Apator Toruń - Motor Lublin (35:55) 08.06.2025 19:30
Re: Apator Toruń - Motor Lublin (35:55) 08.06.2025 19:30
Nie spodziewaj sie natomiast ze szybko z niego wyjedziesz po meczu. Godzinke najbidniej.
Lepiej zaparkowac kilkaset metrow od stadionu i sie przejsc/podjechac przystanek czy dwa tramwajem
Lepiej zaparkowac kilkaset metrow od stadionu i sie przejsc/podjechac przystanek czy dwa tramwajem
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
Mi się ostatnio udało po 40 minutach :) Ale słyszałem, że niektórzy parkują w okolicach galerii handlowej, tam gdzie był stary stadion Apatora
Już kiedyś podjechałem tramwajem to po meczu już na powrotny nie zdążyłem i musiałem zwiedzać Toruń pieszo.
Galeria jest 20-25 minut spacerkiem od stadionu. Zwawym krokiem - 15. Dłużej zajmie Ci wyjechanie z parkingu pod stadionem ;)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Kwestia czy z sektora puszczą po meczu. Wtedy godzinę siedzieliśmy po meczu.
Jakis mecz w niedzielę. Awizowane dzisiaj ogłosili. Bez żadnych niespodzianek jeśli chodzi o numery. U nas jest powrót Banbora, w Toruniu Duchinski zamiast Lewandowskiego.
Co ciekawe, Baron zestawił Duchinskiego na Przyjemskiego. Widać z góry zakłada, ze z Wiktorem żaden jego junior większych szans nie ma, a Kawczynski może sobie z Bańborem poradzić.
Co ciekawe, Baron zestawił Duchinskiego na Przyjemskiego. Widać z góry zakłada, ze z Wiktorem żaden jego junior większych szans nie ma, a Kawczynski może sobie z Bańborem poradzić.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Tak sobie zacząłem analizować sytuację w tabeli i wyniki z tego sezonu i doszedłem do wniosku, ze ten mecz jest mega ważny dla...Apatora. Bo tak sobie mówimy, że walka o PO toczy się między Grudziądzem i Zieloną, a trzy zespoly: Motor, Sparta i Toruń to jadą RZ tylko po to, zeby odjechać, a trzy pierwsze miejsca są zarezerwowane dla nich. Tylko kurde niekoniecznie tak musi być.
Siadłem do symulatora pokredzie.pl i wklepałem wyniki do końca sezonu, bez jednego spotkania: Apator - Falubaz. I wyszło mi coś takiego: (nie skupiajcie się na wynikach z doły tabeli, czy Motoru, bo tam dawałem cokolwiek, nie mają one znaczenia dla walki o PO. Ważne są jedynie wyniki GKMu, Falubazu i Apatora).

Kilka kluczowych wyników, które założyłem
GKM Grudziądz (+14 pkt do końca sezonu):
1. Wygrywa w Gorzowie (+3)
2. Wygrywa z Apatorem u siebie (+2, bez bonusa)
3. Przegrywa w Lublinie (+0)
4. Wygrywa u siebie z Falubazem (+3)
5. Wygrywa u siebie z Czestochową (3)
6. Przegrywa we Wrocławiu (+0)
7. Wygrywa w Rybniku (+3)
Falubaz (+11 pkt do końca sezonu, bez meczu w Toruniu):
1. Wygrywa w Rybniku (+3)
2. Wygrywa z Włókniarzem (+3)
3. Wygrywa ze Spartą (+2)
4. Wygrywa z Gorzowem (+3)
5. Przegrywa w Lublinie (+0)
6. Przegrywa w Grudziądzu (+0)
Apator (8 pkt do końca sezonu, bez meczu u siebie z Falubazem):
1. Przegrywa z Motorem (+0)
2. Przegrywa w Grudziądzu (+1, robią bonus)
3. Przegrywa we Wrocławiu (+1, robią bonus)
5. Wygrywa z Rybnikiem (+3)
6. Przegrywa w Czestochowie (+0)
I okazuje się, że mecz Apator - Falubaz jest tak naprawdę meczem o PO. I oczywiście, Apator jest w nim zdecydowanym faworytem, ale różne rzeczy się już w żużlu działy ;)
Czy te wyniki powyżej to jest jakieś Si-Fi? Nie wydaje mi się. Większość z nich jest całkiem realna. W przypadku Grudziądza to praktycznie wszystkie są realistyczne. W przypadku Falubazu też, jedynie można się zastanawiać nad wygraną u siebie ze Spartą. W przypadku Apatora problematyczna jest przegrana w Częstochowie, ale nawet jeśli tam wygrają, to przegrywając u siebie z Falubazem i tak wypadają z PO.
