Żużlowe różności
Re: Żużlowe różności
Jacek to chyba na trawie się nie zatrzymał.
W wywiadzie w "Mówi się żużel" sprzed 1,5 roku brzmi jakby był na cięższych środkach.
W wywiadzie w "Mówi się żużel" sprzed 1,5 roku brzmi jakby był na cięższych środkach.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Ja to odrazu wyłączyłem, nie dało się tego słuchać.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Gelo pisze:Orlen pracuje nad wypowiedzeniem niektórych istotnych umów sponsoringowych i jednocześnie przygotował nową politykę w tym obszarze, która będzie lepiej wspierała cele biznesowe Grupy, poinformował prezes Ireneusz Fąfara. .
Wielbiciele uśmiechniętej Polski i milośnicy sfabrykowanych faktów i tak uznają, że tak ma być i nieprawdą jest jakoby wódz - geniusz ekonomiczny i inwestycyjny obiecał benzynę za 5,19. Więc dla informacji dla odklejek od rzeczywistości - dzisiaj pod Poznaniem tankowałem na Orlenie 95tke za... 7.03 zł. Cena mimo, że baryłka ropy kosztuje teraz ok. 25 dolców mniej niż za Obajtka. Uśmiechać się ośmiogwiazdkowcy...
Na Auchan Lublin dziś 5,70 zł/litr, można pojechać i się pouśmiechać :)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Cooper pisze:Gelo pisze:Orlen pracuje nad wypowiedzeniem niektórych istotnych umów sponsoringowych i jednocześnie przygotował nową politykę w tym obszarze, która będzie lepiej wspierała cele biznesowe Grupy, poinformował prezes Ireneusz Fąfara. .
Wielbiciele uśmiechniętej Polski i milośnicy sfabrykowanych faktów i tak uznają, że tak ma być i nieprawdą jest jakoby wódz - geniusz ekonomiczny i inwestycyjny obiecał benzynę za 5,19. Więc dla informacji dla odklejek od rzeczywistości - dzisiaj pod Poznaniem tankowałem na Orlenie 95tke za... 7.03 zł. Cena mimo, że baryłka ropy kosztuje teraz ok. 25 dolców mniej niż za Obajtka. Uśmiechać się ośmiogwiazdkowcy...
Na Auchan Lublin dziś 5,70 zł/litr, można pojechać i się pouśmiechać :)
Na Białorusi 2,87 zł za litr. Mieszkańcy wschodnich województw jeżdżą tam i tankują, śmiejąc się z motłochu z rzekomo wolnej Polski za 5,19 zł.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
Bo na szczęście jest jeszcze Białoruś. Miejsce gdzie panuje ład, porządek, praworządność, a ludziom się żyje dostatnio, by nie powiedzieć bogato!
Czarku starałeś się już o wizę do Rosji lub Białorusi? Albo obywatelstwo najlepiej. Chociaż moze tam już jesteś, nie wiadomo skąd człowiek pisze
Czarku starałeś się już o wizę do Rosji lub Białorusi? Albo obywatelstwo najlepiej. Chociaż moze tam już jesteś, nie wiadomo skąd człowiek pisze
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Na szczęście.
W ogóle to ciekawa sprawa z tymi SSP, gdzie nie spojrzeć to po 8 latach patriotycznych rządów w wielu miejscach jakieś kwasy. Azoty bliskie bankructwa, PKP Cargo z najbogatszej spółki stała się najbiedniejszą, menadżerowi wszechczasów jakiś Syryjczyk gwizdnął 6 miliardów. Może dobrze że władza się zmieniła choćby dlatego, żeby druga strona co jakiś czas zweryfikował stan tych SSP (poza wymianą stołków), ale z drugiej strony rzeczywiście może się to odbić np. na sporcie, oczywiście, że wtedy dla wielu będzie to #winatuska.
Myślę, że nie pomoże też prześwietlanie tego jak kasa z SSP szła na związki sportowe etc. i tu niewątpliwe "dobrą robotę" zrobił ziomek Sasina Piesiewicz.
A jeszcze z innej strony - w takim Rzeszowie wchodzi w żużel prywatna firma i sypie kasą, w Bydgoszczy też podobnie, więc "da się".
W ogóle to ciekawa sprawa z tymi SSP, gdzie nie spojrzeć to po 8 latach patriotycznych rządów w wielu miejscach jakieś kwasy. Azoty bliskie bankructwa, PKP Cargo z najbogatszej spółki stała się najbiedniejszą, menadżerowi wszechczasów jakiś Syryjczyk gwizdnął 6 miliardów. Może dobrze że władza się zmieniła choćby dlatego, żeby druga strona co jakiś czas zweryfikował stan tych SSP (poza wymianą stołków), ale z drugiej strony rzeczywiście może się to odbić np. na sporcie, oczywiście, że wtedy dla wielu będzie to #winatuska.
Myślę, że nie pomoże też prześwietlanie tego jak kasa z SSP szła na związki sportowe etc. i tu niewątpliwe "dobrą robotę" zrobił ziomek Sasina Piesiewicz.
A jeszcze z innej strony - w takim Rzeszowie wchodzi w żużel prywatna firma i sypie kasą, w Bydgoszczy też podobnie, więc "da się".
kibicLBN pisze:Bo na szczęście jest jeszcze Białoruś. Miejsce gdzie panuje ład, porządek, praworządność, a ludziom się żyje dostatnio, by nie powiedzieć bogato!
