Nasi rywale w sezonie 2020
Re: Nasi rywale w sezonie 2020
Skąd pomysł, że Czewa może wygrać za 3 w Lesznie? To tylko sport, ale zeby uznać to za jeden z bardziej prawdopodobnych scenariuszy, to chyba przesada...
Motor mocnyj!
Wlokniarz dobrze lata na wyjazdach, Unia jest w lekkim dolku i jedzie o pietruszke. To jakas podstawa chyba jest.
Bardziej prawdopodobne chyba jednak skromne zwyciestwo Bykow. Wowczas konczymy na 3 miejscu i jedziemy z tymi cholernymi Falubazami :)
Bardziej prawdopodobne chyba jednak skromne zwyciestwo Bykow. Wowczas konczymy na 3 miejscu i jedziemy z tymi cholernymi Falubazami :)
Kshyhu pisze:Skąd pomysł, że Czewa może wygrać za 3 w Lesznie? To tylko sport, ale zeby uznać to za jeden z bardziej prawdopodobnych scenariuszy, to chyba przesada...
Sparta nie przegrała u siebie meczu w tym sezonie, a Gorzów od dwóch lat zbierał bęcki na wyjazdach łącznie z beznadziejnym rok temu Apatorem i w tym roku Rybnikiem. A tu bum, 44-46. Leszno jest mocne, ale to już nie jest hydra. Wygrana Czewy w Lesznie byłaby niespodzianka, a może i sensacja, ale w tym sezonie im bardziej absurdalny wydaje się dany wynik meczu w przedmeczowych rozważaniach, tym większe prawdopodobieństwo jego padnięcia :)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Demski się trochę spocił odpowiadając na pytania w studio. Zabrakło 2 pytań - kto weryfikował tor (pewnie by spłonął ze wstydu) i czy nieregulaminowe 40% warstwy pyłowej było w momencie odwieszenia licencji, a jeśli tak, to dlaczego nie poczekano na wyniki? Ma ktoś kontakt żeby podrzucić te pytania Dryle? :) on by je zadał :)
Demski to dziś pobił wszelkie rekordy absurdu.
Nie mogło być walkowera, bo nieregulaminowy tor spowodował deszcz.
Jednocześnie tor zawiera 40% frakcji pyłowej i w ogóle po nawet małych opadach nie nadaje się do jazdy. Mimo pobrania próbek nawierzchni przy okazji walkowera z Gorzowem, nijak nie dało się tego przewidzieć w momencie odwieszania licencji.
A jedynym ratunkiem dla toru jest teraz dosypanie 100 ton granitu, w tor który jest sjenitowy i tego granitu dotychczas nie zawierał.
Coś czuję, że Swiacik albo bierze czynny udział w naprawie tego toru, albo cała reszta ekspertów to ten sam poziom.
Nie mogło być walkowera, bo nieregulaminowy tor spowodował deszcz.
Jednocześnie tor zawiera 40% frakcji pyłowej i w ogóle po nawet małych opadach nie nadaje się do jazdy. Mimo pobrania próbek nawierzchni przy okazji walkowera z Gorzowem, nijak nie dało się tego przewidzieć w momencie odwieszania licencji.
A jedynym ratunkiem dla toru jest teraz dosypanie 100 ton granitu, w tor który jest sjenitowy i tego granitu dotychczas nie zawierał.
Coś czuję, że Swiacik albo bierze czynny udział w naprawie tego toru, albo cała reszta ekspertów to ten sam poziom.
Z nim to komedia. Walkower się nie należy, bo tor zepsuł deszcz. A przełożyć na inny termin też się nie da, bo trzeba nawierzchnię zmienić. No to deszcz tę nawierzchnię zepsuł czy poprzednie decyzje? 
