Skład na sezon 2009 :)

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Speedway-Mati
Zawodowiec

Re: Skład na sezon 2009 :)

#1901 Postautor: Speedway-Mati » 23 stycznia 2009, o 18:56

Dwie strony wcześniej była wzmianka o karnetach.
W Gdańsku karnety w cenie: normalny - 195zł, VIP - 290zł (nie ma co się dziwić, to w końcu Ekstraliga), ale do tego można wygrać darmowy jednodniowy rejs do Szwecji, jeśli ktoś kupi taki karnet w dniach 11-28 stycznia 8) 8) :)
Obrazek

Speedway Fan
Senior

#1902 Postautor: Speedway Fan » 23 stycznia 2009, o 18:59

U nas mozna gratis np. rejs kajakiem po bystrzycy zrobic :D

ermen
Zawodowiec

#1903 Postautor: ermen » 23 stycznia 2009, o 22:09

sting126 pisze:A ja sie nie zgodze. Podwyzka cen biletow nie zawsze rowna sie wyzszym wplywom, ale nie mozna powiedziec, ze zawsze podwyzka = nizsze wplywy. Wiem do czego pijesz - do ekonomicznej krzywej Lorentza. Pamietaj jednak,ze ta krzywa jest symetryczna i ma "dwie strony" a mam wrazenie,ze Ty patrzysz tylko na ta po prawej stronie od "zlotego srodka".

Tak dla porządku. Krzywa Lorenza obrazuje rozkład dochodów w społeczeństwie. Ty mówisz o krzywej Laffera. Zgadzam sie, że obniżka cen poniżej proponowanych nie spowoduje większych wpływów z biletów. Popyt na tego typu sport, jak żużel, jest względnie sztywny.
Każdemu jego Everest...

koniuszko
Szkółkowicz

#1904 Postautor: koniuszko » 23 stycznia 2009, o 23:09

Speedway Fan pisze:U nas mozna gratis np. rejs kajakiem po bystrzycy zrobic :D

oczywiście obok stadionu :lol:

Awatar użytkownika
suchy1613
Szkółkowicz

#1905 Postautor: suchy1613 » 23 stycznia 2009, o 23:28

Radzio pisze:
Manitou pisze:Bilet rodzinny - pomysl, moim zdaniem, bardzo dobry. Na przyklad:

dwoje doroslych (normalny po 15) + dzieciak uczacy sie (ulgowy 10) wchodza za 30.
Wbrew pozorom klub na tym zarabia, bo w wiekszosci przypadkow, zona zostaje w domu i facet z dzieciakiem placi 25 zl, a tak, chcac byc dobrym malzonkiem, doplaci piataka i zapewni zonie atrakcje w niedziele;)

Tylko przy biletach rodzinnych trochę zamieszania jest bo i dowody trzeba sprawdzać i osoby będą kminić jak wkręcić kolege syna ;)

"Manitou" dobrze, że zaznaczyłeś iż " w większości przypadków...", bo równie dobrze bywa odwrotnie :)
"Radziu"- syn kolegi raczej ma inne nazwisko :?

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#1906 Postautor: Hans » 24 stycznia 2009, o 00:18

Speedway-Mati pisze:
Manitou pisze:
Speedway-Mati pisze:Można by na stronie http://www.tzlublin.com zrobić aktualizację, mam tutaj na myśli, aby zakładkę "Kadra 2008", zastąpić "Kadra 2009" i umieścić miniaturki naszych tegorocznych zawodników :)
A czy to jest kadra KMZ czy TZ Lublin? Zagmatwana ta sytuacja z nowym klubem i stara strona/forum. Swoja droga ciekawy jestem jak to sie wszystko skonczy...

Zgadzam się, że to jest już karda KMŻ, a nie TŻ, ale z drugiej strony można więc postawić pytanie: Czemu newsy odnoście KMŻ są umieszczane na stronie TŻ...?

PS: Oczywiście, nie szukam tutaj żadnych zgrzytów ani nic w tym style :) Rzeczywiście, teraz to troszkę jest poplątane.

