Mikkel Michelsen

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

Re: Mikkel Michelsen

#226 Postautor: Kargolo » 2 maja 2021, o 15:02

Janusz "gdzieś tam" Kołodziej :)
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Ge(L)o
Trener

#227 Postautor: Ge(L)o » 2 maja 2021, o 20:39

Nie lubię Michelsena. Miewa bardzo dobre mecze, ale jego gówniarskie zachowania i fochy, jeśli coś nie idzie po jego myśli, są irytujące i mogą mieć destrukcyjny wpływ na zespół.
Zdziwiłem się przed sezonem, że został on, a nie Zagar. Mam nadzieję, że to ostatni sezon Mikkela w Motorze.

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#228 Postautor: Maxx » 2 maja 2021, o 20:45

Bardzo trafna riposta Mikkela na idiotyczną zaczepkę Majewskiego.

Kaman
Kadrowicz

#229 Postautor: Kaman » 2 maja 2021, o 21:26

Ge(L)o pisze:Nie lubię Michelsena. Miewa bardzo dobre mecze, ale jego gówniarskie zachowania i fochy, jeśli coś nie idzie po jego myśli, są irytujące i mogą mieć destrukcyjny wpływ na zespół.
Zdziwiłem się przed sezonem, że został on, a nie Zagar. Mam nadzieję, że to ostatni sezon Mikkela w Motorze.

Wolisz Madsena?

Flagg
Trener

#230 Postautor: Flagg » 2 maja 2021, o 21:35

Duny ogólnie niespecjalnie dają się lubić.

Już nawet o Birkemoose chodzą ploty po parkingach, że jest, delikatnie mówiąc, ciężki we współpracy. A chłopak ma dopiero 17 lat.

Zresztą pracowałem dośc blisko z Duńczykami przez ponad 4 lata. To, podobnie jak Holendrzy, jest naprawdę dość mocno zapatrzony w siebie naród. Przynajmniej ja takie wrażenie odebrałem.

Dla mnie osobiście odpowiedź MM do Majewskiego może i smieszna, ale jednak nieadekwatna do przewinienia Majewskiego. Tłumaczenie tego frustracją wynikajacą z 3 defektów i utratą zarobku jest słaba, bo w takich sytuacjach po prostu nie wchodzisz na Social Media. A i sam wpis Majewskiego nie był jakiś super kontrowersyjny.

Pocisku Proschinga w ogóle nie będę komentować, bo przytyk do wyglądu jak i cały wpis tego gościa to poziom rynsztoka.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Ge(L)o
Trener

#231 Postautor: Ge(L)o » 2 maja 2021, o 21:42

Kaman pisze:Wolisz Madsena?

Wolę Zagara, Dudka, Kołodzieja, Lamberta.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#232 Postautor: niespokojny » 3 maja 2021, o 00:39

Czyli wolisz Zagara który sklepał mechanika, ostentacyjnie pakował walizki po zakontraktowaniu Hampela, czy po wpakowaniu w płot kolegi z toru pozdrawia syna z bananem na twarzy, niż chłopaka który opryskliwie odpisał na zaczepkę średnio lotnego dziennikarza? Michelsenowi brakuje dystansu do siebie, ale gość jest szczery we wszystkim co robi a ze wszystkich naszych zawodników najczęściej myśli i mówi o kibicach swojego klubu.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

KrzyczącyK1b1c
Trener

#233 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 3 maja 2021, o 01:02

Sportowo Mikkel się broni i nadal jest jeszcze względnie młodym chłopem. Bardziej bym rezygnował już z Griszy, który lubi sobie przyoszczędzić, ale to nie o nim temat :)

Kaman
Kadrowicz

#234 Postautor: Kaman » 3 maja 2021, o 07:07

Chyba nie ma wątpliwości, że chodzi o Mikkela. Wydaje mi się, że rozstaniemy się z nim po sezonie, szczególnie, że nie był to pierwszy raz kiedy strzela focha. Z interii:

"Wspomniał pan, że dwóch juniorów wygrało bieg dwunasty i ta sama dwójka pojechała w biegu czternastym. Z perspektywy czasu wydaje się, że był to dość ryzykowny ruch, bo obaj chłopacy wjechali w taśmę. Skąd taka decyzja? Rozważał pan wystawienie w tym biegu Mikkela Michelsena?

