy będzie wygladało kontraktowanie zawodników?
No i z wypożyczanie Golloba jako gościa można praktycznie włożyć między bajki...
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
I bardzo dobrze, że skrócili. Moim zdaniem powinni to zrobić jeszcze bardziej radykalnie i zamknąć sezon transferowy z końcem listopada. Teraz zawodnicy wykorzystują sytuację, łażą od jednego klubu do drugiego przez całą zimę i podbijają stawki o kilka złotych. Kto da więcej o złotówkę do tego pójdą. Z kolei prezesi wykorzystując te nakręcające się żądania zawodników, łażą po łaskę do prezydentów i proszą o następne pieniądze, bo inaczej spadną z ligi albo nie awansują. W żużlu jest taka masa pieniędzy, że klubu powinny zarabiać naprawdę przyzwoicie a nie walczyć każdej zimy o przetrwanie.
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!
Mowa była o młodzieży z kopanej w Bogdance. Na młodzież z żużla Bogdanka przewidziała 0 zł.
Ale przecież tu nie chodzi o żadną dotację celową pt. "na młodzież żużlową". Przecież Bogdanka nie wskazuje dosłownie na co ma iść ile pieniędzy z tych, które dają. Tylko z tego co mówi Stopa to strategia kopalni będzie iść w stronę wspierania klubów cieszących się największym zainteresowaniem publiczności, a jednocześnie szkolących młodzież z regionu, a nie zbieraninę z całego świata. Tak więc jeśli za 2-3 lata nadal będziemy mieć tylu wychowanków co w ostatnich latach, to podzielimy los krossowców i tego motoczegośtam i współpraca się zakończy...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
Dopóki "najemnicy" będą znajdować preziów, którzy będą w stanie wyłożyć każde, nawet wirtualne pieniądze, dopóty chory klimat będzie trwał nadal. Obawiam się, że ta sytuacja nieprędko się zmieni, nawet ograniczenia regulaminowe nie załatwią sprawy bo kasa, której nie będzie w kontrakcie pójdzie z rączki do rączki pod stołem. Żeby sytuacja uległa zmianie musiałaby chyba upaść cała extraliga...
Pozostaje nie oglądać się na nikogo i nie liczyć na drapane tylko brać się za szkolenie młodzieży choć i to nie jest łatwe bo przecież utrzymanie szkółki jest bardzo kosztowne.
Pozostaje nie oglądać się na nikogo i nie liczyć na drapane tylko brać się za szkolenie młodzieży choć i to nie jest łatwe bo przecież utrzymanie szkółki jest bardzo kosztowne.
MOTOR LUBLIN
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
Meesha nie wiem co ci napisać , bo niestety byłem na tej konferencji. Prośba do moderatora o usuniecie moich postów.
No wiem, że byłeś. Ja tylko piszę jak tzw. opinia publiczna odbiera słowa prezesa Bogdanki.
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
marineo70 pisze:Czarku rozCzaruję cię. Dziennikarze obecni na konferencji nie przekazali co tam naprawdę zostało powiedziane. Mowa była o młodzieży z kopanej w Bogdance. Na młodzież z żużla Bogdanka przewidziała 0 zł. My dalej leżymy, a DS musi szukać dodatkowych źródeł finansowania i nie na awans, nie na młodzież, a na utrzymanie się. Smutne, ale prawdziwe. I nie pora najeżdżać na DS bo chłop już siwieje, a sytuacja nic się nam nie polepszyła. Dzięki dla Pana Prezesa Bogdanki za to co dał, ale to wszystko wygląda zupełnie inaczej niż widzimy w mediach. A do "dziennikarzy" z Lublina róbcie coś bo to co robicie to moja 7 letnia córka nazywa zabawą.
