Bilety i karnety - ceny, dostępność itp.

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Rusek
Zawodowiec

Re: Bilety i karnety - ceny, dostępność itp.

#2676 Postautor: Rusek » 11 października 2020, o 16:31

Kargolo pisze:Ja tam kupiłem na 2 dni. Nie chcę opuścić tej imprezy, a w razie odwołania przecież zwrócą hajsy, co za problem :P
Co do chińskiej grypki to też już trochę inaczej do tego podchodzę.

Ja również kupiłem na 2 dni i mam nadzieję że zawody się odbędą...
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#2677 Postautor: Cz@rek » 11 października 2020, o 17:21

To ja mniej optymistycznie i "zainwestowałem" tylko na piątek ;)

Awatar użytkownika
Rusek
Zawodowiec

#2678 Postautor: Rusek » 17 października 2020, o 08:51

Czy wie ktoś na jakiej zasadzie zwrócą koszty biletów nie odbytych zawodów SON? Czy trzeba wysłać jakiś formularz?

blajar
Trener

#2679 Postautor: blajar » 17 października 2020, o 10:04

Ja pierdziu... ente pytanie o zwroty a Klub wyraźnie pisał, żeby zwracać się do Eventim. U nich na stronie wszystko jest opisane:
https://www.eventim.pl/help/cancellation/
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa" :lol:
Czytał Łukasz Benz

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#2680 Postautor: Cz@rek » 17 października 2020, o 10:18

^^^Przecież wyraźnie słyszałem że kasa ma wracać automatycznie na konto z jakiego było płacone i nie trzeba podejmować żadnych czynności.

Awatar użytkownika
spokojny
Junior

#2681 Postautor: spokojny » 17 października 2020, o 10:20

blajar pisze:Ja pierdziu... ente pytanie o zwroty a Klub wyraźnie pisał, żeby zwracać się do Eventim. U nich na stronie wszystko jest opisane:
https://www.eventim.pl/help/cancellation/

Chciales blysnac, ale Ci nie wyszlo. Juz w przypadku odwolan za sobote eventim pisal na fb zeby nie zglaszac formularzy o zwrot tylko automatycznie odesla kase, w przypadku piatku moze byc podobnie, więc nie wprowadzaj ludzi w blad nie majac zielonego pojęcia o sprawie.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#2682 Postautor: papi » 17 października 2020, o 10:37

To ładnie, a już miałem wysyłać. Dzięki że ktoś czuwa :)

blajar
Trener

#2683 Postautor: blajar » 17 października 2020, o 10:46

Jeśli coś takiego było to przepraszam. Jedyna oficjalka, jaką znalazłem to http://motorlublin.com.pl/aktualnosci/w ... of-nations, na fb eventimu nic nie widzę. Na samym eventimie w wydarzeniu zamieszczono wpis:
"W przypadku, gdy na skutek wprowadzonych ograniczeń, konieczne będzie dokonanie zmian w zakresie ilości osób, które mogą wziąć udział w imprezie, dokonamy anulacji biletów sprzedanych powyżej ilości wynikającej z ograniczeń gdzie decydować będzie data i godzina zakupu – anulowane będą najpóźniej zakupione Bilety. Z uwagi na to, że ograniczenia są wprowadzane niezależnie od Organizatora, często w trybie nagłym (z dnia na dzień), zwracamy uwagę, że zmiany mogą być wprowadzone nawet w dniu Imprezy tuż przed jej rozpoczęciem. W związku z powyższym prosimy wszystkich Kibiców o bieżące sprawdzanie informacji zamieszczanych przez Organizatora na stronie motorlublin.com.pl oraz w mediach społecznościowych."
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa" :lol:
Czytał Łukasz Benz

Awatar użytkownika
Carter#15
Szkółkowicz

#2684 Postautor: Carter#15 » 19 października 2020, o 13:57

Ja: "Jak wygląda kwestia zwrotu kasy za bilety na SoN? Czy zwrot zostanie dokonany automatycznie czy trzeba składać jakiś wniosek?"
Eventim: "Osoby, które zakupiły jedynie pojedyncze dni meczu otrzymają automatyczny zwrot środków do końca następnego tygodnia. Ci z Was, którzy zakupili pakiety (piątek + sobota) otrzymają zwrot wartości biletów sobotnich w ciągu 14 dni. Nie musicie odsyłać do nas biletów ani żadnych formularzy."

