Motor Lublin w sezonie 2024
Re: Motor Lublin w sezonie 2024
SwiDarek pisze:nie będzie clickbyajtowych artykułów o Motorze
Ale będą clickObajtkowe ;)
pozdrawia:
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
- tezetomaniak
- Trener
truskawa pisze:Czy jest ktoś za powrotem do historycznej nazwy TŻ ?
Naajak.
Tylko LKŻ Inter Polan.
truskawa pisze:Czy jest ktoś za powrotem do historycznej nazwy TŻ ?
To jest niewłaściwie postawione pytanie. TŻ nie jest nazwą historyczną i kojarzy się z dziadostwem
Jakby nie patrzeć to właśnie jest nazwą historyczną. Mnie akurat kojarzy się bardzo dobrze, niekoniecznie z dziadostwem. Raczej z odrodzeniem.
Ale skąd pomysł to zachodzę w głowę. Ktoś za bardzo poświętował tytuł.
Ale skąd pomysł to zachodzę w głowę. Ktoś za bardzo poświętował tytuł.
Mi tam kojarzy się z Okularnikiem ze Szwecji, z nieodżałowanymi Lee i Grzesiem Knappem, wracającymi wychowankami w osobach Piszcza i Śledzia, z Zorro...
Momenty były, jak sezon 2004. Dziadostwem bym tego nie nazwał, zawsze czegoś brakowało i zawodnicy najczęściej jeździli poniżej oczekiwań, szczególnie papierowy dream team z 2006 roku.
Już bardziej KMŻ kojarzy się z dziadostwem, mimo skutecznej jazdy na wardzałowym torze. Ostatecznie z tego okresu pamięta się głównie skład oszczędnościowy, kompromitację torową w PO w 2015 i pierdołowatego prezesa Sprawkę.
Momenty były, jak sezon 2004. Dziadostwem bym tego nie nazwał, zawsze czegoś brakowało i zawodnicy najczęściej jeździli poniżej oczekiwań, szczególnie papierowy dream team z 2006 roku.
Już bardziej KMŻ kojarzy się z dziadostwem, mimo skutecznej jazdy na wardzałowym torze. Ostatecznie z tego okresu pamięta się głównie skład oszczędnościowy, kompromitację torową w PO w 2015 i pierdołowatego prezesa Sprawkę.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Na ludzi jak Sprawka jest takie fajne, lubelskie określenie - niewydarzony :)
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
LKŻ:
Misza Starostin, przeblyski Tomka Piszcza, lider Jurek Mordel, "sponsor" KPRD, Inter Polan, kompletny Wilson. A poza tym bieda i żebranina o jakiekolwiek środki na życie.
TŻ:
Jarek Siwek, dobra robota Janusza Stachyry, walka o awans z Gwardią, super sezon 03, śp. Dadi, baraże, Pulpet vs Kilokarpi, Swistu Gwizdu, spadek wychowankami.
KMŻ:
Prezes apeluje, Sprawka irytuje, Dryml nas dyma, Wardzala ryje tor, a Baran robi za idola.
Tak w skojarzenia :)
Misza Starostin, przeblyski Tomka Piszcza, lider Jurek Mordel, "sponsor" KPRD, Inter Polan, kompletny Wilson. A poza tym bieda i żebranina o jakiekolwiek środki na życie.
TŻ:
Jarek Siwek, dobra robota Janusza Stachyry, walka o awans z Gwardią, super sezon 03, śp. Dadi, baraże, Pulpet vs Kilokarpi, Swistu Gwizdu, spadek wychowankami.
KMŻ:
Prezes apeluje, Sprawka irytuje, Dryml nas dyma, Wardzala ryje tor, a Baran robi za idola.
Tak w skojarzenia :)
Tak jest. Baran ikoną KaeMŻeta
Wardzała nie tyle rył tor, bo nawierzchni było tyle co kot napłakał, ale robił mega przyczepną plastelinę. Rekord toru był na porządku dziennym, a co gorszych gości prostowało na łukach.
Co do TeŻeta to Gwardie zdystnasowalismy chyba 2-3 kolejki przed końcem. Awans chyba zagwarantowalismy sobie zwycięstwem 46-44 w Ostrowie. Już wtedy nam tam dobrze szło. A w 2003 mieliśmy okazję oglądać bodajże 18 letniego Kołodzieja, robiącego w Lublinie koło kompletu. No i oglądaliśmy mistrza świata w I lidze Nickiego.
Wardzała nie tyle rył tor, bo nawierzchni było tyle co kot napłakał, ale robił mega przyczepną plastelinę. Rekord toru był na porządku dziennym, a co gorszych gości prostowało na łukach.
Co do TeŻeta to Gwardie zdystnasowalismy chyba 2-3 kolejki przed końcem. Awans chyba zagwarantowalismy sobie zwycięstwem 46-44 w Ostrowie. Już wtedy nam tam dobrze szło. A w 2003 mieliśmy okazję oglądać bodajże 18 letniego Kołodzieja, robiącego w Lublinie koło kompletu. No i oglądaliśmy mistrza świata w I lidze Nickiego.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Serio - dajcie spokój. Z Lpż i Ogniwem też. Andrzej Mazur, Wojciech Kowalski, Tadeusz Berej, Zbigniew Studziński, Robert Słaboń, Marek Kępa, Jerzy Głogowski, Janusz Łukasik, Piotr Styczyński, Roman Feld, Andrzej Cichy, Sławomir Tronina, Waldemar Romanek, Marek Iwaniec, Andrzej Gąbka, Witold Zwierzchowski, Dariusz Śledź, Jerzy Mordel, Marek Muszyński, Robert Jucha i wielu innych - to Motor Lublin.
