Motor Lublin w sezonie 2021
Re: Motor Lublin w sezonie 2021
Kasprzak odpada z automatu bo podpisał kontrakt do 2021.
#NajśmieszniejszaLigaŚwiata
Prawda jest taka, że kierownictwo zbudowało skład na medal. Byliśmy słabsi tylko od Leszna i Częstochowy. Po prostu ligą rządzą debile i chyba nie ma drugiego sportu, w którym jeśli ci nie idzie, to sięgasz jednorazowo po najlepszych zawodników z innej ligi (celowo nie pisze niższej, bo bracia Holder to zawodnicy ekstraligowi o poziom wyżej, niż nasza druga linia). Nie dziwie się, że ciężko przyciągnąć do żużla kibiców, bo to zaściankowy sport, czy chcemy czy nie. Gorzów z Kasprzakiem i Sparta z Bewleyem to drużyny, które nie miałyby podjazdu do medalu i koniec kropka.
Pewnie kolejnego tak durnego sezonu już nie będzie, dlatego w przyszłym roku walczymy o medale, bo po prostu nie wierzę, że mając tak sprawny zarząd będziemy przegranymi tego okresu transferowego. Jedyne co mnie martwi, to kolejna zmiana w tej śmiesznej lidze ogórkowej i wprowadzenie zawodników U23. Zawodników w takim wieku gotowych do jazdy w ekstralidze jest 4, z czego 3 z nich jeździ w Unii Leszno.
Jeśli wprowadzą ten przepis to potrzebujemy przepłacić kogoś z trio leszczyńskiego, najlepiej Smyka, reanimować Zengote i przywitać się z młodym Cierniakiem. Może to absurd po tym co widzieliśmy w tym sezonie, ale najlepszym juniorem ligi na papierze w przyszłym roku będzie Wiktor... No i Miśkowiak.
Pewnie kolejnego tak durnego sezonu już nie będzie, dlatego w przyszłym roku walczymy o medale, bo po prostu nie wierzę, że mając tak sprawny zarząd będziemy przegranymi tego okresu transferowego. Jedyne co mnie martwi, to kolejna zmiana w tej śmiesznej lidze ogórkowej i wprowadzenie zawodników U23. Zawodników w takim wieku gotowych do jazdy w ekstralidze jest 4, z czego 3 z nich jeździ w Unii Leszno.
Jeśli wprowadzą ten przepis to potrzebujemy przepłacić kogoś z trio leszczyńskiego, najlepiej Smyka, reanimować Zengote i przywitać się z młodym Cierniakiem. Może to absurd po tym co widzieliśmy w tym sezonie, ale najlepszym juniorem ligi na papierze w przyszłym roku będzie Wiktor... No i Miśkowiak.
- Łoptymista
- Trener
Vaginator pisze:Magazyn Ekstraligi. Powiedział w skrócie, że co roku jesienią jest zmęczony sezonem i już chciałby to wszystko rzucić, ale potem brakuje mu tych emocji. Także raczej nie odejdzie sam ;)
Niech ktoś mu pomoże, niech on odejdzie, niech się już biedak nie męczy. Proszę.
Vaginator pisze:Może to absurd po tym co widzieliśmy w tym sezonie, ale najlepszym juniorem ligi na papierze w przyszłym roku będzie Wiktor... No i Miśkowiak.
Myślę, że Cierniak jest w stanie wejść z buta w ten duet. Kwestia sprzętu bo patrząc na jego jazdę ręce często składają się do oklasków.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
Zgadzam się, chłopak ma fajny balans na motorze. Moje zdanie jest takie, że akurat Miśkowiak i Lampart to wywindowane nazwiska na dobrym sprzęcie + niezły moment startowy. Szkoda, że Gusts i Ansviesulis nie mogą jeździć jako polscy juniorzy, bo to jest potencjał. Gdyby otworzyła się furtka na juniora obco, to trzeba szybko pukać do Gustsa.
Miśkowiak przynajmniej robi jakieś punkty nie to co nasz asior
!Tylko Motor z Lublina!
- Lumpproletariacki
- Szkółkowicz
Łoptymista pisze:Vaginator pisze:Magazyn Ekstraligi. Powiedział w skrócie, że co roku jesienią jest zmęczony sezonem i już chciałby to wszystko rzucić, ale potem brakuje mu tych emocji. Także raczej nie odejdzie sam ;)
Niech ktoś mu pomoże, niech on odejdzie, niech się już biedak nie męczy. Proszę.
O to to. Jak ktoś hamletyzuje przez, jak sam przyznał, kilka lat, to trzeba mu pomóc w podjęciu decyzji.
