Lubelski klub w sezonie 2015.

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Scibi
Senior

Re: Lubelski klub w sezonie 2015.

#226 Postautor: Scibi » 29 września 2014, o 19:30

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#227 Postautor: ravajas » 29 września 2014, o 22:01

Drużyny, które w tym sezonie walczą o awans do ELigi pokazują, że najlepszą formą sponsorowania klubu jest forma właścicielska. Po przeczytaniu wywiadu z Prezesem Zającem, dostrzegam, że i on ma podobne podejście, aczkolwiek prawdopodobnie jego firma nie byłaby w stanie sprostać wymaganiom finansowym udziału w rozgrywkach ligowych w taki sposób, by móc spokojnie awansować. Biegunowo odległym jest jednak podejście Pana Zająca, który - jako przedsiębiorca - patrzy na prowadzenie klubu w kategoriach wyznaczonych celów, a nie w stylu "urzędniczym" jak poprzedni Prezes (czyli najpierw pensja, a potem zobaczymy na co wystarczy reszty). Trzymam kciuki za Pana Zająca i wierzę, że wraz z wyrozumiałymi (wciąż) Kibicami uda mu się zrealizować plan.
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Koper
Trener
Kontakt:

#228 Postautor: Koper » 30 września 2014, o 07:51

ravajas pisze:Drużyny, które w tym sezonie walczą o awans do ELigi pokazują, że najlepszą formą sponsorowania klubu jest forma właścicielska.
Wszystko ma swoje plusy i minusy co pokazał finał ekstraligi 2013 (a raczej jego brak).

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#229 Postautor: kibicLBN » 30 września 2014, o 10:26

Koper pisze:
ravajas pisze:Drużyny, które w tym sezonie walczą o awans do ELigi pokazują, że najlepszą formą sponsorowania klubu jest forma właścicielska.
Wszystko ma swoje plusy i minusy

,,Ważne żeby te plusy nie przesłoniły wam minusów"
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#230 Postautor: ravajas » 30 września 2014, o 11:41

Koper pisze:
Wszystko ma swoje plusy i minusy co pokazał finał ekstraligi 2013 (a raczej jego brak).
Ale tamten konflikt dotyczył i wynikał z czego innego niż fakt, że Klub z Torunia jest prowadzony na zasadzie właścicielskiej.
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.

Koper
Trener
Kontakt:

#231 Postautor: Koper » 1 października 2014, o 09:01

A z czego wynikał konflikt? Jak dla mnie to był kaprys właściciela klubu - Romana Karkosika, który zadecydował, że bez Golloba zabiera zabawki z piaskownicy. Wykonawcą tej decyzji był niejaki Sławomir Kryjom.

Mad
Senior

#232 Postautor: Mad » 1 października 2014, o 09:15

Koper pisze:A z czego wynikał konflikt? Jak dla mnie to był kaprys właściciela klubu - Romana Karkosika, który zadecydował, że bez Golloba zabiera zabawki z piaskownicy. Wykonawcą tej decyzji był niejaki Sławomir Kryjom.

No to ci wielki Kryjom przyćmił ci małą myszkę Romka jeszcze większym Tomaszem Gollobem i chłopina ze łzami w oczach pobiegł gdzieś chen daleko! Dobre.

pilanin

#233 Postautor: pilanin » 1 października 2014, o 18:53

Gelo pisze:Kuciapa ma to do siebie, że zwykle dobrze jezdzi na swoim torze i nie musi być to tor w Rzeszowie. Jest pracowity i miał już epizod w Rybniku. Do tego dochodzi fakt, że seniorzy Rybnika z Harrisem na czele nie powalają na kolana formą. Drużyna jest najsłabsza z tych co się utrzymała (chyba, bo jeszcze baraże). Dlatego oni i beniaminek (lub dwóch benaminków) to naturalni kandydaci do kontraktów w 1 lidze. Na Bydgoszcz, Gniezno, Łódź i Grudziądz obaj nie mają co liczyć raczej. Może mogliby trafić do Loko. Ale to może. Zapewne obaj będa gadać, że ich jazda w 2 lidze nie interesuje ale Lublin wobec kiepskiej postawy na wyjazdach Rzeszowa - to chyba byłby najrozsądniejszy kierunek. Kuciapa, Miesiąc, Baran, Lampart, Woodward, na rezerwie Kudriaszow (Puzon, Chrzan) plus juniorka i można spokojnie za bańkę awansować. Wprawdzie znowu zatrzęsienie osobników z krainy słonecznika, ale takie zycie ;)

Ciężko będzie aby taki skład zmieścił się w bance.Jeżeli wasz prezes myśli że za banke bez problemu awansuje to albo nie zna realiów 2 ligi albo już wie że trafi z transferami na przyszły rok.