-
CKM1946
- Zawodowiec
Demski się pod tym podpisał i teraz broni tej sprawy choć wie że wychodzi na głupka. Z drugiej strony to mi też wygląda na ochronę Częstochowy. Drugi walkower za tor to równa się z zaoraniem klubu a to nie jest na rękę raczej nikomu.
Im szybciej ktoś dojrzy, że Demski to przygłup, który nie umie zliczyć do dwóch tym lepiej. Jak on ma być w zespole co do startów to nie wróży to dobrze dla dyscypliny...
Cuda się dzieją, więc trudno cokolwiek wyrokować, ale z naszej perspektywy wynik z Wrocławia jest najgorszym z możliwych. Do tej pory istniała szansa, że wygrana z GKM da nam play-offy, nawet mimo ew. porażki z Falubazem. Teraz już wiemy, że z Falubazem musimy wygrać, bo każdy inny wynik oznacza dla nas koniec sezonu. Potrzebujemy minimum 53 pkt. w meczu z Myszami i 32 pkt. w Grudziądzu, lub min. 46 pkt. w obu spotkaniach. Motor jest w nie najgorszej sytuacji, bo wciąż ma wszystko w swoich rękach. Włókniarz musi liczyć na korzystne rozstrzygnięcia w innych spotkaniach. Podobnie Sparta, która po XI wyścigu wczorajszego meczu była niemal pewna jazdy w fazie play-off.
Mam nadzieję, że ktoś w GKSŻ wreszcie zrozumie, że zdjęcie pana Leszka z anteny leży w interesie wszystkich zainteresowanych:
- sędziów, którzy są publicznie chłostani przez pana Leszka za puszczanie mikroruchów;
- telewizji, bo pan Leszek to nie jest medialny tygrys, chociaż wyjątkowo drętwe losowanie numerów startowych do IMME, prowadzone w towarzystwie Karoliny Mikołajczyk (obecnie Wieszczyckiej), przeszło do historii sportu żużlowego;
- Mirka Jabłońskiego, którego wcześniej czy później szlag trafi na wizji po kolejnej sprzecznej interpretacji pana Leszka;
- telewidzów, bo wiadomo dlaczego.
Mam nadzieję, że ktoś w GKSŻ wreszcie zrozumie, że zdjęcie pana Leszka z anteny leży w interesie wszystkich zainteresowanych:
- sędziów, którzy są publicznie chłostani przez pana Leszka za puszczanie mikroruchów;
- telewizji, bo pan Leszek to nie jest medialny tygrys, chociaż wyjątkowo drętwe losowanie numerów startowych do IMME, prowadzone w towarzystwie Karoliny Mikołajczyk (obecnie Wieszczyckiej), przeszło do historii sportu żużlowego;
- Mirka Jabłońskiego, którego wcześniej czy później szlag trafi na wizji po kolejnej sprzecznej interpretacji pana Leszka;
- telewidzów, bo wiadomo dlaczego.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
Włókniarz to niech się modli aby Rybnik na silnikach wrocławskich ich nie pyknął na początek, a nie o Lesznie marzyć:-)
My mamy trudne zadanie do wykonania ale dobrze że chociaż w naszych własnych rękach jest wszystko. Ciężko będzie w Grudziądzu z tą formą MM, oraz sympatią Zagra do tamtejszej nawierzchni. No jeśli nie wyjdzie to my sami nie daliśmy rady i tyle.
My mamy trudne zadanie do wykonania ale dobrze że chociaż w naszych własnych rękach jest wszystko. Ciężko będzie w Grudziądzu z tą formą MM, oraz sympatią Zagra do tamtejszej nawierzchni. No jeśli nie wyjdzie to my sami nie daliśmy rady i tyle.
Ogólnie fajny ten sezon jak się czyta kibiców w internetach:
Kibice Gorzowa:
Po trzech meczach sezonu: "Chomski WON!"
W połowie sezonu: "Chomski tu k*** i****o, wypi*****l z Gorzowa i weź ze sobą córeczke. Kasprzak piiiiiip, Woźniak piiiiip!
