Baraże o I lige
Re: Baraże o I lige
Może należało zapytać Jurka M.jak to kiedyś mijał sie z kolegą Bajerskim wtedy nie byłoby problemów z wyprzedzaniem Bajery

Ech... Troszkę szkoda, ze nie mamy takich kibiców, jak piłkarski MOTOR! Może gdyby ktoś dostał za taki blamaż po mordzie; kibice na mecz nie weszli (NA WłASNE żYCZENIE!) i na koniec zrobili strajk pod ratuszem, ze posiłki policji z połowy lubelszczyzny były niezbędne to coś by ruszyło.... Takie "napinanie się" na forum chyba nie przynosi żadnego efektu...
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
FREDek pisze:Ech... Troszkę szkoda, ze nie mamy takich kibiców, jak piłkarski MOTOR! Może gdyby ktoś dostał za taki blamaż po mordzie; kibice na mecz nie weszli (NA WłASNE żYCZENIE!)
Dyskusyjna kwestia czy moze podobac sie brak kibicow na trybunach na ostatnich dwoch meczach ze Stalowa Wola i Pruszkowem (ten ostatni mecz byl pokazywany w calej Polsce w TVP Sport i TVP INFO, a nawet w calym swiecie za posrednictwe TV Polonia).
Koper pisze:FREDek pisze:Ech... Troszkę szkoda, ze nie mamy takich kibiców, jak piłkarski MOTOR! Może gdyby ktoś dostał za taki blamaż po mordzie; kibice na mecz nie weszli (NA WłASNE żYCZENIE!)
Dyskusyjna kwestia czy moze podobac sie brak kibicow na trybunach na ostatnich dwoch meczach ze Stalowa Wola i Pruszkowem (ten ostatni mecz byl pokazywany w calej Polsce w TVP Sport i TVP INFO, a nawet w calym swiecie za posrednictwe TV Polonia).
Podobać czy nie podobać, ważne, ze kibice umieją się postawić, a nie płakać na forum itd.. Ile można?! Mnie tam się nawet podobało ostatnio przed stadionem. Fajny klimat. Ludzie śpiewają i mają duuuuuuuuuuuuużo szerszy repertuar od emerytów żużlowych.
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
FREDek pisze:Mnie tam się nawet podobało ostatnio przed stadionem. Fajny klimat. Ludzie śpiewają i mają duuuuuuuuuuuuużo szerszy repertuar od emerytów żużlowych.
Inna sprawa ze:
Niestety poraz kolejny piłkarze Motoru zapomnieli podziękować po meczu kibicom za doping. A lubelscy fani mimo tego iż protestują przeciw kartom kibica przez 90 minut żywiołowo dopingowali swoich zawodników spod bram stadionu. Szkoda, że zawodnicy Motoru zapomnieli, iż to właśnie kibice stojący pod bramami stadionu jeżdzą za nimi po całej Polsce i bez względu czy to deszcz czy upał dopingują piłkarzy w ich zmaganiach na boisku.
(http://www.motorlublin.com)
Re: Baraże o I ligeślałe
FREDek o czym Ty piszesz ??? qrcze myślałem chłopie że Cię znam ....
Przecież oni działają wbrew klubowi !!! Klub chce wprowadzić porządek na trybunach wywalić ludzi którzy szukają "dymu" na stadionie. Wprowdzić normalność żeby na stadionie zasiadali prawdziwi kibice, a oni solidaryzują się z małą grupką bandytów stadionowych ... to przecież jakiś chory pęd owiec które nie wiedzą nawet gdzie pędzą .... jesli mieli by choć troche oleju w głowie i miłości do klubu w sercu to sami by wypieprzyli psełdokibiców z trybun ...
a co do postu korgiego ... to może lepiej że poszły w świat puste trybuny niż by miało pójść to co było z Lechią nie uważasz ??? ....
Przecież oni działają wbrew klubowi !!! Klub chce wprowadzić porządek na trybunach wywalić ludzi którzy szukają "dymu" na stadionie. Wprowdzić normalność żeby na stadionie zasiadali prawdziwi kibice, a oni solidaryzują się z małą grupką bandytów stadionowych ... to przecież jakiś chory pęd owiec które nie wiedzą nawet gdzie pędzą .... jesli mieli by choć troche oleju w głowie i miłości do klubu w sercu to sami by wypieprzyli psełdokibiców z trybun ...
a co do postu korgiego ... to może lepiej że poszły w świat puste trybuny niż by miało pójść to co było z Lechią nie uważasz ??? ....
zamiast 500 + program Beryl +
FREDek pisze:Koper pisze:FREDek pisze:Ech... Troszkę szkoda, ze nie mamy takich kibiców, jak piłkarski MOTOR! Może gdyby ktoś dostał za taki blamaż po mordzie; kibice na mecz nie weszli (NA WłASNE żYCZENIE!)
