Żużel w TV

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Ramirez73

Re: Żużel w TV

#21326 Postautor: Ramirez73 » 10 października 2024, o 00:29

Torsen pisze:
ezbeg pisze:Klub jedyne co może zrobić to napisać oświadczenie. Bo co innego ochrona dóbr osobistych ?

Właśnie tak - ochrona dóbr osobistych. Ja wiem, że większość osób tutaj, na myśl o skierowaniu przez Motor swoich żądań do sądu, widzi od razu analogię do Madsena skarżącego się na policji, że dostał w ucho i gdyby nie kask, to byłoby już po nim - ale tej analogii nie ma. Atak na Motor jest faktem. Dobre imię Motoru jest również dobrym imieniem jego sponsorów - jeśli sponsorzy uznają, że dzięki sponsorowaniu Motoru są źle kojarzeni, że wytwarza się wokół nich zła atmosfera zamiast dobrej, słowem - wydatki na sponsoring dają efekty przeciwne do zamierzonych, to kolejnych umów nie zawrą. Uważam, że to jest realne zagrożenie i brak PROFESJONALNEJ reakcji na to, co się wyprawia, jest lekkomyślny i za nic nie pasuje mi do sposobu prowadzenia klubu przez J. Kępę.
Media związane są prawem prasowym. Nie mogą pisać bzdur, nie mogą też wybiórczo dobierać faktów pod założoną tezę. Odpowiadają też za obsmarowanie ludzi i firm, jeśli robią to w złej wierze, w oparciu o zmanipulowany materiał. Jeśli krytyka nie jest prowadzona w interesie publicznym.
Dziwię się, że tak profesjonalny klub pozwala się tak szargać i nie korzysta z instrumentów ochrony dostępnych dla każdego. Samo wynajęcie prestiżowej kancelarii uciszyłoby połowę szczekaczy.

zalaminować i wysyłać J.Kępie każdego dnia

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#21327 Postautor: kdsz » 10 października 2024, o 09:18

Flagg pisze:W kolegium żuzlowym cos sensownego było? Czy tylko pieśni pochwalne o najwybitniejszym Polaku dzisiejszych czasów - AŁ i Puka nie rozumiejący Przyjemskiego?

Bo nie wiem czy tracić czas na słuchanie

Ja oglądałem.

To był ostatni odcinek w tym roku. Gościem był Patrick Hansen i opowiadano o filmie (serialu?) na temat jego rehabilitacji. Poza tym głównym tematem były dzikie karty. Puka twierdzi, że pominięcie Polaków nie jest związane z banowaniem ruskich. Zresztą okazuje się, że prezes Sikora nie ma nic przeciwko występom Artioma i Emila w SGP, o ile wystartują pod flagą inną niż polska. Choćby neutralną, ale takiej nie przewidują przepisy FIM. Według Puki ostatnie akcje (kevlar Zmarzlika, wyrzucenie Janowskiego z półfinału w Cardiff i teraz dzikusy) to odpowiedź Armango Castagny na polskie plany usunięcia go z fotela dyrektorskiego w FIM. O finale Motor-Sparta nie rozmawiano, bo, jak stwierdził Michał Mitrut, pojedynek był jednostronny i został już omówiony w poniedziałkowym magazynie.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#21328 Postautor: kibicLBN » 10 października 2024, o 09:29

Potwierdzam. Kolegium było wyjątkowo kiepskie.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#21329 Postautor: dannie » 10 października 2024, o 13:59

No jeszcze poruszano temat przyszłego sezonu. Według obecnych Motor dalej będzie głównym faworytem, aczkolwiek Apator i Sparta będą silniejsze.
Obrazek

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#21330 Postautor: tezetomaniak » 10 października 2024, o 15:17

Generalnie skład podium już jest znany, Motor, Sparta i Apator wyraźnie odstają. Kwestia formy na PO jaka będzie kolejność.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#21331 Postautor: kibicLBN » 10 października 2024, o 15:45

No i trzeba oddać w jaki sposób Puka podkreślał potencjał naszej drużyny na naszym torze. Stwierdził, że nie da się stworzyć ekipy która by nas pokonała w Lublinie. Nawet jak były jakieś propozycje dream teamów ze studia, to gasił wszystkich i udowadniał, że i tak by dostał taki team w pape.

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#21332 Postautor: tezetomaniak » 10 października 2024, o 16:04

Łaguta
Lambert
Madsen
Janowski
Kowalski
Paluch
Łobodziński

Myślę, że sie da, ale nie znam się tak jak Puka.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#21333 Postautor: Gelo » 10 października 2024, o 16:42

52:38 dla Motoru. Takie rozważania Puki nie mają większego sensu, bo są obarczone oczywistą wadą. Metodologia wyglada tak - kiedyś Bewley zrobił 16 Emil też Janowski 18 w Impie. Czyli zakładamy, że jadąc w takiej drużynie każdy z tych zawodników musiałby pojechać w Lublinie mecz życia żeby wygrać z Motorem. A wiemy że to się nie dzieje nigdy.
Ostatnio zmieniony 10 października 2024, o 16:51 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Hayden
Trener

