Nasi rywale - 2026
Re: Nasi rywale - 2026
Keynan Rew oficjalnie w Lesznie. Bardzo spoko wygląda skład Unii na sezon 2026. Oczywiście do czasu kontuzji Janusza Kołodzieja.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
On juz jest kontuzjowany
papi pisze:On juz jest kontuzjowany
I to dość poważnie. Zerwane więzadło, piłkarze z tego kilkanaście miesięcy wracają.
Wiadomo, żużlowiec to inny profil, ale nie bagatelizowalbym tego
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
grzesieck pisze:spoko sklad do kibicowania, cos jak nasz w 2007
Naszą siłą polski skład...
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
kdsz pisze:Na SF wisi artykuł na ten temat. Bastian idzie w ślady wujka i ostro negocjuje warunki. A Apator odbija piłeczkę - bez łaski, weźmiemy Blödorna. Podejrzewam że finalnie dogadają się jednak z Pedersenem.
https://x.com/huberti95/status/19758220 ... UmW4w&s=19 podobno zamknięty temat
Dla nas to może być lepsza wiadomość. Wprawdzie nie spodziewałem się, że Pedersen okaże się być od razu kotem robiącym po 7-8 pkt w Elidze, ale potencjał tam jest.
Natomiast Bloedorn? Tu, moim zdaniem, potencjał jest ograniczony. To zawodnik gorszy od Kvecha i bardziej spodziewam się liczb na poziomie Lamparta.
Natomiast Bloedorn? Tu, moim zdaniem, potencjał jest ograniczony. To zawodnik gorszy od Kvecha i bardziej spodziewam się liczb na poziomie Lamparta.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Bloedorn miał kiepski sezon w 1. lidze w Poznaniu i faktycznie to może być dobra wiadomość dla nas. Gdyby mieli dziurę w składzie a'la Lampart to byłaby świetna wiadomość
Niemiec nie jest jakimś wybitnym zawodnikiem, na pewno większy potencjał ma Bastian więc teoretycznie wzmocnienie Apatora nie jest takie za mocne. Ale czas pokaże jak będzie się spisywał.
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Na pewno zagadką jest to, jak sobie poradzi na topowym sprzęcie. Zdaje się, że jeszcze nigdy do takiego nie miał dostępu, a pewnie Toruń mu w tym ułatwi.
-
rumburaquee
- Zawodowiec
KrzyczącyK1b1c pisze:Na pewno zagadką jest to, jak sobie poradzi na topowym sprzęcie. Zdaje się, że jeszcze nigdy do takiego nie miał dostępu, a pewnie Toruń mu w tym ułatwi.
No wspaniały jest ten Toruń.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
WTF? XD Przecież powszechna jest historia, że Baron chciał dać sprzęt Wiktorowi Lampartowi, a ten odmówił.
Co jest dziwnego w tym, że Toruń (tak, jak Motor i Sparta) ma dostęp do topowego sprzętu, a pierwszoligowy Rybnik czy Poznań, gdzie jeździł Bloedorn nie?
Przestańcie mi przypisywać jakąś łatkę uwielbienia Torunia, ja pierdolę. Odkleja już niektórych totalnie.
Co jest dziwnego w tym, że Toruń (tak, jak Motor i Sparta) ma dostęp do topowego sprzętu, a pierwszoligowy Rybnik czy Poznań, gdzie jeździł Bloedorn nie?
Przestańcie mi przypisywać jakąś łatkę uwielbienia Torunia, ja pierdolę. Odkleja już niektórych totalnie.
JA myślę, że Toruń ma najlepszy sprzęt w końcu to mistrz i napieraczy ma też najlepszych. Oni nawet jak jadą razem w biegu to obaj trójki przywożą. Tam kontrakty są podpisywane od razu do 65 roku życia do samej emerytury. Pozostaje tylko walka o srebro realnie patrząc.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
A ja myślę, Karamba, że powinieneś zrobić sobie odpoczynek od forum, bo Ci szkodzi :)
Karamba pisze:JA myślę, że Toruń ma najlepszy sprzęt w końcu to mistrz i napieraczy ma też najlepszych. Oni nawet jak jadą razem w biegu to obaj trójki przywożą. Tam kontrakty są podpisywane od razu do 65 roku życia do samej emerytury. Pozostaje tylko walka o srebro realnie patrząc.