Podobać czy nie podobać, ważne, ze kibice umieją się postawić, a nie płakać na forum itd.. Ile można?! Mnie tam się nawet podobało ostatnio przed stadionem. Fajny klimat. Ludzie śpiewają i mają duuuuuuuuuuuuużo szerszy repertuar od emerytów żużlowych.
Klimat klimatem ale jakos nie moge znalesc zrozumienia dla uczestnikow burd na stadionach, ludzi dzialajacych na szkode miasta i klubu [burdy], ludzi pozbawionych racjonalnego myslenia.
Klimat klimatem ale warto jednak czyms sie odrozniac od bydla.
Chyba, ze Twoim zdaniem warto poswiecic bezpieczenstwo, normalnosc, spokoj na rzecz klimatu, agresji, burd....
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.
- Dj_Korgi
- Senior
- Kontakt:
To co było z Lechią i tak poszło w świat.a co do postu korgiego ... to może lepiej że poszły w świat puste trybuny niż by miało pójść to co było z Lechią nie uważasz ??? ....
kdsz pisze:A kogo obchodzą aspekty? Zespół się skompromitował i nikogo nie interesuje z jakiego powodu. Nic nie tłumaczy takiego wyniku. Warunki są identyczne dla wszystkichRegdal pisze:Od tego jest to forum,żeby porozmawiać o różnych aspektach pierwszego meczu barażowego,czy ci się to podoba czy nie.Nie interesuje cię to - nie czytaj.
Inteligentnego człowieka "aspekty" powinny jednak interesować, bo bez ich poznania jedyne, co może zrobić na forum, to wylać wiadro pomyj na całą ekipę. Można i tak, ale chyba nie do tego służy forum. Taka "dyskusja" byłaby cokolwiek jałowa i szybko by się wypaliła.
Nie sądzę, by istniało jakiekolwiek rozsądne wytłumaczenie tak żałosnej postawy zawodników, ale uważam, że ich zdania trzeba wysłuchać. Nie zmieni to w żaden sposób wyniku, ale ja na przykład ciekaw jestem, czego, ich zdaniem, w Łotwie zabrakło: ambicji, sprzętu, umiejętności, czy może czegoś jeszcze innego.
FREDek pisze:Ech... Troszkę szkoda, ze nie mamy takich kibiców, jak piłkarski MOTOR! Może gdyby ktoś dostał za taki blamaż po mordzie; kibice na mecz nie weszli (NA WłASNE żYCZENIE!) i na koniec zrobili strajk pod ratuszem, ze posiłki policji z połowy lubelszczyzny były niezbędne to coś by ruszyło.... Takie "napinanie się" na forum chyba nie przynosi żadnego efektu...
A ja uważam, że Bogu dzięki, że na żużel chodzą w przeważającej mierze ludzie NORMALNI, którzy z zasady nie dają nikomu "po mordzie", a konieczność mobilizowania policji uważają za powód do wstydu, nie zaś do dumy. Od robienia warunków dla funkcjonowania drużyny są działacze, a nie kibice, z kolei od robienia klimatu na stadionie są zawodnicy.
piotr76 pisze:FREDek o czym Ty piszesz ??? qrcze myślałem chłopie że Cię znam ....
Nie myśl = znasz mnie i chyba zdajesz sobie sprawę, ze nie biegam z dziećmi. Dzećmi (w sporej większosci), które się "biły się" z Lechią. To była parodia "zadymy" (chyba tak to nazywacie?!). Banda MOTOR nie uczestniczyła w tym incydencie (jeśli będziecie na meczu i na odpowiednim sektorze to się przekonacie - o ile Wam "pozwolą" tam przebywać, bo to nie mecz żużla, ze emeryci siedzą(!) i musze kur... by jakiś ........ wstał i coś ze mna zaśpiewał!). Poznacie ich rozumowanie = godne podziwu! Co do prawdziwych - Piotrze - kibiców, to oni własnie nimi są! To "oni" jadą za tym klubem (czego kibicom żużlowym brakuje) WSZęDZIE i WSPIERAJą SWOICH ZAWODNIKóW DOPINGIEM (kibice żużlowi pewnie nawet nie wiedzą o czym pisze, bo ten aspekt - wspierania zawodników przy przegranej - jest im obcy!). "Mała grupka kibiców" to była, ale na stadionie, a "miłości do klubu" to mają tyle, ze obdzieliliby 30 tysięcy kibiców żużlowych! ! ! ! !
