Motor Lublin w sezonie 2022

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

Re: Motor Lublin w sezonie 2022

#2301 Postautor: niespokojny » 25 lipca 2022, o 20:34

Ge(L)o pisze:To już jest temat na inną dyskusję. I sytuacje dość słabo porównywalne.
Uważam, że ze Zmarzlikiem będziemy mieli więcej problemów niż korzyści. Jednocześnie chciałbym się mylić, bo koniec końców liczy się dobro Motoru, a nie osobiste antypatie szeregowego kibica.

Przekładajac to na piłke, przychodzi Messi w swoim prime time do Legii a Ty bojkotujesz mecze i zostajesz w domu? Nawet nie probuje zrozumiec, ale od razu przypomina mi sie jak kibice Legii placac gruby hajs za karnet ogladali mecz z Realem w kapciach :lol:
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Flagg
Trener

#2302 Postautor: Flagg » 25 lipca 2022, o 20:42

kilar pisze:Gorzow zapewne juz po majówce bedzie robil podchody pod niego.

Myślę, że w Gorzowie będę mieli inne problemy na głowie, niż bicie się o Zmarzlika na sezon 2024.
1) Afera Vat-owska Grzyba
2) Przekrety z fakturami na dotacje dla sekcji piłki ręcznej. Ponoć jedna dostał np. Vaculik za zrobienie strony internetowej, a Kasprzaka Grzyb spłacał fakturami na dowóz piłkarzy ręcznych na mecze ;)
3) płatności z SGP dla Discovery mają rozłożone na raty, których nie spłacają tylko odroczaja
4) Niewykluczone , że klub będzie musiał oddać Grzybowi, to co ten pożyczył klubowi.

Także myślę, że Sadowski będzie mial co robić :)

Dzisiaj w radio Gorzów powiedział, że ze Zmarzlikiem właściwie nie było negocjacji. Bartek nigdy nie podał kwoty, która by go zatrzymała w Gorzowie, a Sadowski żadnej nie zaproponował. To ratowanie, które wymienia e oświadczeniu, to trochę pić na wodę. Oni nie mają i nie mieli hajsu, żeby go zatrzymać, a sam Bartek miał już dość tego co się dzieje w Stali. Te legendy o 6 czy 8 milionach w Lublinie to też bzdury. Oferta Motoru jest oczywiście dobra, ale nie są to kwoty jakos bardzo odbiegające od tego, co miał.
Ostatnio zmieniony 25 lipca 2022, o 20:49 przez Flagg, łącznie zmieniany 1 raz.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#2303 Postautor: kilar » 25 lipca 2022, o 20:46

Zgadzam się, że będzie miał co robić, ale na pewno jakieś grono osób będzie go okresowo i kąśliwie pytać- co tam u Zmarzlika :)

Sebekmotor
Kadrowicz

#2304 Postautor: Sebekmotor » 25 lipca 2022, o 20:47

Świetnie. W Lublinie klepie średnią 2.7 :D

Awatar użytkownika
Speedway
Trener

#2305 Postautor: Speedway » 25 lipca 2022, o 20:48

Flagg pisze:No to ja zadam to samo pytanie co po pożegnaniu Laguty - Kto kapitanem? :twisted:

Ten kapitan w Lbn to jakas klatwa. Jelen, AJ, Laguta, MM. Zaden dlugo kapitanem nie pobyl.

Troche mnie dziwi ze jedynym zawodnikiem ktory dostal u nas umowe dluzsza niz rok byl Wiktor. Nie wiem z czego to wynika, ale wydaje mi sie ze tak profesjonalny klub powinien dzialac nieco inaczej.
Obrazek

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#2306 Postautor: Torsen » 25 lipca 2022, o 20:48

Przede wszystkim, znak Cash Broker na piersiach Stalowców podpowiada, że udział brudnego hajsu w finansach klubu jest, jakby to ująć, większy niż zero.
Moim zdaniem ten klub pójdzie na dno, jeśli nie ma ziobroratorskiej protekcji.
I w tym - perspektywie nadnopójścia - upatrywałbym źródeł naszych sukcesów negocjacyjnych.

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#2307 Postautor: Perez » 25 lipca 2022, o 20:55

tezetomaniak pisze:
Perez pisze:Słychać wycie? Znakomicie.