Jeśli wprowadzą U23 to priorytetem powinien być Lidsey (2 lata na tej pozycji i realniejszy do wyrwania od Kubery i Smyka) ponadto oprócz niego czy tak czy tak trzeba będzie jeszcze Polaka, a to wiadomo komin płacowy. Inna kwestia jest jeszcze moim zdaniem dość istotna. Otóż za rok odchodzi sporo chłopaków z juniora i poziom trochę tąpnie. Stąd zawodnicy jak Jasiński czy Szostak, Konieczny itd mogą na swoim torze dowozić tych słabszych juniorów rywali. Czy ma w tej sytuacji sens ładować grube miliony w Cierniaka? Ma, ale tylko jeśli wierzymy, że będzie w stanie przywozić seniorów rywali, a przynajmniej ich U23 (Smyk, Lidsey, Lambo, Krakowiak, Czugunow, Drabik) inaczej to nie daje dodatkowej wartości dla drużyny. Ogólnie ten model z U 23 trochę nas niszczy bo preferuje drużyny z wyraźnymi liderami jeszcze bardziej niż obecnie. Przykładowo WTS nawet bez Miśkowiaka: Łaguta, Czugunow, Janowski, Tai, Drabik, Curzytki. Koncepcja słuszna, bo Curzytki wystarczą na słabszych juniorów rywali, a liderzy będą cisnąć. To samo Stal: Zmarzlik, Thomsen, Woźniak, Lambo, Vacul. My jesteśmy w dupie, bo nagle potrzebujemy drugiego silnego Polaka, a takich brak na rynku. Stranieri już nam się bardzo mocny nie mieści bo oba miejsca są zablokowane. Ogólnie ciężko jak to wejdzie, bo z realnych wzmocnień zostają Przemo, Woryna, może Koldi (chociaż nie sądzą jak stracą Lidseya czy Kuberę, a całej trójki U23 nie wierzę że utrzymają). I nagle okazuje się, że w naszym przypadku w buty Zagara ze średnią 2,0 musi wejść ten nowy Polak plus na pozycji U23 nie możemy odstawać.
Ketrab pisze:Miśkowiak przynajmniej robi jakieś punkty nie to co nasz asior
Bo Miśkowiak nie miał problemów osobistych.
- Łoptymista
- Trener
Młody Misiek to inny typ zawodnika. On już teraz nie tylko umie jeździć, ale też ma sporą wiedzę na temat tego jak działa motocyk. Chłopak spędził godziny nie tylko na torach żużlowym i crossowym, ale także w warsztacie. A przy okazji ma dobrze poukładane pod kopułą. Taki zawodnik to skarb.
Widzę że jesteśmy już w listopadzie i przynajmniej rywale składy pozamykali
Gorzów to jakiś fenomen. Krucho z kasą, krucho z kasą, atmosfera też nietęga, a już im Vacula i Lamberta przypisują 
Jakie problemy osobiste?Można powiedzieć, że dziecko to skarb :) jeżeli samemu nie jest się dzieckiem. Nie ma pieniędzy? Mało zarabia u nas? Mało wziął za podpis? Jeżeli ma trochę oleju w głowie to pewnie inwestuje te pieniądze.
!Tylko Motor z Lublina!
Vaginator pisze:Gorzów to jakiś fenomen. Krucho z kasą, krucho z kasą, atmosfera też nietęga, a już im Vacula i Lamberta przypisują
https://www.przegladsportowy.pl/zuzel/p ... ge/mbdtx0z
Może i nie, ale zazwyczaj się sprawdzało...
Krucho z kasą niby, to u nas chyba gorzej skoro KK został u nich. Teraz jeszcze sobie zobaczymy czy wyrwiemy Zmarzlika czy może jednak nie ;) No i Thomsen cyk na dwa lata. Nie wygląda mi to na krucho...
O Lambo już dużo wcześniej pisali, pewnie Gorzów miał cynk o U 23, bo aż się dziwiłem co tak na niego się uparli, że tam niby 800 k za podpis.
Vaculika ponoć Grzyb skusił spłatą zaległej kasy, którą Słowakowi wisi Zmora. Czyli ten sam manewr, który zrobili z PUKiem. Pytanie, czy to nie będą znowu wirtualne pieniądze. No ale póki co wygląda na to, że Grzyb pod względem kasy faktycznie spłaca wszystkim. A czy będzie powtórka z Nawrockim to zobaczymy. Aczkolwiek nie wydaje mi się.