Najbardziej problematyczna wydaje się porażka Apatora w Częstochowie, ale nawet jeśli Apator tam wygra, a jednocześnie przegra u siebie z Falubazem, to wypada z PO.
Tak wiec trzeba w niedzielę spiąć poślady, bo wygrana nie tylko właściwie zapewnia nam 1 miejsce, ale może pomóc wyrzucić niewygodny dla nas Toruń w ogóle z walki o medale ;)
Siadłem do symulatora pokredzie.pl i wklepałem wyniki do końca sezonu, bez jednego spotkania: Apator - Falubaz. I wyszło mi coś takiego: (nie skupiajcie się na wynikach z doły tabeli, czy Motoru, bo tam dawałem cokolwiek, nie mają one znaczenia dla walki o PO. Ważne są jedynie wyniki GKMu, Falubazu i Apatora).

Kilka kluczowych wyników, które założyłem
GKM Grudziądz (+14 pkt do końca sezonu):
1. Wygrywa w Gorzowie (+3)
2. Wygrywa z Apatorem u siebie (+2, bez bonusa)
3. Przegrywa w Lublinie (+0)
4. Wygrywa u siebie z Falubazem (+3)
5. Wygrywa u siebie z Czestochową (3)
6. Przegrywa we Wrocławiu (+0)
7. Wygrywa w Rybniku (+3)
Falubaz (+11 pkt do końca sezonu, bez meczu w Toruniu):
1. Wygrywa w Rybniku (+3)
2. Wygrywa z Włókniarzem (+3)
3. Wygrywa ze Spartą (+2)
5. Przegrywa w Lublinie (+0)
6. Przegrywa w Grudziądzu (+0)
Apator (8 pkt do końca sezonu, bez meczu u siebie z Falubazem):
1. Przegrywa z Motorem (+0)
2. Przegrywa w Grudziądzu (+1, robią bonus)
3. Przegrywa we Wrocławiu (+1, robią bonus)
5. Wygrywa z Rybnikiem (+3)
6. Przegrywa w Czestochowie (+0)
I okazuje się, że mecz Apator - Falubaz jest tak naprawdę meczem o PO. I oczywiście, Apator jest w nim zdecydowanym faworytem, ale różne rzeczy się już w żużlu działy ;)
Czy te wyniki powyżej to jest jakieś Si-Fi? Nie wydaje mi się. Większość z nich jest całkiem realna. W przypadku Grudziądza to praktycznie wszystkie są realistyczne. W przypadku Falubazu też, jedynie można się zastanawiać nad wygraną u siebie ze Spartą. W przypadku Apatora problematyczna jest przegrana w Częstochowie, ale nawet jeśli tam wygrają, to przegrywając u siebie z Falubazem i tak wypadają z PO.
Najbardziej problematyczna wydaje się porażka Apatora w Częstochowie, ale nawet jeśli Apator tam wygra, a jednocześnie przegra u siebie z Falubazem, to wypada z PO.
Tak wiec trzeba w niedzielę spiąć poślady, bo wygrana nie tylko właściwie zapewnia nam 1 miejsce, ale może pomóc wyrzucić niewygodny dla nas Toruń w ogóle z walki o medale ;)
Patrząc na prognozy, to chyba w dzień meczu plandeka powinna wjechać.
W Toruniu nie mają plandeki.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
Mają sztywną plandekę nad torem 24 na dobę
.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Flagg pisze:Bo tak sobie mówimy, że walka o PO toczy się między Grudziądzem i Zieloną
ale kto tak mówi? :) Zielona ma świetny terminarz w środkowej części sezonu, stąd złudzenie, że ich sytuacja jest dość dobra mimo fatalnego początku. Jeśli GKM przegra w niedzielę w Gorzowie, to realny jest scenariusz, że po 11 kolejce ZG będzie miała 5 punktów więcej. I mimo wszystko bez wygranej w Grudziądzu ich szanse na awans do PO będa minimalne. A już w wygraną w Toruniu to zupełnie nie wierzę, nie w 2,5 zawodnika.
Tak jak Zielona ma świetny terminarz w środkowej części, tak Apator ma bardzo trudny. Teraz tak naprawdę mają 4 kluczowe mecze pod rząd.
