Motor Lublin w sezonie 2021
Re: Motor Lublin w sezonie 2021
Jeśli „Holly” to do mnie (?) ;) to bardzo dobrze to ogarniam… i wręcz z przyjemnością czytam- jeśli ktoś pisze z jasną informacją, że to ploteczka z przymrużeniem oka. Ale trochę drażnią mnie „wszystkowiedzący”, ktorzy z zacięciem Wernyhory głoszą „prawdę objawioną”, która okazuje się totalną bzdurą. Chyba, że to dobrze opłacane zajęcie i celowe sianie zamętu ;)
Ostatnio zmieniony 26 sierpnia 2021, o 12:58 przez Saint, łącznie zmieniany 1 raz.
Nigdy nie byłem fanem młodego Drabika i jakoś nigdy nie dostrzegłem tego ponoć ogromnego talentu. Częściej natomiast widziałem, jak słabsi nominalnie zawodnicy robili z niego "wiatraka" na torze (i nie mam na myśli toru w Lublinie). Cały czas mam wrażenie, że u nas legendę Maksia buduje się w oparciu o jedną akcję - wyprzedzenie "rewelacyjnie" dogadującej się i jadącej środkiem pary W. Lampart - Miesiąc sprzed dwóch lat. Można oczywiście wyjść z założenia, że każdy będzie lepszy od Buczka - ale Drabik, z jego niestabilną psychiką i po takiej przerwie to kot w worku - i to ogromny.
Ogromny kot czy worek ? ;) p.s. Zgadzam się co do joty. To podobna loteria jak odbudowa Buczka.
Saint pisze:Jeśli „Holly” to do mnie (?) ;) to bardzo dobrze to ogarniam… i wręcz z przyjemnością czytam- jeśli ktoś pisze z jasną informacją, że to ploteczka z przymrużeniem oka. Ale trochę drażnią mnie „wszystkowiedzący”, ktorzy z zacięciem Wernyhory głoszą „prawdę objawioną”, która okazuje się totalną bzdurą. Chyba, że to dobrze opłacane zajęcie i celowe sianie zamętu ;)
Do Retro. Pomyliłem ze starym użytkownikiem.
Retro=Holywood…? Faktycznie styl pisarski podobny :)
Gelo pisze:NCały czas mam wrażenie, że u nas legendę Maksia buduje się w oparciu o jedną akcję - wyprzedzenie "rewelacyjnie" dogadującej się i jadącej środkiem pary W. Lampart - Miesiąc sprzed dwóch lat.
Ja się nie znam, ale legendę Drabika raczej ludzie budują w oparciu o poniższe:
2x Indywidualny Mistrz Świata juniorów
Średnie w PGE Ekstralidze:
2016 - 1.760
2017 - 1.971
2018 - 2.030
2019 - 2.136
2020 - 1.597
Do mnie chyba jednak przemawia to bardziej niż jedna akcja przy Z5
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Gelo pisze:Nigdy nie byłem fanem młodego Drabika i jakoś nigdy nie dostrzegłem tego ponoć ogromnego talentu. Częściej natomiast widziałem, jak słabsi nominalnie zawodnicy robili z niego "wiatraka" na torze (i nie mam na myśli toru w Lublinie). Cały czas mam wrażenie, że u nas legendę Maksia buduje się w oparciu o jedną akcję - wyprzedzenie "rewelacyjnie" dogadującej się i jadącej środkiem pary W. Lampart - Miesiąc sprzed dwóch lat. Można oczywiście wyjść z założenia, że każdy będzie lepszy od Buczka - ale Drabik, z jego niestabilną psychiką i po takiej przerwie to kot w worku - i to ogromny.
Przecież Drabik to dwukrotny mistrz świata juniorów i raz zdobył srebrny medal. W Ekstralidze notował odpowiednio na przestrzeni całego sezonu średnie: 1,971, 2,034, 2,136.
Jak można powiedzieć, że ktoś go ocenia przez pryzmat jednej akcji? Wyniki mówią same za siebie.
Gdyby nie nieszczęsny 2019 rok, postępowanie z WADA i problemy... nazwijmy to mentalne, to dzisiaj tematu czy to dobry zawodnik czy nie w ogóle by nie było.
