Mariusz Fierlej
Re: Mariusz Fierlej
szykuje się powtórka z Zielińskim?
odpukać.
Sympatyczny zawodnik opowiadał też NiceSport.pl o perturbacjach, które uniemożliwiły mu wcześniejsze występy w tym sezonie. - Byłem z Krakowem dogadany od samego początku, ale można powiedzieć, że było troszkę namieszane. Poszedłem do Lublina, ale tam nie spodobałem się trenerowi Dzikowskiemu. To chory człowiek dla mnie! Cztery mecze jestem "do tyłu", a najpierw blokował mnie pół sezonu PZM, bo musiałem czekać na licencję - wyjaśniał nie owijając w bawełnę nowy nabytek Wandy. Przypomnijmy, że zawodnik rodem z Leszna pierwotnie porozumiał się z... Kaskadem Równe, jednak z powodu niedopełnienia formalności przez działaczy ukraińskiego klubu ostatecznie nie występował w jego barwach. - Można powiedzieć, że trafiłem z Ukrainy przez Lublin do Krakowa - żartował Fierlej.
Czy można liczyć na starty Fierleja w Krakowie także za rok? - Jeszcze jest obecny sezon, jest jeszcze parę meczów i zajmijmy się tym, a od zastanawiania się jest zima. Na pewno jednak nie wrócę do Lublina, tam mi nie pasuje - stwierdził sam zainteresowany, który już za niecały tydzień otrzyma szansę zrewanżowania się lubelskim działaczom za to, że nie został przez nich doceniony. - Do Lublina trzeba będzie przygotować rakietę i zrobić parę punktów - śmiał się Fierlej.
On chyba sam jest chory, nic na treningach nie pokazywal i ma jeszcze pretensje 
Motor mocny
Jak to? Lał przecież juniorów, na jednym kole. Sam widziałem.
Az dziwne, ze zawodnik po tak dlugiej przerwie robi 13 punktow.
- Jezus Maria! Puszakowski nie ma deflektora, nie wytrzymam!
- Wytrzymasz, wytrzymasz, człowiek wszystko wytrzyma...
- Deflektor, k**wa !!!
- Deflektor, k**wa !!!
Dziwne??, to chyba go na treningach nie widziałeś, źle nie wypadł, a że mu szansy nie dano za Sucheckiego ... to niech przyjedzie w niedziele i komplet trzaśnie!!!
Suchecki to ogoras, ale mysle ze w niedziele Fierlej zobaczy swoje miejsce w szeregu i powacha gume Sucheckiego.
- Deflektor, k**wa !!!
- Deflektor, k**wa !!!
janek pisze:Dziwne??, to chyba go na treningach nie widziałeś, źle nie wypadł, a że mu szansy nie dano za Sucheckiego ... to niech przyjedzie w niedziele i komplet trzaśnie!!!
Hahahaha, komplet ?:D
Moze zakladzik jakis, ze nie zrobi wiecej niz 10?:>
Motor mocny
Niech zrobi i 10pkt , to i tak bardzo dobry wynik, lepszy niz Suchecki, Piszcz czy Miesiąc.
A w innym temacie pisali ,że napewno nie jedzie u nas
.
"Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem".
janek pisze:Niech zrobi i 10pkt , to i tak bardzo dobry wynik, lepszy niz Suchecki, Piszcz czy Miesiąc.
No Miesiaca w to nie mieszaj. Nie rozsmieszaj mnie piszac, ze Fierlej jest lepszy niz Pawel M.
- Deflektor, k**wa !!!
- Deflektor, k**wa !!!
SPRAWKA W KL
Fierlej nie wie, że nie może jechać?
W niedzielnym meczu z Wandą lublinianie chcą zdobyć punkt bonusowy. Mariusz Fierlej tego zadania im nie utrudni. - Wypożyczając go do Krakowa zastrzegliśmy sobie, że nie może jeździć w spotkaniu z naszą drużyną - tłumaczy prezes KMŻ Dariusz Sprawka.
Fierlej nie wie, że nie może jechać?
-Jurek Mordel zadowolony...
- No tak...
- Żona w domu także...
- No tak...
- Żona w domu także...
Takie sprawy jak jazda Fierleja byly zalatwiane miedzy klubami, wiec czemu mialby wiedziec?
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Fierlej chyba sobie nawet nie zdaje sprawy, ze to akurat dobrze dla niego, iz nie moze jechac
strzelil przedwczoraj 13 punktow, w Lublinie pewnie kilka by dorzucil, na koniec sezonu z 10 u siebie z Rawiczem i w zimie bylby dramat, bo KSM 8,0, a tak nie odjedzie wymaganych 15 biegow i w przyszlym sezonie elegancko 2,50 :]
strzelil przedwczoraj 13 punktow, w Lublinie pewnie kilka by dorzucil, na koniec sezonu z 10 u siebie z Rawiczem i w zimie bylby dramat, bo KSM 8,0, a tak nie odjedzie wymaganych 15 biegow i w przyszlym sezonie elegancko 2,50 :]
METHANOL ADVENTURE TEAM
15 biegów to raczej za mało, żeby już był klasyfikowany. W poprzednim sezonie Sweetman pojechał w 30 biegach, a mimo to ma KSM standardowy 6,50. Nie jestem tego pewien, ale raczej po 15 biegach by miał 2,50, jeśli się mylę to sorry 
no przeciez sam tego nie wymyslilem :]
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2010/ ... ly-ekstra/
@Kshyhu, oczywiscie, ze moze, np. Matej Kus w tym sezonie
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2010/ ... ly-ekstra/
6. Indywidualny KSM zawodnika oblicza się mnożąc SBP przez 4 i zaokrąglając wynik do 2 miejsc po przecinku dziesiętnym. Przepis ten dotyczy zawodników, którzy wzięli udział w co najmniej 15 biegach zawodów DMP, DM I Ligi lub DM II Ligi, uwzględnionych w obliczeniach, o których mowa w pkt 3-5. KSM pozostałych zawodników jest taka, jak określono w pkt 9.
