wojtek_78 pisze:_piotrusss pisze:Myślę że Spiker powinien poza gadaniem reklam i przedstawianiem zawodników pobudzić czasami publicznosc, jak widzi że próbujemy fale zrobić to niech powie przez głośniki cąły stadion robi fale i napewno lepiej to wyjdzie... ale i tak nie ma co narzekać jest okTylko do jasnej... wywalcie tego do reklam bo się coś robi jak się to słucha.
Gwoli wyjaśnienia. Art. 37 Regulaminu Sportu Żużlowego
ObowiÄ…zki spikera
[...] Spiker obowiązany jest w szczególności:
[...]
d) być bezstronnym i unikać wszelkich wypowiedzi, które mogłyby sprowokować niesportowe zachowanie widzów i zawodników
[...]
Tak więc jasno wynika, że wszelakiego rodzaju podbudzanie publiczności jest niezgodne z regulaminem.
Wszystko w porządku, ale chyba jeśli spiker powie:"Cały stadion robi falę" albo "cały stadion spiewa" to niezgodne z regulaminem to chyba nie jest. Zgodziłbym sie jeśli zacząłby krzyczeć "TŻ" itp. ale jeśli zachęca bezstronie do dopingu to ja tu niczego niezgodnego z regulaminem nie widzę. I kogos takiego mi u nas na stadionie brakuje. A co do róznych wpadek to każdemu sie zdarzają i ja do pana Stypuły wiekszych zastrzeżeń nie mam, chociaż również Go często nie słyszę