Żużel w TV

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Flagg
Trener

Re: Żużel w TV

#22451 Postautor: Flagg » 17 października 2025, o 23:06

Ale to niech zmienia tytuł na "najpopularniejszy" i wtedy nie mam żadnego problemu z wynikami. Niech sobie plebiscyt wygrywaja nawet Janek Kvech z Antkiem Kawczynskim, a złego słowa nie powiem.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

ezbeg
Trener

#22452 Postautor: ezbeg » 17 października 2025, o 23:11

niespokojny pisze:Przyjemski podpadl atakiem na Manie, czy tam kogoś z Leszna.

Na Manie.
Mocny ściek się wówczas wylał. Błagania o odebranie licencji były najłagodniejsze, bo nawoływania do prowadzenia sprawy o przestępstwo i życzeń najgorszego nie będę komentować.

Awatar użytkownika
Rusek
Kadrowicz

#22453 Postautor: Rusek » 18 października 2025, o 00:24

tezetomaniak pisze:Zmarzlik jest obecnie jednym z najbardziej nielubianych żużlowców. Jak na plebiscyt popularności to i tak był wysoko.

Większość zacznie go lubieć i doceniać jego osiągnięcia jak już zakończy karierę i długo żaden Polak takich wyników nie będzie robił, albo i nigdy.
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#22454 Postautor: Kargolo » 18 października 2025, o 07:41

W ogóle dziwi mnie, że ktokolwiek ma problem z tymi plebiscytami. Nieważne czy gala ekstraligi, czy złota piłka, czy przegląd sportowy. Serio się tym jaracie?
To jest sport i liczą się medale, a nie kto jak zdecydował w jakimś tam głosowaniu.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Ge(L)o
Trener

#22455 Postautor: Ge(L)o » 18 października 2025, o 08:44

Ja przestałem oglądać i śledzić jak Citko został sportowcem roku, zdaje się, że w roku olimpijskim :D

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#22456 Postautor: boxing » 18 października 2025, o 10:42

Kawczyński z Kvechem na swoim torze pokonują w wyścigu o niepełnej obsadzie osamotnionego juniora ze średnią wyjazdową 1,04 jako "wyścig sezonu" - żenada hard level. Zresztą szukali kolejnej nagrody dla Apatora, stąd zdaje się komplet nominacji dla nich w tej kategorii. A Przyjemski który juniorsko pozamiatał eligę ledwo co wygrywa kategorię juniorską... można było pooglądać, pośmiać się i wyłączyć.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

blajar
Trener

#22457 Postautor: blajar » 18 października 2025, o 10:44

Flagg pisze:
luCas pisze:No wedlug wielu najlepszy junior to Ratajczak. Gosc z 30sta srednia, bez zadnego indywidualnego osiagniecia w tym sezonie XD
I to najlepiej moim zdaniem pokazuje, że jednak ludzie głosują antymotor przede wszystkim. Sorry, ale wygrana Dudka jeszcze jestem w stanie sobie jakoś wytłumaczyć, może nie taka przewagą, ale jednak są argumenty za Dudkiem. W przypadku juniorów nie ma absolutnie żadnego argumentu za jakimkolwiek innym juniorem niż Przyjemski. Gdyby Ratajczak dostał ten 1% więcej to mielibyśmy kompromitację większą niż w przypadku wygranej Citki z Renata Mauer w audiotele 1996.

Zasługa telewizji i świetnie pokazuje jej wpływ na przeciętnego kibica, bo sam na antenie (chyba Eleven) pod koniec sezonu ze 2 razy słyszałem rozmowę "czy Damian Ratajczak jest obecnie najlepszym polskim juniorem? Tak."
edit: potem chyba jeszcze w którymś magazynie to przewałkowali. Koro i Kuźbik mają jednak posłuch w żużlowym narodzie :D
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa" :lol:
Czytał Łukasz Benz

Flagg
Trener

#22458 Postautor: Flagg » 18 października 2025, o 22:04

No właśnie. Ktoś tu napisał, że po co się przejmować takimi plebiscytami. No niby nie ma sensu,s choć yndls zawodników, jestem przekonany, one mają znaczenie. Bo to jednak łechce ego. I do przeciętnego Kowalskiego trudno mieć pretensje o to, jak głosuje. Bo przeciętny Kowalski myśli prosto - głosuje w pierwszej kolejności na swojego, potem przeciwko temu, którego nie lubię, s na końcu na nieswojego, którego lubię. I ok, z tym nic nie zrobimy.

