Skład na sezon 2007
- Drabol
- Szkółkowicz
- Kontakt:
Åšrednia <narazie> najlepszej druzyny ekstraligi 2006 - 23,6. Wnioski wyciÄ…gnij jakie chcesz
Ale jednak z tymi młodymi nie jest tak zle
Dobra kończe bo będzie ze nabijam nie na swoim terenie
Dobra kończe bo będzie ze nabijam nie na swoim terenie
Er det mine chrome hearts? Den prestige jeg har?
der gør du ser på mig, som det genere dig.
Er det hvor jeg fra, der gør det så bizart?
Hans Andersen Racing Official Webiste -> http://www.Hans-Andersen.pl
der gør du ser på mig, som det genere dig.
Er det hvor jeg fra, der gør det så bizart?
Hans Andersen Racing Official Webiste -> http://www.Hans-Andersen.pl
Kalhorn pisze:Nie znamy jeszcze ani regulaminu (ilu obco i czy jest możliwość ich wystawienia jako juniorzy) ani budżetu klubu (sponsor tytularny, wsparcie miasta, itp.)
Ale mimo wszystko podam taki mój "luźny" skład na sezon 2007, bo mi się poprostu nudzi.
Obcokrajowcy:
Petera Karlsson
Adam Shields
Matej Ferjan
Seniorzy:
Grzegorz Knapp
Jacek Rempała
Tomasz Piszcz
Piotr Åšwiderski
Daniel Jeleniewski
Juniorzy (obco):
Andreas Messing
Lubos Tomicek
Jurica Pavlic
Juniorzy:
Rafał Klimek
Maciej Michaluk
Karol Polak
Gdyby to cuś wzmocnić jeszcze jednym porządnym zawodnikiem krajowym to ja nie miałbym nic przeciwko takiemu składowi
Może najmocniejszy nie jest, ale skuteczną walke o e-ligę gwarantuje.
Bo co to za sztuka wejść do e-ligi ze składem nafaszerowanym liderami?
I nie dopuszczam do siebie myśli, że w Lublinie może nie być drużyny żużlowej. Lublin na to nie zasługuje.
-
cienki bolek
Nasi dzialacze patrzac przez pryzmat obecnego sezonu nie musza byc wielkimi filozofami zeby dojsc do jednego wniosku, stawiajmy na emerytow, ale tych "zagranicznych". Ja mowie odrazu, jak mam znowu ogladac takie popisy jak w obecnym sezonie to ja dziekuje, ide na "kibicowska" emeryture, od lat nie stracilem na Zygmuntowskich tyle nerwow jak w tym sezonie. Ja nadal, bez wzgledu na regulaminy podtrzymuje swoja koncepcje:
Karlsson
Knapp
Wegrzyk
Szombierski
Max/Klingberg
Klimak
Tomicek
Pavlic
Karlsson
Knapp
Wegrzyk
Szombierski
Max/Klingberg
Klimak
Tomicek
Pavlic
Witam Wszystkich!
Czytam to forum b. dokładnie, choć odzywam się dość rzadko, gdyż uważam, że aby coś powiedzieć to trzeba wiedzieć co.
Wątek ze składem 2007 to przysłowiowa kropla, która przelała pełne naczynie i teraz ja chciałbym się wypowiedzieć. Nie należę do najstarszych na tym forum, ale pamiętam jeszcze jeżdzących: Mazura, Jendreja czy Kowalskiego. Z perspektywy czasu i zmieniającego się tła gospodarczego Lubelszczyzny wyciągnąć można jeden wniosek: lubelski Motor skazany jest na I ligę i tego nikt (Harry, Kasa) nie zmieni.
Brak strategicznego (z prawdziwego zdarzenie) sponsora to główny powód tego stanu. "Sponsorzy", którzy w tej chwili podczepili się pod klub, to tylko firmy, które chcą się za małe pieniądze reklamować. Skończy się żużel to przesiądą się np. na rugby. W dupie mają konkretną dyscyplinę, chodzi tylko o tanią reklamę.
