Skład na sezon 2006

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
seewy
Kontakt:

#2026 Postautor: seewy » 1 grudnia 2005, o 12:04

Nie chce mi się szukać...Czy Nichols nie został zaproszony do przyszłorocznego GP

Tak.

http://www.speedwayworld.tv/en/sgp/a5399
Przeciwko głupocie, sku*wielom i niecnocie...

Awatar użytkownika
volf

#2027 Postautor: volf » 1 grudnia 2005, o 12:04

fcb pisze:hmmm.....fajnie. wiek ktoś może ilu konkretnie ma być zaprezentowanych zawodników w sobotę? Mi osobiscie by wystarczył swist i rempała, niezatapialnego nie chcę bo on ma już swoje lata i boje się o jego jazdę. ciekawi mnie natomiast obco. Ej czy Scott Nicols i Aleś Dryml sa do wzięcia ???

Lista startowa Grand Prix 2006

1. Tony Rickardsson (Szwecja)
2. Jason Crump (Australia)
3. Leigh Adams (Australia)
4. Nicki Pedersen (Dania)
5. Greg Hancock (USA)
6. Bjarne Pedersen (Dania)
7. Tomasz Gollob (Polska)
8. Andreas Jonsson (Szwecja)
9. Jaroslaw Hampel (Polska)
10. Antonio Lindback (Szwecja)
11. Scott Nicholls (Wlk.Brytania)
12. Lee Richardson (Wlk.Brytania)
13. Niels-Kristian Iversen (Dania)
14. Piotr Protasiewicz (Polska)
15. Matej Zagar (Słowenia)

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#2029 Postautor: luCas » 1 grudnia 2005, o 12:15

Srednie ekstraligowe wymienianych zawodnikow do najwyzszych nie naleza:
P.Swist 31 pozycja srednia/b 1.486 pkt KSM 5,95
J.Rempala 35 poz. sr/b 1,377 KSM 5,51
A.Huszcza 44 poz. sr/b 1,179 KSM 4.72
w porownaniu z Gregiem poz 11 sr/b 2,112 KSM 8,45 wypadaja dosc blado :cry: co nie zmienia faktu, ze i tak sa lepsi od Franka czy Adama, ale czy to starczy na awans szczerze watpie :roll:
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#2030 Postautor: Gelo » 1 grudnia 2005, o 12:25

luCas pisze:Srednie ekstraligowe wymienianych zawodnikow do najwyzszych nie naleza:
P.Swist 31 pozycja srednia/b 1.486 pkt KSM 5,95
J.Rempala 35 poz. sr/b 1,377 KSM 5,51
A.Huszcza 44 poz. sr/b 1,179 KSM 4.72
w porownaniu z Gregiem poz 11 sr/b 2,112 KSM 8,45 wypadaja dosc blado :cry: co nie zmienia faktu, ze i tak sa lepsi od Franka czy Adama, ale czy to starczy na awans szczerze watpie :roll:

Chcę zauważyć, że szczegółowy ranking już podawałem. Ale w sumie niewiele z niego wynikło. Niczym nieuzasadnione sympatie wzięły górę i trzeci od końca Burza był jednym z głownych faworytów. Dobrze że podpisał w Tarnowie, bo zdaje się, że nowy dyrektor chętnie wykorzystałby w większym stopniu dawne znajomości. Nie ulega wątpliwości, ze z tych "dostępnych" Świst jest najlepszy. Nie należy zapominać o Krzyżaniaku, który mimo, że dał ciała na turnieju, jeździć potrafi. Bez rewelacji ale jednak średnia lepsza od Huszczy i Burzy a nawet Okoniewskiego. Nie wyciągajmy zbyt pochopnych wniosków z jednych zawodów

baranek
Junior

#2031 Postautor: baranek » 1 grudnia 2005, o 12:47

z ekstraligi za darmo do wzięcia są Słaboń, Krzyżaniak, Holta, Jaguś, Kościecha, Winiarz no i Gollobowie. Ja bym podpisał z Słaboniem, bo reszta to raczej nie, bo nie wiem czy Winiarz ma zamiar jeździć, ale nawet jak by miał zamiar wracać to nie w Lublinie.

auganoff
Szkółkowicz
Kontakt:

#2032 Postautor: auganoff » 1 grudnia 2005, o 12:49

Teraz mi przyszło do głowy, że tajemniczy on nie musi być Polakiem. Z tego, co piszą Harry i Gawrzyk, Peter i Max raczej nie wchodza w grę, a że i Gelo był pod wrażeniem więc do głowy przychodzi mi tylko Loram. Byłoby miło!
Koniec dociekań, idę zrobić coś pożytecznego. :wink:

Awatar użytkownika
Troll
Kontakt:

#2034 Postautor: Troll » 1 grudnia 2005, o 13:05

To stary artykuł, jeszcze sprzed zmian w regulaminie. Z tamtych zawodnikow mamy Knappa, teraz rozmowy są zapewne z innymi.