Robert Dados i Paweł Staszek
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Gelo pisze:Dariusz Śledź i wielu innych - to Motor Lublin.
Ze Śledzia obecnie taki Motor Lublin, że kpił z nas po inauguracji w 2020 roku, że "balonik pękł" ;)
Nie wiem jakie relacje łączą Dariusza Śledzia z kierownictwem Motoru. Mogą być chłodne po tym jak Śledź nagle opuścił zespół po awansie do ekstraligi. Natomiast wierzę w sentyment Darka do rodzinnego miasta, co zresztą przyznał w poniższej wypowiedzi. Inna sprawa, że otrzymał pytanie narzucające odpowiedź.
https://sport.tvp.pl/72959868/trener-sp ... tach-wideo
https://sport.tvp.pl/72959868/trener-sp ... tach-wideo
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
Jak 90% zmian w naszym zespole wyszło to nam na dobre. Darek jak dla mnie jest bezjajeczny. A Kuciapa przez te lata świetnie sie wyrobił, wszystkiego pilnuje, toru, polewania, rozmawia z drużyną merytorycznie, stara się jak tylko może, robi dobra atmosferę, wszystko spina, zawsze chce mieć wszystko pod kontrolą. A Darek to trochę taki trenerski flegmatyk ale to tylko moja opinia. Być może się mylę.
Ostatnio zmieniony 26 września 2023, o 12:42 przez Perez, łącznie zmieniany 2 razy.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Kuciapa to najlepsze co nam się trafiło jeśli chodzi o zarządzanie drużyna. Bardzo się cieszę że poszło w niego a nie jakiegoś innego "legendarnego" co by tylko przylazł po wypłatę.
Ge(L)o pisze:Ale skąd pomysł to zachodzę w głowę. Ktoś za bardzo poświętował tytuł.
1. Tak, to też
2. Lubię czasem przytrollować
3. Autor tematu zarzucił że nie ma o czym gadać więc postanowiłem sparafrazować legendarny wątek o "powrocie do historycznej nazwy Motor"
Jeśli chodzi o moje wspomnienia to pamiętam że w owych czasach Stal Rzeszów pod przywództwem własnie Kuciapy była naszym śmiertelnym wrogiem. Szczególnie jak nam wklepali przy udziale zamówionego komisarza toru Jerzego Kaczmarka
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN
To był obserwator. Pamiętam jak wracałem z tatą po tym meczu zapłakany że nas oszukali
Komisarzy toru wprowadzono około 10 lat później. Zresztą. W I lidze też byli na zamówienie a bank rozbił Orzeł Łódź który zamówił komisarza i obserwatora komisarza.
Komisarzy toru wprowadzono około 10 lat później. Zresztą. W I lidze też byli na zamówienie a bank rozbił Orzeł Łódź który zamówił komisarza i obserwatora komisarza.
https://przegladsportowy.onet.pl/zuzel/ ... SCAKMCQT4E
Jeśli ktoś miał jakieś obawy, to wedle tego artykułu Cierniak już zadeklarował, że zostaje w Motorze :)
Jeśli ktoś miał jakieś obawy, to wedle tego artykułu Cierniak już zadeklarował, że zostaje w Motorze :)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Dobrze, że to akurat Cegła zdobył się na wyjaśnienie gamoniom o co chodzi. To oczywiście do nikogo nie trafi ale dobre i to. W Lesznie i innym Gorzowie dalej będą uważać, że Motor jest utrzymywany z ich podatków. Z ich podatków - bezrobotnych dzieciorobów psioczących ns PiS i pierwszych wyciągających łapę po 500+.
Cegła jak dla mnie nie ma konkurencji wśród ekspertów, cieszy że to właśnie on wyszedł z takim komentarzem. Szczególnie, że zarówno z Gorzowem, jak i Lesznem jest mocno związany
-
arkadiusz97
Jedyne czego się boję, bo o wyniki naszej drużyny jestem już spokojny, to momentu, kiedy Pan Jarek Hampel przyjedzie z Falubazem Zielona Góra na Z5 i dostanie tak gromkie brawa, że kibice Motoru z tego forum zatoną w swoich łzach, że obcy zawodnik dostaje taki poklask
arkadiusz97 pisze:Jedyne czego się boję, bo o wyniki naszej drużyny jestem już spokojny, to momentu, kiedy Pan Jarek Hampel przyjedzie z Falubazem Zielona Góra na Z5 i dostanie tak gromkie brawa, że kibice Motoru z tego forum zatoną w swoich łzach, że obcy zawodnik dostaje taki poklask
Ja nie wiem czy to złośliwość, czy problem z czytaniem ze zrozumieniem. Wiele osób już mówiło, że "płacz" nie dotyczy oklaskiwana MM a momentu, w jakim się skanduje jego nazwisko.