To hasło używane przez pisiorów i ich wyborców w odpowiedzi na każdy zarzut w ich stronę. Średnio fortunne w tej sytuacji... a może? : x

Serio? Ja to widziałem tylko w wykonaniu "opozycyjnym" tzn. Przeciwników pisu np. Marcina Roli. Ale ja nie jestem w polityce na czasie. Za bardzo kręci mnie Motor i to forum.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

Flagg
Trener

#2308 Postautor: Flagg » 25 lipca 2022, o 20:56

Speedway pisze:Troche mnie dziwi ze jedynym zawodnikiem ktory dostal u nas umowe dluzsza niz rok byl Wiktor. Nie wiem z czego to wynika, ale wydaje mi sie ze tak profesjonalny klub powinien dzialac nieco inaczej.

Grisza też miał dwuletnią chyba podpisana na 2020-2021 albo 2021-2022, nie pamiętam dokładnie. MM sam mówił, że taka ma strategie i po prostu nie podpisuje dłuższych umów. Zobaczymy , czy tak samo będzie w Czewie. Podobnie mówił Ojciec Mateusza. Z Jarkiem wiadomo, dłuższą umowa była ryzykiem. Jedynie ten Domin - tutaj powinniśmy zrobić wszystko, żeby podpisał na 2-3 lata.

Że Zmarzlikiem też przydałoby się dwuletnią umowę walnąć. Potem KSM, więc i tak trzeba będzie skład przebudować

Torsen pisze:w tym - perspektywie nadnopójścia - upatrywałbym źródeł naszych sukcesów negocjacyjnych
Dodalbym spokojna głowę. Zmarzlik wie, że w Lublinie będzie mogł w 100% skupić się na żużlu. W Gorzowie natomiast ciągle afery, skandale i życie w niepewności. Myślę, że to go też trochę zmęczyło
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#2309 Postautor: kibicLBN » 25 lipca 2022, o 21:19

Torsen pisze:Przede wszystkim, znak Cash Broker na piersiach Stalowców podpowiada, że udział brudnego hajsu w finansach klubu jest, jakby to ująć, większy niż zero.
I w tym - perspektywie nadnopójścia - upatrywałbym źródeł naszych sukcesów negocjacyjnych.

Przykro mi, bo widzę że sporo ludzi tutaj źle życzy Stali Landsberg an der Warthe. Ja przez pół roku pracy tutaj poznałem multum osób. Uczciwych, miłych, pomocnych często bezinteresownie, przy tym profesjonalistów. I dyskusje żużlowe - często pełne docinek, w ramach żartów, doprawdy przednie. Grzyb to prostak i krętacz. Jasne. Ale czy tym spoko ludziom warto wieścić jakiś mega kryzys? Eee, nic z tego. To nie Walkower Zielona Góra.
Ja o Zmarzliku wiedziałem już na przedwiośniu że dogadali się w lutym, chociaż miałem nadzieję, że moi znajomi i współpracujące osoby się mylą, bo nie chciałem zmieniać tego naszego teamu. No ale Kępa sięgnął gwiazd, a w perspektywie serduszek Michelsenowskich, pokazywanych w dniach klepania umowy ze Swiacikiem, widać że był mądrzejszy niż nam się wydaje.
Teraz podpisać Covida i kogoś na dokładkę i walczymy o mistrza za rok, oby o obronę tytułu.
Ostatnio zmieniony 25 lipca 2022, o 21:28 przez kibicLBN, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

łosiem

#2310 Postautor: łosiem » 25 lipca 2022, o 21:21

no to Zmarzlik w Motorze.
moja piekarnia przy rafinerii donosi, że Stal zapycha dziurę Musielakiem (!?!?), Lidgren dołącza do Lubelaków, a Prezes Kępa musi przekonać Maksyma, że jest w błędzie, że poradzi sobie jeżdżąc z lepszymi w zespole i poradzi sobie z presją. Jeżeli nie, to kierunek grudziądzki. Fricke jeszcze bez decyzji, negocjacje z całą ligą.

EDIT: KibicLBN - mi również potwierdzili, że ręka została podana już w lutym.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#2311 Postautor: Torsen » 25 lipca 2022, o 21:24

kibicLBN pisze:
Torsen pisze:Przede wszystkim, znak Cash Broker na piersiach Stalowców podpowiada, że udział brudnego hajsu w finansach klubu jest, jakby to ująć, większy niż zero.

