Falubaz Zielona Góra - Motor Lublin ( 24.07.2020 g 20:30)
Re: Falubaz Zielona Góra - Motor Lublin ( 24.07.2020 g 20:30)
Bonus będzie nasz, z trudem ,ale będzie przy luzach w przygotowaniu torów w tym roku. Wydrukować i na ścianę.
Perez pisze:Żeby tak Paweł startował cały czas. Można?
Hampel: lipa, juniorzy: lipa michelsen: słabo. wszystko na te temat.
Mam nadzieję, że w Lubinie wpierdziel i bonus dla nas.
nic
Boję się meczu ze Sparta Wrocław. Dlaczego Grisza nie pojechał też w 15? Tego nie rozumiem.
Kuźwa Vaculik tor chwali xD
Nie ma tragedii, 38pkt to nie jest jakiś blamaż, u siebie - na torze na którym można wyprzedzać powalczymy o bonus.
Mikkel jak nie ma trasy i tor jest trudny to nie istnieje. W Gnieźnie było to samo.
Nie ma tragedii, 38pkt to nie jest jakiś blamaż, u siebie - na torze na którym można wyprzedzać powalczymy o bonus.
Mikkel jak nie ma trasy i tor jest trudny to nie istnieje. W Gnieźnie było to samo.
i jeszcze jedno: Vaculik podbudował sobie średnią. Że żaden z naszych go nie posunął -, żal
nic
-
Speedway Fan
- Senior
Trzeba było taktyka za Michelsena w 15 dać ale nasz sztab wie lepiej. Miesiąc to nie wiem co zrobił na dwa ostatnie wyścigi, że ze startu wreszcie wyjeżdżał. Mam nadzieje, że Kępa już rozmawia z jakimś krajowym seniorem o planach na 2021 bo widać, że Hampel nas nie zbawi. Tor beznadziejny, zero walki jakby organizatorzy SEC go przygotowywali.
Dostaliśmy wyraźny sygnał, że Klub nie jest zainteresowany walką o bonus, bo przecież wtedy Łaguta pojechałby z rezerwy taktycznej. Chyba, że jest i Ziółkowski zostanie zwolniony za ten sabotaż.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
Zadziwiająco słaba postawa Hampela. Łaguta i Michelsen ewidentnie zmęczeni dwudniowym SEC. Młody Lampart natomiast cieniuje. Chyba jeszcze przed sezonem uwierzył, że jest nr 1 wśród juniorów w Elidze a tu life is brutal... Co do toru to takie prawo gospodarzy, że mogą go zrobić pod siebie byleby był regulaminowy. Skoro sędzia nie miał zastrzeżeń to znaczy, że był ok. Tłumaczenia torem, który ani nie był dziurawy ani specjalnie nie przeszkadzał w płynności jazdy uznaję za idiotyczne.
MOTOR LUBLIN
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
Speedway Fan pisze:Trzeba było taktyka za Michelsena w 15 dać ale nasz sztab wie lepiej. Miesiąc to nie wiem co zrobił na dwa ostatnie wyścigi, że ze startu wreszcie wyjeżdżał. Mam nadzieje, że Kępa już rozmawia z jakimś krajowym seniorem o planach na 2021 bo widać, że Hampel nas nie zbawi. Tor beznadziejny, zero walki jakby organizatorzy SEC go przygotowywali.
Łełek się po prostu obudził i jechał z otwartymi oczami.
MOTOR LUBLIN
Na jakim Wy świecie żyjecie. Michelsen obraziłby się jakby go zmieniono wiec tego nie zrobiono.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Napiszę to jeszcze raz. STARY DUREŃ!
Brak Griszy w 15 biegu to kolejna kompromitacja tego bałwana w sandałach. Mój pies wiedziałby co zrobić przed 15 biegiem.
Hampel dzisiaj wyglądał wyjątkowo żenująco kiedy trzeba było wejść w jakikolwiek kontakt. Jednak ciężko go odstawić, bo prawdopodobnie w Lublinie zrobi klasycznie 2 albo 3 trójki.
Matej lider, zrobił swoje.
Mikkel bardzo słabo, chyba nikt się nie spodziewał takiego występu. Myślę, że to już się nie powtórzy.