Jestem świadomym Polakiem, także świadomym tego, że życie, w tym paliwo może być o wiele tańsze, co widać rzut beretem od nas. Stosując Twoją logikę jesteś mieszańcem, tj. produktem ukraińsko-amerykańskopodobnym, bo propagandę z tych ośrodków siejesz tu (zapewne nieświadomie) od dawna.
Zysk netto Orlenu w pierwszym półroczu 2023 roku - 13,7 mld. Zysk netto Orlenu w pierwszym półroczu 2024 roku - 2,8 mld. Uśmiechać się...
- tezetomaniak
- Trener
Może deweloperka wejdzie w żużel mocniej (jak choćby w Rzeszowie), bo za czasów PIS marże wzrosły do najwyższych w historii (nawet 50%), to tak na otarcie łez z powodu paru miliardów mniej w Orlenie :)
Cooper pisze:Może deweloperka wejdzie w żużel mocniej (jak choćby w Rzeszowie), bo za czasów PIS marże wzrosły do najwyższych w historii (nawet 50%), to tak na otarcie łez z powodu paru miliardów mniej w Orlenie :)
PiS "podniósł" ceny mieszkań m.in. dzięki kredytowi 2%, więc PO licytuje ich z hukiem kredytem 0%.
Kredyty hipoteczne najdroższe w Europie też pewnie przypadek, no ale PKO przynajmniej podzieliło się zyskiem z Motorkiem :)
- tezetomaniak
- Trener
Adrian Miedziński sprzedaje motocykle i busa. Na szczęście to już koniec :) Rywale mogą odetchnąć.
Czekamy na drugiego Adriana.
Czekamy na drugiego Adriana.
Adrian Gała przypadek ?
Hurysz też zaczyna w tę stronę zbaczać.
Przede wszystkim Buczek...
rewelacja ha ha
To lepsze, mnie rozbawiło xD
https://www.facebook.com/share/p/zPw1tQRqgmQEVpNY/
https://www.facebook.com/share/p/zPw1tQRqgmQEVpNY/
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Też dobre co by nie mówić to ten sezon należał do Czewy ,żeby wejść w buty GKM-u szok.
- tezetomaniak
- Trener
Tymczasem Milik zaliczył twarde spotkanie z polską ochroną zdrowia. Nie zrobić tomografu u gościa z wypadku...
-
rumburaquee
- Zawodowiec
tezetomaniak pisze:Tymczasem Milik zaliczył twarde spotkanie z polską ochroną zdrowia. Nie zrobić tomografu u gościa z wypadku...
A był pod wpływem alkoholu?;)
tezetomaniak pisze:Tymczasem Milik zaliczył twarde spotkanie z polską ochroną zdrowia. Nie zrobić tomografu u gościa z wypadku...
A na syfach wspaniały nagłówek:

To że ktoś jest analfabetą jestem w stanie zrozumieć, ale to że ktoś to jeszcze przepuszcza przez "quality control"...
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
ale wszedłeś w artykuł czy skrytykowałeś tylko na podstawie tytułu?
"Miałem szczęście, że wokół mnie byli ludzie, którzy mogli mi pomóc. Widziałem, że coś jest nie tak, ale tutaj zaopiekowali się mną znakomicie. Od razu zorientowano się, że pękła mi śledziona i przez kilka godzin regularnie sprawdzano, czy nadal krwawi i czy konieczna będzie operacja. I to niestety się potwierdziło - przekazuje 31-latek cytowany przez szpitalną stronę nemcaslav.cz.
- Niestety zapomniano (w Krośnie - dop. red.) o bardzo ważnym badaniu, które należy wykonać po każdym takim upadku, czyli o zbadaniu brzucha i wykluczeniu ewentualnych obrażeń wewnętrznych. A tak, trzy dni po operacji ręki wypuścili mnie do domu bez dalszych ceregieli - relacjonuje Milik.
Indywidualny wicemistrz Europy z 2016 roku dziękuje zarazem personelowi szpitala Caslav za opiekę i - jak sam mówi - za uratowanie życia. Skutki wynikające z pękniętej śledziony byłyby dla zawodnika Wilków najprawdopodobniej tragiczne w skutkach."
"Miałem szczęście, że wokół mnie byli ludzie, którzy mogli mi pomóc. Widziałem, że coś jest nie tak, ale tutaj zaopiekowali się mną znakomicie. Od razu zorientowano się, że pękła mi śledziona i przez kilka godzin regularnie sprawdzano, czy nadal krwawi i czy konieczna będzie operacja. I to niestety się potwierdziło - przekazuje 31-latek cytowany przez szpitalną stronę nemcaslav.cz.
- Niestety zapomniano (w Krośnie - dop. red.) o bardzo ważnym badaniu, które należy wykonać po każdym takim upadku, czyli o zbadaniu brzucha i wykluczeniu ewentualnych obrażeń wewnętrznych. A tak, trzy dni po operacji ręki wypuścili mnie do domu bez dalszych ceregieli - relacjonuje Milik.
Indywidualny wicemistrz Europy z 2016 roku dziękuje zarazem personelowi szpitala Caslav za opiekę i - jak sam mówi - za uratowanie życia. Skutki wynikające z pękniętej śledziony byłyby dla zawodnika Wilków najprawdopodobniej tragiczne w skutkach."