Lubelski klub w sezonie 2012

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Egon
Zawodowiec

Re: Lubelski klub w sezonie 2012

#1901 Postautor: Egon » 25 grudnia 2011, o 13:29

henek1234 pisze:zawsze istnieje ryzyko żaden zawodnik nie ma jednakowego każdego sezonu, no oczywiście pomijając tych z najwyższej półki na których nas nie stać :?

Dlatgo nie wiem skąd wzięło Ci się to 12 punktów. Nic po prostu na to nie wskazuje.
Czarek pisze:Super wybór. Nie walczymy w tym sezonie o awans to chociaż jedźmy swoimi wychowankami, w liczbie 2, ale zawsze to coś.

Żeby nie było nic osobiście do Dawida nie mam ale to, że nie jedziemy o awans nie znaczy, że nie jedziemy o nic. Nie stać nas na kolejnego zawodnika, który nic nie gwarantuje. Nie chcę znów oglądać drugoligowych "bojów" nad Bystrzycą.
Motor! Motor! Tylko Motor!

J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#1902 Postautor: Maxx » 25 grudnia 2011, o 13:54

Wesołych i Spokojnych Świąt.

Awatar użytkownika
truskawa
Zawodowiec

#1903 Postautor: truskawa » 25 grudnia 2011, o 19:19

Boobi pisze:Jeśli trenerem ma być Dzikowski, to wątpliwe są starty Dawida w Lublinie...

Dokładnie, trener nie jest jakimś wielbicielem "talentu" Dawida. Ja też obawiam się, że rywalizacja z józkami by go przerosła.
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
Boobi
Senior

#1904 Postautor: Boobi » 25 grudnia 2011, o 19:48

Bardziej chodzi o jaska niz dawida :roll:
"Życie to jazda"

Awatar użytkownika
istred
Trener

#1905 Postautor: istred » 25 grudnia 2011, o 19:52

Ja tam Dawida bardzo chętnie bym zobaczył w naszym składzie. Tym bardziej skoro jest w nim miejsce dla Barana czy Miesiąca.
Jeśli chce gwarancji startów to można negocjować - trzy pierwsze mecze zagwarantowane, a później w zależności od uzyskiwanych wyników...
I przynajmniej jakiś zawodnik, z którym choćby trochę można się utożsamiać.

Awatar użytkownika
Egon
Zawodowiec

#1906 Postautor: Egon » 25 grudnia 2011, o 21:33

Utożsamiać będziemy mogli się z Jeleniem..o ile do nas wróci :)

Co do gwarancji startów, to trzy pierwsze mecze to trochę bez sensu..w pierwszym meczu pojechałby, bo to "pierwszoligowiec" i jeśli nawet pojedzie źle to i tak zapewne pojedzie w drugim meczu bo w pierwszym mógł mu się przecież zdarzyć wypadek przy pracy..a dalej to w zależności od filozofii trenera i wyników drużyny. Może grzać ławę, lub w razie dobrych wyników drużyny możemy mieć w składzie ciułacza. Poza tym, w tamtym sezonie odjechał 18 meczów (sic!)..nie wydaje mi się, że jeśli mówi o gwarancji startów zadowoli się teraz trzema. Jestem całkowicie nieprzekonany opcją "Dawid Stachyra w Lublinie"..główny powód jest taki, że przynajmniej na tle ubiegłego sezonu jest zawodnikiem całkowicie nieprzewidywalnym. Potrafił zdobyć 12 punktów, ale również w czterech meczach zrobić 0 i jeśli ktoś zawalał mecz dla Gdańska to właśnie Dawid lub Hlib lub obaj ci panowie do spółki. Po co nam taki zawodnik SENIOR? W przypadku walki o środek tabeli inaczej zwany spokojnym utrzymaniem nie spodziewałbym się zawodników, którzy pociągną wynik lub nadrobią za niedysponowanego kolegę. (chociaż z tym składem, znów powiało nutką optymizmu ;))
Ostatnio zmieniony 25 grudnia 2011, o 21:42 przez Egon, łącznie zmieniany 1 raz.

J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."

Awatar użytkownika
istred
Trener

#1907 Postautor: istred » 25 grudnia 2011, o 21:41

Po co nam taki zawodnik SENIOR?
Żeby mieć zawodnika, któremu można szczerze kibicować.

