Motor Lublin w sezonie 2021

żużel w Lublinie

Ktorego z tych zawodnikow widzialbys w naszych barwach w sezonie 2021?

Kubera
59
19%
Smektala
10
3%
Kolodziej
30
10%
Lambert
74
24%
Lidsey
2
1%
Miskowiak
8
3%
Cierniak
82
27%
Przedpelski
1
0%
Woryna
5
2%
Kasprzak
1
0%
Prz. Pawlicki
6
2%
Wozniak
3
1%
Trofimow
2
1%
Miesiac
7
2%
Zengota
14
5%

Liczba głosów: 304

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Perez
Trener

Re: Motor Lublin w sezonie 2021

#2301 Postautor: Perez » 24 sierpnia 2021, o 16:03

Czarkowi może chodzi o Piotrka Pawlickiego? Były takie niusy. Wyssane z palca.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#2302 Postautor: kibicLBN » 24 sierpnia 2021, o 16:06

Jakby tak chociaż Oskar Fajfer.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#2303 Postautor: niespokojny » 24 sierpnia 2021, o 16:08

kibicLBN pisze:Jakby tak chociaż Oskar Fajfer.

:lol:

Od razu Stasio Burza z GP na długim torze :mrgreen:
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
toinoja
Szkółkowicz
Kontakt:

#2304 Postautor: toinoja » 24 sierpnia 2021, o 16:20

Kargolo pisze:Jack, Mikkel, Lambo.
Mega ekscytujący skład by był.

Do tego Paweł, Maksym, Patryk i medal pewny. Tylko pytanie skąd wezmą pieniądze na kontrakty? Z drugiej strony Toruń bogate miasto gdzie bezdomni rozdają Maybachy.

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#2305 Postautor: Kargolo » 24 sierpnia 2021, o 16:23

24 starty w meczu to za mało żeby ich sześciu obdzielić.

Ja tak tylko gdybam, że ta trójka w jednej drużynie byłaby w stanie sprawić mnóstwo emocji ze względu na ambicję i styl jazdy.

Nie zmienia to faktu, że nie wierzę w odejście Mikkela :)
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Ge(L)o
Trener

#2306 Postautor: Ge(L)o » 24 sierpnia 2021, o 16:38

toinoja pisze: Z drugiej strony Toruń bogate miasto gdzie bezdomni rozdają Maybachy.

A to nie był pan Stanisław z Warszawy ?

Co do transferów to jak Wam już pisałem jeżeli coś na finiszu się nie zmieni to będzie u nas Miśkowiak.
Michelsen mam nadzieję, że odejdzie.

Karamba
Kadrowicz

#2307 Postautor: Karamba » 24 sierpnia 2021, o 16:43

będzie Miśkowiak jak przyjedzie z Czewą

Flagg
Trener

#2308 Postautor: Flagg » 24 sierpnia 2021, o 16:59

Ge(L)o pisze:Co do transferów to jak Wam już pisałem jeżeli coś na finiszu się nie zmieni to będzie u nas Miśkowiak.
znając życie, akurat na finiszu się coś zmieni :lol:
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
Turbo

#2309 Postautor: Turbo » 24 sierpnia 2021, o 17:12

Ja tam i tak czekam na to co ma Retro do powiedzenia, po prostu jest najbardziej wiarygodny i ma najlepsze piekarnie, piecze newsy tylko na zakwasie :lol: :lol: :lol:

Karamba
Kadrowicz

#2310 Postautor: Karamba » 24 sierpnia 2021, o 17:13

Flagg pisze:Mikkelsen może być opcja rezerwowa dla Torunia, jeśli nie wypala rozmowy z Emilem. I to realna opcją. Lubi Motoarene, miałby szanse być liderem, choć Lambo i Holder pewnie łatwo z takiego miana nie zrezygnują. No i dobrze dogadywał się w Lublinie z danym Lambertem.

