Wywiady z ludźmi lubelskiego żużla
Re: Wywiady z ludźmi lubelskiego żużla
Z Rybnika Z. Czerwiński
Z Rybnika wypożyczamy Zbyszka Czerwińskiego? Dużo pytań, ale jeżeli będzie w takiej dyspozycji jak rok temu to extra.
No i jak to u Zbyszka extra pieniądze
Wiadomo teraz dlaczego Prezes krzyczy 300.

No i jak to u Zbyszka extra pieniądze
Wiadomo teraz dlaczego Prezes krzyczy 300.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
- tezetomaniak
- Trener
harry pisze:Dużo pytań, ale jeżeli będzie w takiej dyspozycji jak rok temu to extra.
jakby był w dyspozycji jak rok temu to nikt by nie myslal o jego wypozyczeniu.
Zbyszkowi generalnie najciężej dogadać się z Rybnikiem. Od lat.
Poczekajmy na oficjalne komunikaty.
Poczekajmy na oficjalne komunikaty.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
Do kompletu nie wymieniliście jeszcze trzeciego wolnego.
A oto i on: Grzegorz Kłopot
Mam jednak nadzieję, że to o kogoś z dwójki Hlib-Czerwiński chodzi. 
A oto i on: Grzegorz Kłopot
sting126 pisze:Moze i bardziej dyplomatycznie, ale nadal malo optymistycznie.
Dla mnie w tych wszystkich srednio merytorycznych wypowiedziach jest oczywiste II dno. Mianowicie, jak w miare cicho i bezbolesnie pozbyc sie z barkow ciezaru o nazwie KMZ Lublin. Przeciez wszyscy doskonale wiemy, ze jezeli miasto da wiecej niz 170-180 tys. to bedzie to mozna spokojnie uznac za cud. Wojciechowski doskonale zdaje sobie z tego sprawe, wnioski nasuwaja sie same. Oczywiscie to jest tylko i wylacznie moje zdanie, ktore mozecie traktowac z przymruzeniem oka.
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Jedno jest pewne jak ktoś to juz zauwazyl na forum, ze trzeba zglaszac potrzeby z zapasem i ja wlasnie tak odczytuje te 300 tysiecy wszak na te 200 tysiecy to jednak licze ze dostaniemy. Dla przypomnienia my chcielismy na pierwsze polrocze 200-250 tys a otrzymalismy 100 tysiecy, podobnie bylo w przypadku pozostalych klubow, o czym wowczas pisał tez Dziennik Wschodni:
Kluby dostały mniej niż chciały. I tak np.: Motor prosił o 600 tys. zł, a dostał 230 tys. Zł. SPR zamiast pół miliona dostanie 270 tysięcy.
-
Speedway-Mati
- Zawodowiec
- tezetomaniak
- Trener
nie kolejna, tylko to jest wycinek z wywiadu, do ktorego link było duzo postow wczesniej.
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
To nawet nie jest wyciek ale autorski news redaktora Dominika Masieraka ktory przeprowadzał wywiad dla Gazety Wyborczej, a ponieważ pisze na portalu Sportowe Fakty wiec przerobił swój wywiad na newsa na portal.
Nie wiem jaki wplyw na tytuly newsów miał autor obu tych publikacji ale ciekawe ze te same wypowiedzi w postaci wywiadu do gazety lokalnej zostaly zatytułowane
Wojciechowski: Mam nadzieje że żużel przetrwa
a juz na łamy Sportwych Faktów news napisany przez tą sama osobe ktora przeprowadzila wywiad został zatytułowany:
Zbigniew Wojciechowski: Możliwe, że nie dojedziemy do końca sezonu.
Nie wiem jaki wplyw na tytuly newsów miał autor obu tych publikacji ale ciekawe ze te same wypowiedzi w postaci wywiadu do gazety lokalnej zostaly zatytułowane
Wojciechowski: Mam nadzieje że żużel przetrwa
a juz na łamy Sportwych Faktów news napisany przez tą sama osobe ktora przeprowadzila wywiad został zatytułowany:
Zbigniew Wojciechowski: Możliwe, że nie dojedziemy do końca sezonu.
- tezetomaniak
- Trener
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
ok, ja przeczytałem WYCIEK
A jak ze zdrowiem w ogole u tego Czerwinskiego? Siedzial on na motorzew tym roku, bo jakos mi umknelo?
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Do wziecia jest chyba Robert Kasprzak, bo nie widzialem go w statystykach.
Kamil Mistygacz (Redstar KMŻ Lublin) - Fajna atmosfera, dobrze przygotowany tor, szkoda tylko, że mój występ nie był najlepszy. Testowałem dziś nowy silnik, ale w ogóle nie chciał jechać i musimy coś z tym zrobić w tym kierunku, żeby jechał. Każde zawody są lepsze od treningu, gdzie każdy jeździ bardziej asekuracyjnie, w zawodach każdy chce się pokazać. Szkoda tylko, że w MDMP startuje coraz mniej zawodników, bo jak tak dalej pójdzie to za kilka lat nie będziemy mieli juniorów. W Lublinie jest bardzo fajna atmosfera, zajmujemy drugie miejsce w drugiej lidze i chcemy awansować do pierwszej ligi. Mamy dobrego trenera, który jeździł na żużlu i wie, o co w tym wszystkim chodzi. Nie wywiera on niepotrzebnej presji na zawodników, co niestety zdarza się w innych klubach.
-
Speedway-Mati
- Zawodowiec
Wypowiedzi po meczu w Krosnie
Maciej Michaluk (KMŻ Redstar Lublin): Moja postawa była kiepska. Chociaż bardzo się cieszę, że w tym pierwszym biegu udało się dwójkę przywieźć, bo pierwszy raz jechałem na tym motocyklu.

