Grób Dadiego - akcja kibiców na rzecz pomnika nagrobnego

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Ja-Jacek

#26 Postautor: Ja-Jacek » 20 lipca 2005, o 10:35

Po dwukrotnej rozmowie z bratem Roberta - Łukaszem - uzyskałem zgodę mamy i Łukasza na kontynuowanie naszej akcji... tata w pracy ale też nie będzie miał nic przeciw temu.
Zgodnie z umowa konto założone:

Wpłat należy dokonywać na adres:

Jacek Cholewiński
Bank PEKAO SA I O/Skwierzyna
51 1240 3594 1111 0010 0704 9849
z dopiskiem "dla Roberta - nagrobek"

No to zaczynamy!
Wpłaciłem pierwsze 100PLN...
Na zawsze z Grudziądzem - na dobre i na złe!

Awatar użytkownika
Ja-Jacek

#28 Postautor: Ja-Jacek » 21 lipca 2005, o 06:34

Będzie Sting dokładnie jak piszesz - po zebraniu wystarczającej kwoty udajemy sie do Lublina, aby u artysty-kamieniarza wskazanego przy pomocy być może Waszej wybrać projekt, zlecić pracę i montaż, a po wykonaniu zapłacić... Kasa jest tylko i wyłącznie dla ś.p.Roberta...
Pozdrawiam

PS. Zataczamy coraz większe kręgi, obok http://www.przegladzuzlowy.pl wsparły nas również http://www.pozytywnewibracje.pl
Miłego dnia
Na zawsze z Grudziądzem - na dobre i na złe!

Awatar użytkownika
kaar
Szkółkowicz

#29 Postautor: kaar » 21 lipca 2005, o 09:20

jest tez wzmianka w dzisiejszym "Kurierze":

http://www.kurierlubelski.pl/modules.ph ... &sid=17646

Awatar użytkownika
motorlublin
Szkółkowicz

#30 Postautor: motorlublin » 21 lipca 2005, o 12:30

Oby tym razem akcja przyniosła oczekiwany EFEKT w postaci pomnika.
W zeszłym roku na taki apel i prośbę rodziców śp. Roberta obecni prezesi klubów z LUBLINA,WROCŁAWIA I GRUDZIĄDZA nawet nie odpowiedzieli!!!!!
Smutna prawda ,którą pozostawię bez komentarza... :(

meesha
Trener
Kontakt:

#31 Postautor: meesha » 24 lipca 2005, o 12:00

Gawrzyk, mam nadzieję, że się nie pogniewasz ale z braku czasu po prostu kopiuję :wink:

z http://www.tzlublin.com (autor - Paweł Słupski)

Niespełna półtora roku temu pożegnaliśmy jednego z największych wojowników czarnego sportu. Indywidualnego Mistrza Świata Juniorów z 1998 roku, zawodnika Motoru Lublin, GKM-u Grudziądz oraz WTS-u Wrocław oraz reprezentanta Polski - Roberta Dadosa. Żużlowego showmana, którego jazdą ekscytowali się wszyscy fani speedwaya niezależnie od miejsca zamieszkania.

Życie poświęcił swej jedynej pasji, którą był sport żużlowy. Dzięki temu wielu z nas przeżyło niezapomniane chwile. Za to jesteśmy mu wszyscy ogromnie wdzięczni.

Właśnie pamięć o Nim i owa wdzięczność dla Jego dokonań nie pozwala nam pozostać obojętnymi wobec miejsca, w którym spoczywa. Grób "Dadiego" to dziś niestety wyłącznie betonowa płyta oraz zwykły krzyż z metalową tabliczką, która jest jedyną informacją o zmarłym żużlowcu. Widok nie dość, że przygnębiający, to jeszcze zdecydowanie niegodny takiego człowieka, jakim był Robert.

Niestety rodzina naszego mistrza świata póki co nie jest w stanie sfinansować innego nagrobka. Właśnie dlatego grudziądzcy kibice
zainicjowali akcję "Dla ś.p. Roberta", której celem jest zebranie funduszy na nowy pomnik nagrobny. Godny Roberta Dadosa.

W związku z tym zwracamy się do wszystkich osób dobrej woli, pamiętających zasługi wielkiego fightera w charakterystycznym
śnieżnobiałym kevlarze, z prośbą o pomoc w realizacji naszej idei. Każdy grosz z pewnością przysłuży się do właściwego upamiętnienia Roberta Dadosa - naszego idola.

Aby wesprzeć akcję "Dla ś.p. Roberta" wystarczy dokonać wpłaty na poniższe konto bankowe:

Jacek Cholewiński
Bank PEKAO SA I O/Skwierzyna
51 1240 3594 1111 0010 0704 9849
z dopiskiem "dla Roberta - nagrobek"

Lublinianie, którzy chcieliby wesprzeć zbiórkę "Dla ś.p. Roberta" będą mogli zrobić to już w niedzielę. Podczas meczu z KSŻ Krosno, członkowie Fan Klubu będą zbierali datki na ten cel.

Autorzy akcji zobowiązują się do publicznego rozliczenia się z zebranych środków.

[Pogrubienia ode mnie (dop. meesha)]