Bilety i karnety - ceny, dostępność itp.

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
toinoja
Szkółkowicz
Kontakt:

Re: Bilety i karnety - ceny, dostępność itp.

#2201 Postautor: toinoja » 21 listopada 2019, o 11:48

W klubie się martwią że wielu kibiców po wczorajszej sprzedaży jest niezadowolona i słusznie się martwią bo pewnie bez ich winy ale jednak trochę zawiedli. Więc mam dla nich radę prosto z filmu "Miś" najbliższy czynny stadion jest w Rzeszowie, nic nie stoi na przeszkodzie aby tam ulokować telebim. I kibice będą zadowoleni i klub i ogólnie wszyscy. :lol:

owen1989
Senior

#2202 Postautor: owen1989 » 21 listopada 2019, o 11:55

toinoja pisze:W klubie się martwią że wielu kibiców po wczorajszej sprzedaży jest niezadowolona i słusznie się martwią bo pewnie bez ich winy ale jednak trochę zawiedli. Więc mam dla nich radę prosto z filmu "Miś" najbliższy czynny stadion jest w Rzeszowie, nic nie stoi na przeszkodzie aby tam ulokować telebim. I kibice będą zadowoleni i klub i ogólnie wszyscy. :lol:

Obrazek

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#2203 Postautor: tezetomaniak » 21 listopada 2019, o 11:55

Kępa myślał, że jak weźmie Jamroga to nie będzie takiego zainteresowania. Nie przewidział jednak, że ludzie będą chcieli zobaczyć powrót Bobera.

Barti
Junior

#2204 Postautor: Barti » 21 listopada 2019, o 12:03

tezetomaniak pisze:Kępa myślał, że jak weźmie Jamroga to nie będzie takiego zainteresowania. Nie przewidział jednak, że ludzie będą chcieli zobaczyć powrót Bobera.

Akurat nastolatki którym udało kupić się karnet będą szczęśliwe.

A jeszcze wczoraj z żoną wspominałem jak na finał z ROWem, bilety rozeszły się tydzień przed meczem i to był już szał... Albo mecze w II lidze jak przychodziło się na prezentację i siadlo się praktycznie gdzie się chce, ahh....
Czasami coś napisze

Mistrz Mistrz MOTOR Mistrz!

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#2205 Postautor: Torsen » 21 listopada 2019, o 12:04

Jeszcze raz - te wszystkie kwestie honorowo-kibicowskie to jest dla mnie kupa śmiechu i ja się pod to nie podpinam. Bilet na mecz to zwykłe dobro konsumpcyjne i kupuje go ten, kto jest pierwszy. Przy sprzedaży w kasach też nie ma priorytetu "kibic z 40-letnim stażem", tylko ten, kto stoi wyżej w kolejce. Sprzedaż internetowa podlega - zasadniczo - tym samym zasadom, ale... no właśnie.
Wyszło na to, że po te same bilety można było ustawić się w dwóch kolejkach. Jedna nie działała i w czasie, w którym osoby w niej ustawione czekały na rozpoczęcie sprzedaży, druga kolejka wykupiła całą pulę. Tu jest sedno problemu, a nie w tym, że ktoś zawsze miał karnet, a teraz go nie ma, bo inni byli szybsi.

Ge(L)o
Trener

#2206 Postautor: Ge(L)o » 21 listopada 2019, o 12:13

Torsen pisze:"kibic z 40-letnim stażem", tylko ten, kto stoi wyżej w kolejce. Sprzedaż internetowa podlega - zasadniczo - tym samym zasadom

Tylko ten wierny kibic stanąłby w kolejce odpowiednio wcześniej, żeby karnet dostać. A przez losowość systemu w internecie zamiast niego na meczach będzie jakiś przypadkowy sezonowiec, co się dowiedział rok temu, że na Zygmuntowskich jeżdżą w lewo.
Więc nie. Akurat ta sprzedaż internetowa nie podlegała tym samym zasadom.

I trudny do wytłumaczenia jest fakt braku pierwszeństwa dla zeszłorocznych karneciarzy. Z małego stadionu Kępa się wytłumaczy, ale z tego powyżej - ni ch...
I jeśli chce z tej sytuacji wyjść z twarzą powinien stanąć na rzęsach, żeby dla takich kibiców karnet się znalazł.

