Skład na sezon 2006
Dobromir pisze:No Robacki mógłby sie przydać tylko ta kwota transwerowa jest troche za wysoka.
Bardzo Was proszę - skończcie z takimi propozycjami., Człowiek, który nie umie na żadnym torze poza bydgoskim zrobić trzech punktów miałby u nas być wzmocnieniem? Może nie jest różowo, ale jeszcze nie musimy być aż takimi desperatami, żeby proponować zawodników gorszych od Jurka.
Tylko że Jurczyński jest młodzieżowcem, a Jeleń i Piszczo nie Sorki za OT.
Niestety Jurczyński jest z 1982, więc nawet na rezerwowego się nie nadaje. Ale może warto byłoby się rozejrzeć za jakamiś obcokrajowcem poniżej 23 lat, który byłby alternatywą dla Jelenia, bo sytuacja w której Jeleń miałby pewne miejsce w składzie średnio mi się podoba, brak konkurencji rozleniwia.
Michal Robacki raczej nie znajdzie miejsca w Bydgoszczy, podobno prowadzi rozmowy z druzynami z 1 ligi, ciekawe czy gada z nami??? W sumie gwiazda nie jest, 41 srednia w e-lidze nie powala na kolana Wole go niz Adasia "Kraweznika" Pietrzaszke
Jak podają Sportowe Fakty, Robacki niemal na 100% odejdzie z Bydgoszczy. Na liście jest wystawiony za 60 tys., ale cena może zostać obniżona.
POKEMONczytaj ze zrozumieniem i bez emocji adresatem postu wprawdzie był zarząd ale mówiąc wprost w obecnej sytuacji to albo trzeba mocno zaryzykować i zatrudnić
lidera z najwyższej pólki i dobrych juniorów albo Piszcza, Jelenia, Trumińskiego a juniorzy
nasi, dojdzie Klimek i odjechać sezon awansować się nie awansuje spaść się nie spadnie
1,5 mln wystarczy najgorszym rozwiązaniem jest próba "wzmacniania" średniej klasy zawodnikami i walka o co? o 3,4 miejsce wariant kosztowny bo kibiców przychodzić będzie nie wiele więcej niż w ub.sezonie i co za różnica 3 czy 5 miejsce
lidera z najwyższej pólki i dobrych juniorów albo Piszcza, Jelenia, Trumińskiego a juniorzy
nasi, dojdzie Klimek i odjechać sezon awansować się nie awansuje spaść się nie spadnie
1,5 mln wystarczy najgorszym rozwiązaniem jest próba "wzmacniania" średniej klasy zawodnikami i walka o co? o 3,4 miejsce wariant kosztowny bo kibiców przychodzić będzie nie wiele więcej niż w ub.sezonie i co za różnica 3 czy 5 miejsce
rob7 pisze:POKEMONczytaj ze zrozumieniem i bez emocji adresatem postu wprawdzie był zarząd ale mówiąc wprost w obecnej sytuacji to albo trzeba mocno zaryzykować i zatrudnić
Różnica moze okazać się znacząca - jak to u nas bywa moze się okazać, ze jednej nocy siądzie czterech panów i przy pokerku ustalą - powiększamy ligę. Wtedy 3 miejsce albo da awans bezpośredni (jeżeli ostatni ekstraligowiec spadnie automatycznie) albo ewentualnie baraż. To rozwiązanie jest może mało prawdpodobne ale nie można go wykluczyć. Drugi wariant - podjęcie walki z Falubazem o drugie miejsce. Po wczorajszym knockoucie powoli się podnoszę i przy zakontrakotowaniu Lorama Hamilla i obcych juniorów nie jesteśmy na straconej pozycji. Widziałem w akcji w tym roku Falubazów i śmiem twierdzić, że Staszewski i Okoniewski to nie są zawodnicy, z którymi Rempała czy Knapp nie mogliby sobie poradzić. Gorzej może być z Walaskiem, ale i on miewa słabe mecze.
W tym układzie widziałbym u nas Śwista - zawodnik, który raczej podszedłby do sprawy ambicjonalnie. Kwestia tylko, czy zarząd jest gotowy na walkę z Zieloną Górą.
Staszewski - Rempała
Okoniewski - Åšwist
Walasek - Loram
Lindgren - Knapp
Marcinkowski - junior
Huszcza - Hamill/Shields
Nie wygląda to chyba najgorzej. Można spróbować.
- Lublin_Fan
- Zawodowiec
Pokemon, ja nie tworzę propagandy a komentuję fakty. Tylko głupiec lub celowo ślepy może pozytywnie skomentować to co było deklarowane i to co jest robione.
W tej sytuacji skłaniam się do zagrania va bank i zakontraktowania zawodników, którzy mieli ostatnio kryzys, ale potrafia jeździć bardzo dobrze, czyli Loram i Krzyżaniak.
O przepraszam, pomyłka. Obaj są za drodzy. Pierwszy wyląduje w Opolu, drugi w Rawiczu.
Pozdr.
W tej sytuacji skłaniam się do zagrania va bank i zakontraktowania zawodników, którzy mieli ostatnio kryzys, ale potrafia jeździć bardzo dobrze, czyli Loram i Krzyżaniak.
O przepraszam, pomyłka. Obaj są za drodzy. Pierwszy wyląduje w Opolu, drugi w Rawiczu.