Paweł i Grisza tak jakby odjechali dzisiaj po 2 oddzielne mecze. W ostatniej "tercji" meczu uchronili nas od kompromitacji.
Wiktory tragedia. Kto by pomyślał, że juniorzy Falubazu będą ich w tym roku lać. Trofimow świetny start w pierwszym biegu, a później był już tylko tłem. Lampart przegrał z Tonderem. I niech to będzie jedyny komentarz jego dzisiejszej jazdy. Pokonanie Liglada wiele nie zmienia w jego ocenie.
Niestety decyzja Ziółkowskiego, a raczej jej brak oddalił nas mocno od bonusa. Grisza był nakręcony, minimum 3:3 w tym biegu zrobiłby z Komandosem. A po tych dwóch trójkach może i Vacula by walnął.
Brak Griszy w 15 biegu to kolejna kompromitacja tego bałwana w sandałach. Mój pies wiedziałby co zrobić przed 15 biegiem.
Hampel dzisiaj wyglądał wyjątkowo żenująco kiedy trzeba było wejść w jakikolwiek kontakt. Jednak ciężko go odstawić, bo prawdopodobnie w Lublinie zrobi klasycznie 2 albo 3 trójki.
Matej lider, zrobił swoje.
Mikkel bardzo słabo, chyba nikt się nie spodziewał takiego występu. Myślę, że to już się nie powtórzy.
Paweł i Grisza tak jakby odjechali dzisiaj po 2 oddzielne mecze. W ostatniej "tercji" meczu uchronili nas od kompromitacji.
Wiktory tragedia. Kto by pomyślał, że juniorzy Falubazu będą ich w tym roku lać. Trofimow świetny start w pierwszym biegu, a później był już tylko tłem. Lampart przegrał z Tonderem. I niech to będzie jedyny komentarz jego dzisiejszej jazdy. Pokonanie Liglada wiele nie zmienia w jego ocenie.
Niestety decyzja Ziółkowskiego, a raczej jej brak oddalił nas mocno od bonusa. Grisza był nakręcony, minimum 3:3 w tym biegu zrobiłby z Komandosem. A po tych dwóch trójkach może i Vacula by walnął.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Maxx pisze:. Tłumaczenia torem, który ani nie był dziurawy ani specjalnie nie przeszkadzał w płynności jazdy uznaję za idiotyczne.
To obejrzyj jeszcze raz bieg w którym 3x szybszy MJJ próbuje wyprzedzić koszmarnie wolnego Lamparta przez 4 okrążenia, to zrozumiesz dlaczego tor był gówniany. My mamy trochę jednowymiarową drużynę - trasa musi chodzić, żeby Mikkel i Grisza pokazali pełnię swoich możliwości.
Jeśli nie ma trasy, a błądzimy z ustawieniami na start to tak to właśnie wygląda jak dzisiaj.
Perez pisze:Na jakim Wy świecie żyjecie. Michelsen obraziłby się jakby go zmieniono wiec tego nie zrobiono.
Obraziłby się jadąc 5 biegów zamiast 6 i to bez sukcesów?
Raczej nie, średniej by sobie nie psuł.
Nasi nie czują żużla i być może przerżnęli bonus na własne życzenie:
Będący na fali Grisza i Paweł (obaj po dwie trójki z rzędu) powinni jechać w 15 za MM i nawet za Mateja który szybszy był na początku.
Byłaby szansa na 4-2. Byłe ciekawy czy Grisza już jest dopasowany na tyle żeby strzelić Vaculika.
Szanse już były. Wstyd i hańba.
Brak taktycznej w 15 wyścigu odbieram jako akt tchórzostwa pana Ziółkowskiego. Pamiętamy jak w zeszłym sezonie Mikkel obraził się za to, że nie dano mu możliwości wyboru koloru kasku w nominowanym (chyba było to w Grudziądzu), powiedział wtedy "I'm done" i jechał za niego Trofimov. Dla mnie to jest jedyny powód dla którego nie zmieniono go w nominowanym. Jest mi przykro patrząc na takie rozwiązania, że kiedy trzeba kogoś zmienić to każdego ale nie Michelsena bo się obrazi...
Dwa dzisiejsze mecze to mega reklama tej ligi.Pięć mijanek w dwóch meczach.Stępniewski pęka z dumy.Za chwile rusza 2 liga może tam więcej będzie sie działo.
