Motor Lublin w sezonie 2022
Re: Motor Lublin w sezonie 2022
Przecież to nie ma kompletnie znaczenia, czy Mikkel wiedział o rozmowach Momota, czy ten zrobił to za jego plecami czy może sam MM je zlecił. Nie ma też znaczenia, czy Momot nakręcił i zmanipulował MM. Bottom line jest taki, że Michelsen to dorosły facet, który ma ostatnie słowo odnośnie swojej kariery. I za każdą decyzję ponosi 100% odpowiedzialności.
Momot mógł odwalić skurwysyństwo, ale jedno zdanie od MM mogło rozwiązać sprawę. Widać MM podziela zdanie swojego Managera
Momot mógł odwalić skurwysyństwo, ale jedno zdanie od MM mogło rozwiązać sprawę. Widać MM podziela zdanie swojego Managera
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
jacur78 pisze:Torsen pisze:Każda umowa, w której zawodnik zobowiązuje się do określonego świadczenia, znaczy znacznie więcej, niż zeszłoroczny śnieg. Świadczenie może być na rzecz osoby trzeciej, np określonego klubu sportowego i polegać na podpisaniu z nim kontraktu na określonych warunkach i udziału w rozgrywkach sportowych w jego barwach.
Zawodnik olewa i odpowiada odszkodowawczo.
Nieznacznie wiecej, bo stoi w sprzecznosci z zasadami przynaleznosci klubowej okreslonymi przez pzmot
Moim zdaniem to nie ma znaczenia, bo umowa sponsorska nie wpływa na przynależność klubową. Dłużnik jest zobowiązany do dołożenia należytej staranności, czyli musi tak działać, żeby swoje zobowiązanie wykonać. Jak podpisze gdzie indziej, to nie może się powołać na regulamin przynależności klubowej, który mu nie pozwala na jednoczesną przynależność do dwóch klubów. Pytanie, czy zrobił wszystko, czego można było od niego oczekiwać, by swoje zobowiązanie wykonać, czy wręcz przeciwnie.
K.A.M.I.L. pisze:Tez jestem zdania ze to Mikkel ma decyzyjność jeśli chodzi o podpisywanie kontraktów.
Menago negocjuje i chce dla swojego pracodawcy wynegocjować jak najwiecej bo tez ma z tego %, ale to zawodnik decyduje o tym czy się na to godzi.
A zawodnik potem płaci mu prowizję od tego, co tamten wynegocjował, a zawodnik olał ;)
Ja zastanawiam się, kto nakręcił aferę. Im mniejszy udział samego zawodnika, tym większe możliwości, że rozejdzie się to po kościach.
Skoro nikt niczego jeszcze nie podpisał, to w grę wchodzą tylko słowa.
Źle natomiast wygląda to, że Kępa oferuje Vaculikowi warunki, na których MM by został i to już nie wróży niczego dobrego.
DrabolLbn pisze:Przywitajmy go na meczu ze stalą banerami "chodź do nas" albo "witaj mistrzu" coś w tym stylu
Ja na przykład mogę go przywitać transparentem "żółty wypad" albo "jedziemy z kurwami".
Szanujmy się. Medal mistrzostw Polski w żużlu albo nawet utrzymanie w Ekstralidze to nie są najważniejsze sprawy. Są ważniejsze, których się nie zapomina, o których trzeba pamiętać.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Ge(L)o pisze:DrabolLbn pisze:Przywitajmy go na meczu ze stalą banerami "chodź do nas" albo "witaj mistrzu" coś w tym stylu
Ja na przykład mogę go przywitać transparentem "żółty wypad" albo "jedziemy z kurwami".
Szanujmy się. Medal mistrzostw Polski w żużlu albo nawet utrzymanie w Ekstralidze to nie są najważniejsze sprawy. Są ważniejsze, których się nie zapomina, o których trzeba pamiętać.
XD Są rzeczy ważniejsze niż medal DMP, więc rozumiem, że zgadzasz się z wyrzuceniem z zespołu człowieka, który popiera działania Putina?
-
K.A.M.I.L.
- Zawodowiec
- Kontakt:
K.A.M.I.L. pisze:Tez jestem zdania ze to Mikkel ma decyzyjność jeśli chodzi o podpisywanie kontraktów.
Menago negocjuje i chce dla swojego pracodawcy wynegocjować jak najwiecej bo tez ma z tego %, ale to zawodnik decyduje o tym czy się na to godzi.
A zawodnik potem płaci mu prowizję od tego, co tamten wynegocjował, a zawodnik olał ;)
Ja zastanawiam się, kto nakręcił aferę. Im mniejszy udział samego zawodnika, tym większe możliwości, że rozejdzie się to po kościach.
Skoro nikt niczego jeszcze nie podpisał, to w grę wchodzą tylko słowa.
Źle natomiast wygląda to, że Kępa oferuje Vaculikowi warunki, na których MM by został i to już nie wróży niczego dobrego.[/quote]
To są negocjacje do których podchodzą dwie strony i każdy próbuje ugrać dla siebie. Skoro zawodnik dostał od pracodawcy podwyżkę bo jest z niego zadowolony, a zawodnik przyjął te warunki przybija pione. To wybacz, zawodnik miał prawo negocjować dalej a nie godzić się na proponowana ofertę. Tutaj wina leży tylko po stronie teamu MM, niezależnie kto te negocjacje prowadził. Przypominam menago jest zatrudniony prZez zawodnika a nie na odwrót.
Kępa po niepowodzeniu negocjacji z MM podchodzi do negocjacji z Vaculikiem z oferta inna, bo może ceni go wyzej od MM i ma do tego prawo jak każdy pracodawca. Tak samo jak MM ma prawo iść gdzie indziej, ale smród pozostawił sam team MM.