I jasne, o ile porażka z Motorem i Grudziądzem jest realna, tak już u siebie z Zieloną czy w Częstochowie dużo mniej. No ale nie niemożliwa :)
A GKM ma wszystko w swoich rękach i naprawdę musieliby się postarać, żeby to spieprzyć
I jasne, o ile porażka z Motorem i Grudziądzem jest realna, tak już u siebie z Zieloną czy w Częstochowie dużo mniej. No ale nie niemożliwa :)
A GKM ma wszystko w swoich rękach i naprawdę musieliby się postarać, żeby to spieprzyć
Apator - Motor 2,12 - 1.90
U siebie Apator może przegrać tylko z nami, a to i tak abstrakcja, bo nasi tam jeżdżą jak łajzy, ale na wyjeździe Toruń jest w stanie przegrać z każdym.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Ciekawostka statystyczna.
Dzisiejszy mecz był pierwszym od 4 czerwca 2023 roku i meczu w Grudziądzu, w którym Motor zastosował rezerwę taktyczną. Czyli nieco ponad 2 lata
W tamtym sezonie zastosowaliśmy ich w sumie 4:
W 6 kolejce w Toruniu, taktyków pojechali Zmarzlik i Lindgren
W 8 kolejce w Grudziądzu - Zmarzlik i Cierniak
W 2024, mimo przegrania 3 spotkań, ani razu nie stosowaliśmy RT
Dzisiejszy mecz był pierwszym od 4 czerwca 2023 roku i meczu w Grudziądzu, w którym Motor zastosował rezerwę taktyczną. Czyli nieco ponad 2 lata
W tamtym sezonie zastosowaliśmy ich w sumie 4:
W 6 kolejce w Toruniu, taktyków pojechali Zmarzlik i Lindgren
W 8 kolejce w Grudziądzu - Zmarzlik i Cierniak
W 2024, mimo przegrania 3 spotkań, ani razu nie stosowaliśmy RT
Ba rok temu to nawet nie było matematycznych możliwości aby zastosować taktyka.
W Toruniu w zasadniczej maks. było -4 punktami, w Play-off odjechali w końcówce. We Wrocławiu w zasadniczej było na styku jak mnie pamięć nie myli.
Druga ciekawostka. Dopiero drugi raz w sezonie przegraliśmy bieg 5:1.
W Toruniu w zasadniczej maks. było -4 punktami, w Play-off odjechali w końcówce. We Wrocławiu w zasadniczej było na styku jak mnie pamięć nie myli.
Druga ciekawostka. Dopiero drugi raz w sezonie przegraliśmy bieg 5:1.
Przed sezonem było jasne, że mecze we Wrocławiu i w Toruniu mogą być w plecy. We Wrocławiu sie udało dzisiaj nie mogliśmy wygrać, bo Apator był lepszy.
Mieliśmy swoje problemy w tym meczu (Cierniak, Kubera), które zazwyczaj nie występują. Wciąż do ogarnięcia jest temat drugiego juniora.
Natomiast Toruń - pojechał właściwie maksa. I starczyło to na 48 punktów. Można powiedzieć - tylko 48.
Natomiast Toruń - pojechał właściwie maksa. I starczyło to na 48 punktów. Można powiedzieć - tylko 48.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
A no właśnie,a podniecają się jak by zdobyli już Mistrza.
Przykro się wczoraj patrzyło na Dominika,był taki bezsilny no nic jedziemy dalej :)
Przykro się wczoraj patrzyło na Dominika,był taki bezsilny no nic jedziemy dalej :)
Przypominam, że Apator to ta sama drużyna która cieszyła się jak dzieci z tego, że przegrali wszystkie mecze w Play off ale awansowali jako lucky looser. Tam już nie pamiętają co to prawdziwy sukces.
ezbeg pisze:Ba rok temu to nawet nie było matematycznych możliwości aby zastosować taktyka.
Tak, w żadnym z trzech przegranych spotkań nie mogliśmy stosować taktycznej (chyba, ze w biegu 15).
