Motor Lublin - Lokomotiv Daugavpils 24.05.2013, 19:00

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

Re: Motor Lublin - Lokomotiv Daugavpils 28.04.2013

#26 Postautor: Lublin_Fan » 23 kwietnia 2013, o 09:53

Według zegara odliczającego czas do następnego meczu wychodzi, że o godz 15.

Awatar użytkownika
lombard
Senior

#27 Postautor: lombard » 23 kwietnia 2013, o 10:37

powoli martwię się o stronę organizacyjną tego meczu skoro na 5 dni przed nim jeszcze nawet godzina spotkania nie jest znana. :?
A skoro Karol jest na tapecie i lubicie sobie pogwarzyć to sprzedam wam sensację od znajomego z Komendy. Karol nie miał prawa jazdy ale śmigał samochodem mało ziemi nie dotykał i w tamtym sezonie pod Kraśnikiem zapłacił spory mandacik. Jak się ma takie koszty, to rzeczywiście trzeba brać się do ostrej jazdy i zacząć zarabiać pieniądze. Karolu liczę w niedzielę na komplet 8)

Awatar użytkownika
rafal13056

#28 Postautor: rafal13056 » 23 kwietnia 2013, o 10:39

a we dzisiaj będzie trening czy tylko czwartek piątek ???

player

#29 Postautor: player » 23 kwietnia 2013, o 10:44

treningi zaplanowano na czwartek i piątek

Radoskon

#30 Postautor: Radoskon » 23 kwietnia 2013, o 11:44

Od rozmowy o treningach jest chyba temat - Treningi :D

meesha
Trener
Kontakt:

#31 Postautor: meesha » 23 kwietnia 2013, o 12:01

Mecz jest o 16 jakby co
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
mlody26
Junior

#32 Postautor: mlody26 » 23 kwietnia 2013, o 14:32

kibicLBN pisze:Baran nadal dla mnie jest niezbyt mądrym, średnim zawodnikiem. W tamtym roku początek sezonu go nieco nauczył. Teraz jasne jest że w tydzień nie odbuduje wszystkiego (chociaż np. w 2 tygodnie polscy skoczkowie potrafili odwrócić do góry nogami swoją sytuację). I też będzie dla mnie głupotą wystawienie go na Dźwińsk, głupotą będzie też przedłużenie kontraktu (a że w klubie głupich nie brakuje to przedłużą). Jedyne za co lubię tego całego Karola to że jest nieraz taki niemądry, że aż zabawny, i lubię jak mnie ktoś wkurza bo przynajmniej nudą nie wieje. Ale ludzie: teraz jest ujowy że szok (o czym sam pewnie wie), ale w końcu się ogarnie i może się przydać. Trochę ogarnięcia, jak się zapłaciło za podpis to teraz trzeba czekać aż się podniesie i to wykorzystać.
A co takiego złego napisał Karol na fanpage'u to nie wiem, mi się wydaje, że dobrych słów użył:
Wracamy z Łodzi na tarczy..
Zawiodłem na całej linii i to właśnie moich punktów zabrakło.
Od jutra bierzemy się do ciężkiej pracy przy sprzęcie, bo coś z tym trzeba zrobić..

Jak nic to znaczy, że strzelił focha na wszystkich w koło. Ludzie, mądry to on nie jest ale na cholere swoje żale wylewać? Macie większe problemy ze sobą niż z samym Baranem chyba...
Dziwi mnie że nikt się nie przyczepił, że Kuciapa pojechał jak złotówa ale to już olać co nie?
PS. Fork nie wiem czy wiesz ale za pojazdy po Baranie mało bana nie złapałem więc jestem ostatni w kolejce do kółka :)

Ta, zeby to jeszcze Karol tego fanpejdża prowadzil.. :D

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#33 Postautor: kibicLBN » 23 kwietnia 2013, o 15:46

Nie wiem kto prowadzi, i mało mnie to interesi, ale część tekstów jest pisanych w 3 osobie, a ten wskazuje, że ktoś zamieścił wypowiedź Karola. Na niektórych fan page'ach jest to popularne, że od czasu do czasu odezwą się sami sportowcy.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#34 Postautor: ravajas » 23 kwietnia 2013, o 20:05

Uwaga, uwaga! Mecz będzie sądził Jerzy Najwer z Gliwic :(
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

jerry78
Trener

#35 Postautor: jerry78 » 23 kwietnia 2013, o 20:23

Trzeba będzie przygotować się na ubijanie toru. Jakoś dziwnie boję się tego meczu, bo póki co gospodarze strasznie męczą się na swoich torach. Być może wynika to z tego, że właśnie sędziowie lub komisarze (w elidze) zmieniają tor tuż przed meczem i gospodarze gubią się z przełożeniami.
Zielona Góra robi 60 punktów w Gnieźnie i strasznie męczy się u siebie z Bydzią, Częstochowa strasznie męczy się u siebie a wygrywa na wyjeździe, to samo Rzeszów, wygrywa na wyjeździe a przegrywa u siebie. Loko z takim składem przegrywa u siebie, Gdańsk męczy się z Łodzią, w której jedzie 2 zawodników. Dlatego należy obawiać się wielu cudów, bo panowie w marynarkach robią wszystko, żeby gospodarze tracili atut własnego toru.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#36 Postautor: kibicLBN » 23 kwietnia 2013, o 20:28