#21334 Postautor: Hayden » 10 października 2024, o 16:50

Jeżeli ten mecz jest poprzedzony takim przygotowaniem jak półfinałowy rewanż z Apatorem, to tak jak mówi Gelo, 52:38 na miękko.
Motor mocny

Flagg
Trener

#21335 Postautor: Flagg » 10 października 2024, o 16:58

Ale Puka właśnie twierdził, że nie nie ważne, jaka drużynę złożysz, ona i tak w Lublinie dostanie w palnik :)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#21336 Postautor: Gelo » 10 października 2024, o 17:06

Przyznaję, że słuchałem jednym uchem
Myślałem, że dyskutują czy dałoby się sklecić drużynę na Motor. Skoro Puka uważa że nie to jestem tego samego zdania:)

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#21337 Postautor: kibicLBN » 10 października 2024, o 17:49

Otóż to, w zestawieniu tezetomaniaka są zawodnicy, których połowa jedzie fatalny mecz w Lublinie i koniec końców Motor wygrywa nawet z teoretycznie zespołem idealnym. Bo w meczu ligowym ktoś zawsze u nas się gubi, a to że pogubi się Kowalski jest bliskie pewności i przykład był ostatnio.

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#21338 Postautor: kdsz » 11 października 2024, o 15:03

Wczorajszy magazyn na WP jest już dostępny na YT. W programie rozmowy z Komarnickim, J. Kępą i Jamrogiem.

https://www.youtube.com/watch?v=jpHIKlrsCZM

Uwaga - oglądacie na swoją odpowiedzialność. Wywiad z senatorem to bardzo mocny towar. Władysław zabiera nas na wycieczkę po światach równoległych. Jestem autentycznie oszołomiony. Podobnie jak Mateusz Puka, który nie potrafił dostrzec oczywistej korelacji pomiędzy walkowerem 28 maja a porażkami Stali Gorzów we wrześniu i październiku.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#21339 Postautor: papi » 11 października 2024, o 16:01

po walkowerze z Grudziądzem (28 maja) siadły wyniki, najlepsze przykłady kryzysu:
9 czerwca Apator - Stal 40:50
16 czerwca Stal - Unia 53:37
5 lipca Włókniarz - Stal 41:48
4 sierpnia Stal - Sparta 55:35
25 sierpnia Apator - Stal 42:48
1 września Stal - Apator 51:39

po walkowerze kibice odeszli od zespołu, już nigdy nie było takiej frekwencji. Ostatni mecz u siebie przed walkowerem z Włókniarzem 9.980 widzów (28 kwietnia). Wybrana frekwencja po odwróceniu się kibiców ze względu na WO:
23 czerwca mecz Motorem - 10.096
21 lipca mecz z Falubazem - 14.894
4 sierpnia mecz ze Spartą - 9.250
1 września ćwierćfinał z Apatorem - 11.250
9 września półfinał ze Spartą - 11.378

Starszy, schorowany człowiek, chyba pora szukać pomocy

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#21340 Postautor: kdsz » 11 października 2024, o 16:37

Pod koniec sierpnia Władysław wierzył w awans Stali do finału. Wręcz był tego pewien. Trzy miesiące po walkowerze! Trzy miesiące po tym jak Robert Kościecha zniszczył ten wspaniały lubuski dream team.

Od samego początku zakładałem, że będziemy w finale. Niektórzy robili sobie wtedy „śmieszki”, ale ja nadal to podtrzymuję

https://po-bandzie.com.pl/zuzel-stal-ni ... -powtorza/

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#21341 Postautor: kibicLBN » 11 października 2024, o 18:32

Nie no Komarnickiego nie da się nawet strawić. W Gorzowie się za niego wstydzą i najchętniej nałożyli by na niego zakaz wypowiedzi publicznych, no ale to nieosiągalne. Najlepszy tekst:
,,na pięknym stadionie, który wybudowałem " zabrakło jeszcze ,,tymi rencyma" :roll:

ezbeg
Trener

#21342 Postautor: ezbeg » 11 października 2024, o 20:15

Dzisiaj Gala PGE Ekstraligi.
Nie muszę się zakładać, ale reakcje w SM na wygrane w poszczególnych kategoriach będą w większości następujące:
- gdy wygra zawodnik Motoru/trener Motoru - "beznadziejny konkurs popularności", "skandal";
-gdy wygra ktoś z innego zespołu - "wspaniały jedyny słuszny wybór", "w pełni zasłużone".

KrzyczącyK1b1c
Trener

#21343 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 11 października 2024, o 20:27

ezbeg pisze:Dzisiaj Gala PGE Ekstraligi.
Nie muszę się zakładać, ale reakcje w SM na wygrane w poszczególnych kategoriach będą w większości następujące:
- gdy wygra zawodnik Motoru/trener Motoru - "beznadziejny konkurs popularności", "skandal";
-gdy wygra ktoś z innego zespołu - "wspaniały jedyny słuszny wybór", "w pełni zasłużone".