A nie mając sponsora powinniśmy zapomnieć o E-lidze. Od kilku juz lat karmiono nas na początku sezonu informacjami, jak to bedziemy zdobywać awans. I wielu z forumowiczów w to wierzyło i co gorsza podgrzewało te informacje na forum.
A ja nie chcę E-ligi! Dlaczego? Bo nie chcę za rok przeżywać goryczy spadku. E-liga jest zarezerwowana dla bogatych klubów. W latach 60 i 70 Motor cały czas był w czołówce II ligi i pamietam, że mecze były b. zacięte i interesujące, a to przecież w żużlu jest najfajniejsze. Ja wcale nie muszę oglądac w Lublinie Gollobów i inne gwiazdy. Od tego mam telewizję.
Podsumowując, uważam, że władze klubu powinny realnie patrzeć na możliwości finansowe Lubelszczyzny (sponsorzy, frekwencja na zawodach) i na tej podstawie budować drużynę. Zrezygnować z zabytków typu Świst a skład oprzeć na zawodnikach młodych ale dobrze sie zapowiadających oraz starszych , ale ambitnych, którzy chcą jeszcze coś pokazać. Niedawno pisałem, że Edek Szajchulin szaleje we Władywostoku, a ktoś odpisał, że tam i Brhel jest gwiazdą. Tak może i było, ale chciałby, Wam przypomnieć, że w Rosji jeszcze 5-10 lat temu żużla prawie wcale nie było. Myslę, że gdyby doszło do spotkania Lublin - Władywostok to "wary by co niektórym poopadały jak burty u Kamaza".
Nie chcę więcej gwiazd typu Brhel, Shields czy Świst (bo za drogo kosztują w stosunku do tego co zdobędą w punktach), nie chcę Karlssonów i Maxów, bo nie chcę do E-ligi.
Chcę średni, wyrównany skład oparty na rodzimych zawodnikach (bo tylko z nimi sie identyfikuję) abym oglądał w Lublinie dobry żużel.
Przepraszam, że tak długo.
Pozdro
Czytam to forum b. dokładnie, choć odzywam się dość rzadko, gdyż uważam, że aby coś powiedzieć to trzeba wiedzieć co.
Wątek ze składem 2007 to przysłowiowa kropla, która przelała pełne naczynie i teraz ja chciałbym się wypowiedzieć. Nie należę do najstarszych na tym forum, ale pamiętam jeszcze jeżdzących: Mazura, Jendreja czy Kowalskiego. Z perspektywy czasu i zmieniającego się tła gospodarczego Lubelszczyzny wyciągnąć można jeden wniosek: lubelski Motor skazany jest na I ligę i tego nikt (Harry, Kasa) nie zmieni.
Brak strategicznego (z prawdziwego zdarzenie) sponsora to główny powód tego stanu. "Sponsorzy", którzy w tej chwili podczepili się pod klub, to tylko firmy, które chcą się za małe pieniądze reklamować. Skończy się żużel to przesiądą się np. na rugby. W dupie mają konkretną dyscyplinę, chodzi tylko o tanią reklamę.
A nie mając sponsora powinniśmy zapomnieć o E-lidze. Od kilku juz lat karmiono nas na początku sezonu informacjami, jak to bedziemy zdobywać awans. I wielu z forumowiczów w to wierzyło i co gorsza podgrzewało te informacje na forum.
A ja nie chcę E-ligi! Dlaczego? Bo nie chcę za rok przeżywać goryczy spadku. E-liga jest zarezerwowana dla bogatych klubów. W latach 60 i 70 Motor cały czas był w czołówce II ligi i pamietam, że mecze były b. zacięte i interesujące, a to przecież w żużlu jest najfajniejsze. Ja wcale nie muszę oglądac w Lublinie Gollobów i inne gwiazdy. Od tego mam telewizję.