Moje piekarnie wcześniej mówiły, że Michelsen 2022 jest przyklepane, ale wczoraj już była inna śpiewka. I ponoć są jakieś nieporozumienia na linii Kępa - Michelsen

Ale piekarnia jak to piekarnia, każda swoje Bulki piecze. A które będą najlepsze to się w listopadzie okaże. Ja nawet swoją traktuje z przymrużeniem oka, choć kilka info od niej się sprawdziło :)

ale czy Mikkel wie , że u Kępy nie ma powrotów ? aktualnie jest 11 w statystykach większość Top 10 juz potwierdziła , że zostaje w klubach sam nie wiem kto za niego gdyby jednak nie zatrybiło tak wiem , że Zmarzlik jest klepnięty u nas. Tak może podbija stawkę bo GP ma dodatkowo . Szkoda bo jednak jedzie z nami od awansu.

Czarek
Trener

#2311 Postautor: Czarek » 24 sierpnia 2021, o 18:06

Perez pisze:Czarkowi może chodzi o Piotrka Pawlickiego? Były takie niusy. Wyssane z palca.

Nie!
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#2312 Postautor: Gelo » 24 sierpnia 2021, o 18:20

Jeżeli są jakieś tarcia na linii MM - prezes to ja kompletnie nie rozumiem zawodnika. Na jego miejscu bym "nie fikał". Jeździ w bardzo profesjonalnie zarządzanym klubie, stabilnym finansowo, który podał mu rękę jako pierwszoligowcowi i w którym osiągnął szczyt swoich możliwości czyli dwukrotnie SEC. Jest lubiany przez kibiców. Niczego mu tu nie brakuje, więc po co szukać miodu w d...pie. Na szczęście może się okazać, że to wszystko plotki. Wg interii dzisiaj Hampel rozsyłał oferty po Polsce, bo chciał odejść. Dziesięć minut później okazało się, że dogadali się błyskawicznie i nie było w ogóle innego tematu.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#2313 Postautor: papi » 24 sierpnia 2021, o 18:25

ale z Mikkelem jest ten problem, że wszyscy widzimy jak głowa trochę podąża swoją drogą. Może sobie przeliczył, że 6 biegów co mecz np. w Rybniku, w którym dodatkowo mieszka jest bardziej opłacalne niż w klubie z PO, w którym nie raz i nie dwa przyjedzie za kolegą z pary i to bez bonusa. Trudny charakter, sportowo szkoda byłoby go stracić, ale jeśli nie przestanie zachowywać się jak duży dzieciak walczący z całym światem, to łatwo mu nie będzie, na żadnej płaszczyźnie

KrzysiekS
Senior

#2314 Postautor: KrzysiekS » 24 sierpnia 2021, o 19:12

Czemu niby MM ma nie fikać? Czewa, Beniaminek, Toruń lub Leszno tu zależy który z tych dwóch zaszczyci Rusek, Lublin i Grudziądz. To pięć klubów na osiem gdzie aż będą przebierać nóżkami na jego widok. Albo jest tak jak on chce i uniżenie całują go w pierścień albo idzie do następnego. Na tym rynku to zawodnicy łaskawie rozdają karty i radzę tego nie zapominać. A że klub wypłacalny, bez jaj. Wszak nie od wczoraj wiadomo, że żużlowiec woli mieć obiecaną bańkę w Czewie niż pół wypłaconej w Toruniu ;). Nawet jak nie zapłacą to można z czasem to przeboleć i powoli sobie odbić jak mawia Pan Vaculik wchodząc drugi raz do tej samej rzeki...

Flagg
Trener

#2315 Postautor: Flagg » 24 sierpnia 2021, o 19:26

Z Czewą się rozpędziłeś. Tam zostają i Madsen i Lindgren. Nie ma miejsca dla Michelsena. Z Lesznem też bym nie był taki pewny, bo tam już mieli doświadczeni i z nim, i z Pedersenem i zdaje się średnio to wspominają. Aczkolwiek jeśli nie mieliby wyjścia, to i tej opcji nie można wykluczyć.