Awatar użytkownika
Egon
Zawodowiec

#1908 Postautor: Egon » 25 grudnia 2011, o 21:56

Rozumiem, ale nie możemy narażać wyniku drużyny przez to, że mamy w Polsce dwóch zawodników z Lublina na poziomie solidnym/słabym i przez to obaj muszą jeździć z koziołkiem na plastronie, żeby było komu kibicować. Owszem, jeśli mielibyśmy zawodników, którzy pociągną wynik to niech ten Dawid sobie jeździ ku uciesze lubelskich kibiców, ale jeśli ma nam zawalać mecze to ja jednak podziękuję..problem w tym że zawodników pewnych na razie nie mamy..w sumie to oficjalnie nie mamy żadnego :P A opcja "Stachyra+Hlib" to już całkiem mnie rozwala, a w paru miejscach można o tym przeczytać. Oby to była tylko pisanina.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1909 Postautor: Gelo » 25 grudnia 2011, o 22:10

Przecież Hlib jest podobno w Pile. Co do Dawida - to oczywiscie jestem jak najbardziej za. Nie jest to gorszy zawodnik od Barana, Miesiąca i Puszakowskiego, a ja osobiscie wolę go od Jelenia (obok ktorego na turnieju prezydenta przejechał jak obok fury z sianem). Dawid sezon miał kiepski - tym większe pole do popisu dla działaczy w negocjacjach.
Ostatnio zmieniony 26 grudnia 2011, o 10:11 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#1910 Postautor: istred » 25 grudnia 2011, o 22:13

A możemy narażać wynik drużyny "dziękując" Baranowi i Miesiącowi z awans, za który wzięli przecież pieniądze?

Jeśli chodzi o samego Stachyrę to trochę nie chce mi się dyskutować o tym czy jest to żużlowiec słaby czy dobry, bo dyskusja będzie jałowa na maksa, ale swoje zdanie napiszę :)

Stachyra jest zawodnikiem lepszym niż Baran i Miesiąc. Powiedziałbym, że porównywalnym do Woodwarda i do Madsa.
Średnie w I lidze z reguły notował w przedziale 1,7-1,9. Ubiegłoroczny sezon wybitnie mu nie wyszedł, nie wiem na ile był to brak formy, pech przy sprzęcie, a na ile niedopasownie do nowych tłumików, ale jakby nie było, jest zawodnikiem lepszym niż wskazują wyniki z ubiegłego sezonu.
Na dodatek dobrze pokazał się na ostatnim turnieju w Lublinie... a przecież to jest punkt odniesienia dla wielu kibiców (choćby argument przeciwko Kuciapie).

Ja tam Stachyrę po prostu lubię i bardzo bym się cieszył gdyby jeździł w Lublinie, bo przynajmniej mógłbym się trochę z tą drużyną utożsamiać. A zawodnikiem jest jak na warunki I ligowe całkiem niezłym, a na pewno lepszym od dwóch naszych dotychczasowych asów, którzy są przymierzani do przyszłorocznego składu... a których swoją drogą nie lubię :P

meesha
Trener
Kontakt:

#1911 Postautor: meesha » 25 grudnia 2011, o 22:22

Na dodatek dobrze pokazał się na ostatnim turnieju w Lublinie... a przecież to jest punkt odniesienia dla wielu kibiców (choćby argument przeciwko Kuciapie).

Nigdy nie użyłem takiego argumentu :) Nawet nie pamiętam, że w tym turnieju startował, to znaczy teraz mi przypomniałeś, że widziałem go, a już mi sie prawie udało wymazać te wspomnienia ;)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
istred
Trener

#1912 Postautor: istred » 25 grudnia 2011, o 22:25

Chyba akurat Gelo używał tego argumentu :)

A już niedługo nowy rok, będzie okazja, żeby ten zamknąć grubą kreską i w nocy sylwestrową wymazać wszystkie przykre wspomnienia ;)

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#1913 Postautor: kibicLBN » 25 grudnia 2011, o 22:29

Dawida lubię ale chyba już niektórzy zapomnieli jak się chłopak zbłaźnił jako "obrońca starych tłumików" 8)
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

meesha
Trener
Kontakt:

#1914 Postautor: meesha » 25 grudnia 2011, o 22:29

niedługo nowy rok, będzie okazja, żeby ten zamknąć grubą kreską

Ja tam żadnych kresek wciągać nie zamierzam, tym bardziej grubych ;)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

go!
Trener

#1915 Postautor: go! » 26 grudnia 2011, o 00:45

kibicLBN pisze:Dawida lubię ale chyba już niektórzy zapomnieli jak się chłopak zbłaźnił jako "obrońca starych tłumików" 8)

w dupie tam z blaznowaniem. Ma robic punkty, a chyba ten sezon bedzie dla niego typu "woz albo przewoz", wiec licze ze bedzie chcial pokazac "woz", bo jak nie, to srodek/dol pierwszej ligi i gora drugiej nie moga sie na Dave'a doczekac..

Awatar użytkownika
synek

#1916 Postautor: synek » 26 grudnia 2011, o 12:49

chciałem przeanalizować sprawę transferów do naszego klubu , a mianowicie :

artykuł z dnia 21 października, mówi nasz honorowy prezes Zbigniew Wojciechowski

"Nazwiska podamy na początku grudnia. Planujemy wtedy spotkanie, na którym podziękujemy sponsorom i przedstawimy pierwszych zawodników. Zdradzę tylko, że interesujemy się żużlowcami z ekstraligi i jeżeli uda się ich pozyskać, będą to dla kibiców naprawdę bardzo miłe niespodzianki - powiedział Wojciechowski w rozmowie z Kurierem Lubelskim. "

artykuł z dnia 1 grudnia
"Na 1 grudnia czekali kibice żużlowi w Polsce. Od tego dnia kluby mogą oficjalnie podpisywać kontrakty. W cierpliwość jednak uzbroić się będą musieli jeszcze fani Lubelskiego Węgla KMŻ.
W Lublinie czekają bowiem na dzień 7 grudnia, kiedy zbierze się komisja licencyjna."

artykuł z dnia 15 grudnia, mówi Darek Sprawka
"Myślę, że w tej chwili dopinamy już tylko szczegóły kontraktów z zawodnikami. Pod koniec tego tygodnia lub w przyszłym powiemy o pierwszych kontraktach w naszym klubie - informuje w rozmowie z portalem SportoweFakty.pl prezes beniaminka z Lublina Dariusz Sprawka.

artykuł z dnia 23 grudnia
Jak informowały SportoweFakty.pl w przyszłorocznym sezonie w barwach Lubelskiego Węgla KMŻ mają startować Mads Korneliussen, Daniel Jeleniewski, Paweł Miesiąc, Karol Baran i Cameroon Woodward.Tych informacji nie chcą potwierdzić przedstawiciele Koziołków.

Nie znam polityki transferowej naszego klubu ale trochę jestem zły do takiego podejścia jakie prezentuje nasz klub wobec nas kibiców.Ja rozumiem że jakiś tam regulamin finansowy podział lig itp stanowi/ł problem ale proszę bez mydlenia oczu.Z marketingu na studiach zawsze byłem słaby może ktoś mi wytłumaczy jaki sens jest wprowadzić do sprzedaży karnety na sezon nie wiedząc w jakim składzie jedziemy.Jedynie transferów nie przeprowadził Rybnik który raczej wystartuje w drugiej lidze Poznań który będzie starał się podnieść oraz MY (Równe chyba się wycofa z rozgrywek) mimo że już każdy podejrzewa jakim składem pojedziemy to jednak chciałoby się to zobaczyć na papierze.
P.S A skład pewnie poznamy po nowym roku.

Awatar użytkownika
truskawa
Zawodowiec

#1917 Postautor: truskawa » 26 grudnia 2011, o 16:03

synek pisze:Z marketingu na studiach zawsze byłem słaby może ktoś mi wytłumaczy jaki sens jest wprowadzić do sprzedaży karnety na sezon nie wiedząc w jakim składzie jedziemy

Nie wiem dlaczego karnety miałyby mieć jakiś związek ze składem i marketingiem. Część kupiła karnety niezależnie od składu, reszta kupi po ogłoszeniu składu. Dla klubu to bez różnicy :D. Tylko "kibice" mają jakąś marną świąteczną, hejterską, ogórkową pożywkę
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#1918 Postautor: niespokojny » 26 grudnia 2011, o 17:55

Btw. niepraktyczne sa te karnety z kuponami, bo nie mieszcza sie do portfela :? . Lepiej bylo walnac taki format jak ostatnio z kratkami na poszczegolne imprezy i je dziurkowac.