Budżet Ostrowa to podobno 2 miliony
Budżet Wandy ponad milion
Nasz Budżet to 700 tysiecy (tyle starcza na zakontraktowanie Swista,Bielousowa,Pulczynskich itp)
Budzet Rawicza to 300 tysiecy

Puzon przed sezonem miał oferte około 150 tysi za sezon w Pile potem prezes na konferencji powiedział że podniósł oczekiwania o 100% i podpisał w Łodzi.

Mad
Senior

#234 Postautor: Mad » 2 października 2014, o 13:12

Nie prawda Puzon dostał więcej za biego-punktówkę! Przeliczył i mu wyszło, że wyjdzie lepiej niż w tej Pile!

pilanin

#235 Postautor: pilanin » 4 października 2014, o 11:53

No własnie o tym pisze.

P.S chodzą plotki u nas że nasi gadają z waszym Andriejem Kudriashovem. Który zresza kilka razy w tym roku był w Pile. Czy to prawda okaże się w listopadzie

Awatar użytkownika
MikeMistrz
Senior

#236 Postautor: MikeMistrz » 4 października 2014, o 18:31

Olać go, jak skończył mu się sprzęt (?) to w dalszej części sezonu pokazał ile jest warty. Dla mnie żadnym pewniakiem nawet na 2 ligę nie jest i spokojnie można znaleźć za niego zastępstwo.

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#237 Postautor: kilar » 4 października 2014, o 19:10

Ciekawie jutro moze byc w Ostrowie. Lahti zawieszony, Dryml ma ZP kilka godzin wczesniej. No Wanda ma duze szanse na awans i jeszcze te 18 pt zaliczki. Zycze im awansu, niech w koncu jakis "nowy" beniaminek sie w 1 lidze znajdzie.

Sebek

#238 Postautor: Sebek » 4 października 2014, o 20:02

Kurcze sezon NIE skończony a wy już składy ustawiacie.
P.S chodzą plotki u nas że nasi gadają z waszym Andriejem Kudriashovem. Który zresza kilka razy w tym roku był w Pile. Czy to prawda okaże się w listopadzie
Chcecie go???? Proszę bardzo ale jak ktoś napisał pół sezonu wam zawali bo wy kasą nie szczędzicie jak my w tym sezonie to i jego jazda poszła znacząco w dół. Więc nie oczekuj jakiś rewelacji z jego strony.

Co do naszego składu na 2015 póki co mamy tylko z Camem podpisany kontrakt(splot okoliczności może spowodować pozostanie w LBN) reszta to nie wiadomo jak będzie

ermen
Zawodowiec

#239 Postautor: ermen » 4 października 2014, o 22:07

Każdemu jego Everest...

Mad
Senior

#240 Postautor: Mad » 5 października 2014, o 07:02

Cameron ma kontrakt podpisany jak piszecie na 2 lata. Pytanie tylko czy nie ma zapisu, że przy spadku bę�ie mógł r�wiązać�mo�?�

meesha
Trener
Kontakt:

#241 Postautor: meesha » 5 października 2014, o 10:20

Nie wiem skąd się wzięła ta plota o 2-letnim kontrakcie Cama i czemu ją tak wszyscy rozpowszechniają, ale jest to - mówiąc w języku Kangura - BULLSHIT.
Ile razy trzeba to powtarzać? :)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Mad
Senior