Awatar użytkownika
mcprzemek
Kontakt:

#2207 Postautor: mcprzemek » 21 listopada 2019, o 12:14

max3 pisze:Znam osoby co miały zarezerwowane karnety wcześniej ....

Też dzisiaj dowiedziałem się o takich osobach...

Triki

#2208 Postautor: Triki » 21 listopada 2019, o 12:15

mcprzemek pisze:
max3 pisze:Znam osoby co miały zarezerwowane karnety wcześniej ....

Też dzisiaj dowiedziałem się o takich osobach...

Nic dziwnego, skoro liczba takich osób może być czterocyfrowa. I nie liczę karnetów firmowych oczywiście.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#2209 Postautor: niespokojny » 21 listopada 2019, o 12:15

Czyli wg Ciebie za rok też karneciarze powinni mieć pierwszeństwo i na mecze przez kilka lat będą chodzić te same osoby dopóki nowego stadionu nie wybudują?
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#2210 Postautor: luCas » 21 listopada 2019, o 12:16

Mam bilety/karnety jeszcze z czasów LKŻ-tu, gdy na stadionie było po 200 osob. Ile karnetów bedzie mi przysługiwac? :lol: :lol:

A na poważnie, słabo to wyszło, z bratem na meczu bedziemy sobie rozmawiać...przez telefon :)
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski

4wlewo

#2211 Postautor: 4wlewo » 21 listopada 2019, o 12:18

Torsen pisze:Jeszcze raz - te wszystkie kwestie honorowo-kibicowskie to jest dla mnie kupa śmiechu i ja się pod to nie podpinam. Bilet na mecz to zwykłe dobro konsumpcyjne i kupuje go ten, kto jest pierwszy. Przy sprzedaży w kasach też nie ma priorytetu "kibic z 40-letnim stażem", tylko ten, kto stoi wyżej w kolejce. Sprzedaż internetowa podlega - zasadniczo - tym samym zasadom, ale... no właśnie.
Wyszło na to, że po te same bilety można było ustawić się w dwóch kolejkach. Jedna nie działała i w czasie, w którym osoby w niej ustawione czekały na rozpoczęcie sprzedaży, druga kolejka wykupiła całą pulę. Tu jest sedno problemu, a nie w tym, że ktoś zawsze miał karnet, a teraz go nie ma, bo inni byli szybsi.

podpisuje się pod tym oboma rękami ...

Awatar użytkownika
istred
Trener

#2212 Postautor: istred » 21 listopada 2019, o 12:22

Torsen, w handlu też stosuje się różne programy lojalnościowe premiując przy tym wiernych klientów.
Są oni cenniejsi od klubu o tyle, że jak się coś po drodze zdarzy i kibice sukcesu się od klubu odwrócą to właśnie ci wierni, którzy chodzili przez te 40 lat na LKŻty przy klubie zostaną.

Dlatego również uważam, że premiowanie tych, którzy posiadali w ubiegłym roku karnet byłoby dobrym pomysłem.

Ge(L)o
Trener

#2213 Postautor: Ge(L)o » 21 listopada 2019, o 12:24

niespokojny pisze:Czyli wg Ciebie za rok też karneciarze powinni mieć pierwszeństwo i na mecze przez kilka lat będą chodzić te same osoby dopóki nowego stadionu nie wybudują?

A widzisz różnicę między 4000 karnetów z tego sezonu, a 8000 (pełny stadion) z przyszłego ?

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#2214 Postautor: Torsen » 21 listopada 2019, o 12:28

istred pisze:Torsen, w handlu też stosuje się różne programy lojalnościowe premiując przy tym wiernych klientów.
Nie jestem specjalistą w tym zakresie, ale wydaje mi się, że generalnie UOKiK ma takie tematy na celowniku. I jeśli tak jest, to - moim zdaniem - słusznie. Bilet na mecz to bilet na mecz, a nie licytacja cnoty córki.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#2215 Postautor: niespokojny » 21 listopada 2019, o 12:36

Ge(L)o pisze:
niespokojny pisze:Czyli wg Ciebie za rok też karneciarze powinni mieć pierwszeństwo i na mecze przez kilka lat będą chodzić te same osoby dopóki nowego stadionu nie wybudują?