EDIT. Nie ogarniam tego, bo przysłali info, że poszło polecenie zwrotu całej kwoty (za 2 dni), a nie tylko za sobotę. Muszą mieć tam niezły burdel. Podsumowując: nic nie robiłem i zwrot sam przyjdzie.

Awatar użytkownika
Rusek
Zawodowiec

#2685 Postautor: Rusek » 19 października 2020, o 18:41

Zwrot przyjdzie automatycznie, ja już dziś otrzymałem za zamówione pakiety 2 dniowe...

Awatar użytkownika
MIERZWIN
Senior

#2686 Postautor: MIERZWIN » 20 października 2020, o 16:41

Kupiłem zaraz, jak tylko było można - 4 bilety na zawody sobotnie SoN.
Dziś otrzymałem e-maila, że cała kwota zostanie wkrótce zwrócona.
Profesjonaliści oddają wszystko, a tacy amatorzy ze SPEEDWAY EVENTS za odwołane zawody Ice Racing w Piotrkowie raz pobrali dodatkowe opłaty przy kupnie biletów, a potem pobrali po raz kolejny przy zwrocie za bilety. :oops:
od 1988 tylko SPEEDWAY

Awatar użytkownika
Rusek
Zawodowiec

#2687 Postautor: Rusek » 20 października 2020, o 16:54

Trzeba pochwalić że zwrot przyszedł szybko i całej kwoty...
I z perspektywy tego w jakich warunkach odjechane były sobotnie zawody i ilości wyścigów które zostały rozegrane chyba cieszę się że nie widziałem tych zawodów z trybun... A liczyłem na świetne widowisko jednak pogoda wszystko zepsuła jak i decyzja o tym aby odjechać te zawody "na siłę".

Awatar użytkownika
Saeyl
Kadrowicz

#2688 Postautor: Saeyl » 25 marca 2021, o 19:58

- OŚWIADCZENIE DOTYCZĄCE KARNETÓW -
Szanowni Państwo,
W związku z wyjątkowo dynamiczną sytuacją spowodowaną pandemią w naszym kraju, już dziś wiemy, że na początku sezonu niestety nie będziemy w stanie Państwa gościć w pełnym składzie na Stadionie Żużlowym przy Alejach Zygmuntowskich 5 w Lublinie.
Pragniemy również Państwa serdecznie przeprosić za długi czas oczekiwania w sprawie informacji dotyczących karnetów – było to spowodowane oczekiwaniem na informacje dotyczące kibiców na wydarzeniach sportowych.
Uprzejmie informujemy, że w związku zaistniałą sytuacją przygotowaliśmy 2 warianty dla osób, które zakupiły karnet na zeszłoroczne mecze domowe Motoru Lublin. Wyrażamy również ogromną nadzieję, że zmieniająca się sytuacja spowoduje, że jak najszybciej uda nam się Państwa gościć na Z5.
Pierwszą możliwością dotyczącą zakupionego przez Państwa karnetu jest jego wymiana na Pakiet Korzyści, w skład którego wchodzą:
- 40% na zakup karnetu na sezon 2022 w przedsprzedaży, która zagwarantuje Państwu możliwość kupna karnetu przed sprzedażą regularną
- dostęp do przedsprzedaży biletów w sezonie 2021 przy obecności kibiców na trybunach
- 20% zniżki w Oficjalnym Sklepie Kibica na cały asortyment (stacjonarnie oraz online)
W celu otrzymania wyżej wymienionych świadczeń nie musicie Państwo podejmować żadnych kroków – każda osoba, która posiada zakupiony karnet będzie mogła użyć Pakietu Korzyści, które dla Państwa przygotowaliśmy. Wszystkie osoby, które w sezonie 2020 zdecydowały się na bluzę teamową automatycznie mogą skorzystać z wyżej wymienionego pakietu.
Drugą opcją jest całościowy zwrot pieniędzy za zakupione karnety. W celu jego otrzymania, prosimy o kontakt z platformą sprzedażową eventim.pl za pomocą formularza, znajdującego się pod linkiem – https://www.eventim.pl/help/cancellation/1. Firma rozpatrzy Państwa wniosek, a następnie zgodnie z Art. 15zp. 1. w ciągu 180 dni zwróci wpłacone pieniądze.
W przypadku firm oraz administracji publicznej prosimy o bezpośredni kontakt z eventim.pl na adres mailowy b2b@eventim.pl.
Wielokrotnie byliśmy świadkami niesamowitej wyrozumiałości z Państwa strony, o którą po raz kolejny prosimy. Dzięki Państwa wsparciu, wpływy z karnetów pozwoliły nam na utrzymanie klubu w PGE Ekstralidze w sezonie 2020.
Przeciągająca się pandemia w znacznym stopniu utrudnia nam funkcjonowanie oraz wprowadza ogromny niepokój. Wybranie pierwszego pakietu w znacznym stopniu pozwoli nam przetrwać kolejny, ciężki dla nas sezon i nie zmarnować ostatnich lat ciężkiej pracy.

