Żużel w TV
Re: Żużel w TV
Uważam, że ten film to najgorsze co mogło obecnie spotkać nasz klub. Żadne pieniądze do budżetu nie są warte tak perfidnego upolityczniania naszego klubu. Do tej pory mieliśmy argument, że tak naprawdę mamy wsparcie niezależnie od strony politycznej, ciekawe jak długo.
Cooper pisze:Ani to żużel, ani TV, ale może ktoś chce popatrzeć ;]
https://www.youtube.com/watch?v=C_4B0HyUg7M
24:03 Kłeczek zalicza glebe, poza tym trochę wspaniałych modyfikacji AI, czasem na torze jest w lewo i za chwilę w prawo ;] Co tam jest gadane nie słuchałem, wiadomo że wina Tuska, a nikt tak samorządów nie wspierał jak PiS ;)
Zobaczylem tylko nazwe kanalu i jakos niedobrze mi sie zrobilo. Nawet nie chce mi sie tego ogladac.
Dramat jakiś, nie dałem rady tego obejrzeć.
Z innej beczki - Kolego @Kaman, na 5 odcinek czekamy? :)
Z innej beczki - Kolego @Kaman, na 5 odcinek czekamy? :)
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
Wystartował jesienno-zimowy cykl "Mówi się żużel" i pierwszy odcinek jest z Matejem Zagarem. Bardzo fajny materiał.
https://youtu.be/dkeKBqe0LT8?si=9Oo27kqr6FzfhA5n
https://youtu.be/dkeKBqe0LT8?si=9Oo27kqr6FzfhA5n
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'
Zagar bardzo dobrze mówi o Motorze. A Macieja Kuciapę uważa za najlepszego trenera z którym pracował.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
MM tego nie lubi.
A w Toruniu Zagar jeździł. Tylko z Baronem nie miał styczności.
A w Toruniu Zagar jeździł. Tylko z Baronem nie miał styczności.
Czemu MM tego nie lubi? W "Jazda o złoto" na pytanie, co/kogo najlepiej wspomina z Motoru powiedział "Maciek Kuciapa".
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
Ale co do najlepszego trenera już zdążył zmienić zdanie. Tylko dlatego :)
Z dystansem do tego podchodzę i tak.
Z dystansem do tego podchodzę i tak.
No tak, teraz MM twierdzi że najlepszy trener to Baron. Zagar to ciekawa postać, mówi co myśli, nie cukruje, nie kombinuje. Zawsze go lubiłem.
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'
To jak to teraz będzie? Utrzymamy Macieja Kuciapę w Lublinie, czy skusi go ktoś zasłużony, z piękną historią, z siedzibą w Polsce A? O najlepszych kibicach w kraju nie wspominam, bo to oczywiste.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
W sumie w ostatnich latach zarówno Kuciapa, jak i Baron zdominowali żużel jako trenerzy (z jednoroczną przerwą na Śledzia). Na dziewięć ostatnich sezonów, osiem złotych medali trafiło do Kuciapy i Barona. Jeden i drugi z domowych torów uczynił twierdzę. Obaj zasługują na uznanie.
W ostatnim odcinku "Pięć jeden" Mateusz Kędzierski wspomniał o swojej rozmowie z Holloway'em na temat Dudka. Ash postawił Patrykowi pewnego rodzaju ultimatum. Jeśli zawodnik wciąż będzie korzystał ze sprzętu innych tunerów, to nie ma szans na zakup u Ashley'a nowych silników. W tej sytuacji współpraca między stronami ograniczy się wyłącznie do serwisowania starych jednostek.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Tunerzy to obrzydliwy rak żużla. Mam nadzieję, że Mati, Fred i Vacul znajdą sobie przed sezonem stałych i poważnych tunerów.