A Najwer to nie ten który sędziował mecze z Grudziądzem?
Przecież z nim nie było problemów żadnych. Chyba że coś pomyliłem. Jeśli dobrze pamiętam to jestem zadowolony że wybrano akurat tego pana.
edit: dobrze pamiętałem. Więc po co narzekać jak było ok rok temu...
http://rlach.republika.pl/dmp/2012/lugr_1.htm
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Czarek
Trener

#37 Postautor: Czarek » 23 kwietnia 2013, o 20:42

jerry78 pisze: Dlatego należy obawiać się wielu cudów, bo panowie w marynarkach robią wszystko, żeby gospodarze tracili atut własnego toru.

Obecnie klub robi o wiele więcej by nasi zawodnicy stracili atut własnego toru tzn. nie robi treningów, aż do czwartku. 25 kwietnia - pierwszy w tym roku trening na torze w Lublinie!
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#38 Postautor: Gelo » 23 kwietnia 2013, o 23:06

to prawda - to kpina i jaja. Mamy dwóch nowych zawodników, którzy maja nominalnie załatać dziurę po Miśku i Dawidzie a pierwszy trening na swoim torze mamy dwa miesiące za Polską. A potem pieprzenoie głupot, że mało jazd w tym roku. Jasne - zima była długa - ale niech ktoś mi powie dlaczego od wtorku do soboty nasi nie jezdzą codziennie? Taki Kuciapa powinien latać po naszym torze niezaleznie od tego czy sędzia każe ubijać czy nie. Baran, Kudriaszow i Trojanowski powinni się bić ostro o jedno miejsce w składzie. Drugi junior gość tez powinien jezdzic, bo Lebiediew to nie jest młodzieżowy kelner. Tu trzeba natrzepać punktów, żeby na Łotwie przegrać dziesięcioma, dwunastoma i skasować bonusa.

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#39 Postautor: Maxx » 23 kwietnia 2013, o 23:21

Grześ odpowiedź jest prosta. Zero w kasie, zero zaangażowania, zero jazdy. I wreszcie zero efektów...

Piguła
Szkółkowicz

#40 Postautor: Piguła » 24 kwietnia 2013, o 07:45

Maxx pisze:zero zaangażowania

Oglądając mecz z Łodzią u kilku żużlowców zaangażowanie było, no chyba że piszesz o sternikach klubu, ale to co roku się powtarza więc chyba nie wynika z obecnej sytuacji finansowej (jaka by ona nie była).

Awatar użytkownika
Egon
Zawodowiec

#41 Postautor: Egon » 24 kwietnia 2013, o 08:38

Gelo pisze:Jasne - zima była długa - ale niech ktoś mi powie dlaczego od wtorku do soboty nasi nie jezdzą codziennie?

Pytasz jakbyś nie wiedział :P No nie mów, że jesteś zaskoczony ;)
Motor! Motor! Tylko Motor!

J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#42 Postautor: Gelo » 24 kwietnia 2013, o 08:52

zaskoczony nie jestem. To pytanie z gatunku tych na które zna sie odpowiedź. Nie chce mi sie potem tylko czytać "zawaliłem mecz, bo miałem mało jazd, czekam na pieniądze, wiatr wiał w oczy, łuki za okrągłe itd..." oraz po przegranym meczu "jestem ogólnie zadowolony".

Awatar użytkownika
Egon
Zawodowiec

#43 Postautor: Egon » 24 kwietnia 2013, o 09:04

"do zwycięstwa zabrakło niewiele", "musimy usiąść i pomyśleć co można poprawić", "jesteśmy tylko ludźmi", "trzeba patrzeć w przyszłość i wygrywać mecze".. :lol:

J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."

Awatar użytkownika
pizek

#44 Postautor: pizek » 24 kwietnia 2013, o 11:09

można dodać jeszcze o taki mały kwiatuszek: "Jestem przekonany o tym, że Karol jest przygotowany do sezonu i jest w formie, ale ma duże problemy sprzętowe. Wierzę jednak, że sobie z nimi poradzi i pokaże jeszcze nieraz w tym sezonie, na co go stać".- mówi prezes LW KMŻ Dariusz Sprawka. [cytat z: http://www.lublin.sport.pl/sport-lublin ... ieni_.html ]

To w końcu jest przygotowany do tego sezonu czy nie? Nie wiem czy Dariusz wie, ale w żużlu najważniejszy jest sprzęt a skoro Karol pod tym względem jest daleko w dupie to chyba odpowiedź jest oczywista. Na początku mówiliśmy, spokojnie dopiero zaczynają, uczą się CI nasi działacze, ale rok po roku mija i jak byliśmy w lesie tak dalej się tam znajdujemy...