I tylko w Toruniu - tym wspaniałym klubie Mikkel Michelsen mógł powstać jak feniks z popiołów. Nieprawdą jest wprawdzie, że po odejściu z Motoru zmarnował dwa lata ale tylko w jedynym miejscu na Ziemi - w Toruniu mógł przeskoczyć samego siebie. I nawet silniki Graversena w Toruniu robią się topowe.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Gelo, mam nadzieję, że lepiej Ci jest po wczorajszym coming oucie :)
Nie jesteśmy na ty. I powiedz mamie żeby zmieniła Ci pampersa. Popuściłeś na myśl o Toruniu
Ostatnio zmieniony 8 października 2025, o 15:41 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
50-letni chłop pisze w internecie teksty o matkach. No przyznam, że niesamowite xD
Przypominam, że to jest forum, na forum obowiązuje netykieta, więc jesteśmy na ty :). Pamiętaj, że mimo wszystko nadal Cię wspieram po wczorajszym ujawnieniu się :)
Przypominam, że to jest forum, na forum obowiązuje netykieta, więc jesteśmy na ty :). Pamiętaj, że mimo wszystko nadal Cię wspieram po wczorajszym ujawnieniu się :)
Gelo pisze:Karamba pisze:JA myślę, że Toruń ma najlepszy sprzęt w końcu to mistrz i napieraczy ma też najlepszych. Oni nawet jak jadą razem w biegu to obaj trójki przywożą. Tam kontrakty są podpisywane od razu do 65 roku życia do samej emerytury. Pozostaje tylko walka o srebro realnie patrząc.
I tylko w Toruniu - tym wspaniałym klubie Mikkel Michelsen mógł powstać jak feniks z popiołów. Nieprawdą jest wprawdzie, że po odejściu z Motoru zmarnował dwa lata ale tylko w jedynym miejscu na Ziemi - w Toruniu mógł przeskoczyć samego siebie. I nawet silniki Graversena w Toruniu robią się topowe.
z notatnika toruńskiego zawodnika
Warunki przez cały sezon mieliśmy bardzo dobre! ba najlepsze Wszystko to zasługa naszego prezesa Termosa i nie jest prawdą, że na Motoarenie dach przeciekał! Szczególnie, że prawie nie padało! Prezes dba o nas jak ojciec najlepszy!
łubu dubu łubu dubu niech żyje nam prezes najlepszego z najlepszych żużlowego klubu niech żyje nam.
A ja uważam, że Bloedern jako zawodowiec otrzymujący kasę na przygotowanie od klubu i sponsorów przynajmniej na początku nie będzie korzystał ze wsparcia klubu.
Zatem byłbym ostrożny z tezą, że klub zapewni mu sprzęt. Jeśli będzie szło do kitu to może mu zaoferują, ale czy te silniki klubowe będą lepsze od tego co sam sobie kupił.
Zatem byłbym ostrożny z tezą, że klub zapewni mu sprzęt. Jeśli będzie szło do kitu to może mu zaoferują, ale czy te silniki klubowe będą lepsze od tego co sam sobie kupił.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Ja pisząc o "dostępie" miałem trochę coś innego na myśli. Jeżdżąc w Motorze, Sparcie, Apatorze zawodnicy mają dostęp do lepszego sprzętu względem pierwszej ligi pod tym kątem, że po prostu otwierają im się drzwi do lepszych silników od tunerów. Zakładam, że taki Bloedorn w Poznaniu czy pierwszoligowym Rybniku miał dziesiąty sort silników od tunera, a teraz będzie znacznie wyżej w kolejce.
A inna też sprawa, że czołowe kluby ekstraligi w razie potrzeby też są w stanie czymś poratować. Pierwszoligowcy raczej mają znacznie bardziej ograniczone możliwości.
A inna też sprawa, że czołowe kluby ekstraligi w razie potrzeby też są w stanie czymś poratować. Pierwszoligowcy raczej mają znacznie bardziej ograniczone możliwości.
Podobną rozmowę mieliśmy przy Jaworskim. Nie o same silniki chodzi, a o finanse. Kontrakt Eligowy to teoretycznie większe pieniądze przede wszystkim na przygotowanie do sezonu. To pozwala na większe inwestycje. Ale niekoniecznie musi się przełożyć na lepszy sprzęt. Lampartowi czy Kvechowi to specjalnie nie pomogło. Bo też klub nie będzie jednak gościowi, któremu płaci gruby hajs, załatwial też silników. Na jeden mecz - owszem, jakiś ważny, decydujący. Wtedy są wszystkie ręce na pokład. Jak u nas z Jaworskim i Przyjemskim. Ale nie zgodzę się do końca, że transfer do TOP3 otwiera przed zawodnikiem dostęp do topowego sprzętu.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Tak, ale czy tunerzy nie są skorzy dawać prędzej lepszy sort silników zawodnikom z PGEE względem pierwszoligowców? Zawsze mi się wydawało, że poza nielicznymi wyjątkami, jak jakiś Kołodziej czy zapewne za rok Doyle, to taki przeciętny Bloedorn nigdy nie dostanie dobrego sprzętu od tunera, nawet jeśli dobrze zapłaci, bo tuner woli go przeznaczyć na głośniejsze nazwiska czy na zawodników jadących w drużynie o medale.
Karamba pisze:Wszystko to zasługa naszego prezesa Termosa
On nie jest prezesem.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
-
rumburaquee
- Zawodowiec
Eeee czyli jednak nie taki fajny jak dają tylko kasę, szkoda.