Nasi rywale - 2026
- niespokojny
- Trener
Re: Nasi rywale - 2026
Problemy już za Stalą? Te 10 baniek się samo splaci tak? :). Zapewne się skończy na tym, że miasto splaci bankowi większość dlugu jako żyrant, a Stal skończy w Metalkasie albo nawet KLŻ. Nie życzę źle, ale moim zdaniem to jest najbardziej prawdopodobny scenariusz biorąc pod uwagę, że dlug jeszcze wzrósl w ostatnim roku.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Tak. Wszystko w klubie jest poukładane jak w szwajcarskim zegarku.niespokojny pisze:Problemy już za Stalą? Te 10 baniek się samo splaci tak? :).
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
ezbeg pisze:Już widzę tych zwykłych ludzi. Drogi mogą być nieodśnieżone, chodniki dziurawe, tramwaje jeździć po rozwalonym torowisku, ale najważniejsza jest Stal.
To jest naprawdę inny wymiar.
W miastach typu Gorzow, Leszno, Zielona Gora nic poza zuzlem nie ma. Wiec wcale sie nie dziwie, ze robia wszystko, zeby utrzymywac gorzowskiego trupa nawet na kredycie.
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
W Gorzowie jest siatkówka na poziomie PlusLigi, a w Zielonej jest drużyna kosza, która w ostatniej dekadzie pare medali zdobyła.
Ta siatka w Gorzowie to fanaberia Świderskiego, który jest spod Gorzowa i jest prezesem związku, więc przenieśli klub z Lubina
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Zgadza się, tam doszło do fuzji z Lubinem, ale jednak mimo wszystko trzeba to zaliczyć do poważnych sportów w mieście.
Historycznie siatkarze z Gorzowa mają większe sukcesy niż piłkarze z tegoż miasta.
Dwa medale Mistrzostw Polski i Puchar Polski (za wikipedią).
Dwa medale Mistrzostw Polski i Puchar Polski (za wikipedią).
- tezetomaniak
- Trener
luCas pisze:W miastach typu Gorzow, Leszno, Zielona Gora nic poza zuzlem nie ma. Wiec wcale sie nie dziwie, ze robia wszystko, zeby utrzymywac gorzowskiego trupa nawet na kredycie.
Generalnie jest tyle na ile wskazuje wielkość miasta. Nie są to jakieś wyjątki w skali kraju, z tą różnicą, że historycznie ciężar był przeniesiony na żużel. I dobrze, bo żużel w Polsce stoi raczej mniejszymi miastami.
No i zapomniał wół... ;) Nie tak dawno w Lublinie też nie było niczego, nie tylko sportowo. Jak wyczekiwane były kolejne odcinki S17, żeby można było szybciej uciekać do Wawy i wracać po słoiki z bigosem.
Teraz jest złoty okres, ale wszystko kiedyś się kończy.
(Żuk nie może być wiecznie prezydentem
Fajny masz stadion nie?
Zalezy ktory :) Jakbym byl biegaczem albo pilkarzem to tak, stadiony nawet spoko :D
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski
- tezetomaniak
- Trener
Zależy który, jakbym był piłkarzem to nawet spoko ;)
tezetomaniak pisze:Dokładnie takie same komentarze były po transferach do Motoru, że zaślepieni pieniędzmi SSP idą do klubu bez tradycji ;)
Nie do końca my zbieraliśmy złom z innych klubów potem renowacja i od nas odchodził towar prima sort. Freda czy Jacka na taczkach kibice wywozili, żeby tylko już u nich nie jeździli i ich nie wkurwiali a nas wkurwiają , że odchodzą.
W Gorzowie co znowu się dzieje? Odwołali dyrektora zarządzającego 4 dni przed konferencją na której chciał przedstawić rozliczenia Stali za ostatnie lata?
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!
boxing pisze:W Gorzowie co znowu się dzieje? Odwołali dyrektora zarządzającego 4 dni przed konferencją na której chciał przedstawić rozliczenia Stali za ostatnie lata?
To Patryk Broszko czyli ten który gwarantował za kontrakt Holdera i prowadził negocjacje z zawodnikami.Spuscili też Śwista tylko czekają aż wróci z L4.Szwajcarski zegarek normalnie.
Wszystko w klubie jest poukładane jak w szwajcarskim zegarku.
;)
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Senator będzie się zarzekał, że to normalna polityka kadrowa polegająca na eliminowaniu najsłabszych ogniw.