Wiadomo, że zostają Grisza, MM, Hampel i Wiktor. Zagar również zasłużył sobie na kontrakt, ale jeśli zmienią regulamin, to po prostu nie będzie dla niego miejca. Natomiast jeśli nie zmieną, to zastąpić go można tylko jakimś Emilem czy Artiomem, a na to nie ma szans.
Skoro nie umiemy sprowadzić do klubu armaty z TOPu, to trzeba sobie takową "wychować". Tutaj najlepszym kandydatem byłby MM. No ale chłopak musi przeskoczyć ten jeden poziomi w górę. Przede wszystkim sprzętowo, bo umiejętności już ma.
Cierniak to must have, a z tego co słyszałem, to wszystko jest na dobrej drodze.
Jeśli wejdzie przepis o U23, to Kępa powienien wziąć te 3,5M dla Zimnego, sprzedać awionetkę. pensję Zagara i dać Lambo te 800k, a resztę przeznaczyć na...no właśnie nie wiem kogo :)
Ciekaw jestem jak się sprawy w Lesznie ułożą. Przy U23 w składzie, to Lidsey, Kubera i Smyk dostaną zapewne oferty życia z innych klubów i Rusiecki może nie być w stanie wyrównać wszystkich. Chyba że zwycięży u nich miłość do Byków. Lidsey jak najmniej pewny z nich, bo mam przeczucie niekoniecznie poparte jakimiś sensownymi argumentami, że poza Lesznem już tak hulać nie będzie. Tak czy siak z Leszna ktoś będzie do wyjęcia. Zobaczymy, co się również wydarzy w Częstochowie.
Drabik tez nie byłby głupią opcją, ale on na bank będzie zawieszony i w listopadzie kontraktu podpisać nie będzie mógł. Pytanie, czy dostanie pół roku, czy 2 lata. Jeśli np. 6 miechów, to mielibyśmy casus Łaguty i kilka kolejek w osłabionym składzie. Ale tutaj akurat spieszyć się nie musimy, bo wątpie, że ktokolwiek rozmawia z Maksem. Przynajmniej do czasu werdyktu POLADY.
Ciężkie zadanie przed Kubą, żeby to poskładać.
Wiadomo, że zostają Grisza, MM, Hampel i Wiktor. Zagar również zasłużył sobie na kontrakt, ale jeśli zmienią regulamin, to po prostu nie będzie dla niego miejca. Natomiast jeśli nie zmieną, to zastąpić go można tylko jakimś Emilem czy Artiomem, a na to nie ma szans.
Skoro nie umiemy sprowadzić do klubu armaty z TOPu, to trzeba sobie takową "wychować". Tutaj najlepszym kandydatem byłby MM. No ale chłopak musi przeskoczyć ten jeden poziomi w górę. Przede wszystkim sprzętowo, bo umiejętności już ma.
Cierniak to must have, a z tego co słyszałem, to wszystko jest na dobrej drodze.
Jeśli wejdzie przepis o U23, to Kępa powienien wziąć te 3,5M dla Zimnego, sprzedać awionetkę. pensję Zagara i dać Lambo te 800k, a resztę przeznaczyć na...no właśnie nie wiem kogo :)
Ciekaw jestem jak się sprawy w Lesznie ułożą. Przy U23 w składzie, to Lidsey, Kubera i Smyk dostaną zapewne oferty życia z innych klubów i Rusiecki może nie być w stanie wyrównać wszystkich. Chyba że zwycięży u nich miłość do Byków. Lidsey jak najmniej pewny z nich, bo mam przeczucie niekoniecznie poparte jakimiś sensownymi argumentami, że poza Lesznem już tak hulać nie będzie. Tak czy siak z Leszna ktoś będzie do wyjęcia. Zobaczymy, co się również wydarzy w Częstochowie.
Drabik tez nie byłby głupią opcją, ale on na bank będzie zawieszony i w listopadzie kontraktu podpisać nie będzie mógł. Pytanie, czy dostanie pół roku, czy 2 lata. Jeśli np. 6 miechów, to mielibyśmy casus Łaguty i kilka kolejek w osłabionym składzie. Ale tutaj akurat spieszyć się nie musimy, bo wątpie, że ktokolwiek rozmawia z Maksem. Przynajmniej do czasu werdyktu POLADY.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
To jest patologia, nie dość że Vaculik już zmieniając Stal na Falubaz został sprzedawczykiem nr 1, to teraz zrobi krok w odwrotna stronę?