PS. Też czekam zniecierpliwiony...
Ostatnio zmieniony 1 grudnia 2005, o 13:15 przez Troll, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kiry
Senior

#2035 Postautor: Kiry » 1 grudnia 2005, o 13:10

Jest jedno znane nazwisko , nie wiem dlaczego nie wymienione w górnej liście choć pasuje tam wręcz idealnie, walczak, fajter, do wziecia Roberto FLIS 8)
Obrazek

Awatar użytkownika
K 2
Kontakt:

#2036 Postautor: K 2 » 1 grudnia 2005, o 13:12

Pokemon pisze:PS. Nie chce mi się szukać...Czy Nichols nie został zaproszony do przyszłorocznego GP?

Raz, ze bedzie w GP, a dwa, ze nie jest juz do wziecia ;)

Awatar użytkownika
Pablomasa
Kontakt:

#2038 Postautor: Pablomasa » 1 grudnia 2005, o 13:18

Przeciez Flis podpisal w Gorzowie!!

http://www.sportowefakty.pl/index.php?d ... s_id=92741

Awatar użytkownika
Faraon

#2039 Postautor: Faraon » 1 grudnia 2005, o 13:39

Jeśli wierzyć dziesiejszemu "Dziennikowi wschodniemu" to blisko przejścia do Tż-u jest Jacek Rempała. Może ktoś coś na ten temat napisać?

Snys
Zawodowiec

#2041 Postautor: Snys » 1 grudnia 2005, o 13:53

Jak ktoś czyta ten temat na bierząco to powinien wiedziec ze to wlasnie Rempała jest najbliżej Lublina. No i teraz to sie potwierdza w DW, mam nadzieje ze w sobote to wlasnie on (m.in) podpisze.
No ale jesli mamy walczyc o e-lige to nadal jest to za mało.....ja czekam z niecierpliwoscia do soboty, mam nadzieje ze oprcz niego jeszcze jakis mocny senior i/lub silny obco podpiszą !

Awatar użytkownika
Walk

#2043 Postautor: Walk » 1 grudnia 2005, o 14:10

Pokemon pisze:Jacek Rempała- człowiek poezja!
Lider Unii Tarnów lat 80-tych obok Roberta Kużdżała, Mirosława Cierniaka itd.
Były reprezentant Polski.
Ostatnio wieloletni reprezentant Unii Leszno.

Pozwolę sobie dodać do tego, iż w miedzyczasie Jacek reprezentował przez dwa sezony - 1998-99 grudziądzki GKM. Ja Go osobiście mile wspominam jako gościa, który konsolidował się zawsze z drużyną choć bywał nieobliczalny potrafiąc w jednym spotkaniu zdobywać same trójki i zera. Jego niebagatelnym atutem jest bardzo dobra znajomość silników co z pewnością Wasi działacze powinni wykorzystać w kontekście tych młodszych zawodników. Zresztą kilku żużlowców "robi" swój sprzęt u Rempalskiego ;) Sądzę, że jeżeli to się potwierdzi to jest to silne wzmocnienie dla lubelskiej ekipy. Z Jackiem kojarzy mi się także pewne rzadko spotykane wydarznie (jak nie jedyne), otóż chyba w 1999 roku został On wykluczony przed którymś z meczów z całego spotkania podczas próby toru - przez "nomen omen" sędziego ... Kaczmarka ;). Pzdr.
Oficjalna strona Krzysztofa Buczkowskiego: http://www.krzysztofbuczkowski.com/
pzdr. Walk