Wygramy max w dwóch kategoriach (junior i MOŻE najlepszy trener/menadżer) mówiąc obiektywnie, więc nie sądzę, żeby dochodziło do sporów. Przyjemski jest oczywisty dla wszystkich.

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#21344 Postautor: kdsz » 11 października 2024, o 20:30

kibicLBN pisze:W Gorzowie się za niego wstydzą i najchętniej nałożyli by na niego zakaz wypowiedzi publicznych, no ale to nieosiągalne.

Jak to się wstydzą? Facet trzecią kadencję zasiada w senacie. Ktoś musiał na niego głosować.

Najważniejsze, że Władek uświadomił wszystkim, że Thomsen jeździ w Stali bo lubi. Czyli zupełnie odwrotnie niż Jack Holder w Lublinie. Biedny męczy się w Kozim Grodzie, łzy ociera banknotami.

ezbeg
Trener

#21345 Postautor: ezbeg » 11 października 2024, o 20:35

KrzyczącyK1b1c pisze:
ezbeg pisze:Dzisiaj Gala PGE Ekstraligi.

Wygramy max w dwóch kategoriach (junior i MOŻE najlepszy trener/menadżer) mówiąc obiektywnie, więc nie sądzę, żeby dochodziło do sporów. Przyjemski jest oczywisty dla wszystkich.

Przyjemski racja. Ale z trenerem już mogą być kontrowersje :) Już deprecjonowane są zasługi Kuciapy - "bo z takim składem to każdy by wygrał". Mhm. Już były dream teamy typu Apator w 2003, Sparta w 2023 (ba to najlepszy w historii polskiego żużla zespół), Częstochowa bodajże w 2008. Myślę że wiele by się znalazło.

Aczkolwiek osobiście uważam że najlepszego polskiego zawodnika też raczej wygramy.

kdsz pisze:Jak to się wstydzą? Facet trzecią kadencję zasiada w senacie. Ktoś musiał na niego głosować.

Wystarczy, że ludzie nie głosują na nazwiska a na partię.

KrzyczącyK1b1c
Trener

#21346 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 11 października 2024, o 20:37

ezbeg pisze:Aczkolwiek osobiście uważam że najlepszego polskiego zawodnika też raczej wygramy.

Niestety Artiom występuje jako Polak i trudno, by go inaczej traktować w tej klasyfikacji, a to on okazał się najlepszy na koniec roku.
Ostatnio zmieniony 12 października 2024, o 01:09 przez KrzyczącyK1b1c, łącznie zmieniany 1 raz.

Flagg
Trener

#21347 Postautor: Flagg » 11 października 2024, o 20:40

Ja jestem ciekaw wyników na najlepszego polskiego zawodnika. I nie dlatego, że kibicuje Zmarzlikowi. W sumie lata mi czy wygra, czy nie. Ale to może całkiem ciekawie pokazać jakie są nastroje społeczne w środowisku względem Laguty. Bo, że X to jego prywatny fanclub to wiadomo, ale czy to ma przełożenie na szersze grono?

Ktoś się orientuje, czy Elipa podaje ile głosów oddano, czy tylko wyniki procentowe?
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

ezbeg
Trener

#21348 Postautor: ezbeg » 11 października 2024, o 20:43

Magia Mistrza Świata też może zrobić swoje. Cierniak w 2022 nie był najlepszym juniorem ligi, a wygrał. Chociaż wiadomo skala zupełnie inna.

Tu głosują i tak kibice. Więc niech mają do siebie samych pretensje. Jak z plebiscytem Przeglądu Sportowego na najlepszego sportowca. Nikt nie broni założyć 150 kont w aplikacji PGE i z tych 150 kont zagłosować.

A i żeby nie było. Osobiście uważam, że bieg sezonu wygra Emil jak pokonał u nas Zmarzlika i Cierniaka (jeśli został nominowany). Zasłużone w pełni bo pokazał kawał dobrego żużla.

Pamiętam że były wyniki procentowe.

Jeszcze jedno. Jestem też w pełni przekonany, że nasi w SM też będą burzyć się gdy nie wygra któryś z naszych (trener, Polak, junior). Łącznie z wypisywaniem o ustawkach, spiskach, skandalach i spółdzielniach przeciwko Motorowi. Taki urok konkursów popularności.

Czarek
Trener

#21349 Postautor: Czarek » 11 października 2024, o 21:45

Flagg pisze:Ja jestem ciekaw wyników na najlepszego polskiego zawodnika. I nie dlatego, że kibicuje Zmarzlikowi. W sumie lata mi czy wygra, czy nie. Ale to może całkiem ciekawie pokazać jakie są nastroje społeczne w środowisku względem Laguty. Bo, że X to jego prywatny fanclub to wiadomo, ale czy to ma przełożenie na szersze grono?

Polacy mają serdecznie dosyć Ukraińców, a w żużlowej skali przejawia się to głosowaniem na Łagutę i Sajfudtinowa (2 i 3 miejsce). Tylko Lublin jest na marginesie zdrowego rozsądku.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

KrzyczącyK1b1c
Trener

#21350 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 11 października 2024, o 21:48

Czarek pisze:Tylko Lublin jest na marginesie zdrowego rozsądku.

XDD