Chodzi oto, że strona KMŻ jest w budowie. A informacje o KMŻ dla zabawy z Konradem podajemy na TŻ, aby było ciekawej ;) Po prostu TŻ kojarzy się z całym lubelskim środowiskiem żużlowym, tak więc do momentu ukończenia prac nad stroną KMŻ, tzlublin.com pozostanie główną witryną. Może później też? Ale to pytanie nie do mnie ;]

Speedway-Mati
Zawodowiec

#1907 Postautor: Speedway-Mati » 24 stycznia 2009, o 07:26

Ok, ja nie mam żadnych pretensji w żadnym wypadku :)

A ten fakt mnie akurat bardzo cieszy:
Hans pisze:Chodzi oto, że strona KMŻ jest w budowie.

Pozdrawiam :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#1909 Postautor: Mars » 24 stycznia 2009, o 10:06

Panowie chyba wam sie tematy pomylily ostro nabijacie widze posty tutaj myslalem ze piszemy o skladzie a nie o wszystkich duperelach nastala cisza oby nie na długo.
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych :lol: :lol:

harry
Trener

#1910 Postautor: harry » 24 stycznia 2009, o 10:36

I bedzie cisza do 01.02.09. Wtedy bedzie ogłoszony kompletny skład.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

meesha
Trener
Kontakt:

#1912 Postautor: meesha » 24 stycznia 2009, o 10:57

sting126 pisze:Wytrzymalismy poltora miesiaca

Chciales chyba napisac "poltora roku" :D

A co do tego, ze w tym temacie jest tzw. "mydlo i powidlo" (znaczy sie bajzel) to po prostu wynika z tego, ze ludzie zapomnieli jak sie forum obsluguje i nie wiedziec czemu boja sie zakladac nowe tematy (np. "Ceny biletow w sezonie 2009"). Jak widac tylko Cooper sie nie boi :P
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#1913 Postautor: Manitou » 24 stycznia 2009, o 12:35

A moze moderator sie boi porzadku pilnowac:P Jak nie ogarniasz to wiesz, zawsze mozesz na mnie liczyc:D

wienio57

#1914 Postautor: wienio57 » 24 stycznia 2009, o 13:59

Dawid by sie przydal, wtedy mozemy dolozyc Lodzi.U Jozkow niezly magiel z trenerem i rozgrywki w akcjonariacie spolki.Pisza , ze jednak Dzikowski ma byc a wtedy jest szansa , ze Dawid do nas przyjdzie.Kylmakorpi nie bardzo chce do nich przyjsc bo sie nastawil na E-lige i chce sporo kasy za pkt.Kibice sa wkurzeni na Dawida , ze sie ociaga z podpisem.Jeszcze L. Dryml oferte im przeslal-zobaczymy co z tego wyniknie bo my tez nie mozemy czekac w nieskonczonosc jak Lodz zawija rajderow.

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#1915 Postautor: Apocalips » 24 stycznia 2009, o 14:40

Danil Iwanow wzmocnil Kaskad Rowne, wiec nie bedzie jednak go w Lublinie.
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips

go!
Trener

#1916 Postautor: go! » 24 stycznia 2009, o 14:47

wienio57 pisze:Dawid by sie przydal, wtedy mozemy dolozyc Lodzi.U Jozkow niezly magiel z trenerem i rozgrywki w akcjonariacie spolki.Pisza , ze jednak Dzikowski ma byc a wtedy jest szansa , ze Dawid do nas przyjdzie.Kylmakorpi nie bardzo chce do nich przyjsc bo sie nastawil na E-lige i chce sporo kasy za pkt.Kibice sa wkurzeni na Dawida , ze sie ociaga z podpisem.Jeszcze L. Dryml oferte im przeslal-zobaczymy co z tego wyniknie bo my tez nie mozemy czekac w nieskonczonosc jak Lodz zawija rajderow.

A skad ty masz tyle goracych newsow rodem z Rzeszowa? Nie podwazam ani nie bagatelizuje, tak z ciekawosci czystej pytam..

Awatar użytkownika
suchy1613
Szkółkowicz

#1917 Postautor: suchy1613 » 24 stycznia 2009, o 15:14

sadychor pisze:
Torsen pisze:Dlaczego bez sensu? Trzeba to tylko twórczo rozwinąć, np. dodając słowo topless.

