Nasi rywale - 2021
Re: Nasi rywale - 2021
Doyle w GKMie spowoduje jedynie, że ich skład wyrówna się względem Torunia, Zielonej czy nas. Nie postawi ich w gronie kandydatów do PO. A Kasprzak? Na chwilę obecną nikt praktycznie nie chce chłopa u siebie w zespole, a mialby uczynić z kogoś kandydata do PO? GKM nie ma juniorki i jeśli Kościecha nie dokona jakiegoś cudu, mieć nie będzie. 4 seniorów: Pedersen, Doyle, Kasprzak, Buczkowski tego nie zrekompensuje. Bo to nie sa 4 armaty na 10 pkt w meczu.
Narazie to wygląda na to, ze liga podzieli sie na dwie czwórki: Sparta, Unia, Stal i Włókniarz oraz Motor, Falubaz, GKM i Apator.
Ale przed nami jeszcze miesiąc negocjacji i plotek.
Narazie to wygląda na to, ze liga podzieli sie na dwie czwórki: Sparta, Unia, Stal i Włókniarz oraz Motor, Falubaz, GKM i Apator.
Ale przed nami jeszcze miesiąc negocjacji i plotek.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Flagg pisze:Narazie to wygląda na to, ze liga podzieli sie na dwie czwórki: Sparta, Unia, Stal i Włókniarz oraz Motor, Falubaz, GKM i Apator.
Gdzieś już to słyszałem :D Chyba przed tym sezonem liga miała się podzielić na GKM, Włókniarza, Leszno i Spartę oraz Motor, Stal, Falubaz. Gdzieś w ognie miał być Rybnik. I jak wyszło? :)
-
CKM1946
- Zawodowiec
Doyle raczej wyląduje w Zielonce choć sytuacja wyglada tak jak świącik nachlapał w przegladzie sportowym. Doyle nie chce sie ruszac nigdzie tylko miejsca nie ma. A szkoda bo za Lindgrena bym go widział.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
CKM1946 pisze:Doyle raczej wyląduje w Zielonce choć sytuacja wyglada tak jak świącik nachlapał w przegladzie sportowym. Doyle nie chce sie ruszac nigdzie tylko miejsca nie ma. A szkoda bo za Lindgrena bym go widział.
Z tym, że Fredka to legenda CKM, to chyba też sroga przesada XD
-
CKM1946
- Zawodowiec
KrzyczącyK1b1c pisze:CKM1946 pisze:Doyle raczej wyląduje w Zielonce choć sytuacja wyglada tak jak świącik nachlapał w przegladzie sportowym. Doyle nie chce sie ruszac nigdzie tylko miejsca nie ma. A szkoda bo za Lindgrena bym go widział.
Z tym, że Fredka to legenda CKM, to chyba też sroga przesada XD
Legendą Włókniarza to on nigdy nie zostanie już raczej. Wręcz przeciwnie da się odczuć że kibice są powoli nim zmęczeni i mają dosyć jego chimerycznej jazdy.
Rafał Karczmarz zostaje w Stali Gorzów na sezon 2021. Pytanie czy to on będzie zawodnikiem U24 czy jednak rezerwowym.
Pewnie będzie kończył karierę występując w skłądzie meczowym pod numerem 8. Stal ma Birkemose'a pod U24.
Karczmarz przecież fajnie jeździ w tym sezonie, nie widać aby się bał i odpuszczał wręcz przeciwnie.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Gorzów pewnie bedzie jeździł Karczmarzem na zmiane z Birkemose. W Czewie pewnie Lyager, Gkm pewnie konsekwentnie bedzie stawiał na ogórka Lachbauma. Leszno i Sparta ma problem z głowy. Z sensownych grajków zostają: Lambert, Lyager, Jakobsen.
Dokładnie, zupełnie inny zawodnik niż przed rokiem. Chociaż nie wierzę w Karczmarza - seniora ekstraligowego na dłuższą metę to może być takim gościem na pograniczu 1 i 2 ligi, coś jak Marcin Nowak.
No i ładny kontrakt dziabnie przez ten durny przepis ;)
No i ładny kontrakt dziabnie przez ten durny przepis ;)
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Raf pisze:Flagg pisze:Narazie to wygląda na to, ze liga podzieli sie na dwie czwórki: Sparta, Unia, Stal i Włókniarz oraz Motor, Falubaz, GKM i Apator.
Gdzieś już to słyszałem :D Chyba przed tym sezonem liga miała się podzielić na GKM, Włókniarza, Leszno i Spartę oraz Motor, Stal, Falubaz. Gdzieś w ognie miał być Rybnik. I jak wyszło? :)
Wiadomo przecież, że oceniamy składy na papierze. Choć ja akurat przewidywałem "klęskę" GKMu (są dowody na forum
Ale jak co roku, zapewne i w przyszłym sezonie zdarzą się sytuacje, których nikt nie przewidział. Bo nawet mi nie przyszło do głowy, że np. dwójka Polaków z Grudziądza zrobi łącznie średnią niewiele wyższą niż sam Zagar. Czy, że w 2019 Motor odpali jak odpalił. Wiadomo więc, że życie weryfikuje papierowe wyliczenia.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
- niespokojny
- Trener
Jesli GKM wezmie Doyla za Bjerre to te wszystkie wyliczenia wezma w leb. Poki co mamy jedna ze slabszych par obco jak i Polakow.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
niespokojny pisze:Poki co mamy jedna ze slabszych par obco jak i Polakow.