W Toruniu w RZ cały mecz wynik wahał sie od +2 do -4 i dopiero po 15 zrobiło się -6
We Wrocławiu podobna sytuacja, cały mecz albo remis, albo maks +4 dla Sparty i dopiero w nominowanych dostaliśmy 2:4 i 1:5
W PO w Toruniu, po 12 biegach był remis i trzy ostatnie 1:5
Ogólnie wczorajszy mecz z jednej strony podobny do zeszłorocznego z PO, z drugiej jednak trochę inny. W PO potrafiliśmy nawet wychodzić ze startu, a ogrywali nas albo na pierwszym łuku, albo na dystansie. Wczoraj w pierwszej części zawodów kilka razy udało się w miarę nieźle wyjść z samego startu, ale już na wejściu w łuk, a szczególnie na wyjściu ogrywali nas niemiłorsiernie. W drugiej części to już nawet w samym ruszaniu spod tasmy była przepaść. na wejściu w łuk gospodarze mieli często motocykl przewagi. Nawet Zmarzlik przegrywał te starty dramatycznie (nie licząc ostatniego biegu). Niesamowite, ze nawet tak świetni startowcy jak Kubera i Przyjemski byli zagubieni jak dzieci. Coś jest w tej Motoarenie, ze nasz obecny skład tam kompletnie nie jedzie. Dobrze, że tym razem wylosował się chociaż Bartek w trybie monster.
Nikt, poza Zmarzlikiem, nie wygrał indywidualnie biegu, w którym jechał któryś z seniorów Apatora. To już nawet Lidsey czy Małkiewicz w GKMie potrafili wygrac czy to z Lambertem czy Emilem czy MM. A nasi? Dwa ostatnie mecze to, nie licząc Zmarzlika, dwa wygrane biegi Kubery z Emilem i Dudkiem. Trudno do wyobrażenia.
Zgadzam się z tym, co napisał ktoś w innym temacie, że Apator z tych spotkań z nami na MA wyciąga maksa. Bo czwórka seniorów jedzie tak, ze trudno jechac lepiej, ale jednocześnie Kvech i juniorzy mają swoje ograniczenia, które ciężko przeskoczyć. Kvech raczej nie zacznie nagle robić po 7-8 pkt w meczach z nami, a dla toruńskich juniorów ogranie Bańbora/Jaworskiego to raczej maks. Ale też nie mozna wykluczyć, ze przyjdzie mecz na Z5, gdzie oni jednak do tych 40 pkt dobiją. A wtedy będzie ciepło ;)
Ogólnie Apator jest ewenementem tej ligi. To chyba jedyny zespół, który z jednej strony moze w dwumeczu ograc Motor, a jednoczesnie przegrać dwumecz z Częstochową, Grudziądzem czy Zieloną Górą.
Z pozytywów - pierwsze miejsce w tabeli na koniec RZ mamy własciwie w kieszeni. Trzeba wygrac w Gorzowie i mamy 5 pkt (4 faktyczne +1 zapasu, ze wzgledu na bonus) przewagi nad Toruniem i dość łatwy terminarz do konca sezonu (z mocnymi u siebie, ze słabszymi na wyjeździe). Musiałaby sie zdarzyć naprawdę gryuba katastrofa, zebyśmy tego nie dowieźli.
Duńczyk po meczu narzekał na zachowanie kibiców Motoru Lublin. Michelsen spędził w tej drużynie cztery sezony i pomógł jej zdobyć pierwszy w historii tytuł mistrza Polski. Mimo tego po niedzielnym meczu na Motoarenie nie wszyscy fani Motoru zachowali się wobec niego w porządku.
- Po meczu rzucali w moim kierunku pieniądze i różne inne przedmioty. Uważam, że to nie w porządku. Jeździłem dla nich przez kilka lat i zawsze lubię tam wracać. To, co robili, to nie było miłe - dodał.
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/11929 ... ibicow-mot
- Po meczu rzucali w moim kierunku pieniądze i różne inne przedmioty. Uważam, że to nie w porządku. Jeździłem dla nich przez kilka lat i zawsze lubię tam wracać. To, co robili, to nie było miłe - dodał.
Snys pisze:Duńczyk po meczu narzekał na zachowanie kibiców Motoru Lublin. Michelsen spędził w tej drużynie cztery sezony i pomógł jej zdobyć pierwszy w historii tytuł mistrza Polski. Mimo tego po niedzielnym meczu na Motoarenie nie wszyscy fani Motoru zachowali się wobec niego w porządku.
Serio? Kto jeździ na wyjazdy, myślałem że prawdziwi kibicie a nie sezonowe bydło?
Koleżanka wczoraj była na meczu wyjazdowym i mi mówiła, że takiego bydła jak wczoraj to nigdy nie widziała. Nawet między sobą się wyzywali i bić się chcieli. W dodatku atakowali sami pierwsi kibiców Apatora.
Powtórka finału 2024 we Wrocławiu?