No i to, że ktoś rozmawia z Vaculem czy Artemem przed końcem sezonu i puszczą nieoficjalne przecieki o dogadaniu, to się chyba nadaje dla jakiegoś organu GKSZ/Ekstraligi. Jakby dali 50 czy 100 tysięcy kary i dla klubu i zawodnika to skończyłby się sezon ogórkowy, w którym wszyscy wszystko wiedza
No i to, że ktoś rozmawia z Vaculem czy Artemem przed końcem sezonu i puszczą nieoficjalne przecieki o dogadaniu, to się chyba nadaje dla jakiegoś organu GKSZ/Ekstraligi. Jakby dali 50 czy 100 tysięcy kary i dla klubu i zawodnika to skończyłby się sezon ogórkowy, w którym wszyscy wszystko wiedza
Flagg pisze:Vaculika ponoć Grzyb skusił spłatą zaległej kasy, którą Słowakowi wisi Zmora. Czyli ten sam manewr, który zrobili z PUKiem. Pytanie, czy to nie będą znowu wirtualne pieniądze. No ale póki co wygląda na to, że Grzyb pod względem kasy faktycznie spłaca wszystkim. A czy będzie powtórka z Nawrockim to zobaczymy. Aczkolwiek nie wydaje mi się.
ale przecież
blajar pisze:Zasadniczo to skład już ponoć jest więc możemy co najwyżej pozgadywać jaki :)
Także myślę że temat można na spokojnie zamknąć i czekać na oficlane ogłoszenie składu
Dziękuję za uwagę :)
Flagg pisze:
Drabik nie byłby głupią opcją, podpisać z nim kontrakt o dwa lata dłuższy niż okres zawieszenia i jak odbędzie karę będziemy mieli niezłego Polaka, z potencjałem na top.
Jeśli nie możemy nikogo z tego topu ściągnąć to, jak ktoś wcześniej słusznie napisał, trzeba sobie ten top wychować. Drabik, mimo zawieszenia, idealnie podchodzi pod tą strategię.
W Lesznie do grona seniorów dołączy Kubera, więc naturalnym krokiem będzie pozbycie się Kołodzieja. Nie sądzę, że odpuszczą Emila, bo wtedy znacząco stracą na sile rażenia. Naszym celem musi być transfer solidnego juniora (tutaj najlepszą opcją będzie faworyzowany Cierniak) i wymiana duetu Łełek/Kuba na dobrego seniora, i tutaj widziałbym właśnie Janka. Dodatkową opcją jest Lambert jeżdżący z 8ki. Z grona obcokrajowców jeśli ktoś byłby do wymiany to tylko Matej, ale historia pokazuje, że Kępa nie jest fanem rewolucji, więc skończy się na dwóch transferach. Tak to widzę optymalnie:
1. Łaguta
2. Kołodziej
3. Zagar
4. Hampel
5. Michelsen
6. Cierniak
7. Lampart
1. Łaguta
2. Kołodziej
3. Zagar
4. Hampel
5. Michelsen
6. Cierniak
7. Lampart
#NajśmieszniejszaLigaŚwiata
ptgt pisze:W Lesznie do grona seniorów dołączy Kubera, więc naturalnym krokiem będzie pozbycie się Kołodzieja. Nie sądzę, że odpuszczą Emila, bo wtedy znacząco stracą na sile rażenia. Naszym celem musi być transfer solidnego juniora (tutaj najlepszą opcją będzie faworyzowany Cierniak) i wymiana duetu Łełek/Kuba na dobrego seniora, i tutaj widziałbym właśnie Janka. Dodatkową opcją jest Lambert jeżdżący z 8ki. Z grona obcokrajowców jeśli ktoś byłby do wymiany to tylko Matej, ale historia pokazuje, że Kępa nie jest fanem rewolucji, więc skończy się na dwóch transferach. Tak to widzę optymalnie:
1. Łaguta
2. Kołodziej
3. Zagar
4. Hampel
5. Michelsen
6. Cierniak
7. Lampart
Jeśli nie wejdzie nowy regulamin od tego roku to oki. Inaczej...
A gdzie U23 w składzie? Co do Leszna nie utrzymają trzech U23 (Kubera, Smektała, Lidsey, bo każdemu trzeba będzie po bańce) dlatego jeśli to wejdzie to Kołodziej zostanie, a odpadnie jeden z tych trzech i myślę że będzie to Lidsey, a mam jakieś niepoparte niczym poczucie że gość będzie najlepszym progresem naszej ligi, gdzieś za dwa sezony dołączy do długiej listy przed nim pewnych nad Wisłą Australijczyków.