Po RZ: "Gorzów to potęga! Jedziemy po złoto!
Kibice Falubazu:
Po porażce z Czewą: "Amatorzy! Do lidla towar na półki układać!
W połowie sezonu: "Leszno bój się! Idziemy po złoto! Vaculik na Mistrza Świata!
Po porażce ze Spartą i Gorzowem: "Prawda jest taka, że mamy słaby zespół na miejsca 6-7. Wcześniejsze wyniki to przypadek. Potrzeba głębokich zmian, bo za rok spaniemy"
Po wygranej z Lesznem: "Leszno bój się! Idziemy po złoto!"
Kibice Sparty:
Po meczu na inaugurację z Motorem: "Wielka Sparta! W tym roku złoto jest nasze!"
W połowie sezonu: "Banda frajerów, jedynie Magic zasługuje, żeby nosić kevlar Sparty!"
Po wygranej z Lesznem: "Jest moc! To będzie piękny sezon!"
Po przegranej w Gorzowie: "Tai out! Drabik out! Fricke out! Zaorać to wszystko!"
Po wygranej w Zielonej: "Wielka Sparta, Idziemy po złoto!"
Po przegranej z Gorzowem: "Zaorać to wszystko!"
Kibice Motoru:
Tutaj może jestem nieobiektywny, ale mam wrażenie, że jednak te opinie były bardziej wyważone w przekroju całego sezonu i jakoś unikaliśmy okresów hurraoptymizmu i totalnego pesymizmu.
Nad kibicami Czewy już się znęcać nie będę, bo oni i tak już mają wystarczająco cięzko :)
Kibice Gorzowa:
W połowie sezonu: "Chomski tu k*** i****o, wypi*****l z Gorzowa i weź ze sobą córeczke. Kasprzak piiiiiip, Woźniak piiiiip!
Kibice Falubazu:
Po porażce ze Spartą i Gorzowem: "Prawda jest taka, że mamy słaby zespół na miejsca 6-7. Wcześniejsze wyniki to przypadek. Potrzeba głębokich zmian, bo za rok spaniemy"
Kibice Sparty:
Po meczu na inaugurację z Motorem: "Wielka Sparta! W tym roku złoto jest nasze!"
W połowie sezonu: "Banda frajerów, jedynie Magic zasługuje, żeby nosić kevlar Sparty!"
Po przegranej w Gorzowie: "Tai out! Drabik out! Fricke out! Zaorać to wszystko!"
Kibice Motoru:
Tutaj może jestem nieobiektywny, ale mam wrażenie, że jednak te opinie były bardziej wyważone w przekroju całego sezonu i jakoś unikaliśmy okresów hurraoptymizmu i totalnego pesymizmu.
Nad kibicami Czewy już się znęcać nie będę, bo oni i tak już mają wystarczająco cięzko :)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
No ja Wam powiem byłem wczoraj na meczu we Wrocławiu , i przeżyłem straszny szok . Siedziałem z kolegą na sektorze gdzie siedzi cały "młyn" . Od wejścia na sektor byliśmy obserwowani , w pewnym momencie podszedł do nas gosciu i zadał pytanie " skąd jesteście " ? Nasz odpowiedź oczywista że z Lublina , po czym dany osobnik mówi pokażcie dowód
, otrzymaliśmy zgodę na pozostanie na sktorze . Co do meczu Stal odpaliła , kto by pomyślał że tak odpalił .Sparta miała piękną zaliczkę +10 ,a przegrali 2 pkt . Podobnie było u nas z Lesznem , dość ciekawy mamy sezon w tym roku.
- tezetomaniak
- Trener
Flagg pisze:Kibice Motoru:
Bardziej brałem pod uwagę opinie już po meczach, z nieco chłodniejsza głową, a nie w ich trakcie.