Podsumowując, uważam, że władze klubu powinny realnie patrzeć na możliwości finansowe Lubelszczyzny (sponsorzy, frekwencja na zawodach) i na tej podstawie budować drużynę. Zrezygnować z zabytków typu Świst a skład oprzeć na zawodnikach młodych ale dobrze sie zapowiadających oraz starszych , ale ambitnych, którzy chcą jeszcze coś pokazać. Niedawno pisałem, że Edek Szajchulin szaleje we Władywostoku, a ktoś odpisał, że tam i Brhel jest gwiazdą. Tak może i było, ale chciałby, Wam przypomnieć, że w Rosji jeszcze 5-10 lat temu żużla prawie wcale nie było. Myslę, że gdyby doszło do spotkania Lublin - Władywostok to "wary by co niektórym poopadały jak burty u Kamaza".
Nie chcę więcej gwiazd typu Brhel, Shields czy Świst (bo za drogo kosztują w stosunku do tego co zdobędą w punktach), nie chcę Karlssonów i Maxów, bo nie chcę do E-ligi.
Chcę średni, wyrównany skład oparty na rodzimych zawodnikach (bo tylko z nimi sie identyfikuję) abym oglądał w Lublinie dobry żużel.
Przepraszam, że tak długo.
Pozdro
Ostatnio zmieniony 29 lipca 2006, o 09:19 przez major, łącznie zmieniany 1 raz.
Zawsze Motor Lublin
poniekąd masz rację. Sam pamiętam czasy II ligi, sezon 2002, kiedy wygrywaliśmy wszystko i wszędzie (z wyjątkami) i kiedy na stadion ptzychodziły tłumy oglądać zwycięstwa. Po wywalczonym awansie i zmontowaniu perspektywicznego składu, frekwencja się zwiększyła tylko nieznacznie. drużyna zajęła 3 miejsce po ciekawych pojedynkach i kibice byli zadowoleni. Teraz jednak przyszło znudzenie, bo ile razy można być tym trzecim? otarliśmy się o E-ligę w 2004 roku, nadzieje zostały rozbudzone ,ale z perspektywy dnia dzisiejszego widać jest, że to jest najwyższy pułap na jaki nas stac. Owszem, możemy co roku się barażować. Ale z takim stanem lubelskiego żużla jeśli - nie daj Boże - wygramy dwumecz barażowy i.... wtedy będziemy mieli naprawdę problem. Sponsorzy nie wyskoczą jak króliki z kapelusza. A żadne znaki na niebie (lotnisko) i ziemi (infrastruktura drogowa) nie wskazują na to, że sponsorzy do Lublina przybędą.
pozdrawia:
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
-
śliwek
Gelo pisze:Jakoś mnie nie przekonałeśŻeby zakończyć dyskusję prowadząca donikąd pokusiłem się o ciekawe wyliczenie. Średnia wieku najlepszych piętnastu zawodników w polskiej lidze to... 30,4!!! Niech każdy sobie z tego wyciągnie wnioski jakie chce.
To wylicz sobie średnią wiekową tegorocznych mistrzów albo vice mistrzów świata.Młodzi są lepsi
-
Metalliczny
- Senior
- Kontakt:
-
śliwek
Metalliczny pisze:Ja nie rozumien czego uparliście się z Jeleniem. Chłop będzie miał już 24 lata, pod 8/16 nie wejdzie, a sezon ma znowu cienki. Ja bym go nie zostawiał.
Lepszy młody Jeleń,ale nasz wychowanek niż jakiś emeryt z drugiego końca Polski,któremu zależy tylko na kasie.Poza tym nie miał takiego złego sezonu.Przecież to w dużym stopniu dzieki niemu wygraliśmy z gorzowem i gnieznem.Jako pierwszy objechał Pulpeta.
-
czecho997
Ge(L)o pisze:Zgadzam się. Przy całej sympatii dla Daniela, ale jego czas w lubelskim klubie chyba dobiegł końca.
wszyscy lubia daniela ja takze
jednak bym go zostawil na przyszly sezon bo zna nasz tor najlepiej i mozna liczyc na to ze bedzie miec sezon zycia
pozdro
Przecież my zawsze walczymy o coś więcej niż utrzymanie (przynajmniej przed sezonem i tak gdzieś do 3-4 kolejki)sting126 pisze:Zalezy o co bedziemy walczyc w przyszlym sezonie, ale jesli o cos wiecej niz utrzymanie Daniel jest pierwszy do wylotu.