Awatar użytkownika
Jaga
Junior

#2044 Postautor: Jaga » 1 grudnia 2005, o 14:27

shasdil pisze:
Jacek Rempała w Lublinie

Wczoraj pisaliśmy o negocjacjach 34-letniego Jacka Rempały z działaczami TŻ Sipma. Nieoficjalnie dowiedzieliśmy się, że żużlowiec leszczyńskiej Unii, wychowanek Unii Tarnów, niedawno odwiedził Lublin i wszystko wskazuje na to, że dogadał się w sprawie przyszłorocznych startów w barwach TŻ. Z naszych informacji wynika, iż najstarszy z klanu Rempałów zaakceptował warunki umowy, która wstępnie została parafowana. Prawdopodobnie w sobotę dojdzie do oficjalnej prezentacji zawodnika i podpisania kontraktu.
(tor)

za dziennikiem wschodnim[/i]

A nie mówiłem ? 8)
Choć paru mnie wyśmiało hehe

K2 no prawda jest tak aże gdyby nie ten durny przepis ze tylko 2 z GP to Scotty miałby juz posadke u nas ... a to że będzie u was to bym się nie cieszył bo on tez Żeszofa nie lubi hehe ;)
Obrazek
PROSTACY'05 ~ Ultra Brigade

NSN

Awatar użytkownika
dilucio
Senior

#2045 Postautor: dilucio » 1 grudnia 2005, o 14:38

Adrian Gomólski jest do wziecia za darmo !! :) z braku dobrych juniorow w naszym klubie bylby w sam raz :) mozna by sprobowac go zatrudnic !! :)

meesha
Trener
Kontakt:

#2047 Postautor: meesha » 1 grudnia 2005, o 14:54

dilucio pisze:Adrian Gomólski jest do wziecia za darmo !! :)
A to ciekawe :D Nic nie oczekuje w zamian za jazdÄ™ w naszym klubie :?: :lol:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#2048 Postautor: Gelo » 1 grudnia 2005, o 15:00

Pokemon pisze:Jak za darmo, to niech przyjeżdża na moją odpowiedzialność! :lol: :wink:

Pokemon - odnoszę wrażenie, że za wszelka cenę chcesz sobie nabić posty - takie wpisy nic a nic nie wnoszą. Na swoją odpowiedzialnosć możesz wziąść co najwyżej konsystencję swojej kupy. Analizowanie listy transferowej w taki sposób jest nieporozumieniem. Gomóła miałby odejść z Gniezna? A kto mu tyle zapłaci do łapy? I po co?
Co do Rempały - swój stosunek już wyraziłem - wyniki mizerne, ale za mało wiem o jego aktualnej formie. Po punktach widać, że od czasów jazdy w GKMie niewiele się zmieniło - potrafi dwa biegi wygrać a potem trzy razy przyjechać ostatni.

Awatar użytkownika
Marcinex
Senior

Rempała dopiero 20 grudnia????

#2049 Postautor: Marcinex » 1 grudnia 2005, o 16:24

Na stronie internetowej http://www.czarnysport.pl/index.php?id= ... c23c82e12b można przeczytać:

"Z nieoficjalnych źródeł dotarły do nas informacje jako, że Jacek Rempała jest bliski podpisania kontraktu z Towarzystwem Żużlowym Lublin. Zawodnik, który w ostatnim sezonie ścigał się w Unii Leszno został wystawiony na listę transferową za darmo. Żużlowiec rodem z Tarnowa umowę podpisać ma około 20 grudnia br. O wszystkim będziemy informować na bieżąco. "

To w końcu w sobotę, czy dopiero 20 grudnia??

Awatar użytkownika
dilucio
Senior

#2050 Postautor: dilucio » 1 grudnia 2005, o 16:28

Gelo pisze:
Pokemon pisze:Jak za darmo, to niech przyjeżdża na moją odpowiedzialność! :lol: :wink:

Pokemon - odnoszę wrażenie, że za wszelka cenę chcesz sobie nabić posty - takie wpisy nic a nic nie wnoszą. Na swoją odpowiedzialnosć możesz wziąść co najwyżej konsystencję swojej kupy. Analizowanie listy transferowej w taki sposób jest nieporozumieniem. Gomóła miałby odejść z Gniezna? A kto mu tyle zapłaci do łapy? I po co?
Co do Rempały - swój stosunek już wyraziłem - wyniki mizerne, ale za mało wiem o jego aktualnej formie. Po punktach widać, że od czasów jazdy w GKMie niewiele się zmieniło - potrafi dwa biegi wygrać a potem trzy razy przyjechać ostatni.

a po to aby miec dobrego juniora a nie jakies popierdólki ktore ledwo sie w luk skladaja :) chlopak ma dopiero 18 lat wiec inwestycja na przyszlosc :)