Chyba zapomniales, ze na stadion nie przychodza tylko slodkie 18stki i zdrowe 30stki i wszystko zjadliwe zawierajace sie pomiedzy tymi kryteriami. Niby nie ma brzydkich kobiet tylko wina czasem malo, ale na stadionie do licha nie mozna pic. Wiec opanuj sie :wink:

To nie temat o składzie, ale muszę odpowiedzieć. Skoro mowa o płci przeciwnej nie mogę się powstrzymać ze śmiechu na meczach żuzlowych na widok facetów różnej maści stojących rządkiem w kierunku Bystrzycy :D Może ktoś był na meczu piłkarskiego Motoru parę lat temu? Wszyscy mieli okazję oglądać striptiz w męskim wykonaniu. Na usprawiedliwienie był to mecz ze Stalą Rzeszów.
Całe więc szczęście na żużlu można oglądać jedynie męski topless i panowie zasilaja naszą rzekę ,zwłaszcza, "że na stadionie do licha pić nie można " :lol:

wienio57

#1918 Postautor: wienio57 » 24 stycznia 2009, o 15:34

Jezdze tam na mecze od 3 lat.Miejsce na trybunie trzymaja mi dwaj emeryci z ktorych jeden byl dzialaczem dawniej ma wiadomosci z tzw pierwszej reki.Poznalismy sie i zdzwaniamy sie.pare dni temu dzwonilem i powiedzial mi co wie a ja sie z wami dziele. Niektorzy mnie wyzywaja i wysmiewaja ale im daruje a zarazem wspolczuje.Dawid prawdopodobnie poodpisal u nich -prawdopodobnie-bo to moze byc podpucha tylko.To sa zagrywki-Harry wie dokladnie jakie bo w tym siedzial.Jest tak, ze jak jest 5 wyrownanych seniorow w skladzie, to nastepny waha sie podpisac, bo nie jest pewny miejsca w skladzie a chce jezdzic.Okres transferowy to taka cicha wojna i kazdego roku inna.

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#1919 Postautor: Mars » 24 stycznia 2009, o 15:57

wienio57 pisze:Jezdze tam na mecze od 3 lat.Miejsce na trybunie trzymaja mi dwaj emeryci z ktorych jeden byl dzialaczem dawniej ma wiadomosci z tzw pierwszej reki.Poznalismy sie i zdzwaniamy sie.pare dni temu dzwonilem i powiedzial mi co wie a ja sie z wami dziele. Niektorzy mnie wyzywaja i wysmiewaja ale im daruje a zarazem wspolczuje.Dawid prawdopodobnie poodpisal u nich -prawdopodobnie-bo to moze byc podpucha tylko.To sa zagrywki-Harry wie dokladnie jakie bo w tym siedzial.Jest tak, ze jak jest 5 wyrownanych seniorow w skladzie, to nastepny waha sie podpisac, bo nie jest pewny miejsca w skladzie a chce jezdzic.Okres transferowy to taka cicha wojna i kazdego roku inna.

Proponuje ci przeczytac te 77strony w tym temacie bo staje sie to nudne to co piszesz mozna wyczytac na forum Rzeszowskim ,wystarczy wejsc ameryki nie odkrywasz ale posty leca.
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych :lol: :lol:

harry
Trener

#1920 Postautor: harry » 24 stycznia 2009, o 16:02

wienio57 pisze:Dawid by sie przydal, wtedy mozemy dolozyc Lodzi.U Jozkow niezly magiel z trenerem i rozgrywki w akcjonariacie spolki.Pisza , ze jednak Dzikowski ma byc a wtedy jest szansa , ze Dawid do nas przyjdzie.Kylmakorpi nie bardzo chce do nich przyjsc bo sie nastawil na E-lige i chce sporo kasy za pkt.Kibice sa wkurzeni na Dawida , ze sie ociaga z podpisem.Jeszcze L. Dryml oferte im przeslal-zobaczymy co z tego wyniknie bo my tez nie mozemy czekac w nieskonczonosc jak Lodz zawija rajderow.

