Działalność klubu - kłopotów cd....

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Koper
Trener
Kontakt:

Re: Działalność klubu - kłopotów cd....

#2652 Postautor: Koper » 15 stycznia 2008, o 21:11

Macie na mysli Aleksandrę Kawińską ? :)

Shack
Administrator

#2653 Postautor: Shack » 15 stycznia 2008, o 21:34

czasem jak czytam tego pokemona to sie zastanawiam czy faktycznie nie mamy do czynienia z pokemonem...

byli ludzie do PR, ale zli i brzydcy nie dopuszczali ich do klubu...

Czlowieku, od paru miesiecy nie ma juz ludzi starych, sa nowi, lepsi, ladniejsi i nawet jest ich trzech. Sa amatorzy, jest KM Cross, wszyscy chca robic zuzel. Nizsi, wyzsi, grubi chudzi, wylewajacy za kolnierz i Ci ktorzy za kolnierz nie wylewaja, jest "zawodowy" dyrektor, sa ludzie pracy, sa biznesmeni.

Wiec czego Ty jeszcze chcesz ?? Dawaj tych wszystkich swoich ludzi i robcie ten zuzel. I skoncz plakac jak stara panna na forum.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#2654 Postautor: mikas » 15 stycznia 2008, o 21:51

Pokemon pisze:@mikas- żużel jest jak narkotyk: na razie go nie potrzebujesz.... :lol:
Co do public relations to nie przejmuj się tak. Znam przypadki osób które całkiem za free chciały to dla Klubu robić, no ale albo były nie tej opcji albo za mało natrętne, albo nie wiem co 8) Na dzisiaj to super byłoby gdyby w Polsce dowiedzieli się, że jednak żuzel w Lublinie ocalał, że zmontował całkiem ciekawą ekipę, że jest skutecznym w działaniu, dobrze zarządzanym i wypłacalnym klubem. To jest najlepsze public relations gwarantujące zainteresowanie zawodników o jakich może nawet nie pomyślelibyśmy dzisiaj 8)
Oczywiście jest to aktualnie w sferze marzeń bo roboty jest sporo, ale jak popatrzyłem na te jednakowe kevlary AKŻ-tu to można się rozmarzyć :lol:
Na koniec powiem tak: my tu sobie możemy wypisywać składy, żądania, oczekiwania, mówić o awansie itd. Zarząd powinien mieć swoją koncepcję i ją realizować poprzez ciężką może nawet wieloletnią pracę. Głos ludu jest ważny, ale to ma być silna, sprawna organizacja a nie Spółdzielnia :lol: Wracanie ciągle do tego samego punktu wyjścia pozbawi nas wiary w ten sport w naszym mieście. 8)
Czas pokaże na czym stoimy, a czasu coraz mniej niestety. Pozdrawiam 8)

Powinienem teraz przekląć, ale się powstrzymam. Ja piszę o jednym a Ty znów całkowicie o czym innym. Jeśli Ci Twoi ludzie od PR postrzegają świat tak samo jak Ty i też mają jakieś zwidy to może lepiej że się tym nie zajmują. Do czego w ogóle był ten Twój post, bo na pewno nie był odpowiedzią na żaden z moich skierowanych ostatnio do Ciebie? Ja jedno a Ty pierniczysz jakieś swoje farmazony zupełnie o czym innym. Albo zacznij odpowiadać na temat albo skończ się wypowiadać w ogóle, bo przy takim Twoim podejściu, w momencie gdy ja pisze o jednym a Ty w odpowiedzi o czymś zupełnie nie związanym z dyskusją, ta wymiana zdań nie ma prawa nigdzie zaprowadzić.
Również pozdrawiam.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

piotr76
Senior
Kontakt:

#2655 Postautor: piotr76 » 15 stycznia 2008, o 21:56

Shack pisze:czasem jak czytam tego pokemona to sie zastanawiam czy faktycznie nie mamy do czynienia z pokemonem...

byli ludzie do PR, ale zli i brzydcy nie dopuszczali ich do klubu...