MOTOR LUBLIN
KrzyczącyK1b1c pisze:rozumiem, że zgadzasz się z wyrzuceniem z zespołu człowieka, który popiera działania Putina?
A który to człowiek ? Łaguta ? Potrafisz jakoś potwierdzić, że popiera działania Putina ?
Nie zgadzam się z wyrzuceniem, bo jestem ruską onucą.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Ge(L)o pisze:KrzyczącyK1b1c pisze:rozumiem, że zgadzasz się z wyrzuceniem z zespołu człowieka, który popiera działania Putina?
A który to człowiek ? Łaguta ? Potrafisz jakoś potwierdzić, że popiera działania Putina ?
Nie zgadzam się z wyrzuceniem, bo jestem ruską onucą.
- Szkoda, że to tego wszystkiego doszło. Ale szkoda, że w telewizji nie mówili i nie pokazywali tego co działo się w 2014 roku. Jak w Donbasie gromili, strzelali i zabijali niewinnych Rosjan. Wtedy było cicho i wtedy nikt nie protestował. Wszyscy sportowcy jakoś startowali w Rosji i nikt nie był zawieszony. I Polacy też jeździli w Rosji, jakby nic się nie stało. Dostawali nawet więcej kasy od rosyjskich zawodników i nikt nie zwracał uwagi co się dzieje w Donbasie
Tak jak już powiedziałem, ja jestem Rosjaninem i nigdy nie będę krytykował swojego kraju
Nie zgadzasz się z wyrzuceniem, bo wynik sportowy uświęca środki, ale nie zgadzasz się tez na BZ za jedną wypowiedź sprzed X lat. XD
Z tego co się dowiedziałem przed chwilą poszła akcja ratunkowa na Śląsku
Gelo pisze:Z tego co się dowiedziałem przed chwilą poszła akcja ratunkowa na Śląsku
kolejna po tej nieudanej czwartkowej?
METHANOL ADVENTURE TEAM
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Gelo pisze:Z tego co się dowiedziałem przed chwilą poszła akcja ratunkowa na Śląsku
Coś więcej?
jebło w kopalni?
Nie wiem czy mogę wszystko zdradzić. Momot był na spotkaniu Miki był zmęczony.
I takich akcji do listopada moze byc 60 jesli bedzie trzeba.
@Torsen bardzo szanuje Twe wywazone wypowiedzi ale z umowami sponsorskimi juz to przerabialismy... Takowe, podobnie jak inne listy intencyjne, pisemne deklaracje czy tez inne przyrzeczenia sa bezwartosciowe... i jesli chodzi o czestochowskie ciekawostki zwiazane z tematem vide casus Madsena sprzed lat :)
Ostatnio zmieniony 23 lipca 2022, o 23:18 przez jacur78, łącznie zmieniany 2 razy.
Motor 2023: 1.Zmarzlik 2.Hampel 3.Holder 4. Kubera 5. Lindgren 6.Cierniak 7.Banbor 8.Lampart
Ajj to zmęczenie, nie mogę patrzeć jak się przemęcza, kapitan klubu Tęcza
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
w tym kraju co drugi jest zmęczony przy sobocie.
Umowy sponsorskie są bezwartościowe dla PZM, ale pociągają konsekwencje cywilno-prawne czy jak to ktoś mądrzejszy ode mnie nazwie. Więc to nie jest tak, że ktoś dostanie gwarancje od Bogdanki, a później podpisze w Grudziądzu.
Umowy sponsorskie są bezwartościowe dla PZM, ale pociągają konsekwencje cywilno-prawne czy jak to ktoś mądrzejszy ode mnie nazwie. Więc to nie jest tak, że ktoś dostanie gwarancje od Bogdanki, a później podpisze w Grudziądzu.
@Krzyczący
To nie ja twierdzę, że wynik sportowy uświęca środki tylko Gelo. Więc coś Ci się pomyliło.
To nie ja twierdzę, że wynik sportowy uświęca środki tylko Gelo. Więc coś Ci się pomyliło.
Nie zdziwilbym się jakby chcieli jutro walnąć bombę na meczu, że Mikkel zostaje i zamknąć wszystkim gęby. Ruch to byłoby zaiste genialny. Ale brak Mikkela na spotkaniu raczej nie wróży sukcesu
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Ge(L)o pisze:@Krzyczący
Czyli Ty tak nie uważasz?
Ge(L)o pisze:Szanujmy się. Medal mistrzostw Polski w żużlu albo nawet utrzymanie w Ekstralidze to nie są najważniejsze sprawy. Są ważniejsze, których się nie zapomina, o których trzeba pamiętać.
Jedźmy wychowankami w 2lidze, będzie romantycznie. Przez rok, bo potem nie będzie niczego.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
obawiam się, że nie mamy tylu wychowanków
papi pisze:obawiam się, że nie mamy tylu wychowanków
A ci, których mamy, w połowie sezonu mogliby już nie być dyspozycyjni :D
KrzyczącyK1b1c pisze:Ge(L)o pisze:@Krzyczący
Absolutnie nie.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Ge(L)o pisze:KrzyczącyK1b1c pisze:Ge(L)o pisze:@Krzyczący
Absolutnie nie.
Okej, są ważniejsze kwestie niż Grisza, więc tego tematu nie będę już ciągnął :)
Ge(L)o pisze:DrabolLbn pisze:Przywitajmy go na meczu ze stalą banerami "chodź do nas" albo "witaj mistrzu" coś w tym stylu
Nawet utrzymanie w ekstraklasie to nie są najważniejsze sprawy
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Kolega tęsknił za I ligą. Przypominam. Nie wiem, jakiś masochista. Fan Sprawki czy co? Ja rozumiem, że to miało jakiś urok ale szanujmy się.