Ja lubię się przywiązywać do zawodników, lubię jak klub, któremu kibicuje ma swoje ikony, jak Adams w Lesznie, czy teraz Tai we Wrocku. Nie wypaliło z Lambertem, jest na to szansa z Michelsenem. Ale już nie raz widzieliśmy, że całowanie herbu klubu, wymachiwanie szalikiem na podium itp. to jest wszystko fajne, ale w pierwszej kolejności zgadzać się musi hajs i warunki kontaktu. MIchelsen nie jest Motorowi nic winny, tak jak Motor Michelsenowi. Argument o wypłacalności słaby, bo to nie te czasy, gdzie połowa dawała wirtualne miliony. Niemal wszystkie kluby w Elipie sa w 100% wypłacalne (pisze niemal, bo i w tym temacie piekarnie coś pieką). No i nie wiemy tak na dobrą sprawę, czy to np. zawodnik wybrzydza, czy może Kępa wcale sie nie pali do przedłużania kontraktu na jakiś preferencyjnych dla Duna warunkach. Moze uwaza, że za podobne pieniądze może mieć lepszej klasy zawodnika?

No i pamiętajmy, po sezonie wolny będzie Matej Zagar... :>

Jednak z odsądzaniem MM od czci i wiary to się faktycznie wstrzymajmy, bo póki co to wszystko plotki i informacje z drugiej/trzeciej ręki. Narazie wiemy, że zostaje 3 zawodników, myślę, że wszyscy odetchniemy, jak pozostała trójka również to ogłosi. I w tym wypadku juniorzy są ważniejsi od MM. Taka niestety brutalna prawda.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#2316 Postautor: kibicLBN » 24 sierpnia 2021, o 19:46

Flagg pisze:Ja lubię się przywiązywać do zawodników, lubię jak klub, któremu kibicuje ma swoje ikony, jak Adams w Lesznie, czy teraz Tai we Wrocku. Nie wypaliło z Lambertem, jest na to szansa z Michelsenem. Ale już nie raz widzieliśmy, że całowanie herbu klubu, wymachiwanie szalikiem na podium itp. to jest wszystko fajne, ale w pierwszej kolejności zgadzać się musi hajs i warunki kontaktu.

W d.... mam jego machanie szalikiem, to wszystko zagrywki. Michelsen to jedna z najgorszych Złotów aktualnie na rynku. Wozi bez pardonu własnych juniorów, pakuje się przed nominowanymi w zielonej. Jest wart tyle ile przywiezie. Ani złotówki więcej. I tak się odpłaca klubowi który go wprowadził na salony. Niech zostanie, jego punkty są potrzebne, ale przywiązywać się do kogoś tak samolubnego i chciwego? Litości.
niespokojny pisze:
kibicLBN pisze:Jakby tak chociaż Oskar Fajfer.

:lol:

Od razu Stasio Burza z GP na długim torze :mrgreen:

Nie wiem co Cię tak bawi?
Serio uważasz, że Kępa powinien tracić czas na rozmowy z Dudkiem czy Drabikiem? Doświadczenie uczy jakie szanse mamy w konfrontacji z Częstochową, Toruniem i innymi. W międzyczasie obiecujący Oskar znajdzie zatrudnienie, a my będziemy szukać na siłę zapchajdziury typu Jamrog. A serio Fajfer potrafi jeździć z najlepszymi co pokazał nawet w finale IMPu.
Strasznie mnie boli ten sezon Buczka u nas, widzę go przez inny pryzmat, bardzo lubiłem gościa, dalej lubię, ale straszna rysa te wożenie zera za zerem...
Ostatnio zmieniony 24 sierpnia 2021, o 20:03 przez kibicLBN, łącznie zmieniany 1 raz.

Haron90
Kadrowicz

#2317 Postautor: Haron90 » 24 sierpnia 2021, o 19:57

kibicLBN pisze:
Flagg pisze:Ja lubię się przywiązywać do zawodników, lubię jak klub, któremu kibicuje ma swoje ikony, jak Adams w Lesznie, czy teraz Tai we Wrocku. Nie wypaliło z Lambertem, jest na to szansa z Michelsenem. Ale już nie raz widzieliśmy, że całowanie herbu klubu, wymachiwanie szalikiem na podium itp. to jest wszystko fajne, ale w pierwszej kolejności zgadzać się musi hajs i warunki kontaktu.