Rozważałem, ale są sprawy, które zostają w drużynie.

Czyli Mikkel nie miał ochoty na jazdę po trzech defektach? Bo było widać, że był bardzo sfrustrowany, szczególnie po tym ostatnim.

Był, bo zanotował trzy defekty, w tym dwa na prowadzeniu. To może podciąć skrzydła. Postawiliśmy na dwóch juniorów, którzy doskonale spisali się w biegu dwunastym. W czternastym nie wyszło, czasami tak bywa."

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#235 Postautor: Gelo » 3 maja 2021, o 09:50

Wystawienie dwóch juniorów, którzy kradną starty w poprzednich swoich startach to kryminał. Jeżeli Mikkel był tak zły na siebie, że odmówił startu to świadczy to o niedojrzałości psychicznej. Bliżej mu do kogucika z tarnowskiej dyskoteki niż profesjonalnego żużlowca z ambicjami.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#236 Postautor: istred » 3 maja 2021, o 09:58

A bierze ktoś pod uwagę, że Michelsen wiedział jaka jest jego sytuacja sprzętowa (dętkowa) i że ryzyko kolejnego defektu jest ogromne, wobec czego nie chciał wyjechać do tego biegu?
Wiem i zgadzam się, że to do menadżera należy decyzja i zawodnik powinien się podporządkować, ale w tym przypadku nie wierzę w złe intencje czy focha ze strony Mikkela. Prędzej byłby foch gdyby chciał jechać w nominowanych a Jacek go nie wystawił.
Zakładam, że było to coś w stylu "człowieku, widziałeś moje 3 defekty? Niech lepiej jedzie Mateusz, który wygrał ostatni bieg, bo z moimi dętkami znowu będzie defekt".

Moim zdaniem ewidentnie brakuje jakiejś komunikacji pomiędzy zawodnikami a Ziółkowskim, jakiegoś porozumienia i wzajemnego zaufania. A to jednak zadanie menadżera żeby o taką komunikację zadbać.

Zerknijcie sobie na filmiki meczowe publikowane przez klub na YT. Fajnie jest pokazywane jak Jacek "zagrzewa" drużynę do walki, a zawodnicy się z tego śmieją. Komedia. Chciałbym wierzyć, że tylko na potrzeby filmiku.

Kaman
Kadrowicz

#237 Postautor: Kaman » 3 maja 2021, o 10:08

istred pisze: "człowieku, widziałeś moje 3 defekty? Niech lepiej jedzie Mateusz, który wygrał ostatni bieg, bo z moimi dętkami znowu będzie defekt".

To niech to do cholery Ziółkowski powie by rozwiał nasze wątpliwości, a nie robi z tego tajemnice poliszynela. Szkoda, że tam z kamerą nie wpadli...

Awatar użytkownika
papi
Trener

#238 Postautor: papi » 3 maja 2021, o 10:15

istred pisze:A bierze ktoś pod uwagę, że Michelsen wiedział jaka jest jego sytuacja sprzętowa (dętkowa) i że ryzyko kolejnego defektu jest ogromne, wobec czego nie chciał wyjechać do tego biegu?

Ale Karion i Buczkowski na pewno mieli wolne opony, a nie przesadzajmy z jej rola, to nie silnik

Awatar użytkownika
istred
Trener

#239 Postautor: istred » 3 maja 2021, o 10:48

papi pisze:Ale Karion i Buczkowski na pewno mieli wolne opony, a nie przesadzajmy z jej rola, to nie silnik
Oczywiście, że tak. I to miałem na myśli pisząc o komunikacji w zespole. Nie wiem jakie są relacje w zespole, ale trzeba to było dograć w odpowiednim czasie. Nie wierzę, żeby dorosły facet, który może zarobić ok. 10 tys. zł w minutę stroił fochy tak po prostu.
Rolą menadżera nie jest tylko wypełnianie programu i na tej podstawie wpisywanie obsady biegów nominowanych, a zadbanie o to żeby w parku maszyn wszystko grało. Tu ewidentnie coś nie zagrało.