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
-
czecho997
meesha pisze:Przecież my zawsze walczymy o coś więcej niż utrzymanie (przynajmniej przed sezonem i tak gdzieś do 3-4 kolejki)![]()
a po co sobie stawiac cel przed sezonem przeciez mozna jechac bez celu
nam to przynajmniej wychodzi na dobre
w 2003 i 2004 nie bylo celu a w 2005 i w tym roku cel byl zajecie miejsca 1-4 i nic z tego nie wyszlo
-
Mtx
Nasze ustalanie składu ma się jak narazie nijak do kolejnego sezonu... nie znamy celów a przede wszystkim budżetu na przyszły sezon...
Ja napewno podziękowałbym tegorocznym zawodnikom typu Świst, Knapp, Brhel za współprace bo nie pokazali nic.
Z tegorocznego składu zostawiłbym
Juniorzy:
Tomicek
Messing
Klimek
Do zawodów młodzieżowych Michaluk Polak
Z seniorów:
Rempała jako jeżdzącego trenera
Z obco:
Shields i nikogo więcej.
Realnie patrząc, iż nasz budżet moze być podobny jak w tym sezonie, ja postarałbym się o skład:
Juniorzy:
Tomicek
Messing
Klimek
Podżuks- pod 8/16
Seniorzy:
Rempała
Węgrzyk
Szczepaniak
Suchecki
Skórnicki
Obco:
Karlsson
Shields
Richardsson (mało prawdopodobne aby w przyszłym sezonie jeżdził w GP)
Myślę, że podobnym budżetem do tegorocznego możnaby właśnie taki zespół stworzyć. Oczywiście nic on nie gwarantuje ale napewno opierałby się na silnych punktach Lee i Petera i młodej 2 linii Węgrzyk, Szczepaniak, Suchecki jak i starszych zawodnikach ale doświadczonych Rempała Skórnicki. Na 2 linie również Shields byłby myślę mocnym punktem, waleczny, nie odpuszczający.
Ja proponują skończyć z sentymentami typu:
Bo Jeleniewski to nasz i niech jeżdzi...
Grzesio walczy walczy....
Tylko co z tego że walczy jak z marnym skutkiem?? Byłem na 3 wyjazdach i na wszystkich meczach w Lublinie oprócz tego z Grudziądzem i Grzesio zawsze walczy ale przeważnie wtedy jak już mecz przegraliśmy albo wygraliśmy.
Trzeba sobie postawić cel sentymenty czy walka o e-lige, bo te 2 rzeczy w parze nie idą.
To tak po krótce odemnie.
Pozdrawiam
Ja napewno podziękowałbym tegorocznym zawodnikom typu Świst, Knapp, Brhel za współprace bo nie pokazali nic.
Z tegorocznego składu zostawiłbym
Juniorzy:
Tomicek
Messing
Klimek
Do zawodów młodzieżowych Michaluk Polak
Z seniorów:
Rempała jako jeżdzącego trenera
Z obco:
Shields i nikogo więcej.
Realnie patrząc, iż nasz budżet moze być podobny jak w tym sezonie, ja postarałbym się o skład:
Juniorzy:
Tomicek
Messing
Klimek
Podżuks- pod 8/16
Seniorzy:
Rempała
Węgrzyk
Szczepaniak
Suchecki
Skórnicki
Obco:
Karlsson
Shields
Richardsson (mało prawdopodobne aby w przyszłym sezonie jeżdził w GP)
Myślę, że podobnym budżetem do tegorocznego możnaby właśnie taki zespół stworzyć. Oczywiście nic on nie gwarantuje ale napewno opierałby się na silnych punktach Lee i Petera i młodej 2 linii Węgrzyk, Szczepaniak, Suchecki jak i starszych zawodnikach ale doświadczonych Rempała Skórnicki. Na 2 linie również Shields byłby myślę mocnym punktem, waleczny, nie odpuszczający.
