Mecz o Baraże: Tż Sipma Lublin - Marma Rzeszów 52:37

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#26 Postautor: RadeKas » 13 września 2004, o 18:17

arturek111 pisze:
niestety tylko wygrana prteduje Rzeszów do baraży, przy remisie czyli równej ilości punktów liczy się miejsce po rundzie zasadniczej

Ami sie wydaje ze liczy sie bilans meczy bezposrednich w play offach. I tu lepszy bylby Rzeszow. Wydaje mi sie ze to my musimy wygrac.

EDIT: jak pisalem to nie bylo posta Apokalipsa :P

arturek111
Szkółkowicz
Kontakt:

#27 Postautor: arturek111 » 13 września 2004, o 18:19

A czytając te wszystkie posty to aż miło nareście zdrowa normalna dyskusja i na temat oby zawsze tak było bo jest miluchno.

arturek111
Szkółkowicz
Kontakt:

#28 Postautor: arturek111 » 13 września 2004, o 18:21

RadeKas pisze:
arturek111 pisze:
niestety tylko wygrana prteduje Rzeszów do baraży, przy remisie czyli równej ilości punktów liczy się miejsce po rundzie zasadniczej

Ami sie wydaje ze liczy sie bilans meczy bezposrednich w play offach. I tu lepszy bylby Rzeszow. Wydaje mi sie ze to my musimy wygrac.

EDIT: jak pisalem to nie bylo posta Apokalipsa :P

Wracając do tego tematu to nawet Mariusz S - spiker mówił ostatnio na meczu o tym fakcie liczą się duże punkty i i miejsce po rundzie zasadniczej.

Awatar użytkownika
Kenny

#29 Postautor: Kenny » 13 września 2004, o 18:21

Art. 756.
Tabele DMP, DM I Ligi w rundzie finałowej tworzy się oddzielnie
w grupach, szeregując drużyny w kolejności zdobytych punktów
meczowych (tzw. dużych punktów) we wszystkich meczach obydwu rund
łącznie. W przypadku równych ilości dużych punktów, o kolejności
w tabelach decydują rezultaty meczów rundy finałowej pomiędzy
zainteresowanymi drużynami, tj. zdobyte punkty meczowe, a przy ich
równości - różnica punktów biegowych (tzw. małych punktów). Gdy i ta jest
równa, o wyższej pozycji w tabeli decyduje wyższe miejsce drużyny
po zakończeniu rundy zasadniczej.
W końcowej klasyfikacji DMP, miejsca od I do IV zajmą drużyny
grupy 1 Ekstraligi, miejsca od V do VIII drużyny grupy 2 Ekstraligi.
W końcowej klasyfikacji DM I Ligi, miejsca od I do IV zajmą drużyny
grupy 1 DM I Ligi, miejsca od V do VIII drużyny grupy walczącej o
miejsca w DM I Lidze , które zajęły miejsca od I do IV.

Awatar użytkownika
czaszka
Junior

#30 Postautor: czaszka » 13 września 2004, o 18:24

Musimy wygrac, remis to awans Marnych Józków. Liczy sie bezposredni bilans z play-off a ten lepszy mieliby oni. Przy rownej ilosci pkt duzych i rownym bilansie bezposrednich wtedy liczy sie pozycja po rundzie zasadniczej. A jako ze tak nie bedzie do barazy awansuje TŻ Lublin :twisted:
Moj typ: 49:41 dla nas :D

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#31 Postautor: RadeKas » 13 września 2004, o 18:24

arturek111 pisze:
Wracając do tego tematu to nawet Mariusz S - spiker mówił ostatnio na meczu o tym fakcie liczą się duże punkty i i miejsce po rundzie zasadniczej.

Owszem mowil, ale o tym ze gdybysmy przegrali wczoraj z Gdanskiem a potem wygrali z Rzeszowem 7 punktami to wtedy bysmy awansowali. Zreszta kolega Kenny juz napisal co i jak ;]

arturek111
Szkółkowicz
Kontakt:

#32 Postautor: arturek111 » 13 września 2004, o 18:25

z Tego wynika że się myliłem to przepraszam i zwracam honor.
Widocznie źle usłyszałem albo nie dokońca jeszcze raz przepraszam za zament.