#242 Postautor: Mad » 5 października 2014, o 10:26

Tak myślałem.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#243 Postautor: istred » 5 października 2014, o 10:28

meesha pisze:Nie wiem skąd się wzięła ta plota o 2-letnim kontrakcie Cama i czemu ją tak wszyscy rozpowszechniają, ale jest to - mówiąc w języku Kangura - BULLSHIT.
Ile razy trzeba to powtarzać? :)

http://www.sportowefakty.pl/zuzel/46461 ... st-mozliwe
"Czy istnieje możliwość, że Cameron Woodward pozostanie w KMŻ Lublin i będzie reprezentować ten klub w drugiej lidze? - Na razie nie jestem w stanie powiedzieć coś więcej o mojej przyszłości. Być może najlepszą i jedyną opcją dla mnie będzie pozostanie w Lublinie. Wracając do tego klubu, nasi kibice byli niesamowici i za każdym razem cieszyłem się z możliwości reprezentowania tej drużyny. Nawet do Rzeszowa przyjechała za nami spora grupa fanów. Nie mówię, że odejdę z klubu. Wszystko jest możliwe, tym bardziej, że mam podpisany dwuletni kontrakt. Jestem otwarty na rozmowy z działaczami. Zaznaczam jednak, że bardzo chcę się rozwijać i zmierzać do przodu - zakończył."

Już wiesz?

PS. Nieraz powtarzałeś, że nie masz wglądu w kontrakty zawodników i niewiele wspólnego z tym klubem.
Coś się zmieniło, że mamy Twoje posty także w tej kwestii traktować jako prawdę objawioną?

meesha
Trener
Kontakt:

#244 Postautor: meesha » 5 października 2014, o 11:28

Widocznie "redaktor" Kędzierski ma jakieś problemy z tłumaczeniem... Ale skoro jego teksty traktujesz jako "prawdę objawioną" to cóż.
O tym, że nie ma żadnego dwuletniego kontraktu wiem od osób, które osobiście Camerona o to pytały i co do których znajomości języka Szekspira i rozumienia go w mowie nie mam żadnych wątpliwości.

A jeśli i to mało to proszę:
http://zapodaj.net/17e1e46003bc2.jpg.html
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Piocze
Senior

#245 Postautor: Piocze » 5 października 2014, o 11:49

Cam naprawdę jakiś czas myślał, że miał dwuletni kontrakt ;)
" Miasto zamiast dać nam pieniądze, wydaje je na ludzi przebranych za marchewki."

Awatar użytkownika
istred
Trener

#246 Postautor: istred » 5 października 2014, o 12:02

To nie tyle tekst jakiegoś redaktora, a cytat. Nie widzę powodów, żeby nie wierzyć w tekst, który jest cytowany, a rzekomo pochodzi od samego zainteresowanego. Tym bardziej, że nie mam możliwości, żeby to zweryfikować.

Napisałeś, że nie wiesz skąd te plotki. To Ci napisałem. Już wiesz?

Jeśli chcesz sprostować jakąś informację, to wystarczy to zrobić normalnie.

meesha
Trener
Kontakt:

#247 Postautor: meesha » 5 października 2014, o 12:11

To nie tyle tekst jakiegoś redaktora, a cytat.

Ale tłumaczył ktoś ten cytat czy nie? I może nie do końca zrozumiał, a druga możliwość, o której napisał Piocze - Cam sam mógł nie wiedzieć :D W każdym razie było to prostowane już tak wiele razy, że czytanie po raz kolejny, że CW ma kontrakt na dwa lata robi sią po prostu irytujące.

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#248 Postautor: ravajas » 5 października 2014, o 21:48

Czy Ostrów naprawdę nie umie normalnie awansować? :)
pozdrawia:
Rafał Borowski

Koper
Trener
Kontakt:

#249 Postautor: Koper » 6 października 2014, o 08:06

Jak to nie? :) Powtórzą mecz i normalnie awansują :wink:

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#250 Postautor: Gelo » 6 października 2014, o 08:13

Wał nad wały. I szczekaczki z podkaliskiej wsi mają czelność bziuczyć coś o Kudriaszowie... moralni zwycięzcy - tylko, że moralność Kalego. Mam nadzieję że w powtórce Wanda się ogarnie na tyle żeby nie dostać na dzien dobry dwa razy po 5:1. A w przyszłym roku trzeba tradycyjnie wklepać płaczkom ostrowiaczkom 5:0 i po sprawie.