Jakoś w innych teamach takich akcji nie ma. A jeśli są to wszyscy wiedzą, że to zostaje w drużynie i nie kłapie się o tym w mediach.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#240 Postautor: Gelo » 3 maja 2021, o 11:39

Awatar użytkownika
papi
Trener

#241 Postautor: papi » 3 maja 2021, o 11:54

tak proszę Państwa wygląda dno dziennikarstwa. "Nawet abstrahując od detektow jego występ w Zielonej Gorze był przecietny".
Rozumiem też że defekt detki/opony wynika ze stresu samego zawodnika.
Czasem szkoda, że nie ma podatku dla idiotów

Awatar użytkownika
Vaginator
Senior

#242 Postautor: Vaginator » 3 maja 2021, o 12:04

Nie ma większego pseudoeksperta od Krzystyniaka. Opinie tego gościa to pomyłka. Natomiast w obecnej chwili poza Koerberem nie ma poważnych dziennikarzy na rynku żużlowym.

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

Mikkel Michelsen

#243 Postautor: _piotrusss » 3 maja 2021, o 12:27

Ja sobie już dawno temu dałem spokój z Przeglądem Sportowym. Większych szkodników od Puki i spółki w dziennikarstwie żużlowym nie ma. SF po odejściu Ostafa oraz pobandzie są ok.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

Awatar użytkownika
Saeyl
Kadrowicz

#244 Postautor: Saeyl » 3 maja 2021, o 12:29

Dawno już większych głupot nie czytałem, ostatnimi czasy PS przejął pałeczkę chyba największego pudelka żużlowego.

Awatar użytkownika
Rusek
Kadrowicz

#245 Postautor: Rusek » 3 maja 2021, o 15:02

Saeyl pisze:

Dawno już większych głupot nie czytałem, ostatnimi czasy PS przejął pałeczkę chyba największego pudelka żużlowego.

Masakra te wiadomości na tym portalu. A skąd się wziął artykuł? Zapewne redaktor czyta nasze forum i wyczytał że już kilka osób wyrzuca ze składu na następny sezon Mikkela i mamy mega sensacyjne wiadomości. Bez komentarza...
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#246 Postautor: Perez » 3 maja 2021, o 17:55

To otwieramy popcorn i czekamy kiedy petycja Czarka pójdzie w media? :twisted:
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

SwiDarek
Junior

#247 Postautor: SwiDarek » 4 maja 2021, o 12:17

hehehe... też uważam, że Mikki się zachowuje jak "Duńska Primadonna" - ale akurat wpis mi się podobał - bardzo... ma jajca. Młody jest - zadziorny...

Niech się Majewski cieszy, że przez socjale w pysk nie można dostać - bo by pewnie było KO w pierwszej rundzie.
DON'T THINK!!! DRINK!!!

KrzyczącyK1b1c
Trener

#248 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 4 maja 2021, o 13:40

SwiDarek pisze:Młody jest - zadziorny...

27 lat to nie taki młody xD

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#249 Postautor: kibicLBN » 4 maja 2021, o 14:11

No ostatnimi laty się pojęcie zuzlowej młodości srogo przesunęło. Teraz 30-to latek jeszcze perspektywiczny jest... a 20 lat temu juz kombinował taki co będzie robić za 3-4 lata.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

KrzyczącyK1b1c
Trener

#250 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 4 maja 2021, o 14:13

kibicLBN pisze:No ostatnimi laty się pojęcie zuzlowej młodości srogo przesunęło. Teraz 30-to latek jeszcze perspektywiczny jest... a 20 lat temu juz kombinował taki co będzie robić za 3-4 lata.

Jako zawodnik młody, jako człowiek już dorosły facet :)