Reasumując: Piter & company!
Jak chcecie mówić lub porównywać kibiców żużlowych i piłkarskich to najpierw przyjdzcie na mecz piłki, ale nie siedżcie pod "daszkiem" (bo "gdzie indziej się biją"), tylko zajdżcie na/obok sektora PRAWDZIWYCH KIBICóW MOTORu! Poczujcie ten klimat!
Osobiście uważam, ze 99% z Was nie ma prawa polemizować na temat dopingu, zaangażowania i miłości do klubu kibiców MOTORu LUBLIN !
FREDek pisze:Osobiście uważam, ze 99% z Was nie ma prawa polemizować na temat dopingu, zaangażowania i miłości do klubu kibiców MOTORu LUBLIN !
L O L
METHANOL ADVENTURE TEAM
- tezetomaniak
- Trener
heheh FREDek.. zapomnialeś tylko dodać ze wiekszasc z nich to dresy które nie mają celu w zyciu, ledwo konczą podstawowki, trudnią się lazeniem po mieście i myślą (chociaz to za duze słowo) komu by tu dać w ryja.
taaak bardzo ich podziwiam miłość do klubu..... Zapytalem sie kiedys takiego dresa co chodzi w koszuleczce motoru zeby mi wymienił obroncow z pierwszego skladu to znał jednego (bez komentarza)
Podziwiam
taaak bardzo ich podziwiam miłość do klubu..... Zapytalem sie kiedys takiego dresa co chodzi w koszuleczce motoru zeby mi wymienił obroncow z pierwszego skladu to znał jednego (bez komentarza)
Podziwiam
FREDek, Ehhh... te "mowy" kibicow Motoru wywoluja we mnie smiech. Probuja za wszelka cene ze sportu zrobic religie i najwazniejsza rzecz w zyciu kazdego czlowieka. Ok, tak chcecie ulozyc sobie zycie - Wasza sprawa, ale nie oceniajcie przez ten pryzmat wszystkich innych!
Czy wiernosc klubowi, czy wspieranie klubu to tylko darcie geby na stadionie? Ok, to jest fajne i tez lubie to robic i tez wiem, ze to mile dla zawodnikow i rzeczywiscie moze ich poniesc do zwyciestwa ale to nie jedyny aspekt bycia KIBICEM!
Czy uwazasz, ze podarunki od kibicow dla zawodnikow za wspanialy sezon, tort dla Darka Sledzia na urodziny, oklaski za kazdy bieg, w ktorym chca pokazac sie z jak najlepszej strony, slowa uznania i podziwu na forum czy w parku maszyn... czy uwazasz, ze to wszystko to NIC?! Spytaj zawodnikow a bedziesz wiedzial.
Jezeli uwazasz, ze kibicem zuzlowi nie potrafia zyc klubem i go wspierac to jest to conajmniej smieszne.
A walka kiboli Motoru z klubem jest uderzeniem w ten wlasnie klub a nie jego wspieranie. Jest to raczej solidarnosc z bandytami (slynne juz w Polsce "pozdrowienia do wiezienia")...
Czy wiernosc klubowi, czy wspieranie klubu to tylko darcie geby na stadionie? Ok, to jest fajne i tez lubie to robic i tez wiem, ze to mile dla zawodnikow i rzeczywiscie moze ich poniesc do zwyciestwa ale to nie jedyny aspekt bycia KIBICEM!
Czy uwazasz, ze podarunki od kibicow dla zawodnikow za wspanialy sezon, tort dla Darka Sledzia na urodziny, oklaski za kazdy bieg, w ktorym chca pokazac sie z jak najlepszej strony, slowa uznania i podziwu na forum czy w parku maszyn... czy uwazasz, ze to wszystko to NIC?! Spytaj zawodnikow a bedziesz wiedzial.
Jezeli uwazasz, ze kibicem zuzlowi nie potrafia zyc klubem i go wspierac to jest to conajmniej smieszne.
A walka kiboli Motoru z klubem jest uderzeniem w ten wlasnie klub a nie jego wspieranie. Jest to raczej solidarnosc z bandytami (slynne juz w Polsce "pozdrowienia do wiezienia")...
go! pisze:Teraz to juz nie nasza glowa..
Zwolennicy polaczenia lig powinni pomyslec wczesniej zeby wogole nas nie puszczac na te baraze...