To co? Cieślak za rok we Wrocławiu? Bo nie chce mi się wierzyć, że Sledź po takim sezonie zostanie, nawet jeśli ostatecznie wejdą do PO.
To co? Cieślak za rok we Wrocławiu? Bo nie chce mi się wierzyć, że Sledź po takim sezonie zostanie, nawet jeśli ostatecznie wejdą do PO.
-
rumburaque
- Szkółkowicz
Flagg pisze:Ogólnie fajny ten sezon jak się czyta kibiców w internetach:
Kibice Gorzowa:
Kibice Falubazu:
Kibice Sparty:
Kibice Motoru:
Bo my moralnie zwyciężymy:) Generalnie kolejka cudów i my musimy w te cuda też się wpasować bo jak nie to będziemy frajerami roku. Jakby nie wygłupy z instytucją gościa to z palcem w anusie bylibyśmy na 2 miejscu.
No ale z drugiej strony to czy nam się ktokolwiek bronił powygłupiać z "gośćmi"?
Motor mocnyj!
Tutaj może jestem nieobiektywny, ale
Tak :)
pozdrawia:
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Kshyhu pisze:No ale z drugiej strony to czy nam się ktokolwiek bronił powygłupiać z "gośćmi"?
Nie bronił. Ale w przypadku naszego składu, opartego na zawodnikach zagranicznych nie miałoby to sensu. Nie ma w pierwszej lidze Polaków, którzy pojechaliby coś więcej niż Jamróg lub Miesiąc.
Masz rację... Jesteś nieobiektywny. Przypomnij sobie co się działo po spotkaniach we Wrocławiu czy Zielonej Górze... Gdzie nasi tak naprawdę nie mieli większych wtop. Może poza meczami z Czewą (oboma), nie było nic co się zadziało na plus bądź na minus. A mimo to i tak kibice zanotowali huśtawkę nastrojów...
-
rumburaque
- Szkółkowicz
Kshyhu pisze:No ale z drugiej strony to czy nam się ktokolwiek bronił powygłupiać z "gośćmi"?
Bo my honorne jesteśmy i moralne
Przecież my też zwalniamy Ziółkowskiego przynajmniej od roku. Ostatnio to i Kuciapa tutaj na taczce wyjeżdżał.
Zawodnicy - w tym roku nikt w zasadzie ostro nie przycieniowal, prócz Wiktora, któremu już radzono żeby może zajął się czym innym. Zobaczymy jak wypali końcówka u Michelsena (tfu tfu) bo i on może się załapać na wcześniejszą forumowa propozycję rozwiązania kontraktu.
Także nie przesadzajmy, że u nas tak kolorowo.
Fakt faktem, że nie bluzgamy tutaj, ta krytyka ma mniejszy ładunek emocjonalny. Nawet jak kogoś zwalniamy to życzymy mu powodzenia :) Ale to w głównej mierze wynika, że to co mamy teraz to nie jest lubelski standard. Po prawie trzech dekadach walki z Opolem, Krosnem czy Rawiczem, po składach oszczędnościowych, darczyncach na trybunach i VIP speedway klub w głośnikach, jakoś tak głupio zmieszać kogoś z błotem po dwóch porażkach z Częstochową czy Lesznem, czy słabej formie na tle Madsenow, Woffindenow i innych Zmarzlikow :)
Zawodnicy - w tym roku nikt w zasadzie ostro nie przycieniowal, prócz Wiktora, któremu już radzono żeby może zajął się czym innym. Zobaczymy jak wypali końcówka u Michelsena (tfu tfu) bo i on może się załapać na wcześniejszą forumowa propozycję rozwiązania kontraktu.
Także nie przesadzajmy, że u nas tak kolorowo.