Dzikowskiego nie bedzie i Joonas na 90% też nie. A Dawid jak kombinuje, że może u nas jeździć to musi mieć stalowe nerwy bo tak naprawdę to kończy się właśnie negocjować ostatni kontrakt seniorski i .... bedzie po rybach bo na więcej zawodników klub nie będzie mogł sobie pozwolić. Dlatego zostaje poniedziałek, wtorek i... kóniec.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#1921 Postautor: Cooper » 24 stycznia 2009, o 16:03

Coscie sie faceta czepili, pisanie na forum nie polega tylko na odkrywaniu Ameryki:) Ma jakis ziomkow w Rzeszowie, ja np. chetnie czytam na jakie tematy plotkuja Jozefy. Zwlaszcza, ze dalej mam bana u nich na forum;]
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

meesha
Trener
Kontakt:

#1922 Postautor: meesha » 24 stycznia 2009, o 16:06

Dzikowskiego nie bedzie i Joonas na 90% też nie. A Dawid jak kombinuje, że może u nas jeździć to musi mieć stalowe nerwy bo tak naprawdę to kończy się właśnie negocjować ostatni kontrakt seniorski i .... bedzie po rybach bo na więcej zawodników klub nie będzie mogł sobie pozwolić

No ale "warszawski" moze przeciez gdzies podpisac nawet 31-go, a pozniej imc Skrzydlewski go na pewno chetnie przygarnie pod swoje - nomen omen - skrzydla :)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#1923 Postautor: sadychor » 24 stycznia 2009, o 16:26

suchy1613 pisze:(...)na widok facetów różnej maści stojących rządkiem w kierunku Bystrzycy :D Może ktoś był na meczu piłkarskiego Motoru parę lat temu? Wszyscy mieli okazję oglądać striptiz w męskim wykonaniu. Na usprawiedliwienie był to mecz ze Stalą Rzeszów.
Całe więc szczęście na żużlu można oglądać jedynie męski topless i panowie zasilaja naszą rzekę ,zwłaszcza, "że na stadionie do licha pić nie można " :lol:

Widowisko za ktore sie placi jest mniej atrakcyjne od tego co jest za friko. Kobiety......
Widzialas gdzies kiedys kogos pijanego na stadionie zuzlowym? Nie przesadzaj :wink: :mrgreen: To powietrze od Bystrzycy tak dziala a pracy nerek nie zatrzymasz, natury nie oszukasz.
Zajrzalem na forum staaallleczki i faktycznie kolega tutaj wali nam przedruki. Na szczescie ja tam nie mam bana. Pewnie dlatego, ze nigdy sie nie rejestrowalem 8)
A lekture ichniego forum polecam Regdalowi. Tam dopiero pokazuja jak mozna jezdzic po "swoich". Lublin im do piet w tej kwestii nie dorasta.
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#1924 Postautor: Regdal » 24 stycznia 2009, o 17:26

harry pisze:I bedzie cisza do 01.02.09. Wtedy bedzie ogłoszony kompletny skład.

I bardzo dobrze,ponieważ nie wszystkim się to podoba jak jakiś Wiesio czy Józio na łamach choćby tego forum popisują się newsami,na temat zawierania kontraktów.
"Bez mózgowa,szowinistyczna,szarańcza,na internetowych forach" - Bartłomiej Czekański

www.wolinski.com.pl

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#1925 Postautor: Talib » 24 stycznia 2009, o 21:05

meesha pisze:
Dzikowskiego nie bedzie i Joonas na 90% też nie. A Dawid jak kombinuje, że może u nas jeździć to musi mieć stalowe nerwy bo tak naprawdę to kończy się właśnie negocjować ostatni kontrakt seniorski i .... bedzie po rybach bo na więcej zawodników klub nie będzie mogł sobie pozwolić

No ale "warszawski" moze przeciez gdzies podpisac nawet 31-go, a pozniej imc Skrzydlewski go na pewno chetnie przygarnie pod swoje - nomen omen - skrzydla :)

Masz zadatki na niezłego jasnowidza. :D