Ja proponują skończyć z sentymentami typu:
Bo Jeleniewski to nasz i niech jeżdzi...
Grzesio walczy walczy....
Tylko co z tego że walczy jak z marnym skutkiem?? Byłem na 3 wyjazdach i na wszystkich meczach w Lublinie oprócz tego z Grudziądzem i Grzesio zawsze walczy ale przeważnie wtedy jak już mecz przegraliśmy albo wygraliśmy.
Trzeba sobie postawić cel sentymenty czy walka o e-lige, bo te 2 rzeczy w parze nie idą.
To tak po krótce odemnie.
Pozdrawiam
Na Peterka czy Lee to (moim skromnym zdaniem) klubu, czyli Nas nie stać! Starczy oszukiwania samych siebie. Ktos w klubie przed sezonem "napomknie" o awansie, czy cos, a resztę załatwiają kibice, "podniecając się na każdym kroku". Chore... Byłbym szczęśliwy, gdybym mógł zobaczyć z "koziołkiem na plastronie" Trumińskiego, Jeleniewskiego, a może nawet i Piscza... bo - czemu nie?! Lepsi od "dziadów" typu Louis, Świst itp.. Do tego Tomicek, Messing, Pavlic. Kangur i najstarszy z Rempałów również przydałby się. Dać sobie czasu. Dać czas LUBELSKIEJ młodzieży. Zadbać o zaplecze. Zadbać o stadion-ruinę. Zadbać o kibiców. Szukać sponsorów. Najważniejsze, by wszystko robic "z głową". Zeby wyjąć, najpierw zawsze trzeba włożyć... czyż nie?
Spekulacje na temat składu wobec trwania obecnego sezonu, jak również braku informacji co do wielkości budżetu na przyszły sezon uważam za przedwczesne. Ja, chciałbym oglądać emocjonujacy żużel a tego bez odpowiedniego przygotowania toru do zawodów na razie w Lublinie nie ma. Faktem jest, ze w tym sezonie cieniujemy ale tak naprawdę klub nie zrobił nic dla kibica aby obejrzał emocjonujące zawody. Liczy się wynik nawet kosztem tego, że 15 biegów odjechane zostało gęsiego
Cóż, kibice zagłosowali nogami bo poczuli sie zrobieni w bambuko. Moim zdaniem, nawet jazda w dolnej czwórce (trójce) nie byłaby dramatem gdyby kibic mógł obejrzeć emocjonujące zawody "o coś". Dlatego uważam, że należy budować skład na przyszły sezon w oparciu o realne możliwośći klubowej kasy i potraktować WRESZCIE kibica jak klienta, który płacąc za bilet ma prawo obejrzeć interesujące widowisko w godziwych warunkach - a nie jak dojną krowę co ma miejsce obecnie 
-
czecho997
moim zdanie ten temat jest założony za wczesnie ale jak juz jest to wytypuje sklad ktory mnie by pasował
1. jacek rempała
2. adam shields
3. krzysztof jabłonski/adam skornicki
4. mariusz wegrzyk
5. jakis obco np. iversen,peter,lee czy simon stead
6. rafał klimek
7. lubos tomicek
8. zbigniew suchecki/krystian klecha
rezerwa:
knapp
messing
jeleniweski
michaluk
pavlic
polak
takim składem jestesmy w stanie sie utrzymac i mozna pokusic sie o awans choc nie wiadomo jakie bedzie regulamin i budzet klubu
pozdro
1. jacek rempała
2. adam shields
3. krzysztof jabłonski/adam skornicki
4. mariusz wegrzyk
5. jakis obco np. iversen,peter,lee czy simon stead
6. rafał klimek
7. lubos tomicek
8. zbigniew suchecki/krystian klecha
rezerwa:
knapp
messing
jeleniweski
michaluk
pavlic
polak
takim składem jestesmy w stanie sie utrzymac i mozna pokusic sie o awans choc nie wiadomo jakie bedzie regulamin i budzet klubu
pozdro