Czlowieku, od paru miesiecy nie ma juz ludzi starych, sa nowi, lepsi, ladniejsi i nawet jest ich trzech. Sa amatorzy, jest KM Cross, wszyscy chca robic zuzel. Nizsi, wyzsi, grubi chudzi, wylewajacy za kolnierz i Ci ktorzy za kolnierz nie wylewaja, jest "zawodowy" dyrektor, sa ludzie pracy, sa biznesmeni.

Wiec czego Ty jeszcze chcesz ?? Dawaj tych wszystkich swoich ludzi i robcie ten zuzel. I skoncz plakac jak stara panna na forum.

No cóż musze się zgodzić ...
W Lublinie robi się żużel zrywami jak już grozi "niebytem" na żużlowej arenie, to jest zryw "ludzi dobrej woli" i jedziemy ... chyba sie nie doczekam klubu który będzie miał skład na przyszły sezon jako jeden z pierwszych ... może szyty na miare ale jako jeden z pierwszych ...
A co do jednego z postów nie pamiętam kto go pisał ale było coś takiego : "2008 awans i co dalej znów problemy ... trzeba budować stabilny klub ..." to odpowiem tylko jedno jeśli nie będziemy budować klubu na "awans" to o stabilizacji można zapomnieć bo nikogo nie przyciągniemy do klubu ani kibiców , ani sponsorów ... i tym bardziej miasta ... a tak jeśli awansujemy są szanse na budowe stabilnego klubu ... mizerota lub średniactwo w 2 lidze jeszcze klubu od podstaw nie zbudowało wręcz przeciwnie pogrążyło w stagnacji przykładów jest aż nadto ...
Pozdrawiam
zamiast 500 + program Beryl +

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#2656 Postautor: mikas » 15 stycznia 2008, o 22:50

A tak jeszcze wracając do głównego tematu. Podobno dziś pan Zdzisław Czarny miał rozmawiać z prezydentem Wasilewskim odnośnie pomocy dla ewentualnego nowego klubu, ktoś ma jakieś przecieki z tego spotkania?
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
istred
Trener

#2657 Postautor: istred » 15 stycznia 2008, o 23:12

A co do jednego z postów nie pamiętam kto go pisał ale było coś takiego : "2008 awans i co dalej znów problemy ... trzeba budować stabilny klub ..." to odpowiem tylko jedno jeśli nie będziemy budować klubu na "awans" to o stabilizacji można zapomnieć bo nikogo nie przyciągniemy do klubu ani kibiców , ani sponsorów ... i tym bardziej miasta ... a tak jeśli awansujemy są szanse na budowe stabilnego klubu ... mizerota lub średniactwo w 2 lidze jeszcze klubu od podstaw nie zbudowało wręcz przeciwnie pogrążyło w stagnacji przykładów jest aż nadto ...
Pewnie chodziło Ci o mojego posta.
Nie do końca się zgodzę, choćby Unia Tarnów, którą Trzebinia wyciągnęła z 2 ligi, albo Stal Gorzów = od jazdy wychowankami i zbierania batów po zeszłoroczny awans. Pewnie osoby lepiej się znające ode mnie potrafiłyby podać jeszcze kilka przykładów.
Porażkę, takiego założenia o jakim napisałeś widzieliśmy w ostatnich latach. Były przecież wyniki, a mimo to żadnego poważnego sponsora się nie udało zainteresować.
Teraz trzeba mierzyć siły na zamiary, a nie na siłę zbierać skład na awans, a w razie jakiegoś potknięcia zadłużać nowy klub.
Pisząc "fundamenty" czy "podstawy" miałem na myśli między innymi porządny budżet, gdzie podstawą nie będzie frekwencja na trybunach, nawet nie dotacja z miasta a wpływy od sponsorów.
Tych sponsorów powinno pomóc szukać miasto, tak jak kiedyś Wojciechowski pomógł załatwić Sipmę.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#2658 Postautor: Cooper » 15 stycznia 2008, o 23:25

A ja mam nadzieje, ze skoro za zuzel bierze sie p. Czarny, oznacza to jednoczesnie odsuniecie od sterow wielkiej trojki 8) I mam tez nadzieje, ze p. Czarny juz sobie kogos upatrzyl "w zamian" 8) No poczekajmy, ale cos tam chyba drgnelo.