Brałeś coś ? To co spadek w nowym sezonie ?
Bjerre ma ważną umowę. Oczywiście każdą umowę można rozwiązać ale GKM jest podobnie zblokowany jak my z Mikkelem. Do tego dochodzą dodatkowe przeszkody. Po pierwsze Kenio z Nickim to kumple, co wśród Duńczyków jest anomalią. Po drugie Grudziądz ma najniższy budżet w lidze. Po trzecie jak już Buczek rozsyła oferty to nie jest tam chyba za ciekawie. Po czwarte jak ktoś dobrze zauważył- tam gdzie Doyle tam brak sukcesów drużyny. Ciekawe zjawisko.
Doyle za Bjerre gów** im da, jeśli nie będą mieli porządnych nazwisk na polskiej seniorce i na U24. Bo juniorów będą mieli najgorszych w lidze (no może na równi z Zieloną jeśli ta się nie wzmocni). Przypomnę tylko, że Pedersen wykręcił średnia na poziomie Michelsena, a nie Sajtfudinova. A na wyjazdach jeździł na poziomie Hampela.
Doyle nie uczyni z GKMu nagle aspiranta do PO.Do tego potrzebowaliby jakieś armaty na U24 albo polskiej seniorce.
Doyle nie uczyni z GKMu nagle aspiranta do PO.Do tego potrzebowaliby jakieś armaty na U24 albo polskiej seniorce.
Ja bym Łobodzińskiego tak nie lekceważył. Chłopak jest mega talentem i wcale bym się nie zdziwił, jakby tegoroczne szanse zaowocowały w przyszłym sezonie.
Mega talentami to byli Zmarzlik czy Drabik :) Łobodziński jest po prostu utalentowany, ale na chwilę obecną, to on prezentuje poziom maks 2-ligowy. Z czasem być może coś z niego będzie, ale raczej nie spodziewałbym się aż takiego przeskoku w ciągu kilku miesiecy.
On ma 16 lat, więc nie ma co się dziwić, że jeździ jak jeździ...
https://youtu.be/GcR_HByL9IE
Pamiętam tez 12 , czy 13 letniego Rafała Klimka na prezentacji chłopaków ze szkółki w 2002r, podczas meczu z Wandą Kraków albo Śląskiem Świętochłowice.
Pamiętam tez 12 , czy 13 letniego Rafała Klimka na prezentacji chłopaków ze szkółki w 2002r, podczas meczu z Wandą Kraków albo Śląskiem Świętochłowice.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Raf pisze:On ma 16 lat, więc nie ma co się dziwić, że jeździ jak jeździ...
Ok, ale jak jeździli w wieku 16 lat Lampart, Cierniak czy nawet jak prezentuje się Szostak!? Jak wygląda chocny Ratajczak czy Przyjemski?
Jeszcze duuuzo pracy przed Lobodzinskim, żeby odgrywać jakąś rolę w Elipie.
Heh. Jednej rzeczy nikt nie dostrzega. Skoro wyleci z eligi 8 obco, z 1 ligi 8 obco i z drugiej też 6 czy 7, to jasna sprawa, że Ci z eligi wylądują pewnie w 1 lidze, ci z 1 w 2, ale koniec końców to jakichś 8 czy więcej przyzwoitych grajków, którzy w 2 lidze byli armatami albo 2 linią w 1 lidze, zostanie bez klubu, ew na rezerwie...
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Ok, juz dostrzegamy. Ale co z tego? Ja osobiscie jakos ich brak przeboleje :)
Jest duzo minusow nowego przepisu ale ten jest z nich najmniej istotnym.
Jest duzo minusow nowego przepisu ale ten jest z nich najmniej istotnym.
Ja tam nie mogę się otrzasnac, że na Motowizji (której nie mam) zabraknie np Karpowa, Andersa Rowe'a, albo zwyczajnie w 2 lidze nie bedzie miejsca dla Matica Ivacica. Szok, kolejny strzał w ostatnich dniach. Aż odechciewa się tego całego żużla
Ja mam ale wlaczylem tylko raz by sprawdzic czy mam :) Taki juz nas ekstraligowych kibicow przywilej ;)
Powaznie to swietnie ze ktos i 2 lige pokazuje, przypominaja sie czasy gdy czekalem na wynik naszego wyjazdu w telegazecie albo do poniedzialkowego przegladu sportowego. Albo jak jechalem 10 km do kuzyna z internetem sprawdzic wynik meczu w Krakowie 2002 (Przygodzki nawet cos dorzucil)
Powaznie to swietnie ze ktos i 2 lige pokazuje, przypominaja sie czasy gdy czekalem na wynik naszego wyjazdu w telegazecie albo do poniedzialkowego przegladu sportowego. Albo jak jechalem 10 km do kuzyna z internetem sprawdzic wynik meczu w Krakowie 2002 (Przygodzki nawet cos dorzucil)