Pozdr.
No oczywiście żadnarob7 pisze:co za różnica 3 czy 5 miejsce
Są jeszcze inne powody o których pisałem wczoraj, a parę postów wyżej pisze o tym Gelo...
Ostatnio zmieniony 7 grudnia 2005, o 12:59 przez meesha, łącznie zmieniany 1 raz.
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
boxing pisze:Ostrow wzial nawet nie duo-pack, tylko "pakiet skandynawski"Duzy zakup, duzy rabat - to wyjasnia, dlaczego stac ich bylo na zawodnikow, ktorych chciala nawet E-liga (Karlsson, Max, Risager)
Najlepsze jest to że za Risagera,Mollera i Pettersona niewydaliśmy ani złotówki.Dostaną tylko punktówke +dojazdy.
- Łoptymista
- Trener
Gelo pisze:...W tym układzie widziałbym u nas Śwista ... Można spróbować.
Brawo. Przynajmniej jest chociaz jedna osoba, która wartość zawodników ocenia nie przez pryzmat ich rzekomej techniki czy debilnych wypowiedzil, ale umiejętności. Jeśli chcemy jeszcze się o cos bić musimy uderzyć do Śwista. Obcokrajowców (teoretycznie) do podpisania także Gelo wymienił. Skoro składaliśmy ofertę Okularnikowi to chyba pieniądze na lidera/ liderów z prawdziwego zdarzenia, w naszym budżecie są. Nie babrajmy sie w kandydatch pokrokju Robaka czy Jordana. Podpisanie z nimi będzie równoznaczne z kapitulacją i wywieszeniem białej flagi.
PS Harry where are you?
Gelu to jest w zasadzie inna wersja mojego pierwszego wariantu nie wiem czy nie kosztowniejsza bo można tez tak:
Rempała - Okoniewski
Knapp - Staszewski
Shields - Walasek
Piszcz - Huszcza/Nowaczyk
Sallivan - Hamill ( bo chyba go zatrudniÄ…)
Alden - Lindgren
Batchelor - Marcinkowski
Jeleniewski
(3 Australijczyków!!)
w mojej wersji potężną kasę potrzeba tylko i aż na jednego zawodnika i myślę że nadwyżka kibiców pokryje ten kontrakt i nie piszcie że Sallivan nie zechce jeździć w I lidze
wszystko jest kwestią ceny tym bardziej że wracają eliminacje do GP i być może to dla niego dobry układ jazda w niższej lidze za taką samą kasę , niech ktoś sprobuje bo myślę
że słynni bracia wybrali Ostrów a nie Marmę z tego powodu
Rempała - Okoniewski
Knapp - Staszewski
Shields - Walasek
Alden - Lindgren
Batchelor - Marcinkowski
Jeleniewski
(3 Australijczyków!!)
w mojej wersji potężną kasę potrzeba tylko i aż na jednego zawodnika i myślę że nadwyżka kibiców pokryje ten kontrakt i nie piszcie że Sallivan nie zechce jeździć w I lidze
wszystko jest kwestią ceny tym bardziej że wracają eliminacje do GP i być może to dla niego dobry układ jazda w niższej lidze za taką samą kasę , niech ktoś sprobuje bo myślę
-
Zaratustra
- Kadrowicz
Gelo pisze: Po wczorajszym knockoucie powoli się podnoszę i przy zakontrakotowaniu Lorama Hamilla i obcych juniorów nie jesteśmy na straconej pozycji.
Kwestia tylko, czy zarząd jest gotowy na walkę z Zieloną Górą.
Otóż to
Gelu to jest w zasadzie inna wersja mojego pierwszego wariantu nie wiem czy nie kosztowniejsza bo można tez tak:
Rempała - Okoniewski
Knapp - Staszewski
Shields - Walasek
Alden - Lindgren
Batchelor - Marcinkowski
Jeleniewski
(3 Australijczyków!!)
Mam tylko dwa małe "ale" do tej koncepcji. Pierwsze - trzeba jednak założyć, że Sullivan najprawdopodobniej nie będzie jezdził w I lidze. W związku z tym podpisując z Hamillem - wzmacniamy siebie i osłabiamy rywala. To drugie jest ważniejsze (chyba że Zielonka w odpowiedzi podpisałaby z Ryanem - wtedy tylko sznureczek i szukamy odpowiedniej gałęzi). Drugie - zestawienie: Walasek - Shields. Mam jednak wątpliwości. Mimo, że Walaska nie cierpię na równi ze Świstem to jakoś nie wydaje mi się żeby Shields był w stanie go zneutralizować. Walas jezdzi już w Polsce parę lat, a w Lublinie szczególnie dobrze. Jakby nie było to były mistrz Polski, podczas gdy Shields nic w żuzlu jeszcze nie osiagnął - po prostu światowy przeciętniak, jakich jest na pęczki.
kilar pisze:A Sullivan to w ogole odchodzi z WlokniarzaTo, ze nie jezdzi w GP, to nie znaczy, ze jest slaby i nie wiem, czym to niby maja sie sugerurowac czestochowscy dzialacze nie podpisujac z nim kontraktu...
Niczym - Ryan jeszcze nie podpisał w Czewie i stąd chciejstwo posiadania go u nas. Ale chciejstwo nierealne niestety.