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#2689 Postautor: RadeKas » 25 marca 2021, o 21:45

Wolałbym zostawić karnet na następny sezon, ale rozumiem że ta opcja przestała się opłacać klubowi.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

qpa
Junior

#2690 Postautor: qpa » 25 marca 2021, o 22:02

RadeKas pisze:Wolałbym zostawić karnet na następny sezon, ale rozumiem że ta opcja przestała się opłacać klubowi.

To samo, trudno, zostanie 40% taniej kupić w kolejnym roku lub jeszcze kiedyś :)

Awatar użytkownika
Saeyl
Kadrowicz

#2691 Postautor: Saeyl » 25 marca 2021, o 22:12

Jak załóżmy 6 tys. osób zostawi karnety i skorzysta z pakietu korzyści to ja już widzę tę przedsprzedaż na bilety/karnety. To samo będzie, że będzie walka o wolne miejsca :) Chyba, że będzie wymiana 1:1. Miałeś 1 karnet to masz prawo kupić tylko jeden karnet/bilet. Ciekawe jak to rozwiążą, ale dobre i te 40% zniżki ;)

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#2692 Postautor: Torsen » 25 marca 2021, o 22:54

Mocniej dymnięci zostali posiadacze karnetów na trybunę krytą. Kosztowały chyba 2x więcej, a teraz można za nie dostać tylko większy zwrot. "Pakiet korzyści" jest identyczny.
Obrazek
Daniel Jeleniewski: "Jeszcze kupę mogę zrobić."

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#2693 Postautor: Kargolo » 26 marca 2021, o 08:02

Saeyl pisze:Chyba, że będzie wymiana 1:1. Miałeś 1 karnet to masz prawo kupić tylko jeden karnet/bilet.

No innej opcji nie widzę :)
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Awatar użytkownika
Kshyhu
Zawodowiec

#2694 Postautor: Kshyhu » 26 marca 2021, o 09:51

Najmocniej dymnięci to zostali ci, którzy mieli w poprzednim sezonie dobre serce, zostawili sobie karnety, nie żądając niczego w zamian za nie (bluza).

Efekt jest taki, że zarówno ci, którzy wymienili karnet na bluzę, jak i ci, którzy tego nie zrobili, zostają bez karnetu, z tą jednak różnicą, że ci pierwsi zostają z bluzą.