A widzisz różnicę między 4000 karnetów z tego sezonu, a 8000 (pełny stadion) z przyszłego ?

Jest różnica. Za rok trzeba by to powtórzyć, albo znowu by było wiadro pomyj i żali, dlaczego w tamtym roku było pierwszeństwo dla karnetowiczów a w w tym już nie.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
Saeyl
Kadrowicz

#2216 Postautor: Saeyl » 21 listopada 2019, o 12:37

Dorzucili karnety! Właśnie udało mi się kupić! :))

Klops1
Senior

#2217 Postautor: Klops1 » 21 listopada 2019, o 12:38

Ależ to było proste do zrobienia jak konstrukcja cepa, żeby tak sprzedać żeby tych kwasów było możliwie jak najmniej.

1. Program lojalnościowy dla karnetowiczow.
2. Dywersyfikacja rodzaju, ceny i terminu sprzedaży karnetu.

Stadion powinien zostać podzielony na sektory i najatrakcyjniejsze powinny być sprzedawane sporo drożej. Ładnie to opakować marketingowo - "karnety świąteczne", "karnety zimowe", czy choćby karnety rodzinne które gwarantowały by miejsca obok siebie. Kto by chciał kupiłby karnet special edition i za 700pln w super miejscu, a ktoś inny zwykły za 320pln.

Można by z tego zrobić serial utrzymujący zainteresowanie klubem przez cały sezon ogórkowy, zwiększyć przychody i nawet gdyby stadion byłby cały okarnetowany, to każdy miałby kilka szans na zakup więc pretensji byłoby znacznie mniej.

Naprawdę, wystarczyło odrobinę kreatywności i analizy tego co się działo w zeszłym sezonie, żeby przewidzieć to co się stanie i temu zaradzić.

Tłumaczenia klubu, że oni zrobili wszystko ok, niestety w moim odczuciu dolewają jedynie oliwy do ognia.

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#2218 Postautor: GIGI » 21 listopada 2019, o 12:41

Wylewacie tyle jadu na klub i Kube ze az szkoda czytac. Wybrali najlepsza firme ktorej serwery nie padaja, postapili zgodnie z wytycznymi Ekstraligi zuzlowej. Czego wy do cholery jeszcze chcecie?
Program lojalnosciowy mozna byloby wprowadzic gdyby w poprzednich latach byly karnety imienne.

Klops1
Senior

#2219 Postautor: Klops1 » 21 listopada 2019, o 12:43

GIGI pisze:Wylewacie tyle jadu na klub i Kube ze az szkoda czytac. Wybrali najlepsza firme ktorej serwery nie padaja, postapili zgodnie z wytycznymi Ekstraligi zuzlowej. Czego wy do cholery jeszcze chcecie?
Program lojalnosciowy mozna byloby wprowadzic gdyby w poprzednich latach byly karnety imienne.

Przemyślanej strategii sprzedaży wejściówek.

Oczekujemy zbyt wiele?

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#2220 Postautor: GIGI » 21 listopada 2019, o 12:47

Przy takim popycie nie ma na to szans. Tylko sprzedaz stacjonarna z imiennymi wejsciowkami bylaby w stanie cokolwiek zmienic.

Flagg
Trener

#2221 Postautor: Flagg » 21 listopada 2019, o 12:49

GIGI pisze:Wylewacie tyle jadu na klub i Kube ze az szkoda czytac. Wybrali najlepsza firme ktorej serwery nie padaja, postapili zgodnie z wytycznymi Ekstraligi zuzlowej. Czego wy do cholery jeszcze chcecie?