A stabilności Staleczce z najlepszym torem może zazdrościć każdy.
A stabilności Staleczce z najlepszym torem może zazdrościć każdy.
mema pisze:boxing pisze:W Gorzowie co znowu się dzieje? Odwołali dyrektora zarządzającego 4 dni przed konferencją na której chciał przedstawić rozliczenia Stali za ostatnie lata?
To Patryk Broszko czyli ten który gwarantował za kontrakt Holdera i prowadził negocjacje z zawodnikami.Spuscili też Śwista tylko czekają aż wróci z L4.Szwajcarski zegarek normalnie.
Halo Pan Prezes nie nigdzie nie chciałem taki tam stupid australian joke.
Dam brata do telefonu ha ha tak jak z Dominikiem
ale co tam tak szeleści i rozmowę zakłóca

Za rok to samo z długami, płaczem w kierunku radnych i miasta. Pytanie ile to lat jeszcze potrwa?
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Nie śmiejcie się ze Stali, wszystko funkcjonuje jak mechanizm szwajcarskiego zegarka.
https://przegladsportowy.onet.pl/zuzel/ ... xnw_ls2hvg
Złotousty senator pisze:Przede wszystkim to co się dzieje, jest zupełnie normalne. Nie doszukiwałbym się w decyzjach personalnych żadnych sensacji. Po prostu decyzje podejmują ci, którzy mają przewagę kapitałową. To zupełnie zdrowy mechanizm. Mają przewagę i możliwości. Jeżeli dobrze pamiętam, to ludzie biznesu mają w Stali 75 procent, a miasto Gorzów 25 procent. Zawsze biznes boi się polityki. W zarządzie Stali były akcenty polityczne i stąd taka decyzja. Bo biznes nie chce się kojarzyć z żadną opcją polityczną. Dlatego podjęto właśnie takie decyzje. Chodzi o to, aby nowy zarząd Stali Gorzów był apolityczny. To absolutnie właściwy i konieczny ruch dla zdrowej sytuacji w klubie i budowania mocnego klubu.
[...]możemy być drugą Spartą Wrocław. Bardzo chciałbym, aby mechanizm działania Sparty "powielić" na Stal. Mam na myśli przede wszystkim zarządzenie klubem. Według mnie Andrzej Rusko i Krystyna Kloc najlepiej zarządzają klubem żużlowym w Polsce od lat. Efekt jaki jest każdy widzi. I myślę sobie, że nowi właściciele Stali Gorzów też tak mogą chcieć. Chcą sukcesu, a nie frakcyjnych politycznych walk i stąd takie, a nie inne decyzje personalne.
https://przegladsportowy.onet.pl/zuzel/ ... xnw_ls2hvg
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
No tak, biznes ma rządzić, a nie miasto bo miasto to polityka. Miasto ma tylko żyrować kredyty rządzącemu biznesowi. Wszystko normalne, szwajcarski zegarek w apolitycznej opinii Czerwonego Senatora :)
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!
Ale jeżeli los klubu jest w rękach radnych, związanych z opcją polityczną senatora to też w sumie jest dla niego dobrze.
Chyba że to traktuje w kategoriach biznesu. Przyjdą wybory i będą billboardy -"uratowaliśmy Stal"
Chyba że to traktuje w kategoriach biznesu. Przyjdą wybory i będą billboardy -"uratowaliśmy Stal"
biznes w Gorzowie od lat pokazuje jak doskonale zarządza klubem, trzymam kciuki żeby robili to tak jak do tej pory
Nieźle ten szwajcarski zegarek chodzi
Nieoficjalnie wiem, że niektórym osobom w klubie przeszkadzała moja medialność. Po drugie to element rozgrywki politycznej. Moja głowa została obiecana niektórym politykom w Gorzowie.
Gdyby pozwolono na dalsze działania Patryka Broszki, prawdopodobnie zakończyłyby się zawiadomieniem organów ścigania o podejrzeniu popełnienia przestępstwa.
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/12221 ... om-rozmowy
Nieoficjalnie wiem, że niektórym osobom w klubie przeszkadzała moja medialność. Po drugie to element rozgrywki politycznej. Moja głowa została obiecana niektórym politykom w Gorzowie.
Gdyby pozwolono na dalsze działania Patryka Broszki, prawdopodobnie zakończyłyby się zawiadomieniem organów ścigania o podejrzeniu popełnienia przestępstwa.
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/12221 ... om-rozmowy
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
Jack zrobił złoty interes :)