Ja rozumiem wsparcie dla ukochanego klubu, ale czuję się nabity w butelkę. Karnetu nie zwrócę (bo za rok nie dostanę się na stadion), jedyne, co mam - to wirtualna zniżka 40% na karnet, który nie wiadomo, ile będzie kosztował. Może 320zł po zniżce 40%? :cool:
Motor mocnyj!

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#2695 Postautor: Torsen » 26 marca 2021, o 10:13

No, nie wiem, czy najbardziej. Jaka była cena karnetu, a jaka karnetu na trybunę krytą?
Mnie udało się kupić tylko karnet na trybunę krytą, zapłaciłem za niego jakoś ponad 700 zł. Nie wymieniałem go na bluzę. Dziś za te 700 zł mam prawo pierwokupu na równi z tymi, co zapłacili 300.
Obrazek
Daniel Jeleniewski: "Jeszcze kupę mogę zrobić."

Awatar użytkownika
Kshyhu
Zawodowiec

#2696 Postautor: Kshyhu » 26 marca 2021, o 10:34

Racja, tak źle i tak niedobrze. Rozumiem, że Ty będziesz miał również prawo pierwokupu na trybunę krytą? W związku z tym, że to droższy karnet, to i kwota rabatu wyższa :cool: :lol: :lol: :lol:

Czuję się ruchnięty i to po całości. Kredytuję Klub już półtora roku, cóż - trzeba będzie jeszcze pół. Wygrali ci, którzy wzięli bluzy, przynajmniej mają pamiątkę.
Motor mocnyj!

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#2697 Postautor: Kargolo » 26 marca 2021, o 11:57

Kshyhu pisze:Wygrali ci, którzy wzięli bluzy, przynajmniej mają pamiątkę.

Brat się będzie ze mnie śmiał, bo on wziął bluzę, a ja przeniosłem tylko karnet :P
Słabe te rozwiązania, ale trzeba to przyjąć albo pogodzić się z kolejnymi sezonami przed telewizorem...
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Czarek
Trener

#2698 Postautor: Czarek » 26 marca 2021, o 14:26

Przypominam, że Klub został wydymany przez rząd RP i PZM. Gdyby decyzja należała do Klubu weszlibyśmy na trybuny, więc to nie jego wina, że nie mogliśmy wykorzystać we właściwy sposób karnetów. Po drugie należy docenić, że mamy obecnie jeden z najlepszych okresów w historii lubelskiego żużla i warto coś poświęcić by trwał on jak najdłużej. Cieszę się, że dalej mam ten karnet.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
Kshyhu
Zawodowiec

#2699 Postautor: Kshyhu » 26 marca 2021, o 14:35

Ja też się cieszę, Czarku, czuję się jedynie wydymany, bo jako jeden z tych najsolidniejszych i najwierniejszych kibiców, którzy udzielili Klubowi nieoprocentowanego kredytu na półtora roku (nie chcąc kompletnie niczego w zamian!!) zostałem postawiony w jednym szeregu z tymi, którzy mają wymierną korzyść w postaci bluzy.

Mam nieodparte wrażenie, że ktoś wymyślił te rozwiązania na szybko, na kolanie i bez żadnego przemyślenia sprawy.

Rządu, PZM i innych instytucji w to nie mieszaj, bo w tym kraju nie jest tak, że jak ktoś Ci ukradnie z portfela 100zł, to możesz iść i te 100zł podpieprzyć komuś innemu.
Motor mocnyj!

go!
Trener

#2700 Postautor: go! » 26 marca 2021, o 15:33

Kshyhu pisze:Rządu, PZM i innych instytucji w to nie mieszaj, bo w tym kraju nie jest tak, że jak ktoś Ci ukradnie z portfela 100zł, to możesz iść i te 100zł podpieprzyć komuś innemu.

Oj, mylisz sie i to grubo. Nie dosc tak wlasnie jest w tym kraju, to jeszcze Ci powiem, ze nie tylko w tym.
Za wszystkie kary, koncesje, podwyzki podatkow i Bog wie co jeszcze placi ostatecznie klient koncowy.