9. Zawodnikom, którzy nie uzyskali KSM przyznaje się KSM według następujących zasad:
- zawodnicy krajowi: 2,5 pkt,
- zawodnicy krajowi, którzy w roku obowiązywania KSM uzyskali prawo do nadania licencji "Ż" po raz pierwszy: 2,5 pkt,
- pozostali zawodnicy obcokrajowcy: 6,5 pkt,
- zawodnicy obcokrajowcy, uczestnicy cyklu GRAND PRIX w danym sezonie z numerami startowymi od 1 do 15: 9,5 pkt.
@Kshyhu, oczywiscie, ze moze, np. Matej Kus w tym sezonie
METHANOL ADVENTURE TEAM
5. SBP oblicza się w następujący sposób: suma zdobytych na torze punktów i punktów bonusowych podzielona przez liczbę biegów, w których zawodnik wziął udział, wliczając w to również biegi nie ukończone z powodu: wykluczeń, upadków, defektów, przy czym w powyższych obliczeniach nie uwzględnia się:
- dwóch najlepszych i dwóch najgorszych meczów zawodnika pod względem średniej z danego meczu,
- biegów, w których zgodnie z tabelą biegów startują wyłącznie zawodnicy młodzieżowi.
Chyba jednak mam rację
niby dlaczego? :>
Fierlej nie wezmie udzialu w 15 biegach, wiec przepis o obliczaniu sredniej biegowej nie bedzie mial dla niego zastosowania, a w zwiazku z tym obowiazuje go punkt 9 tego regulaminu, ktory mowi, ze bedzie mial KSM 2,50...
Fierlej nie wezmie udzialu w 15 biegach, wiec przepis o obliczaniu sredniej biegowej nie bedzie mial dla niego zastosowania, a w zwiazku z tym obowiazuje go punkt 9 tego regulaminu, ktory mowi, ze bedzie mial KSM 2,50...
METHANOL ADVENTURE TEAM
Pisałeś, że przy 15 biegach już miałby wyższy KSM naliczony, a wcale by tak nie było. Miałby 2,50 nawet gdyby pojechał jeszcze 5 meczów, bo 2 najlepsze i 2 najgorsze mecze nie brane są pod uwagę, a w pozostałych miałby mniej niż 15 biegów.
wg mnie te dwa punkty regulaminu troche sie wykluczaja i nie jestem przekonany czy Twoja interpretacja jest ta wlasciwa, ale moze rzeczywiscie masz racje, niech wypowie sie ktos kto w 100% rozumie tegie glowy z centrali :]
METHANOL ADVENTURE TEAM
troche sie wykluczaja, troche to zamotane, ale chyba da sie dojsc jak to ulozyli. Jak odjedzie 4 mecze (lub mniej) to ma 2.5 a jak odjedzie 5 to ma KSM z tego jednego, po odrzuceniu 4-ech skrajnych (chyba ze w tym jednym ze srodka wykreci mniej niz 2.5 to wtedy pewnie rownaja w gore do 2.5)
- niespokojny
- Trener
W jednym meczu zawodnik nie odjedzie 15 biegow, wiec jaki by mial sens ten zapis?
Najlogiczniej wychodzi, ze musi miec odjechane minimum 7 spotkan. Dwa najgorsze odpadaja, dwa najlepsze tez i jezeli w pozostalych odjechal conajmniej 15 biegow to oblicza mu sie KSM na podstawie tej reszty. Ale w sumie w gksz wszustko jest mozliwe
Najlogiczniej wychodzi, ze musi miec odjechane minimum 7 spotkan. Dwa najgorsze odpadaja, dwa najlepsze tez i jezeli w pozostalych odjechal conajmniej 15 biegow to oblicza mu sie KSM na podstawie tej reszty. Ale w sumie w gksz wszustko jest mozliwe
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
- Egon
- Zawodowiec
Chaser pisze:Jest głupi.istred pisze:Głupi człowiek nie wyciąga wniosków.
Jeśli Dariusz przy wypożyczeniu nie zastrzegł, że Fierlej nie pojedzie w meczu w Lublinie, to śmiało można powiedzieć o nim, że jest głupi.
Chaser nie głupio? Kolejny dowód na to ze jak się g**** wie to lepiej się nie odzywać bo później tylko wstyd.
Motor! Motor! Tylko Motor!
J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."
J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."