Jeśli tak to szkoda, ale nie zmienia to mojej oceny w sprawie Extraligi. Lublin na to nie zasługuje i Lublina na to nie stać. Jesteśmy zadupiem rządzonym przez (tu wpisz brzydkie słowo), którzy niszczą lubelską przedsiębiorczość czyli bazę sponsorów. Za ten stan rzeczy współodpowiedzialni są lubelscy kibice żużla, głosujący na tych osobników. Tak hołubiony tutaj prezydent Żuk doprowadził do podwyżki podatków od nieruchomości i środków transportu, sukcesywnie zadłuża miasto, a pieniądze na sport przeznacza na jakieś g..., które podobno promuje Lublin w kraju. Ciekawe, że gdy pytam ludzi z różnych miast Polski (pytam o to zawsze, więc mam "ankiety" od kilkudziesięciu osób) z czym pod względem sportowym kojarzą Lublin to jeszcze NIKT nie wskazał piłkarek ręcznych. Ludzie wskazują na piłkarzy, żużlowców, koszykarzy, rzadziej na rugbistów. Sytuacja lubelskiego żużla jest zatem wynikiem decyzji lubelskich wyborców.
meesha pisze:Mowa była o młodzieży z kopanej w Bogdance. Na młodzież z żużla Bogdanka przewidziała 0 zł.
Ale przecież tu nie chodzi o żadną dotację celową pt. "na młodzież żużlową". Przecież Bogdanka nie wskazuje dosłownie na co ma iść ile pieniędzy z tych, które dają. Tylko z tego co mówi Stopa to strategia kopalni będzie iść w stronę wspierania klubów cieszących się największym zainteresowaniem publiczności, a jednocześnie szkolących młodzież z regionu, a nie zbieraninę z całego świata. Tak więc jeśli za 2-3 lata nadal będziemy mieć tylu wychowanków co w ostatnich latach, to podzielimy los krossowców i tego motoczegośtam i współpraca się zakończy...
Też tak to zrozumiałem. Rozwój szkolenia młodzieży jest dla klubu koniecznością. Jeśli deklaracje sponsorskie (nie tylko Bogdanki) są ograniczone to budujmy skład na utrzymanie. Bzdury o awansie wrzućmy do Bystrzycy.
Hela pisze:I bardzo dobrze, że skrócili. Moim zdaniem powinni to zrobić jeszcze bardziej radykalnie i zamknąć sezon transferowy z końcem listopada. Teraz zawodnicy wykorzystują sytuację, łażą od jednego klubu do drugiego przez całą zimę i podbijają stawki o kilka złotych. Kto da więcej o złotówkę do tego pójdą. Z kolei prezesi wykorzystując te nakręcające się żądania zawodników, łażą po łaskę do prezydentów i proszą o następne pieniądze, bo inaczej spadną z ligi albo nie awansują. W żużlu jest taka masa pieniędzy, że klubu powinny zarabiać naprawdę przyzwoicie a nie walczyć każdej zimy o przetrwanie.
To może rozlosowywać zawodników po różnych klubach, z góry ustalić stawki i wtedy skończy się podbijanie stawek przez zawodników i podpisywanie wirtualnych kontraktów przez zawodników?
Ja trochę żartuję, ale wcale to takie nierealne nie jest. Regulamin finansowy był jeszcze w zeszłym sezonie, celem żużlowych włodarzy jest cały czas obniżanie kosztów i "wyrównywanie poziomu". Pozostaje kwestia rozlosowywania zawodników - przy pomysłowości działaczy wydaje się to całkiem prawdopodobny scenariusz
Moim zdaniem dochodzimy do pewnego absurdu. Chyba w żadnej dziedzinie życia negocjowanie (bo tak właśnie wygląda to "podbijanie przez całą zimę stawek przez zawodników") nie jest traktowane jako patologia, którą trzeba ukrócić. Wręcz przeciwnie - to jest pewnego rodzaju gra, na które równie dobrze można zyskać co i stracić. Przykładem w tym sezonie był Miśkowiak - zwlekał z podpisaniem kontraktu w elidze i był zmuszony podpisać w Lublinie, pewnie za sporo mniejsze pieniądze. Więc to nie jest tak, że zawodnicy podbijają stawki przez zimę. Jak w każdych negocjacjach, zawodnicy którzy nie mają klubów schodzą ze swoich stawek, a kluby jeśli chcą zatrudnić zawodnika oferują większe pieniądza. Ja nie widzę w tym zupełnie nic złego.
Czemu niby ma służyć podpisywanie kontraktów do 15 grudnia? Ja uważam, że kompletnie niczemu. Kolejny idiotyczny przepis, zupełnie nieprzemyślany, który zostanie prędzej czy później zmieniony. W ten sposób wszystkim się zaszkodzi. Nie sądzę żeby jakikolwiek klub miał na początku grudnia domknięty budżet na kolejny rok. Zatem kluby będę zmuszone do podpisywania kontraktów w ciemno, a zawodnicy - co oczywiste - będą to wykorzystywać. I to sprzyja właśnie do kontraktowania ponad stan. Do początków grudnia kluby podpiszą kontrakty, a później zaczną szukać pieniędzy na ich realizację. To jest właśnie patologia.