W tamtym sezonie też było spokojnie i nic się nie stało. Każdy klepał się po plecach i było fajnie. Jednak na koniec sezonu frajerskie porażki okazały się kluczowe. Oby historia się nie powtórzyła, tylko trochę inne cele teraz mamy. Wtedy walka o awans a teraz o utrzymanie i taka wygrana z Łodzią mogła nas przybliżyć o milowy krok do osiągnięcia tego celu...baa nawet do walki o 4 :)

Radoskon

#45 Postautor: Radoskon » 24 kwietnia 2013, o 11:30

a ty sadzisz ze to były frajerskie porażki , ty sobie wyobraź co by było teraz gdybyśmy awansowali to by był cyrk na cala ligę bo nie wierzę w podwójne dotacje i wsparcie sponsorskie , trzeba mierzyć siły na zamiary i widać że mimo obaw jest potencjał i prognostyk na 4 jest jak najbardziej realny a pamiętajmy o kapitalnym aspekcie finansowym

Awatar użytkownika
Piocze
Senior

#46 Postautor: Piocze » 24 kwietnia 2013, o 12:57

Radoskon pisze:trzeba mierzyć siły na zamiary

Trzeba znać znaczenie frazeologizmów...
" Miasto zamiast dać nam pieniądze, wydaje je na ludzi przebranych za marchewki."

Awatar użytkownika
pizek

#47 Postautor: pizek » 24 kwietnia 2013, o 13:17

Ja wiem, że może to ja jestem dziwny i większość wypowiadających się jest zadowolona, że w ogóle startujemy w lidze. Z tego co zobaczyłem na forum to większość osób wręcz jest szczęśliwa, że nie awansowaliśmy w tamtym roku :shock: Jedynie tam chyba Gelo, Harry i nieliczni wspominali, że jak jest szansa to trzeba ją wykorzystać. A skąd wiesz co by się stało jakbyśmy awansowali? A może ktoś jeszcze o podobnym potencjale albo większy co Bogdanka chciałby zainwestować w lubelski żużel? Tego nikt nie wie, ale teraz nie ma co gdybać. Tylko problem jest taki, ze w sporcie głownie chodzi o wygrywanie. Jeżeli tego nie rozumiesz to nie ma szansy na osiągnięcie jakiegoś sukcesu. I taka wegetacja do niczego dobrego nie prowadzi bo kiedyś się to ludziom znudzi i wtedy klub będzie miał problem.

A mam wrażenie, że w naszym klubie nie do końca chodzi o robienie jakiegoś postępu czy walki o coś. Dariusz jak większość z was jest zadowolona, że startujemy, mamy pełno rzeszowiaków w składzie, nie wyszkoliliśmy ani jednego juniora od początku istnienia klubu, klub dalej funkcjonuje jako stowarzyszenie itd. Więc jest zajebiście naprawdę! 8) Nawet na odbyciu treningu się oszczędza bo przecież jakoś to będzie...minimalizm w tym klubie jest tak zatrważający, że aż przeszedł na kibiców :o

I martwmy się dalej o długi Gniezna czy Grudziądza jak w tamtym roku... tylko spójrzmy gdzie są oni teraz a gdzie my i dlaczego tak jest? Ja nie mówię, żeby teraz inwestować wszystko, ale trzeba mieć jakąś wizje budowania zespołu, a jeżeli oddaje się najlepszych po każdym sezonie to z tego nic nie będzie.

Co do meczu uważam, że wygramy po zaciętej walce :D

Awatar użytkownika
Scibi
Senior

#48 Postautor: Scibi » 24 kwietnia 2013, o 13:23

Awizowane składy na niedzielne spotkanie z Lokomotivem Daugavpils:

9. Daniel Jeleniewski
10. Rafał Trojanowski
11. Paweł Miesiąc
12. Karol Baran
13. Maciej Kuciapa
14. Mateusz Łukaszewski

1. Maksim Bogdanov
2. Joonas Kylmakorpi
3. Roman Poważny
4. Wieczysław Gieruckis
5. Kjastas Podżuks
6. Iwan Pleszakov

Radoskon

#49 Postautor: Radoskon » 24 kwietnia 2013, o 14:26

Piocze pisze:

Trzeba czytać ze zrozumienień :D

Awatar użytkownika
Egon
Zawodowiec

#50 Postautor: Egon » 24 kwietnia 2013, o 18:26

Radoskon pisze:
Piocze pisze:

Trzeba czytać ze zrozumienień :D

Piocze nie czytasz ze zrozumień wiec nie pojmiesz :D

pizek pisze:I martwmy się dalej o długi Gniezna czy Grudziądza jak w tamtym roku... tylko spójrzmy gdzie są oni teraz a gdzie my i dlaczego tak jest? Ja nie mówię, żeby teraz inwestować wszystko, ale trzeba mieć jakąś wizje budowania zespołu, a jeżeli oddaje się najlepszych po każdym sezonie to z tego nic nie będzie.

Co do meczu uważam, że wygramy po zaciętej walce :D
Przeciez ci najlepsi z roku na rok juz u nas zostają ;) prezes by nie odpuścił takich wymiataczy ;) a i wizja budowania składu jest..była mowa na konferencji że na ten przykład z Rafałem Trojanowskim wiążemy plany nie tylko na ten sezon... ;)