Dziś dopiero obejrzałem 2 ostatnie odcinki jazdy o złoto. Kilka luźnych refleksji. Pierwsza - czy Fred, meeega doświadczony gość - nie czuje, że ma źle skręcone sprzęgło? I musi usiąść na jego motorze Bartek żeby to podpowiedzieć? Może to jakiś błąd mechaników i przyczyna słabych startów Szweda? Albo przeciwnie - to tylko złudzenie Bartka, wynikające po prostu z innych parametrów ustawienia sprzętu, a nie złe skręcenie sprzęgła. Chodzi o sytuację na treningu przed rewanżem z Apatorem. Druga - to co wącha Emil i pożycza Kawczyńskiemu - sole trzeźwiące vel amoniak?
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!
KrzyczącyK1b1c pisze:Tunerzy to obrzydliwy rak żużla. Mam nadzieję, że Mati, Fred i Vacul znajdą sobie przed sezonem stałych i poważnych tunerów.
A ktorzy to sa powazni? Bo ja nie za bardzo rozumiem ten wpis. Od poczatku. Czy powazni sa ok, a niepowazni sa rakiem?
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Nie. Tunerzy to jest obrzydliwy rak żużla - wszyscy. Poważnych na rynku jest obecnie dwóch - Ash-Tech i Kowalski.
KrzyczącyK1b1c pisze:Nie. Tunerzy to jest obrzydliwy rak żużla - wszyscy. Poważnych na rynku jest obecnie dwóch - Ash-Tech i Kowalski.
Wiesz... To jest wolny rynek, kazdy ma swoja charakterystyke, kazdy robi inaczej, jeden jest taki, drugi inny. Kazdy tez wybiera co mu pasuje (oczywiscie na jakims poziomie). Nikt nikogo nie popycha w kierunku konkretnym. Jakby byli zawodnikom tylko zawada i rakiem, to by ich na rynku nie bylo. I tyle :)
Co nie znaczy, że nie wpływają negatywnie na dyscyplinę jako taką. Również uważam, że tuningowanie fabrycznych silników prowadzi żużel w złym kierunku.
Torsen pisze:Co nie znaczy, że nie wpływają negatywnie na dyscyplinę jako taką. Również uważam, że tuningowanie fabrycznych silników prowadzi żużel w złym kierunku.
To niech fabryka robi takie silniki, zeby ich sie nie dalo juz ulepszyc. W koncu kto tu jest fachowcem?
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Największe gry wideo na świecie są piracone, Netflix jest piracony, muzyka jest piracona, a silniki miałyby być tak zabezpieczone, by nikt ich nie mógł ruszyć?
Zawsze to pisałem. Reset w żużlu. Niech wreszcie zaczną decydować umiiejęrności. Można obejść tunerów. Powrót do dwuzaworówek, fabryczne plomby albo nawet losowanie silników. Wszystkie sposoby dobre tym bardziej, że jest jeden producent na rynku. To co jest teraz to patologia. Taki Dudek jak będzie chciał korzystać z innych silników niż Ash nie będzie mógł kupić nic nowego.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Tylko, że każdy motorsport się cechuje wyścigiem technologicznym i chyba trudno od tego odejść. Jest jakaś dyscyplina motorsportu z ustandaryzowanymi pojazdami?
Żużel jest jedynym motorsportem na obiekcie zamkniętym i to już z założenia czyni go wyjątkowym. Nie da się go przełożyć na żadną dyscyplinę. A inną dyscypliną, w której sprzęt powinien być ujednolicony jest carting. Tam w końcu chodzi o to żeby wyłapać kto umie a kto mniej.
Gelo pisze:Żużel jest jedynym motorsportem na obiekcie zamkniętym i to już z założenia czyni go wyjątkowym. Nie da się go przełożyć na żadną dyscyplinę. A inną dyscypliną, w której sprzęt powinien być ujednolicony jest carting. Tam w końcu chodzi o to żeby wyłapać kto umie a kto mniej.
Jedynym nie jest. Jest Nascar, Indy, Outlaws, dirt cary i pare innych
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski
I nie wiem jak w pozostałych, ale akurat w NASCAR aktualnie wszyscy jeżdżą na tym samym :)
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!