Maciej Michaluk (KMŻ Redstar Lublin): Moja postawa była kiepska. Chociaż bardzo się cieszę, że w tym pierwszym biegu udało się dwójkę przywieźć, bo pierwszy raz jechałem na tym motocyklu.
Czemu sie tak Istred dziwisz i cieszysz ?
Mogl miec defekt? mogl !
Mogl upasc ? mogl !
Mogl zrobic tasme? mogl !
I pewnie jeszcze kilka innych mozliwych rozwiazan.
Moglo nie byc tej dwojki ? moglo ?
A skoro sa dwa punkty, ma prawo sie cieszyc ? MA !

Mogl miec defekt? mogl !
Mogl upasc ? mogl !
Mogl zrobic tasme? mogl !
I pewnie jeszcze kilka innych mozliwych rozwiazan.
Moglo nie byc tej dwojki ? moglo ?
A skoro sa dwa punkty, ma prawo sie cieszyc ? MA !
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~
~~~~~~~~
jak maciek jechal przed klimkiem dopoki tamten nie mial defektu

"Życie to jazda"
Dokladniej to wyprzedzil wolnego Klimka na wyjsciu z 1 luku i dość wyraźnie mu odjeżdżał
Dzieki Speedway...post Boobiego calkiem mi zamotal w glowie i mialam prosic o pomoc ekipe wyjazdowa.
Czytam o defekcie Rafala na 3 miejscu, a tu zdanie Boobiego, ktore nie wiadomo jak traktowac - jak pytanie czy jak twierdzenie.
Czytam o defekcie Rafala na 3 miejscu, a tu zdanie Boobiego, ktore nie wiadomo jak traktowac - jak pytanie czy jak twierdzenie.
~~~~~~~~
~~~~~~~~
~~~~~~~~
Speedway pisze:Dokladniej to wyprzedzil wolnego Klimka na wyjsciu z 1 luku i dość wyraźnie mu odjeżdżał
No ciężko trzymać gaz klepiąc SMSy
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
Maciek naprawde zle nie wypadl wczoraj. Jechal na pzoyczonym calym motocyklu, co jak wiadomo nie jest latwe. A trzymal gaz.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
- tezetomaniak
- Trener
Cooper pisze:Maciek naprawde zle nie wypadl wczoraj. Jechal na pzoyczonym calym motocyklu, co jak wiadomo nie jest latwe. A trzymal gaz.
no to super, podpisujemy z nim na 10 lat ? Bedzie z niego dobry ligowiec, jeszcze w Lublinie objedzie Gavende i moze sobie to wpisac do CV.
Jesli zuzel bedzie za rok, dla Klimka i Michaluka nie ma miejsca w tej drużynie. Fajnie byloby, gdyby niektorzy juz teraz sie psychicznie do tego nastawili.