Faktycznie. Czego my chcemy. Przecież sprzedawanie karnetów jak promocja croxów w Lidlu jest spoko
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

owen1989
Senior

#2222 Postautor: owen1989 » 21 listopada 2019, o 12:50

Oczywiście, że są na to szanse, ale klub wrzucił wszystko do jednego wora i sprzedał wszystko jak leci bez większego przemyślenia. Przynajmniej cel osiągnięty - klub zadowolony kasa się zgadza.. a że kibice wkurwieni.. Jakoś to przeczekają i przejdzie

Flagg
Trener

#2223 Postautor: Flagg » 21 listopada 2019, o 12:57

GIGI pisze:Przy takim popycie nie ma na to szans. Tylko sprzedaz stacjonarna z imiennymi wejsciowkami bylaby w stanie cokolwiek zmienic.

Są szanse. Przecież nie chodzi o to, żeby dla każdego starczyło i każdy kibic w Lublinie wyszedł zadowolony. Jedynie o to, by forma sprzedaży była przemyślana i stwarzała równe szanse różnym grupom kibiców. Naprawdę, w innych klubach potrafią to zrobić, a u nas nie? W innych klubach mają programy lojalnościowe, mają limity karnetów, mają różne pułapy cenowe, mają przede wszystkim transparentność co, gdzie, ile. A u nas robi się to na krzywy ryj. I jeszcze potem słyszymy, ze przecież nic więcej nie dało się zrobić.

No i ciekaw jestem jakim cudem karnety wracają do puli, skoro wedle eventim, nieopłacone rezerwacje są anulowane po 7 minutach...
Ostatnio zmieniony 21 listopada 2019, o 12:59 przez Flagg, łącznie zmieniany 1 raz.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
istred
Trener

#2224 Postautor: istred » 21 listopada 2019, o 12:59

GIGI pisze:Program lojalnosciowy mozna byloby wprowadzic gdyby w poprzednich latach byly karnety imienne.
A nie były? O ile pamiętam, to na karnecie nadrukowane było imię i nazwisko.

Ja tam jadu nie wylewam, bo mnie problem nie dotyczy.
Nie zamierzam też jakoś mieszać klub z błotem, bo to, że stadion jest za mały jest oczywiste i zupełnie niezależne od klubu. Jednak klub po pierwsze popełnił swoje błędy, o których wiele już się tutaj napisało.

Od siebie dodam, że widocznie karnety są cały czas za tanie. Trzeba było zrobić karnety po 500 zł i do sprzedaży wprowadzić bilety po 100 zł. Pewnie byłoby trochę narzekania, że drogo, ale przynajmniej cały cyrk ze sprzedażą byłby mniejszy.
Oczywiście pozostałe propozycje typu pierwszeństwo karnetowiczów, karnety imienne czy ograniczenie możliwości zakupu do np. 4 sztuk też by nie zaszkodziły, a utrudniły życie konikom.
I klub powinien o tym pomyśleć przed uruchomieniem sprzedaży, jednak odnoszę wrażenie, że najistotniejsze było sprzedanie wejściówek na wszystkie mecze w sezonie w listopadzie, a poza tym "jakoś to będzie".

Awatar użytkownika
Lumpproletariacki
Szkółkowicz

#2225 Postautor: Lumpproletariacki » 21 listopada 2019, o 12:59

A jak np. Metallica koncertowała na narodowym, to plan stadionu też padł? Czy zainteresowanie było mniejsze, niż jednoczesne wejście 5000 osób na stronę (przy czym nie wszyscy wczoraj kupujący wchodzili na plan stadionu)? Chcę spełnienia zapowiedzi, która brzmiała, że będę mógł wybrać sobie miejsce na stadionie. Automat już o 20:21 nie dodawał mi łącznie 3 karnetów. Ciekawe jest także to, że po północy pojawiło się kilka pojedynczych sztuk - jakim cudem wróciły do sprzedaży, skoro teoretycznie system bukował je na ok. 10 min, a wydarzenie jako niedostępne wyświetlało się po 22?

Oczywiście, że dałoby się wprowadzić przedsprzedaż bez imiennych. Można też było zacząć od karty kibica, pod którą podpięty byłby karnet z minionego sezonu i potem przedsprzedaż dla posiadaczy kart.

Wiele rzeczy jest bardzo nietransparentnych, dlatego też mam prawo czuć się oszukany i upokorzony. Zarząd przekreślił cały swój dotychczasowy dorobek, ale jeszcze może wyjść z tego z twarzą