W d.... mam jego machanie szalikiem, to wszystko zagrywki. Michelsen to jedna z najgorszych Złotów aktualnie na rynku. Wozi bez pardonu własnych juniorów, pakuje się przed nominowanymi w zielonej. Jest wart tyle ile przywiezie. Ani złotówki więcej. I tak się odpłaca klubowi który go wprowadził na salony. Niech zostanie, jego punkty są potrzebne, ale przywiązywać się do kogoś tak samolubnego i chciwego? Litości.

Skąd przekonanie, że jest on chciwą złotówą? I to jedną z najgorszych na rynku? Bo jest typowym indywidualistą? Taki ma charakter, że na torze myśli głównie o sobie - bardziej jestem zły, że nasz sztab wiedząc o tym, ciągle go puszcza z juniorami. A jeśli chodzi o incydent w zielonej, to chyba kamery go uchwyciły w parku maszyn i tam, na spakowanego nie wyglądał? Chcę tylko przypomnieć, że taki Zmarzlik mistrzem jazdy parą nie jest, a takiego hejtu na niego nie słyszę. Żeby być najlepszym, to indywidualistą trzeba być i tyle.

Nie wiem też, skąd taki hejt na żużlowców, którzy starają się zarobić na siebie i swoją przyszłość. Już widzę tych wszystkich krzykaczy, którzy nie zmieniają roboty na tę o wiele lepiej płatną. Jak Kępa uzna, że Mikkel przesadza, to pewnie mu podziękuje i tyle, nie ma co nie potrzebnie bić piany.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#2318 Postautor: kibicLBN » 24 sierpnia 2021, o 20:08

Obejrzyj sobie mecze w Toruniu, Lesznie jeszcze raz i zobacz ile to co napisałeś ma sensu. Michelsen w ogóle nie jest do nas przywiązany i ma w nosie dobro drużyny. Nicki Pedersen II. Po prostu.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#2319 Postautor: papi » 24 sierpnia 2021, o 20:13

Spakowany nie był, bo motocykle muszą być gotowe do ewentualnej kontroli. Ale Mikkel fizycznie sobie wyszedł i Ziółkowski nawet nie wiedział dokąd. W konsekwencji, w 14 musiał jechać Mateusz, choć wcześniej powiedział, ze nie czuje się na siłach. Skończył w taśmie

Haron90
Kadrowicz

#2320 Postautor: Haron90 » 24 sierpnia 2021, o 20:29

Mam po prostu wrażenie, że kibice w dzisiejszych czasach za bardzo osobiście podchodzą do pewnych spraw i czasami na siłę szukają powodu, dla którego mogą nazwać kogoś "złotówą" albo
"Nickim 2.0". To nie te czasy, że klub jest złożony z wychowanków, którzy całe życie jadą dla jednego klubu. Jakby niektórzy mogli decydować, to by pewnie wymagali składania przysięgi krwi przed podpisaniem kontraktu.

Czasami robi się to wręcz niebezpieczne - ilu zawodników zostało psychicznie zaszczutych bo zmienili klub albo mieli gorszy sezon? Widział ktoś ostatnio komentarze pod zdjęciami Fredki? Masakra.