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#33 Postautor: Apocalips » 13 września 2004, o 18:31

A mi się marzy wynik 46:44 dla TŻ-u i walka do ostatnich metrów 15 biegu w którym triumfuje Karlsson przed Knappem, cały stadion szaleje :!: :)
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips

arturek111
Szkółkowicz
Kontakt:

#34 Postautor: arturek111 » 13 września 2004, o 18:40

Apocalips pisze:A mi się marzy wynik 46:44 dla TŻ-u i walka do ostatnich metrów 15 biegu w którym triumfuje Karlsson przed Knappem, cały stadion szaleje :!: :)

I pozostaje Zielona Góra i co dalej.
Jeżeli byłby taki finał to z Zieloną wygrywamy u siebie a zielona wygrywa u siebie ale lepszym stosunkiem małych punktów. A pan dyr pieje z zachwytu i mówi było blisko naprawde chcieliśmy ale troszke niewyszło w zielonej. Ale mam nadfzieje ze nasi zrobią psikusa p. dyr. S.
Ostatnio zmieniony 13 września 2004, o 18:45 przez arturek111, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#35 Postautor: Dobromir » 13 września 2004, o 18:41

Ja tam nie jestem takim optymistą mecz będzie iezłą męczarnią obstawiam że wszystko wyjaśni się w ostatnim biegu.

Zastanawiam sie kto powinien pojechać Piszcz czy Mordel jeden i drugi na pewno będzie wielką niewiadomą Mordel ma tendencje do zawodzenia w najważniejszym momentach a Piszcz jeździ jak jeździ.

I druga sprawa wczoraj tor znów był typowo pod rzeszów start decydował o wszystkim dopiero od 10 biegu były mijanki.

Awatar użytkownika
Hugo

#36 Postautor: Hugo » 13 września 2004, o 18:48

nam remis nic nie daje musimy wygrac jesli zremisujemy to rzeszow bedzie w barazach :cry:

Awatar użytkownika
jas
Senior
Kontakt:

#37 Postautor: jas » 13 września 2004, o 19:01

Dobromir pisze:Zastanawiam sie kto powinien pojechać Piszcz czy Mordel jeden i drugi na pewno będzie wielką niewiadomą Mordel ma tendencje do zawodzenia w najważniejszym momentach a Piszcz jeździ jak jeździ.

A ja chcę (i coś mi podpowiada, że tak będzie), aby z Rzeszowem pojechali Mordel i Piszczyk. Franek jakos tak zbyt niepewny.

Dobromir pisze:I druga sprawa wczoraj tor znów był typowo pod rzeszów start decydował o wszystkim dopiero od 10 biegu były mijanki.

:shock:
Jak w meczu Lublin - Gdańsk tor mógł byc pod Rzeszów? :lol:
Srodmiescie zawsze z MOTOREM!!!

darkspy
Kontakt:

#38 Postautor: darkspy » 13 września 2004, o 19:19

Moim zdaniem skladzik na Józki powienien byc taki:
1. P.Karlsson - nie mozna "marnowac" Petera na mlodziezowca, czyli albo z 1 albo z 3..min.10pkt
2. T.Piszcz - zeby duzo nie stracic...3.pkt
3. S.Truminski - swietne starty..wew. pola jak najbardziej odpowiednie...12pkt
4. G.Knapp - przynajmniej 9 pkt
5. J.Mordel - swietny ostatni wystep, zobaczymy ajk na treningu ... 8pkt
6. D.Stachyra - 2 pkt ( w 1 biegu)
7. D.Jeleniewski - cos poprawi ze sprzeglem i bedzie luussss... 8 pkt

Razem: 52 pkt
czyli zwyciestwo jest bardzo blisko :lol:
DarkSpy
GG number : 3812313

Awatar użytkownika
lukas
Kontakt:

#39 Postautor: lukas » 13 września 2004, o 19:25

No nie ma bata trzeba wygrać :!: Dla obu drużyn jest to mecz o wszystko :!: I mam nadzieje , że mecz sie rozpocznie ok 15,16 bo znowu będzie ciemno pod koniec :D
ObrazekTÅ» SIPMA LUBLINObrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Hugo

#40 Postautor: Hugo » 13 września 2004, o 19:25

nie badz taki pewny bo po ostatnim meczu rzeszow jest spasowany z naszym torem bo jak nawet miesiac potrafil z peterem wygrac to sa szybcy jesli tor bedzie podobny to naprawde jak sie chlopaki nie zmobilizuja maksymalnie to ciezko bedzie wygrac :)

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#41 Postautor: Apocalips » 13 września 2004, o 19:45

Kolego szanowny jak na moje oko to wszystko poprzestawiałeś.

Karlsson- min. 13pkt.
Piszcz- min. 4pkt.
Knapp- min. 11pkt.
Trumna- min. 7pkt.
Franków- min. 8pkt.
Jeleń- min. 4pkt.

Co daje 47:43 dla TÅ»-u :)

Pozdrawiam - Apocalips

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#42 Postautor: dannie » 13 września 2004, o 19:48

ja podobnie jak Apocalips marze o meczu do konca... po XIV biegu remis 42:42 i Rzeszow poki co w barazach... ostatni bieg... u nas Karlsson i Knapik, w Rzeszowie Baran i Kuciapa... start! Pierwszy jest Baran, drugi Karlsson, trzeci Knapp, ostatni Kuciapa ktory zostaje z tylu... Karlik walczy sie nic z tego... puszcza Grzesia, ktory na ostatnim luku, pieknym atakiem po zewnetrznej wyprzedza Barana! TÅ» w barazach! :D :D :D euforia na trybunach! Ludzie krzycza, kobiety mdleja! ;) hehe... no no zobaczymy...
Obrazek

Awatar użytkownika
Hugo

#43 Postautor: Hugo » 13 września 2004, o 19:51

to zobaczymy czy twoje prognozy na temat punktow zawodnikow co do wyniku to sie zgodze ale punkty beda inaczej

darkspy
Kontakt:

#44 Postautor: darkspy » 13 września 2004, o 19:59

Apocalips pisze:Kolego szanowny jak na moje oko to wszystko poprzestawiałeś.

Karlsson- min. 13pkt.
Piszcz- min. 4pkt.
Knapp- min. 11pkt.
Trumna- min. 7pkt.
Franków- min. 8pkt.
Jeleń- min. 4pkt.

Co ty z tym Frankiem wyjezdzasz kolego szanowny :lol: .. pojedzie Mordel bo jest po prostu lepszy na lubelskim torze, chyba ze Piszczyk znowu zawiedzie, wtedy oczywiscie miejsce dla Franka sie zwolni :D pozdrawiam
DarkSpy

GG number : 3812313

Krychs
Senior

#45 Postautor: Krychs » 13 września 2004, o 20:02

dannie pisze:ja podobnie jak Apocalips marze o meczu do konca... po XIV biegu remis 42:42 i Rzeszow poki co w barazach... ostatni bieg... u nas Karlsson i Knapik, w Rzeszowie Baran i Kuciapa... start! Pierwszy jest Baran, drugi Karlsson, trzeci Knapp, ostatni Kuciapa ktory zostaje z tylu... Karlik walczy sie nic z tego... puszcza Grzesia, ktory na ostatnim luku, pieknym atakiem po zewnetrznej wyprzedza Barana! TÅ» w barazach! :D :D :D euforia na trybunach! Ludzie krzycza, kobiety mdleja! ;) hehe... no no zobaczymy...

No Dannie ma wizje jakieÅ› czy co :D

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#46 Postautor: Apocalips » 13 września 2004, o 20:17

darkspy pisze:
Apocalips pisze:Kolego szanowny jak na moje oko to wszystko poprzestawiałeś.

Karlsson- min. 13pkt.
Piszcz- min. 4pkt.
Knapp- min. 11pkt.
Trumna- min. 7pkt.
Franków- min. 8pkt.
Jeleń- min. 4pkt.