Fakt faktem, że nie bluzgamy tutaj, ta krytyka ma mniejszy ładunek emocjonalny. Nawet jak kogoś zwalniamy to życzymy mu powodzenia :) Ale to w głównej mierze wynika, że to co mamy teraz to nie jest lubelski standard. Po prawie trzech dekadach walki z Opolem, Krosnem czy Rawiczem, po składach oszczędnościowych, darczyncach na trybunach i VIP speedway klub w głośnikach, jakoś tak głupio zmieszać kogoś z błotem po dwóch porażkach z Częstochową czy Lesznem, czy słabej formie na tle Madsenow, Woffindenow i innych Zmarzlikow :)
Skoro nasz menadżer nie jest w stanie poukładać kadry, gdzie ma nadmiar tylko jednego polskiego seniora, to po co mu było zwiększać problem przez kontraktowanie kolejnego?
Zwalniamy? My?Przecież my też zwalniamy Ziółkowskiego przynajmniej od roku. Ostatnio to i Kuciapa tutaj na taczce wyjeżdżał.
Od krytyki do zwalniania kogoś droga jest chyba całkiem daleka. Kibic może ocenić, skrytykować, od decyzji kadrowych jest zarząd klubu.
Co by złego o tym forum nie pisać, to nie przypominam sobie, żeby ktoś pisał o zwalnianiu Ziółkowskiego czy Kuciapy, a jeżeli już takie głosy się pojawiały to od naprawdę największych malkontentów, których nie ma co traktować poważnie.
istred pisze:Skoro nasz menadżer nie jest w stanie poukładać kadry, gdzie ma nadmiar tylko jednego polskiego seniora, to po co mu było zwiększać problem przez kontraktowanie kolejnego?
To, to ja wiem
Zmierzam do tego, że cały czas tu dyskutujemy, jaka to głupota z tą instytucją gościa i że wszyscy nadużywają itp. itd. Wszystko zgoda, ale my mieliśmy dokładnie takie same możliwości skorzystania z tego przygłupiego przepisu. To nie tak, że mógł z tego skorzystać tylko taki Wrocław, a my nie. Nie mówmy więc, że gdyby nie zespoły, korzystające z gościa, my bylibyśmy z palcem w nosie w PO już teraz.
Motor mocnyj!
Raf pisze:Nie ma w pierwszej lidze Polaków, którzy pojechaliby coś więcej niż Jamróg lub Miesiąc.
Kask niebieski Daniel Jeleniewski. W plastronie z koziołkiem na plastronie mógłby jeszcze kupę zrobić. Myślę, że Daniel daje nadzieję na ~6 punktów z Falubazem.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
My też zwalniamy, wysyłamy do 1 ligi. No ale takie prawo kibica. Skoro możemy kogoś na rękach nosić to i możemy na taczce wywieźć :)
Jestem też pewien że z roku na rok będziemy to częściej robić. Zwiększy się apetyt to i bardziej będzie boleć jak coś się nie uda. Więc nie ma co pisać o jakimś magicznym kibicowskim Lublinie. Jeszcze rok, dwa i będzie u nas identycznie jak w innych miastach
Jestem też pewien że z roku na rok będziemy to częściej robić. Zwiększy się apetyt to i bardziej będzie boleć jak coś się nie uda. Więc nie ma co pisać o jakimś magicznym kibicowskim Lublinie. Jeszcze rok, dwa i będzie u nas identycznie jak w innych miastach
kdsz pisze:Kask niebieski Daniel Jeleniewski. W plastronie z koziołkiem na plastronie mógłby jeszcze kupę zrobić. Myślę, że Daniel daje nadzieję na ~6 punktów z Falubazem.
A ta nadzieja jest na jakiej podstawie? Bo zna lubelski tor? A kiedy ostatnio na nim smigał? Jeszcze chyba przed przebudową łuków i zmianą nawierzchni. A i wtedy w 1 lidze szału nie robił. Teraz nie ma nawet pewnego miejsca w Łodzi. Jakoś nie widzę go robiącego punkty nawet na Lindbaecku czy Jensenie.