- Retrospeedway
- Senior
Z tego co czytałem w internecie to skład seniorów będzie się składał z dwóch polskich seniorów,jednego zawodnika do 23 lat polaka lub obcokrajowca i pozostałe dwa miejsca wolne dla zagranicznych seniorów.Skoro więc ma zostać Laguta,Michelsen i Hampel to potrzeba nam jednego polskiego seniora i zawodnika do 23 lat aby uzupełnić skład seniorski.Z tego również wynika że niestety ale Matej Zagar będzie musiał się pożegnać z drużyną.
Ciekawe jak się potoczy karuzela transferowa w tym roku. Spoglądając na statystyki 1ligi to najwyższa srednia polskiego zawodnika to 2.019 Musielaka. To nie wróży najlepiej na elige, a jak wszyscy dobrze wiemy to miejsca dla obcokrajowców są przeważnie obsadzone. Tungate i Klindt pomimo, że pokazali sporo chyba nie będą rozchwytywani przez kluby elity.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Jeśli wejdzie przepis U23 to medal zdobędzie ten, kto skusi Smektałe/Kubere/Lamberta. Mój faworyt Bartek. Inteligentny, ułożony, zdaje się lubi nasz tor. Powinien dostać kontrakt na poziomie Pawlickiego w Lesznie, to może i się skusi. No i miejmy nadzieje, ze zawodnik U23 PL, będzie liczył się do tej obowiązkowej dwójki PL.
9. Smektała
10. Laguta
11. Zengota
12. Hampel
13. Michelsen
14. Cierniak
15. Lampart
9. Smektała
10. Laguta
11. Zengota
12. Hampel
13. Michelsen
14. Cierniak
15. Lampart
Retrospeedway pisze:Z tego co czytałem w internecie to skład seniorów będzie się składał z dwóch polskich seniorów,jednego zawodnika do 23 lat polaka lub obcokrajowca i pozostałe dwa miejsca wolne dla zagranicznych seniorów.Skoro więc ma zostać Laguta,Michelsen i Hampel to potrzeba nam jednego polskiego seniora i zawodnika do 23 lat aby uzupełnić skład seniorski.Z tego również wynika że niestety ale Matej Zagar będzie musiał się pożegnać z drużyną.
Będziemy w głębokiej d jeśli ten przepis wejdzie w takim kształcie.
Wtedy na już mamy trzy ogniwa do wymiany, to jest dużo jak na jedno okno transferowe.
Trofimow pod u23, podczas gdy w innych drużynach będą Lambert, Kubera, Czugunow, Lachbaum czy choćby Miskowiak, który przy parze Świdnicki-Kowalski może spokojnie jechać na u23, nie gwarantuje niczego. Lubię chłopaka, życzę mu jak najlepiej ale nie widzę go w seniorskim składzie na Ekstraligę.
Naturalnym kandydatem pod u23 byłby Lambert. Jeszcze trochę lubelski, kibice go chętnie zobaczą. Problem w tym, że mając trzy dziury do zasypania nie będziemy w stanie chyba zawalczyć o Lambo, którego będzie chciało pół ligi i pójdzie tam gdzie mu dadzą najwięcej.
Mając do wyboru:
Lambert-Kasprzak (dla przykładu, może być ktokolwiek inny kto nie zawoła dużo i nic nie gwarantuje)
a
Kvech/Jeppesen/Jakobsen/Lyager - Kołodziej
To bym się 5x zastanowił czy jest sens przepłacać Roberta.
Chyba, że kasy jest jak lodu i nie trzeba iść na kompromisy, to wtedy jak najbardziej.
Jeszcze jest opcja, że ten przepis wejdzie w takiej formie, że polski zawodnik u23 spełnia jednocześnie regulaminowe wymagania dotyczące ilości polskich seniorów w składzie.
Wtedy te miliony, samoloty i zagraniczne wakacje trzeba skierować szerokim strumieniem w stronę Leszna i wyjąć kogoś z duetu Smektala-Kubera.
1. Michelsen
2. Jakobsen
3. Laguta
4. Hampel
5. Kołodziej
6. Lampart
7. Cierniak (zakładam że panowie kochać się nie muszą)
Albo:
1. Michelsen
2. Smektala
3. Laguta
4. Hampel
5. Zagar
6. Lampart
7. Cierniak
Ostatnio zmieniony 14 września 2020, o 12:54 przez Klops1, łącznie zmieniany 2 razy.
Klops1 pisze:Chyba, że kasy jest jak lodu i nie trzeba iść na kompromisy, to wtedy jak najbardziej.
no raczej nie skoro po wczorajszym meczu wszyscy sponsorzy się obrazili że nie ma playoffów :D