Przykro mi, bo widzę że sporo ludzi tutaj źle rzyczy Stali Landsberg an der Warthe.

Skoro cytujesz mój wpis, to chyba pijesz do mnie. Serio widzisz w nim jakieś rzy... życzenia?

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#2312 Postautor: kibicLBN » 25 lipca 2022, o 21:27

Nie do Ciebie. Akurat Twój post to próba wytłumaczenia zaistniałej sytuacji. Po prostu nie widziałem tutaj postów, które by o Stali Gorzów wybrzmiewaly chociażby neutralnie. Nie zapominajmy, że u nas też były Sprawki i Zające, raczej nas kibiców za tamtych ludzi nie należało wyśmiewać czy utożsamiać. Zgoda?
Edit: przepraszam za taki ortograf ;) edytuje bo w oczy kuje :p

Haron90
Kadrowicz

#2313 Postautor: Haron90 » 25 lipca 2022, o 21:57

kibicLBN pisze:Nie do Ciebie. Akurat Twój post to próba wytłumaczenia zaistniałej sytuacji. Po prostu nie widziałem tutaj postów, które by o Stali Gorzów wybrzmiewaly chociażby neutralnie. Nie zapominajmy, że u nas też były Sprawki i Zające, raczej nas kibiców za tamtych ludzi nie należało wyśmiewać czy utożsamiać. Zgoda?

Zgoda. Aczkolwiek czytając chociażby shoutboxa na forum gorzowskim, to muszę przyznać że tyle jadu i zawiści względem Lbn to jeszcze nigdy nie doświadczyłem.
Ostatnio zmieniony 25 lipca 2022, o 21:58 przez Haron90, łącznie zmieniany 1 raz.

Sebekmotor
Kadrowicz

#2314 Postautor: Sebekmotor » 25 lipca 2022, o 21:58

Wracając dziś z pracy słuchałem wiadomości sportowych w radiu RMF, a w nich pierwszym niusem info, że Bartosz Zmarzlik odchodzi ze Stali Gorzów (niestety nie powiedzieli gdzie). Niby duperel, ale pokazuje ile w polskim sporcie znaczy nazwisko Zmarzlik ,i ile dzięki Bartkowi zyska na wartości marka Motor Lublin, bo chyba nikt nie ma wątpliwości,ze tak będzie. O Michel$enie natomiast zapomnieli powiedzieć :D
Tydzień temu byłem bardziej na nie, ale dziś cieszę się z tego transferu.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#2315 Postautor: Gelo » 25 lipca 2022, o 22:01

Jeżeli odchodzi Mikkel priorytetem jest zatrzymanie Drabika. Do tego Fred i nie wygląda to źle. Marzeniem byłby dla mnie Domin na 3 lata. Wybaczam mu wczorajsze babole :)

Sebekmotor
Kadrowicz

#2316 Postautor: Sebekmotor » 25 lipca 2022, o 22:03

Są w ogóle jakieś szanse, że Maks zostanie?

blajar
Trener

#2317 Postautor: blajar » 25 lipca 2022, o 22:04

kibicLBN pisze:Edit: przepraszam za taki ortograf ;) edytuje bo w oczy kuje :p

kŁuje :D

Jeśli macie rację z Fredką w Lbn to ja nie marudzę, utrzymać jeszcze Maksa i sportowo wygląda to bardzo fajnie ;) Fredka też się w tej Czewie zasiedział i nowy klub może być dobrym impulsem :)
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa" :lol:
Czytał Łukasz Benz

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#2318 Postautor: Gelo » 25 lipca 2022, o 22:10

Sebekmotor pisze:Są w ogóle jakieś szanse, że Maks zostanie?

Jest osobą ubiegającą się o kontrakt opiewający na niezwykle godziwe warunki torujące prolongatę do rozwoju kariery i umożliwiające korelację sylwetki z jednostkami napędowymi. Czyli - wszystko jest możliwe.

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#2319 Postautor: Perez » 25 lipca 2022, o 22:10

No chyba że bierzemy zamiast Drabika, Fricka.
Już chyba nic mnie nie zdziwi.
Zmarzlik
Hampel
Fricke
Kubera
Lindgren
Cierniak
Ktoś
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#2320 Postautor: kibicLBN » 25 lipca 2022, o 22:12

Haron90 pisze:
kibicLBN pisze:Nie do Ciebie. Akurat Twój post to próba wytłumaczenia zaistniałej sytuacji. Po prostu nie widziałem tutaj postów, które by o Stali Gorzów wybrzmiewaly chociażby neutralnie. Nie zapominajmy, że u nas też były Sprawki i Zające, raczej nas kibiców za tamtych ludzi nie należało wyśmiewać czy utożsamiać. Zgoda?