Ale jeśli mamy jakiś głos, który ma jednk siłę opiniotwórcza, a do tego przewagę w postaci tego,że jego głos dociera na znacznie szerszej publicznosci, to kuźwa taka osoba powinna jednak wykazywać się jakimś poziomem obiektywizmu i logicznego myślenia. Taki Markowski tego nie rozumie i ok. On generalnie niewiele rozumie i jest po prostu przecietnym Kowalskim, który w jakiś niezrozumiały sposób trafił na ogół opolska antenę. Bywa. Dlatego głosi tezy, że w plebiscycie na NAJLEPSZEGO juniora Eligi powinien wygrać Malkiewicz. W czym Malkiewicz był najlepszy? No w niczym, ale dla przeciętnego Markow...Kowalskiego to nie ma znaczenia. Ale jeśli reszta redakcji Eleven foruje tezę, że najlepszy byl Ratajczak? Nie jestem jakiś wielkim orędownikiem talentu Przyjemskiego. Ale kuźwa nie ma chyba ani jednej statystyki, która stawiałaby Damiana ponad Wiktora. Przepraszam, jedna jest. Rodem z "redaktora" Markowskiego - Ratajczak ładniej wygląda na motocyklu.

No nie.udxie, którzy na ogół opolskiej antenie mają głos opiniotwórczy nie powinni opowiadać takich bzdur.

Dwie kategorie w tym plebiscycie nie powinny podlegać absolutnie żadnej dyskusji. ZADNEJ. Najlepszy trener i najlepszy junior. W obu obiektywnie dało się bez problemu stwierdzić, kto był najlepszy. Wystarczyło zachować minimum obiektywizmu.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#22459 Postautor: Kargolo » 19 października 2025, o 02:38

Flagg pisze:Ale jeśli mamy jakiś głos, który ma jednk siłę opiniotwórcza, a do tego przewagę w postaci tego,że jego głos dociera na znacznie szerszej publicznosci, to kuźwa taka osoba powinna jednak wykazywać się jakimś poziomem obiektywizmu i logicznego myślenia.

No nie. Mam głos to głosuję jak mi się podoba.
Dlatego takie plebiscyty są gówno warte. I warto żeby sportowcy o tym pamiętali i skupili się na tym, co ważne.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#22460 Postautor: Gelo » 19 października 2025, o 10:02

Ten plebiscyt to niesmaczny żart. Dudek najlepszym seniorem? No nie. Zmarzlik wykręcił kosmiczną średnią, był absolutnym dominatorem. Dudek niespodzianką roku? No bez jaj. Facet jeździ 30 lat na żużlu. Tutaj powinien dostać jakiś Małkiewicz, bo i dla Drabika to uwłaczające. Niestety zagłosowała toruńska patola, która zachłysnęla się sukcesem.
Ostatnio zmieniony 19 października 2025, o 10:35 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#22461 Postautor: Perez » 19 października 2025, o 10:27

Niespodziankę to mógł zgarnąć Kurtz.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

ezbeg
Trener

#22462 Postautor: ezbeg » 19 października 2025, o 10:45

Nie tylko toruńscy tak głosowali. Inni też. Motor zdetronizowany to im jeszcze bardziej dokopiemy. Ogólnie odnoszę wrażenie, że w światku kibicowskim zapanowało coś ma styl euforii jak po obaleniu wieloletniego dyktatora pokroju Caucescu czy Kadafiego. Zły porządek obalony, teraz czasy lepsze.

A dzisiejszego odcinka Jazdy o złoto jeszcze nie wiedziałem, ale portale branżowe zdążyły mi zaspoilerować. Będzie poruszony gorący temat tego forum.

Cukier91

#22463 Postautor: Cukier91 » 19 października 2025, o 22:18

Obejrzałem dziś w końcu "jazda o złoto" i powiem szczerze pretensję teamu Kubery co do Mateusza to żenada. Mateusz sam się wypowiedział że jak Kubera go blokował albo wywoził to mówili że go nie wiedzieli albo nie mieli którędy jechać... I te pretensję do trenera że tor nie taki...

Dominik się zblokował od upadku w Warszawie i to widać gołym okiem,zamyka gaz, odpuszcza w sytuacjach gdzie nie powinien. Czy zmiana klimatu mu pomoże? Raczej już głowa nie ta co przed wypadkiem.

KrzyczącyK1b1c
Trener

#22464 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 20 października 2025, o 23:18

Cukier91 pisze:Obejrzałem dziś w końcu "jazda o złoto" i powiem szczerze pretensję teamu Kubery co do Mateusza to żenada. Mateusz sam się wypowiedział że jak Kubera go blokował albo wywoził to mówili że go nie wiedzieli albo nie mieli którędy jechać... I te pretensję do trenera że tor nie taki...

Jakiś szerszy kontekst?