Mikkel idealny nie jest ale aż tak po nim bym nie jechał. Myślicie, że jak przyjdzie jakaś armata typu Emil to będzie lepszy, bardziej przywiązany? Oni wszyscy (z paroma wyjątkami) mają w dupie kibiców i kluby, taka prawda. Liczy się tylko to, żeby zdążyć zarobić i coś indywidualnie osiągnąć w tym mega niebezpiecznym i kontuzjogennym sporcie.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#2321 Postautor: kibicLBN » 24 sierpnia 2021, o 20:36

Nie wiem co zrobi Emil. Raczej juniora nie potraktuje jak śmiertelnego wroga, prędzej rozkręci silnik i będzie szukać kolejnego tunera. Ale nie o tym rzecz.
Inni potrafią jeździć mniej lub bardziej zespołowo, przynajmniej nie jeżdżą chamsko ze swoimi...
A co do Lindgrena, nie wiem co pisali, pewnie niejeden osioł przesadził, ale krytyka się mu należy, bo facet jest niepoważny. Jedzie w SGP finał za finałem, czyli forma i sprzęt jest, ale ligę traktuje mniej poważnie i jest to ewidentne. I dziwię się, że go Świącik nie wywalił w cholerę. Serio

Speedway Fan
Senior

#2322 Postautor: Speedway Fan » 24 sierpnia 2021, o 20:37

Nikt nic nie wie o negocjacjach z Michelsenem ale tutaj na forum jak zwykle najmądrzejsi i od złotów chłopaka wyzywają. Może zróbcie listę kto złotówa a kto nie i z kim może Kępa rozmawiać :D

Flagg
Trener

#2323 Postautor: Flagg » 24 sierpnia 2021, o 20:52

kibicLBN pisze:W d.... mam jego machanie szalikiem, to wszystko zagrywki. Michelsen to jedna z najgorszych Złotów aktualnie na rynku. Wozi bez pardonu własnych juniorów, pakuje się przed nominowanymi w zielonej. Jest wart tyle ile przywiezie. Ani złotówki więcej. I tak się odpłaca klubowi który go wprowadził na salony. Niech zostanie, jego punkty są potrzebne, ale przywiązywać się do kogoś tak samolubnego i chciwego? Litości.

A sa na rynku jacyś inni? Grisza - wiecznie uśmiechnięty, holuje kolegów, juniorów, oddaje biegi - a przecież to największa złotówa na rynku. MIkkel - też złotówa, bo już tych juniorów nie holuje.

W 2020 roku Mikkel otrzymał bardzo intratą ofertę z Zielonej Góry. Lepszą od tego, co dał mu Motor. Grzecznie podziękował i nie podjąl rozmów, bo był już ugadany z Kępą Ja nie wiem, ale złotów raczej tak nie postępują.

Mikkel jest egoistą, na torze myśli przede wszystkim o sobie. Chce wygrywać ze wszystkimi, nawet kolegami z drużyny. Ale co to ma do bycia "złotówą"? Przeciez on nie ścigał w Lesznie Lamparta bo chciał zarobić dodatkowe 6-7 tys za punkt. Ścigał, bo nie chciał być ostatni, nie chciał przegrać z juniorem. Osobiście przez 3 lata jak jest w Motorze, nie widziałem z jego strony zadnych zachowac świadczących o tym, że pieniadze sa dla niego najważniejsze

Awatar użytkownika
papi
Trener

#2324 Postautor: papi » 24 sierpnia 2021, o 21:03

oo to już drugi klub, któremu MM odmówił mimo cudownej oferty na jesieni 2020, wcześniej ktoś tu pisał o Grudziądzu...
Skąd Wy to bierzecie i dlaczego uznajecie za pewnik, skoro skuteczność tych Waszych "piekarni" to jakieś 20%? :roll:

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#2325 Postautor: kibicLBN » 24 sierpnia 2021, o 21:13

Niektórzy to albo meczów nie oglądają albo udają ślepych. W Toruniu Michelsen mógł holować Lamparta, mógł go wyprzedzić delikatnie na 2 łuku, drugiego okrążenia. Nie! Wchodzi ostro przed same koło Wiktora tak, że wytrąca go z rytmu jazdy, przez to momentalnie zbliża się do niego Miedziński i w efekcie wyprzedza Lamparta.
W Lesznie ciśnie do samej kreski. O te kilka tysięcy właśnie. Przykładów tego typu jest więcej, fuckow dla Wiktora itp. Nie widzicie tego, czy nie chcecie?