...tym bardziej, że miałby to być kontrakt za Buczka. A nie, czekaj. Buczek to przecież reprezentant Polski ;)
PS. Zresztą jak można odmawiać talentu zawodnikowi, który mając 16 lat, w pierwszym swoim sezonie w Ekstralidze robi średnią 1,760?
on miał wtedy 18, wcześniej jeździł w Orle
Natomiast co do ewentualnego zatrudnienia Drabika. To działanie na długi termin, w dodatku obarczone olbrzymim ryzykiem. My mamy jeszcze rok mocnej juniorki, a później albo znowu pójdą mocne pieniądze i udany transfer (nie zawsze się udaje, co drugi raz pokazuje przykład Apatora) albo stracimy bardzo cenny atut. Jeśli chcemy walczyć o mistrzostwo za rok to Drabik nie jest optymalnym pomysłem, zwłaszcza że to mocny materiał na niewypał
Natomiast co do ewentualnego zatrudnienia Drabika. To działanie na długi termin, w dodatku obarczone olbrzymim ryzykiem. My mamy jeszcze rok mocnej juniorki, a później albo znowu pójdą mocne pieniądze i udany transfer (nie zawsze się udaje, co drugi raz pokazuje przykład Apatora) albo stracimy bardzo cenny atut. Jeśli chcemy walczyć o mistrzostwo za rok to Drabik nie jest optymalnym pomysłem, zwłaszcza że to mocny materiał na niewypał
Ostatnio zmieniony 26 sierpnia 2021, o 13:33 przez papi, łącznie zmieniany 1 raz.
Jakby nie było. Wchodzi do Ekstraligi z buta i podwyższa swój poziom przez kolejne lata. To nie jest kwestia trafionego silnika. Bez talentu nikt takiego poziomu nie osiągnie.
...choć zaraz. Przecież są zawodnicy nawet bijący się o mistrza świata, którym przecież talentu brakuje ;)
Skoro zatem talent nie jest niezbędny do osiągania wyników to w sumie... nie ma większego znaczenia czy Drabik jest utalentowany czy nie ;)
...choć zaraz. Przecież są zawodnicy nawet bijący się o mistrza świata, którym przecież talentu brakuje ;)
Skoro zatem talent nie jest niezbędny do osiągania wyników to w sumie... nie ma większego znaczenia czy Drabik jest utalentowany czy nie ;)
Jest za to na pewno człowiekiem, który nie wzbudza sympatii swoim sposobem bycia. Chociażby dlatego nie chciałbym go oklaskiwać w przyszłym sezonie. Jak już zostało powiedziane wczoraj - zawodnik nie musi się utożsamiać z klubem i kibicem, ale często kibic bardzo mocno przywiązuje się do zawodnika. Ja nie będę potrafił do kogoś, kto na uroczystej gali pozdrawia swojego psa.
Motor mocnyj!
No i proszę bardzo. Teraz Piotruś Pan a za rok Bartek i oto Kuba dokona rzeczy niemożliwej połączy zwaśnione rody Zmarzlików i Pawlickich gdzie wszyscy od tej pory będą żyć w zgodzie. A poważnie to Pawlicki w Motorze jest jak na razie dla mnie tylko wymysłem dzienikarzy, ale z drugiej....
Piterowi dobrze zrobiłby transfer do nas;) Przy Griszy nauczyłby się, że nie trzeba padać przy każdym wyprzedzeniu przez konkurenta tylko najlepiej odpowiedzieć tym samym o czym przekonał sie Doyle i Pedersen ;)
- tezetomaniak
- Trener
Pawlicki? To może jeszcze Pedersena i Miedzińskiego. Do kompletu 
- Retrospeedway
- Senior
Gdybym był prezesem Motoru to nawet bym na Drabika nie spojrzał.Myślicie że on po takiej przerwie siądzie na motor i będzie wymiatał? Jego życie pozasportowe podobno jest mocno rozrywkowe,od Drabika to bym już Czugunova wolał.
Patrząc na całość drużyny to Pawlicki Piotr chyba byłby lepszy od Bartka.Gdyby Zmarzlik był w Motorze,to "parking by się rozleciał".Byłoby tylko Zmarzlik to Zmarzlik tamo,morale reszty zespołu byłby słabsze.Wiadomo że wynik sportowy gwarantowałby lepszy.Gdyby Bartek przyjał ofertę to ok,ale gdyby kręcił nosem a Piotr Pawlicki były chętny i bańkę tańszy to bym się nie zastanawiał i brał Pitera.
Patrząc na całość drużyny to Pawlicki Piotr chyba byłby lepszy od Bartka.Gdyby Zmarzlik był w Motorze,to "parking by się rozleciał".Byłoby tylko Zmarzlik to Zmarzlik tamo,morale reszty zespołu byłby słabsze.Wiadomo że wynik sportowy gwarantowałby lepszy.Gdyby Bartek przyjał ofertę to ok,ale gdyby kręcił nosem a Piotr Pawlicki były chętny i bańkę tańszy to bym się nie zastanawiał i brał Pitera.
I tak skonczymy z Miedziakiem, sklad juz gotowy jak co roku :))
Jesli sklad Motoru jest juz zamkniety i bierzemy kogos z czworki: Zmarzlik, Dudek, Piter, Drabik to bedziemy w czubie tabeli w 2022. Jesli ktorys z pierwszych dwoch, to bedziemy DMP 2022 :)
Motor 2023: 1.Zmarzlik 2.Hampel 3.Holder 4. Kubera 5. Lindgren 6.Cierniak 7.Banbor 8.Lampart
A ja ciągle myślę że nikt z wielkich do nas nie przyjdzie. I zostaniemy z Buczkiem albo kimś z pierwszej ligi. Ale obym się mylił.