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#22465 Postautor: Cooper » 3 listopada 2025, o 12:48

Ani to żużel, ani TV, ale może ktoś chce popatrzeć ;]

https://www.youtube.com/watch?v=C_4B0HyUg7M

24:03 Kłeczek zalicza glebe, poza tym trochę wspaniałych modyfikacji AI, czasem na torze jest w lewo i za chwilę w prawo ;] Co tam jest gadane nie słuchałem, wiadomo że wina Tuska, a nikt tak samorządów nie wspierał jak PiS ;)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

ezbeg
Trener

#22466 Postautor: ezbeg » 3 listopada 2025, o 12:56

Będą mówić że Kuciapa za wiadomo kim. Klub też za wiadomo kim.
Miasto w sumie też za wiadomo kim, bo użyczyli stadion do nagrań.

Awatar użytkownika
Hayden
Trener

#22467 Postautor: Hayden » 3 listopada 2025, o 13:16

Jezus Maria co to jest? Czy komuś w tym klubie sufit na łeb się nie spadł?
Motor mocny

Awatar użytkownika
papi
Trener

#22468 Postautor: papi » 3 listopada 2025, o 13:22

widocznie komuś w Lublinie też śmierdzą publiczne pieniądze skoro klub (ok, stadion ale jednoznacznie kojarzony z klubem) zostaje włączony w polityczne szambo

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#22469 Postautor: boxing » 3 listopada 2025, o 13:24

Jakieś pieniądze klub od województwa dostawał, więc pewnie zażyczyli sobie w rewanżu udostępnienia motocykli do celów "promocyjnych" i cała historia, tyle że zamiast promocji wyszedł paszkwil polityczny i jeszcze wmanewrowali w to biednego Macieja.
A Kłeczek - na żużel za duży i za stary, szkoda metanolu. Na rzetelne dziennikarstwo za głupi, na PISowsko-północnokoreańskie propagandówki jak znalazł.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#22470 Postautor: Gelo » 3 listopada 2025, o 13:28

Tomasz Lis zapewne byłby lepszy. Tylko, że mógłby pojechać w prawo bez przeróbek w AI.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#22471 Postautor: papi » 3 listopada 2025, o 13:29

to nie ma znaczenia kto. Motocykle są klubowe z logo spółek SP, a materiał ma na celu atak polityczny. Takie sytuacje nie powinny mieć miejsca w żadną stronę

KrzyczącyK1b1c
Trener

#22472 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 3 listopada 2025, o 13:32

I nie zdziwię się jeśli bardzo nie spodoba się to naszym głównym sponsorom - Bogdance, Lotto oraz Orlenowi. Ja osobiście mam potężne poczucie wstydu za ten materiał.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#22473 Postautor: Gelo » 3 listopada 2025, o 13:47

papi pisze:to nie ma znaczenia kto. Motocykle są klubowe z logo spółek SP, a materiał ma na celu atak polityczny. Takie sytuacje nie powinny mieć miejsca w żadną stronę

Akurat Stawiarski od wielu lat wspiera klub i jest absolutną antytezą politycznej wojny plemion. A program jest polityczny - z jednym Kłeczek biega, z drugim jeździ na rowerze, z trzecim robi wspinaczkę. Nie oburzałbym się na tezę "Lublin to żużel" bo sam tak uważam. A Maciek Kuciapa pewnie nawet nie wie kto przyjechał. Już bez przesady z tym oburzeniem.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#22474 Postautor: papi » 3 listopada 2025, o 13:53

Gelu, prezesi SSP są z nadania politycznego, od zawsze. I nagle w materiale atakującym partie rządzącą pt. "Zobacz jak Tusk niszczy samorządy" pojawia się logo Orlenu i Bogdanki. Jak myślisz, czy to wzmacnia relacje klub-sponsor? Jeśli np. teraz trwają negocjacje nowej umowy to wspólnie oglądają ten materiał i się uśmiechają? Kompletnie mnie nie interesują poglądy polityczne zarządu, ale do tej pory na zewnątrz potrafili być apolityczni. I mam nadzieję, że na ten materiał zareagowali zanim dostali telefon od państwowych sponsorów. Absolutnie nie twierdzę, że po tym filmie zakończy się jakaś współpraca, ale na pewno dobrze byłoby ugasić pożar w zarodku, bo relacji to on nie poprawi

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#22475 Postautor: tezetomaniak » 3 listopada 2025, o 13:57

Już wiecie dlaczego cała żużlowa Polska była za Toruniem i wszyscy kibicują, żeby Motor skończył jak Unia Tarnów :)
PS. zabrakło Jakimowicza, on miał motoryzacyjne wątki w swojej karierze
Ostatnio zmieniony 3 listopada 2025, o 14:01 przez tezetomaniak, łącznie zmieniany 1 raz.