Teraz jak sa tacy madrzy to niech nas z tego wyplacza jakos dyplomatycznie. W zasadzie to jedyna pociecha ze teraz chuj wie jak te ligi bez obanzenia zuzlowej samowoli i dowolnej interpretacji przepisow przez wladze polaczyc ???![]()
I dardzo dobrze
No nie mogę. "Teraz to już nie nasza głowa..." A czyja? Gniezna, Łodzi, PZMotu? "niech nas wyplączą z tego jakoś dyplomatycznie..." Jeśli teraz uchwalą połączenie I i II ligii, a przede wszystkim pozbycie się drużyn zagranicznych to będzie to dziadowstwo do kwadratu. Nie dość, że TŻ po takim łomocie z drugoligowcem skompromitował się jako klub, to jeszcze stanie się mimowolną (a może i nie) przyczyną kompromitacji polskiego żużla jako całości. I dlatego jako kibic Koziołków, któremu jest bardzo przykro, że spadamy i to w taki sposób, zdecydowanie nie chcę takiego gównianego utrzymania przy zielonym stoliku. Jak się mówi A, to potem trzeba powiedzieć B, C i tak do końca alfabetu, chyba że zamiast twarzy ma się cholewkę. Żużlowi działacze i decydenci powinni wreszcie to zrozumieć.
Torsen, sam doskonale wiesz, że żużlowcy mają to do siebie, że porażki zwykle tłumaczą problemami sprzętowymi lub nieumiejętnością dostosowania motocykli do warunków torowych. Jestem pewien, że tym razem będzie podobnie.Torsen pisze:Nie sądzę, by istniało jakiekolwiek rozsądne wytłumaczenie tak żałosnej postawy zawodników, ale uważam, że ich zdania trzeba wysłuchać. Nie zmieni to w żaden sposób wyniku, ale ja na przykład ciekaw jestem, czego, ich zdaniem, w Łotwie zabrakło: ambicji, sprzętu, umiejętności, czy może czegoś jeszcze innego.
Zauważ, że nikt z zespołu nie potrafił przez cały mecz wyciągnąć wniosków i pojechać lepiej przynajmniej w końcówce. Świadczy to jednoznacznie, że zawodnicy sami nie wiedzą co się wczoraj stało. Takie rzeczy w żużlu się zdarzają. Wystarczy wspomnieć występ Tomasza Golloba w tegorocznej GP Czech
W. Komarnicki: "Przez pięć lat merytorycznie współpracowałem z Tomaszem Gollobem"
Wytężam wzrok i nie widzę różnicy w sensie wypowiedzi go! a Twojej talibie, więc po co ta niemoc

Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji
Co do "dresów" i "debili" to widocznie znamy innych ludzi, albo czytasz jakieś głupoty w necie, które piszą jakieś dzieciaki. Znasz tych ludzi osobiście?! Znasz tych ludzi od piaskownicy?! uwierz mi, ze wielu z nich jest na studiach i jesli chcesz to zapoznam Cię z nimi!? Jeśli mówisz o kryminale, to mam nadzieję, ze wiesz co mówisz...!
Możecie mnie krytykować, ale (czytając Wasze posty) mam wrażenie, ze nie znacie tych ludzi... Mało o nich wiecie, albo... inaczej - wiecie tyle co prasa o nich napisze, albo "dzieci neostrady" napiszą głupoty! Śpiew na trybunach (nawet ograniczony do 6 - słownie: sześciu - jakie śpiewają kibice żużlowi) to nie wszystko! Racja! Ale ilu Nas było na wyjazdach?! Porównując do kibiców piłkarskich, wielkie gówno! ! ! ! !
Możecie mnie krytykować, ale (czytając Wasze posty) mam wrażenie, ze nie znacie tych ludzi... Mało o nich wiecie, albo... inaczej - wiecie tyle co prasa o nich napisze, albo "dzieci neostrady" napiszą głupoty! Śpiew na trybunach (nawet ograniczony do 6 - słownie: sześciu - jakie śpiewają kibice żużlowi) to nie wszystko! Racja! Ale ilu Nas było na wyjazdach?! Porównując do kibiców piłkarskich, wielkie gówno! ! ! ! !