Drabik to chyba dodatkowo rekordzista Z5
Retrospeedway pisze:Gdybym był prezesem Motoru to nawet bym na Drabika nie spojrzał.Myślicie że on po takiej przerwie siądzie na motor i będzie wymiatał?
Tak własnie robili niechciani albo po wybrykach i przerwie AJ , Grisza , Komandos tu jest klimat tu pasuje nam Drabik albo Patryk idąc tym kluczem
- Retrospeedway
- Senior
Karamba pisze:Retrospeedway pisze:Gdybym był prezesem Motoru to nawet bym na Drabika nie spojrzał.Myślicie że on po takiej przerwie siądzie na motor i będzie wymiatał?
Tak własnie robili niechciani albo po wybrykach i przerwie AJ , Grisza , Komandos tu jest klimat tu pasuje nam Drabik albo Patryk idąc tym kluczem
Umiesz czytać ze zrozumieniem? Skoro jak piszą i w środowisku żużlowym to potwierdzają że Kępa Jakub zamknął skład to Dudek i Drabik odpada.Skoro już się dogadał wcześniej to nie może być Dudek i Drabik.Tak ciężko to wywnioskować?
Z Buczkowskim dogadał się bardzo wcześnie,idąc tym tropem wierze dziennikarzom że rzeczywiście już mamy dogadanego zawodnika.
Retrospeedway pisze:Karamba pisze:Retrospeedway pisze:Gdybym był prezesem Motoru to nawet bym na Drabika nie spojrzał.Myślicie że on po takiej przerwie siądzie na motor i będzie wymiatał?
Umiesz czytać ze zrozumieniem? Skoro jak piszą i w środowisku żużlowym to potwierdzają że Kępa Jakub zamknął skład to Dudek i Drabik odpada.Skoro już się dogadał wcześniej to nie może być Dudek i Drabik.Tak ciężko to wywnioskować?
Z Buczkowskim dogadał się bardzo wcześnie,idąc tym tropem wierze dziennikarzom że rzeczywiście już mamy dogadanego zawodnika.
Niekoniecznie. Wiadomosc ze Sportowych Faktow mowiaca o tym ze Drabik jeszcze nie zdecydowal, nie musi byc prawdziwa
Motor 2023: 1.Zmarzlik 2.Hampel 3.Holder 4. Kubera 5. Lindgren 6.Cierniak 7.Banbor 8.Lampart
Retrospeedway pisze:Karamba pisze:Retrospeedway pisze:Gdybym był prezesem Motoru to nawet bym na Drabika nie spojrzał.Myślicie że on po takiej przerwie siądzie na motor i będzie wymiatał?
Własnie umiem napisałeś "Gdybym" to jest tryb przypuszczający nic w Twoim wpisie nie ma o zamkniętym składzie a odniosłem się tylko do tego co napisałeś .Skoro Grisza po swoich przygodach do nas trafił nie widzę przeszkód by trafił Drabik .
Tylko dlaczego to nie może być Dudek? Zakładam, że podobnie jak inni czołowi seniorzy dostał z Motoru propozycję. Przecież może być tak, że dogadali się już dawno, że przyjdzie do Motoru w przypadku jak Falubaz spadnie. Przegląd sugeruje, że sygnał, że Motor odpadł z walki o Duzersa to zasłona dymna. A jeżeli tak właśnie jest? Ja bym tego nie wykluczał.
- Retrospeedway
- Senior
Gelu Skoro Jakub umówił się z zawodnikiem X jakiś czas temu,to przecież nie wiedział że Falubaz spadnie.Zakładał pewnie utrzymanie Falubazu dlatego nawet nie rozmawiał z Dudkiem.Przecież jeżeli Falubaz jedzie w Ekstralidze to Dudek zawsze będzie w Zielonej Górze.
Jacur Jakiś czas temu był autoryzowany wywiad z Drabikiem który sam powiedział że nie wie jeszcze czy będzie uprawiał żużel.We wrześniu lub październiku już pamiętam ma pierwszy raz wsiąść na motor i po kręcić kółka na Włókniarzu.
To jakim cudem Jakub Kępa mógł się dogadać z kimś kto nie wie czy będzie jeszcze jeździł?
Jacur Jakiś czas temu był autoryzowany wywiad z Drabikiem który sam powiedział że nie wie jeszcze czy będzie uprawiał żużel.We wrześniu lub październiku już pamiętam ma pierwszy raz wsiąść na motor i po kręcić kółka na Włókniarzu.
To jakim cudem Jakub Kępa mógł się dogadać z kimś kto nie wie czy będzie jeszcze jeździł?
Twoje teorie są tak samo prawdziwe,jak to że Zmarzlik podpisał w Lublinie.