Aha, przy okazji, lepiej ze to na AKZ padlo, a nie na KM Cross z Wieckowskim i Piatkiem (juz sam sie pogubilem w jakich sa partiach, moze Sting wyjasni 8) )
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

piotr76
Senior
Kontakt:

#2659 Postautor: piotr76 » 15 stycznia 2008, o 23:29

istred pisze:
Pewnie chodziło Ci o mojego posta.
Nie do końca się zgodzę, choćby Unia Tarnów, którą Trzebinia wyciągnęła z 2 ligi, albo Stal Gorzów = od jazdy wychowankami i zbierania batów po zeszłoroczny awans. Pewnie osoby lepiej się znające ode mnie potrafiłyby podać jeszcze kilka przykładów.
Porażkę, takiego założenia o jakim napisałeś widzieliśmy w ostatnich latach. Były przecież wyniki, a mimo to żadnego poważnego sponsora się nie udało zainteresować.
Teraz trzeba mierzyć siły na zamiary, a nie na siłę zbierać skład na awans, a w razie jakiegoś potknięcia zadłużać nowy klub.
Pisząc "fundamenty" czy "podstawy" miałem na myśli między innymi porządny budżet, gdzie podstawą nie będzie frekwencja na trybunach, nawet nie dotacja z miasta a wpływy od sponsorów.
Tych sponsorów powinno pomóc szukać miasto, tak jak kiedyś Wojciechowski pomógł załatwić Sipmę.

Sorki ale przykłady trafione "kulą w płot" ... Tarnów nie był mizerotą w II lidze a o ile się nie mylę a mogę to Trzebina zaczeła Tarnów sponsorować w I lidze ... Staleczka też budowała skład w I Lidze a nie II ... jest zasadnicze różnica między I a II ligą ...
Ty podajesz przykłady to i ja podam z II ligi ....
Wanda , Śląsk , Piła ....
Łódź która buduje się n-ty sezon może wkońcu sie uda, opole ... itp ....
Są to miasta których teoretycznie stać na sponsorów i to takich na E-lige (Kraków, Łódź) ale niestety jakoś budowa solidnych podstaw cienko wychodzi ...
Być może u nas nie wykorzystano "fali" po otarciu sie o E-lige ale to juz inna sprawa na sukcesie można coś zbudować, czegoś żądać, o coś prosić ... porażka pozostaje sierotą którą każdy w dup ... kopie niestety ale to są twarde prawa rynku, a w Lublinie jakoś samarytan nie widać tak jak i sponsorów którzy chcą "długofalowo" budować silny klub ... takie życie ...
Pozdrawiam
zamiast 500 + program Beryl +

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#2660 Postautor: mikas » 16 stycznia 2008, o 00:08

Piotrze przykład najlepiej świadczący o tym, że najpierw potrzebne są solidne fundamenty to Ostrów. Zaczynali z Łyczywkiem i Intarem od II ligi i nawet ostatnia afera korupcyjna im nie zaszkodziła. Ale oni oprócz solidnych podstaw z roku na rok się rozwijają i pozyskują coraz to nowych sponsorów, wykorzystując też do tego pomoc tych starych, u nas chyba w pewnym momencie tego zabrakło, bo ja zaryzykuje nawet tezę, że do pewnego stopnia na początku podstawy mieliśmy i my w postaci Sipmy, tyle że jej kasa starczała na II ligę a nie na kolejne sezony w pierwszej. Zabrakło w pewnym momencie dostatecznie dużo nowej, świeżej sponsorskiej krwi a wydatki były coraz większe. Zresztą to wszystko nie jest takie proste jak sie może wydawać na pierwszy rzut oka, tu musi zagrać razem wiele czynników, m.in. też przychylność władz miasta...
Albo się znajdzie taką Trzebinie czy Marmę, która jest w stanie praktycznie sama utrzymać klub przynajmniej w połowie wydatków, albo iść drogą Ostrowa. Dla mnie droga Ostrowa ( i chyba też podobnie jest w Lesznie, chociaż tutaj mniej się orientuję) jest lepsza, bo w Rzeszowie czy Tarnowie mają raczej kolosy na glinianych nogach i w momencie wycofania się tych głównych sponsorów tam na 90% natychmiast zaczyna sie bieda.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