A co do skladu, to podobno w styczniu. W drugiej polowie...
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
DrPaiHiWo
Senior

#1919 Postautor: DrPaiHiWo » 26 grudnia 2011, o 18:58

Jeśli nie chcą opublikować kontraktów bo żaden jeszcze nie przyszedł - rozumiem. Jeśli nie chcą opublikować kontraktów bo "Bogdanka" zażądała że mają być opublikowane na gali gdzie będzie podpisana m.in. umowa sponsorska z nimi - również rozumiem. Natomiast jeśli nie chcą opublikować kontraktów chociaż posiadają je a dodatkowo sponsor nie poprosił o ich utajnienie to ich postępowanie jest dla mnie tak logiczne jak kobieca psychika.
"Wprawdzie nikt nie jest zadowolony ze swojej fortuny, za to każdy ze swego rozumu. " -François de La Rochefoucauld

Awatar użytkownika
poli
Senior
Kontakt:

#1920 Postautor: poli » 26 grudnia 2011, o 21:07

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#1921 Postautor: kilar » 26 grudnia 2011, o 22:05

Z tego artykulu wynika, ze nic nie wynika. Ciagle to samo powtarzane w kolko. Zadnych konkretow, no ale styczen coraz blizej, wiec moze sie cos w koncu ruszy.

NervGal
Junior

#1922 Postautor: NervGal » 26 grudnia 2011, o 22:45

Kadra KMŻ powinna zostać zamknięta w połowie stycznia, przed oficjalną prezentacją zespołu, która podobnie jak w poprzednim roku odbędzie się w Galerii Olimp.

Było coś takiego rok temu?

Dlaczego ostatnio nic się nie wspomina o Karlssonie? W kółko tylko katowanie Harrisa i Bjerre'a, o których już wszystko wiadomo...

Awatar użytkownika
bartosch
Kadrowicz
Kontakt:

#1923 Postautor: bartosch » 27 grudnia 2011, o 00:16

skoro majac tak poteznego sponsora ciagle jest placz o kase to ja bym z tego co mam zbudowal ekipe "mlodych gniewnych" zawsze to tanszym kosztem. takich Jepsenow Jensenow czy innych Madsenow to naprawde nie brakuje, a w chwili obecnej wymieniona dwojka szaleje po extralidze. widze, ze Witold poszedl po rozum do glowy i podobna ekipe kompletuje. w razie jakichkolwiek watpliwosci badz pytan prosze o kontakt. make love!
carpe diem!

Awatar użytkownika
Egon
Zawodowiec

#1924 Postautor: Egon » 27 grudnia 2011, o 08:56

NervGal pisze:
Kadra KMŻ powinna zostać zamknięta w połowie stycznia, przed oficjalną prezentacją zespołu, która podobnie jak w poprzednim roku odbędzie się w Galerii Olimp.

Było...planowane. Nie przez klub oczywiście, bo ten zaoferował jedynie podstawienie zawodników i reklam ;) Plan był jednak dosyć ambitny ;)

lucek

#1925 Postautor: lucek » 27 grudnia 2011, o 10:07

Egon pisze:
NervGal pisze:

Było...planowane. Nie przez klub oczywiście, bo ten zaoferował jedynie podstawienie zawodników i reklam ;) Plan był jednak dosyć ambitny ;)

No to albo było w tamtym roku w Olimpie, albo było planowane. Z tego co pamiętam to było, ale w hali MOSiR.

bartosch pisze:skoro majac tak poteznego sponsora ciagle jest placz o kase to ja bym z tego co mam zbudowal ekipe "mlodych gniewnych" zawsze to tanszym kosztem. takich Jepsenow Jensenow czy innych Madsenow to naprawde nie brakuje, a w chwili obecnej wymieniona dwojka szaleje po extralidze. widze, ze Witold poszedl po rozum do glowy i podobna ekipe kompletuje. w razie jakichkolwiek watpliwosci badz pytan prosze o kontakt. make love!

Bartosch, Hugh Skidmore do KMŻ? A może młody gniewny Hadek, albo Conda, albo Ogorodnik... 22-letni seniorzy to a w sam raz.