Co ty z tym Frankiem wyjezdzasz kolego szanowny :lol: .. pojedzie Mordel bo jest po prostu lepszy na lubelskim torze, chyba ze Piszczyk znowu zawiedzie, wtedy oczywiscie miejsce dla Franka sie zwolni :D pozdrawiam

Poprostu wierzę w chłopaka :) Ma chłopak charakter do jazdy, jeździć potrafi, potrzebny mu jest porządny sprzęt, porządny trening na naszym torze i wierzę że będzie przywoził dwucyfrówki :)

P.S. Wiara czyni cuda :P

Pozdrawiam - Apocalips

Awatar użytkownika
sztandar

#47 Postautor: sztandar » 13 września 2004, o 20:19

Wchodze i nie wierze własnym oczom żadnych obelg przepychanek żadnych wyzwisk wszystkie wypowiedzi dotyczą meczu brawo dla wszystkich jednak da sięnormalnie powymieniać opinie na linii Rzeszów Lublin nawet przed tak arcyważnym meczem

Co do samego meczu cóż obiektywnie patrząc to jednak Lublin jest faworytem Frankow się pozbierał ciekawi mnie walka o miejsce w składzie między Piszczem a Mordelem chyba jednak Mordel będzie jeździł bo ostatnio nawet nieźle punktował o dziwo postawa Stachyry to niewiadoma Trumiński zaskakuje mnie postawa Trumińskiego gdzie wasz trener miał oczy że go nie wystawiał za Śledzia w ostatnich meczach rundy zasadniczej.

Mecz powinien być jednak na styku a zwycięży zapewne drużyna lepsza i wejdzie do baraży jak najbardziej zasłużenie jeśli będą to Lublinianie to pewnie zasłużąrówną postawą przez cały sezon jeśli Rzeszów to postawąw ostatnich meczach rundy zasadniczej i Play Off ehh to będzie mecz ...

rob7
Senior

#48 Postautor: rob7 » 13 września 2004, o 20:33

...co do Frankowa, jest to zawodnik o największych możliwościach,
świetny start,doskonała technika, przecież on przyszedł w sobotę przed pierwszym meczem, duże zaległości finansowe w Pile, nie przepracowana zima, brak kasy na przygotowanie sprzętu, jeden sponsor nie załatwia tematu, powinien zostać, w przyszłym sezonie będzie jeżdził lepiej niż Knapp

Awatar użytkownika
bodzia

#49 Postautor: bodzia » 13 września 2004, o 21:16

czaszka pisze:Musimy wygrac, remis to awans Marnych Józków. Liczy sie bezposredni bilans z play-off a ten lepszy mieliby oni. Przy rownej ilosci pkt duzych i rownym bilansie bezposrednich wtedy liczy sie pozycja po rundzie zasadniczej. A jako ze tak nie bedzie do barazy awansuje TŻ Lublin :twisted:
Moj typ: 49:41 dla nas :D

hoho marne józki ;D niezle haslo ;D juz slyszalem ze kibole pilkarscy wolali harpagany ale o jozkach nie wiedzialem :)
a tak wogole to stal musi wygrac i tz tez musi wygrac, watpie zeby ktokolwiek sie bawil w remisy, mysle ze wynik moze byc podobny do tego w rzeszowie, pytanie kto bedzie mial wiecej punktow, ja caly sercem mysle ze stal, no i ile beda kosztowaly bilety na mecz? o ktorej otwieraja stadion i kasy?
ZAKŁADOWY KLUB SPORTOWY STAL RZESZÓW!!

Awatar użytkownika
bodzia

#50 Postautor: bodzia » 13 września 2004, o 21:19

sztandar pisze:Wchodze i nie wierze własnym oczom żadnych obelg przepychanek żadnych wyzwisk wszystkie wypowiedzi dotyczą meczu brawo dla wszystkich jednak da sięnormalnie powymieniać opinie na linii Rzeszów Lublin nawet przed tak arcyważnym meczem

co by nie powiedziec w lublinie tez zyja cywilizowani ludzie, w koncu miasto 2 razy jak rzeszów
ZAKŁADOWY KLUB SPORTOWY STAL RZESZÓW!!