arturek111
Szkółkowicz
Kontakt:

#2661 Postautor: arturek111 » 16 stycznia 2008, o 03:23

Znowu pomnie pojedziecie. Ale trudno, wytrzymam i tym razem. Rozpisaliście się o sponsorach itd itp. Ale chybe zapominamy co poszło w madiach na temat Władców Naszego TŻ. Prezes Sipma - prorkurator. Prezes TŻ -? - w zasadzioe większość wie o co chodzi . Dyr - Tarnów p. K .(więcej nie dopisze) - większość wie.
Przepraszam za wyrażenie - ale lekki smrodek (o ile można to tak nazwać ) wlecze się za lubelskim żużlem. Wiem teraz odezwał się takie czy inne głosy "co oni nie zrobili" chym no właśnie - TŻ jest w 2 lidze (przynajmniej takie są plany) jednym słowem LIPA!!!!!!!!!!!! . W tej sytuacji całej jest istota, kto odbuduje zaufanie sponsorów i kibiców do Lubelskiego Żużla(nie mylić z fanami i fanatykami). Jak narazie Pan Czarny "ZDZICHTEX" ROBI TO DOBRZE. Przynajmniej z AKŻ-etem. Mam nadzieje że zrobi to nie tylko z amatorami -" Przepraszam amatorów za takie sformułowanie". Ale pociągnie to wszysto dla dobra sprawy. POZDRAWIAM POZDRAWIAM

Awatar użytkownika
istred
Trener

#2665 Postautor: istred » 16 stycznia 2008, o 11:01

Sorki ale przykłady trafione "kulą w płot" ... Tarnów nie był mizerotą w II lidze a o ile się nie mylę a mogę to Trzebina zaczeła Tarnów sponsorować w I lidze ... Staleczka też budowała skład w I Lidze a nie II ... jest zasadnicze różnica między I a II ligą ...
Ty podajesz przykłady to i ja podam z II ligi ....
Wanda , Śląsk , Piła ....
Łódź która buduje się n-ty sezon może wkońcu sie uda, opole ... itp ....
Gorzów to akurat dobry przykład, bo oni przez kilka sezonów odpuszczali walkę o awans do ekstraligi, właśnie z tego względu, że byli nieprzygotowani do niej. Nie będę się upierał, ale wydaje mi się, że Trzebinia zainteresowała się żużlem jak Unia była jednak w 2 lidze, ale jakkolwiek - była wtedy na dnie, bez względu czy w pierwszej czy w drugiej lidze.
Abstrachując od przykładów, lepiej moim zdaniem iść drogą Łodzi i budować enty sezon drużynę na miarę swoich możlwiości, niż powtórzyć los TŻtu.
Być może u nas nie wykorzystano "fali" po otarciu sie o E-lige ale to juz inna sprawa na sukcesie można coś zbudować, czegoś żądać, o coś prosić ... porażka pozostaje sierotą którą każdy w dup ... kopie niestety ale to są twarde prawa rynku, a w Lublinie jakoś samarytan nie widać tak jak i sponsorów którzy chcą "długofalowo" budować silny klub ... takie życie ...
Też mi to do głowy przyszło, był dobry okres przy okazji baraży. Może należało zamiast porywać się na Śwista czy Rempałę, zainwestować w profesjonalizację klubu?
I przy okazji też naszła mnie taka myśl: kto pozwolił Kasińskiemu dogadać się z Sipmą, że podpisze dwuletnią umowę, a całą kasę da w pierwszym roku? Nie trzeba jakiejś akceptacji zarządu na takie działania?
Co gdyby nawet się udało i byśmy awansowali do ekstraligi skoro główny sponsor i tak nie dałby ani złotówki?
To był moim zdaniem początek końca TŻ.