A co ma do tego obrażanie się? Słaby jesteś, nie jedziesz dla mnie to proste! Mikkel słabnie z dnia na dzień, co do tego chyba nikt nie ma żadnych wątpliwości!
Nikt wątpliwości nie ma ale powiedz to Mikkelowi :D
-
TreleMorele
- Senior
Tor na Motor idealny start i krawężnik i nie istniejemy zrobil to samo Wrocław i też nas pogonił gładko . Dobrze że Miesiąc zaczął jechać na wysokim poziomie bo byłaby kompromitacja , co do Michelsena to ma osiołki a nie silniki.
P.S co do Hampela to można to podsumować : WSTYD!!
P.S co do Hampela to można to podsumować : WSTYD!!
Ostatnio zmieniony 24 lipca 2020, o 23:28 przez TreleMorele, łącznie zmieniany 1 raz.
Z końmi się nie kopię bo przegram, z idiotami staram się nie dyskutować bo sprowadzają dyskusję do swojego poziomu, na argumenty ad personam staram się nie reagować, patrz wcześniejsze punkty - no i tylko krowa nie zmienia zdania ...
rieper pisze:Nikt wątpliwości nie ma ale powiedz to Mikkelowi :D
W d.... ie mam co mówi Mikkel. Liczy się dobro drużyny i punkty!
GIGI pisze:A co ma do tego obrażanie się? Słaby jesteś, nie jedziesz dla mnie to proste! Mikkel słabnie z dnia na dzień, co do tego chyba nikt nie ma żadnych wątpliwości!
Mikkel nie pojechał dziś i na podobnie słabym torze w Gnieźnie. To jeszcze nie jest stała tendencja spadkowa dotycząca wszystkich torów. On się po prostu męczy na trudnym torze z jedną ścieżką, dziś wykonał mnóstwo ataków ale zawsze minimalnie brakowało żeby kogoś wyprzedzić. Jeszcze bym nie dramatyzował, moim zdaniem taki typ zawodnika.
Jeszcze apropo charakteru. Kiedyś na profilu Mikkela ośmieliłem się nie zgodzić z jego opinią. Ale zero hejtu, nawet bez krytyki - po prostu inne zdanie z chęcią do dyskusji.
Mikkel stwierdził, że to jego profil i to miejsce dla jego fanów, a nie miejsce na jakąkolwiek dyskusje i żebym sobie poszedł pisać gdzieś indziej xD
Także łatwo tam Ziółkowski nie ma. Przy takich problemach z podażą klasowych zawodników i męczarniach Kępy w każdym okresie transferowym, niestety z każdym kto robi dobre punkty obchodzisz się jak z jajkiem.
Taki sport.
To co Ty proponujesz to jest budowa drużyny metodą Mrozka.
To co, mam głaskać za słaba forme?
-
TreleMorele
- Senior
Jak zrobi coś że sprzętem to będzie jechał .
P.S Miesiąc się dopiero rozkręca :)
P.S Miesiąc się dopiero rozkręca :)
Z końmi się nie kopię bo przegram, z idiotami staram się nie dyskutować bo sprowadzają dyskusję do swojego poziomu, na argumenty ad personam staram się nie reagować, patrz wcześniejsze punkty - no i tylko krowa nie zmienia zdania ...
Zgoda, dlatego za niego w 15 powinien jechać Grisza.
-
TreleMorele
- Senior
Zgoda w tym biegu Jacek nie błysnął a głaskanie Duna nic nie da , trzeba było mu pokazać że musi cos zmienić bo Wrocław nastepny..
Niestety, w przypadku Mikkela musi dochodzić do zgniłych kompromisów; albo godzimy się z jego fochami i w każdym meczu jedzie co najmniej w 5 wyścigach albo walnie focha i nie pojedzie. Nie wyobrażam też sobie w jego wykonaniu sytuacji z zeszłego meczu, kiedy Grisza i Matej oddali juniorom swoje wyścigi nominowane. Mikkel to typowy indywidualista, mocno przypominający Pedersena; ambitny, waleczny i często skuteczny, jednak nie ma co się po nim spodziewać budowania atmosfery i jazdy zespołowej.