Zgoda. Aczkolwiek czytając chociażby shoutboxa na forum gorzowskim, to muszę przyznać że tyle jadu i zawiści względem Lbn to jeszcze nigdy nie doświadczyłem.

To zobacz sobie jak kolega z Częstochowy oberwał tutaj, za to że MM wyłożył na nas przysłowiowego ch***. Jego wina? Nie sądzę.
Ja tutaj jazdy i podsmiechujek ze Stali widziałem multum. Chociaż Grzyb ze swoimi żenującymi wypowiedziami na to zasługiwał, ale nie cały klub z kibicami włącznie.
Na największe pociski w tym roku zasługuje Falubaz, za to co odwalił w Krośnie i żaden klub w Polsce się porównywalnym ku***twem nie wykazał. To było gorsze niż Rusko i jego machloje z Czugunowem albo Drabikiem. A reszta, co oni nam takiego wielkiego zrobili?
Przez 5 lat marzyłem o tym Lindgrenie dopóki nie stał się Covidem - Złotówą roku.

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#2321 Postautor: kilar » 25 lipca 2022, o 22:14

Lindgren u nas na torze, to kolo 10 zawsze się bujał. Jak się dopasuje, to nie powinien schodzić poniżej dwucyfrowek. Gorzej z wyjazdami. Chyba malo ma ulubionych torów.

Natomiast Dominik gorzej niż wczoraj już tam nie pojedzie. Z reszta jak na to, ze startował ze 3 razy z czwartego, wybitnie niekorzystnego pola, to i tak dobrze się trzymał.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#2322 Postautor: niespokojny » 25 lipca 2022, o 22:17

Niechec do Stali wynika tylko i wylacznie z arogancji ich prezesa ktory aktualnie siedzi w pierdlu. I durnych postow na fb ze "nie bedzie jakis tam Lublin" zawodnikow podbieral. I ostentacyjne podpisywanie 2 lata temu Kasprzaka, i Zmarzlika w zeszlym sezonie.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Flagg
Trener

#2323 Postautor: Flagg » 25 lipca 2022, o 22:20

Oj trochę wybielasz naszych kolegów z Landsbergu. Nie wiem czym im tam zawinilismy, ale już od awansu do Elipy nie darzyli nas specjalna miłością. I to jako chyba jednyny bo wtedy klub z Ekstraklasy. Główne ataki na Lublin w SM niemal zawsze szły z Gorzowa i myślę, że osoby, które te SM śledzą, to potwierdza. Toruń, z oczywistych względów, też sobie nie szczędził używania.
Z każdym kolejnym rokiem ten hejt z Gorzowa rósł, napędzany oczywiście doniesieniami o Zmarzliku i Kasprzaka. W tym sezonie gdzie nie spojrzysz, czy na TT, czy FB, nie mówię już o ich forum, to każda wzmianka o Lublinie kończy się sterta komentarzy o Sasinowie i życzeniom bankructwa w 2023 po wyborach. I brylują w tych komentarzach głównie Gorzowiacy

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#2324 Postautor: Gelo » 25 lipca 2022, o 22:25

Trochę dziwne. Za tżta udawali największych przyjaciół

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#2325 Postautor: Maxx » 25 lipca 2022, o 22:26

Jeśli MM odejdzie a tak to wygląda na dzień dzisiejszy to powiem szczerze, że będzie to mega babol w wykonaniu osób odpowiedzialnych za budowę składu. Mikkel jest zawodnikiem, który wciąż się rozwija, 100-precentowym profesjonalistą. Próżno szukać na horyzoncie kogoś podobnego. Zmarzlik? No fajnie, kozak w drużynie. Pytanie tylko jakim kosztem...? Osobiście wolałbym MM i Drabika w klubie niż Bartka (bez urazy). Kwestia drugiego juniora, zakładając, że dogadają się z Cierniakiem to kolejna rzecz, która może niepokoić. Mimo Bartka w składzie reszta to wielka niewiadoma na dzień dzisiejszy.