harry
Trener

#2667 Postautor: harry » 16 stycznia 2008, o 20:41

istred pisze:
Też mi to do głowy przyszło, był dobry okres przy okazji baraży. Może należało zamiast porywać się na Śwista czy Rempałę, zainwestować w profesjonalizację klubu?

Trochę pomieszałeś czasy. Baraże były w 2004 a Świsty w 2006. Uciekł Ci rok 2005, który dla przyszłości klubu był najważniejszy ( przynajmniej ja tak uważam). Teraz o tym w/w cytacie. Samo dojscie do baraży było niewątpliwym sukcesem ale już ich przegranie to była totalna porażka dla klubu i to był właśnie początek końca. Po przegranych bojach z Zielonką z dużej ilości osób zeszło powietrze i tak już zostało. Budżet okazał się cieniutki i wtedy nastąpił pierwszy bardzo gruby błąd. Z tymi pieniędzmi trzeba było sie zgłosić do drugiej ligi a nie szarpać w pierwszej, uporządkować organizacyjnie i jeszcze raz zacząć. A tak zaczęła się spirala długów, z których już nie wyszliśmy. Tylko konia z rzędem temu kto byto przewidział i co ważniejsze i trudniejsze przeforsował i zrobił.
I przy okazji też naszła mnie taka myśl: kto pozwolił Kasińskiemu dogadać się z Sipmą, że podpisze dwuletnią umowę, a całą kasę da w pierwszym roku? Nie trzeba jakiejś akceptacji zarządu na takie działania?

Ależ Kasiński nie miał tu nic do gadania. Prezes klubu dogadał się z Prezesem Sipmy 8) a zarząd nie miał za bardzo wyboru i zaakceptował.
Co gdyby nawet się udało i byśmy awansowali do ekstraligi skoro główny sponsor i tak nie dałby ani złotówki?

Dałby. To byłaby zupełnie inna historia. Zresztą numer z umową jedno-dwuletnią to jak sobie przypominam nie pierwszy raz w 2006 był.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#2668 Postautor: mikas » 16 stycznia 2008, o 21:48

Pokemon pisze:
sting126 pisze:Pokemon czemu Ty jestes pokemon...?

Stingu- pokemon to nic nie znacząca nazwa, tak samo jak Ty raczej piosenkarzem nie jesteś.

Pudło ;)
Nick Stinga nie pochodzi od piosenkarza a ma związek z pewnym żużlowcem, jeśli chodziłeś na żużel w II lidze w czasach LKŻ powinieneś szybko skojarzyć ;)

P.S. Proszę nie podpowiadać, to konkurs dla Pokemona ;)
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#2670 Postautor: InDorka » 16 stycznia 2008, o 23:47

Szkoda,że nie wolno podpowiadać ..........chociaż raz błysnęłabym ;-)
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~

Koper
Trener
Kontakt:

#2672 Postautor: Koper » 18 stycznia 2008, o 09:31

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#2673 Postautor: Gelo » 18 stycznia 2008, o 09:33

O wszystkim się mowi oprócz najwazniejszego - kto będzie jezdził?

Shack
Administrator

#2675 Postautor: Shack » 18 stycznia 2008, o 09:39

nikt nie bedzie jezdzil bo za tydzien jest juz 25ty i zostanie 5 dni na kontrakty, a gdzie nowy klub ? gdzie ugody w TZ ? gdzie licencja ?