Torsen pisze:ezbeg pisze:Klub jedyne co może zrobić to napisać oświadczenie. Bo co innego ochrona dóbr osobistych ?
Właśnie tak - ochrona dóbr osobistych. Ja wiem, że większość osób tutaj, na myśl o skierowaniu przez Motor swoich żądań do sądu, widzi od razu analogię do Madsena skarżącego się na policji, że dostał w ucho i gdyby nie kask, to byłoby już po nim - ale tej analogii nie ma. Atak na Motor jest faktem. Dobre imię Motoru jest również dobrym imieniem jego sponsorów - jeśli sponsorzy uznają, że dzięki sponsorowaniu Motoru są źle kojarzeni, że wytwarza się wokół nich zła atmosfera zamiast dobrej, słowem - wydatki na sponsoring dają efekty przeciwne do zamierzonych, to kolejnych umów nie zawrą. Uważam, że to jest realne zagrożenie i brak PROFESJONALNEJ reakcji na to, co się wyprawia, jest lekkomyślny i za nic nie pasuje mi do sposobu prowadzenia klubu przez J. Kępę.
Media związane są prawem prasowym. Nie mogą pisać bzdur, nie mogą też wybiórczo dobierać faktów pod założoną tezę. Odpowiadają też za obsmarowanie ludzi i firm, jeśli robią to w złej wierze, w oparciu o zmanipulowany materiał. Jeśli krytyka nie jest prowadzona w interesie publicznym.
Dziwię się, że tak profesjonalny klub pozwala się tak szargać i nie korzysta z instrumentów ochrony dostępnych dla każdego. Samo wynajęcie prestiżowej kancelarii uciszyłoby połowę szczekaczy.
zalaminować i wysyłać J.Kępie każdego dnia