A co do szkolenia młodzieży, to wiadomo że szkolić trzeba i to było przedyskutowane na forum wiele razy. Wymaganiami Bogdanki jednak aż tak bardzo bym się nie przejmował. Umowa będzie na rok, co będzie później? Nie wiadomo. Już ten rok pokazał, że prezesi do stołków nie są przyspawani. Nie wiadomo kto będzie prezesem za kilka lat, czy koncepcja sponsoringu Bogdanki będzie taka sama itd. Dziś chcą sponsorować kluby stawiające na wychowanków, jeszcze kilka miesięcy temu priorytetem był sport motorowy, być może za kilka lat postawią na organizację dużego turnieju tenisowego?
Albo będą podpisywać kontrakty za tyle ile mają, a nie ile mogą mieć.
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
- tezetomaniak
- Trener
a pieniądze na sport przeznacza na jakieś g..., które podobno promuje Lublin w kraju
od razu g...., spartakus lepiej brzmi
tezetomaniak pisze:a pieniądze na sport przeznacza na jakieś g..., które podobno promuje Lublin w kraju
od razu g...., spartakus lepiej brzmi
Nie zabłysnąłeś. III-ligowy Motor bez sukcesów jest o wiele bardziej rozpoznawalną marką w Polsce niż SPR z kilkunastoma tytułami.
Hela pisze:Albo będą podpisywać kontrakty za tyle ile mają, a nie ile mogą mieć.
Przecież to jakaś mrzonka
Liczysz na to, że klub na koniec sezonu będzie miał na koncie kilka milionów złotych i z tego będzie żył przez przyszły rok, a wszelki przychody uzyskane w przyszłym roku przeznaczał na kolejny?
Ci co się nie dogadają do 15.12 będą podpisywać kontrakty warszawskie, a właściwe negocjacje będą trwały tak jak do tej pory

Czyli tak jak pisał istred,ten przepis nie słuzy kompletnie niczemu! Totalna bzdura i tyle...
Przeżyjemy te bzdury. Szwedzi kończą okienko 1 listopada i żyją.
My przeżyjemy, to prawda. Kluby napompowane aspiracjami niekoniecznie... A do zdrowego rozsądku droga jeszcze daleka...
MOTOR LUBLIN
Co ciekawe, główny sponsor, nie wymaga od klubu awansu do ekstraligi. – Pieniądze, które przekażemy KMŻ będą na podobnym poziomie jak poprzednio. Jeżeli, przy pomocy innych sponsorów, przytrafi się okazja osiągnięcia sukcesu sportowego to my jesteśmy „za”. Ale naszym celem nie jest awans do ekstraligi. Możemy natomiast zapisać w umowie, że za taki wynik klub dostanie premie – podkreśla szef LW Bogdanka.
Wszystko leży więc teraz w rękach działaczy „Koziołków”, którzy muszą zakasać rękawy i znaleźć dodatkowe pieniądze, jeśli marzy im się w przyszłym sezonie awans.
Jest umowa z Bogdanką.
jest to jest, za mało się bogdanka garnie do tego sportu, jak by chcieli to sypnęli by kasy i reklamę zrobili, może za tego prezesa się coś zmieni, bo wcześniej to nawet górnicy nie wiedzieli ze ze ich firma taki sport sponsoruje, a przypuszczam że nie jeden górnik by przyjechał zobaczyć o co chodzi, a jak wiadomo ta fascynacja od tego się zaczyna...
- stefanzdzialek
- Senior
Zwłaszcza w niedzielę na 19,30 przyjadą, jak im ostatni żóltek powrotny do Łyncny ucieknie. A o 6 rano trzeba fedrować.
stefanzdzialek pisze:Zwłaszcza w niedzielę na 19,30 przyjadą, jak im ostatni żóltek powrotny do Łyncny ucieknie. A o 6 rano trzeba fedrować.
oj Stefan , Stefan na działkę to możesz jechać żółtkiem