-
Apocalips
- Zawodowiec
- Kontakt:
Wszyscy nagle zrobili sie wielkimi znawcami tego co sie dzieje w Motorze, a wielu z nich pewnie nigdy nie bylo na meczu. Wiekszosc informacji albo przeczytali w prasie albo dowiedzieli sie z mediow i mysla ze pozjadali wszystkie rozumy. 3/4 osob wyrobilo sobie opinie o kibicach Motoru Lublin, dzieki mediom, ktore nakrecaly sie i przekrzykiwaly jacy to kibice Motoru zli i straszni. A prawda jest taka, ze podczas "zadymy" z Avia i Lechia udzial w tych zamieszkach brali udzial glownie gowniarze, ktory nie dorosli jeszcze do prawdziwego kibicowania. W takiej grupie wystarczy kilku zadymiarzy, ktorzy prowokuja cale zajscie, a reszta leci bezmyslnie za nimi. Wszyscy patrza na Motor przez pryzmat tych kilkudziesieciu chuliganow. Ale trzeba jeszcze wziac pod uwage, ze oprocz nich na mecze chodzi jeszcze 3,4 tysiace normalnych ludzi, normalnych kibicow, ktorzy w takich "akcjach" udzialu nie biora, ba brzydza sie nimi i to wlasnie oni tworza ta super atmosfere na meczach. A kazdy kto byl na jakims meczu w II lidze, to wie jakie to jest uczucie, gdy cala prosta stoi i wspolnie dopinguje pilkarzy. Denerwuje mnie to, ze przez garstke debili ludzie uwazaja, ze kazdy kto sie mieni kibicem Motoru to bandyta.
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin
Pozdrawiam - Apocalips
Pozdrawiam - Apocalips
sadychor pisze:Wytężam wzrok i nie widzę różnicy w sensie wypowiedzi go! a Twojej talibie, więc po co ta niemoc![]()
-
Mateusz111
- Junior
Fredek, a pomyślałeś że taka miłość do klubu wcale nie wychodzi klubowi na dobre? Po dymie z Lechią stadion został zamknięty na dwa mecze, czyli brak kasy z biletów. Protest przeciwko kartom kibica i taka sama sytuacja. Pobicie 8 policjantów w Kielcach, zabranie flage montexowi itd itd
A większość tych kibiców na sektorze to sa dzieci które chodza na Motor "bo tak trzeba"
Za co mam ich podziwiać? Chyba tylko za doping, bo to akurat rewelacyjnie im wychodzi.
A większość tych kibiców na sektorze to sa dzieci które chodza na Motor "bo tak trzeba"
Poznacie ich rozumowanie = godne podziwu!
Za co mam ich podziwiać? Chyba tylko za doping, bo to akurat rewelacyjnie im wychodzi.
Torsen pisze:Nie sądzę, by istniało jakiekolwiek rozsądne wytłumaczenie tak żałosnej postawy zawodników, ale uważam, że ich zdania trzeba wysłuchać. Nie zmieni to w żaden sposób wyniku, ale ja na przykład ciekaw jestem, czego, ich zdaniem, w Łotwie zabrakło: ambicji, sprzętu, umiejętności, czy może czegoś jeszcze innego.
Konkretne pytanie.
"Bez mózgowa,szowinistyczna,szarańcza,na internetowych forach" - Bartłomiej Czekański
www.wolinski.com.pl
www.wolinski.com.pl
Regdal pisze:Konkretne pytanie.
...mam zadać? Czy to Twoja ocena tego, co napisałem? Bo nie bardzo rozumiem.
Mateusz111 pisze:Fredek, a pomyślałeś że taka miłość do klubu wcale nie wychodzi klubowi na dobre? Po dymie z Lechią stadion został zamknięty na dwa mecze, czyli brak kasy z biletów. Protest przeciwko kartom kibica i taka sama sytuacja. Pobicie 8 policjantów w Kielcach, zabranie flage montexowi itd itd
A większość tych kibiców na sektorze to sa dzieci które chodza na Motor "bo tak trzeba"Poznacie ich rozumowanie = godne podziwu!
Skoro dla Ciebie są to "dzieci" to może spotkamy się osobiście na kolejnym meczu wsród tych "dzieci"?
P.S.
Ja im zacytuje Twojego posta.... Chętnie zaobserwuję Waszą reakcję podczas spotkania
Tak jak już wspomniałeś,nie jest sztuką wylać pomyje,Ty zadałeś konkretne pytanie i dobrze byłoby aby padła odpowiedź.
"Bez mózgowa,szowinistyczna,szarańcza,na internetowych forach" - Bartłomiej Czekański
www.wolinski.com.pl
www.wolinski.com.pl
Regdal pisze:Tak jak już wspomniałeś,nie jest sztuką wylać pomyje,Ty zadałeś konkretne pytanie i dobrze byłoby aby padła odpowiedź.
Tylko... Kto na to pytanie jest w stanie odpowiedzieć? Powiedz, a sam się do niego zgłosze...