Skład na sezon 2009 :)

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
garsija

Re: Skład na sezon 2009 :)

#1851 Postautor: garsija » 23 stycznia 2009, o 11:27

Jak ci zal tylek sciska to zrobcie i po 20! Ja tego nie rozumiem, kto broni ustalc dowolna cene biletu?
Wiesz dlaczego w polskim budzecie jest wieczna dziura? Bo podatki sa za wysokie.. a nie za niskie! Macie na stadionie 10 tys miejsc? To wypelnijcie je po 10 zl / sztuke i policz czy wyjdzie mniej w kasie niz gdyby wpyscic 500 osob po 20 zl.

Sorry ale pieprzysz glupoty. Myslisz ze liczba kibicow rosnie odwrotnie proporcjonalnie do ceny blietow? Na Motor bilety sa w granicach 10 zl i ile przychodzi ludzi? A wedlug twojej teorii powinno przychodzic 10 tysiecy. Idzmy dalej, obnizmy do 5 zl to przyjdzie 20 tys na kazdy mecz! :shock: Jak ktos lubi ten sport to przyjdzie czy bilet bedzie za 5, 10 czy 15 zl, no bo co to za pieniadze 30 zl w miesiacu, gdzie innych atrakcji sportowych wlasciwie brak. Ale zawsze znajda sie tez tacy co i za 5 zl nie przyjda bo bedzie za drogo i najchetniej chodziliby za darmo. W Lesznie na kazdym meczu jest kilkanascie tysiecy ludzi, a 10 zl to kosztuje nie bilet tylko program. Jasne ze to inna liga i inny poziom, ale portfele kibicow te same.

Speedway Fan
Senior

#1852 Postautor: Speedway Fan » 23 stycznia 2009, o 11:30

Nie ma wynikow to nie ma kibicow sukcesu :)

go!
Trener

#1853 Postautor: go! » 23 stycznia 2009, o 11:41

garsija pisze:Sorry ale pieprzysz glupoty. Myslisz ze liczba kibicow rosnie odwrotnie proporcjonalnie do ceny blietow?

Nie kurwa, maleje.. Nie masz za co przepraszac, wez poprostu po skonczeniu podstawowki idz do budowlanki bo ekonomisty to juz z ciebie nie bedzie...
garsija pisze: Na Motor bilety sa w granicach 10 zl i ile przychodzi ludzi? A wedlug twojej teorii powinno przychodzic 10 tysiecy.

Po pierwsze to cyfry byly przykladowe, a po drugie to co ty porownujesz? Chciales mnie zastrzelic argumentem? to trzeba bylo powiedziec ze jak gracie z chlopakami, miedzy drzewami na trawniku, to wogole nie ma biletow, a nikt sie wam nie przyglada, nie mowiac o 10 tysiacach..
garsija pisze:Idzmy dalej, obnizmy do 5 zl to przyjdzie 20 tys na kazdy mecz!

Ty juz lepiej nigdzie nie chodz, bo i tak gdzies bladzisz daleko..
Cyfry trzeba wyposrodkowac, ale zeby tobie to wyjasnic i zebys pojal to skup sie na tym jednym zdaniu co ponizej:
Podwyzka cen biletow NIE ROWNA sie zwiekszony wplyw w kasie!

Awatar użytkownika
Radzio
Senior

#1855 Postautor: Radzio » 23 stycznia 2009, o 12:11

go! pisze:Podwyzka cen biletow NIE ROWNA sie zwiekszony wplyw w kasie!

Nie do końca - jest pewien pułap do którego można podwyższyć ceny i przychód w kasie wzrośnie ale jak go się przekroczy (cenę produktu) to popyt zmniejszy się na tyle, że nie będzie to opłacalne dla klubu. Można to wyliczyć tylko trzeba mieć trochę danych

Sting mnie ubiegł;)

go!
Trener

#1856 Postautor: go! » 23 stycznia 2009, o 12:23

Ty Radziu to wiem ze masz dysleksje, czy wyrosles? Widzisz jak przez lenistwo w szkole mozna sobie w papiery narobic? :P ;)
Ale zeby Sting?
Napisalem takie magiczne zdanie "cyfry trzeba wyposrodkowac"
Chlopacy... !! :) :P

Wyroznione zdanie bylo do garsijii, bo dluzszych wywodow, tak ponad 10 slow - to juz nie pojmuje chyba.

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#1857 Postautor: Talib » 23 stycznia 2009, o 12:24

W Łodzi bileciki po 18 złotych. W końcu ktoś musi sfinansować "dream-team" prezia i jego najnowszy "obiekt pożądania" lubelskiej proweniencji. :lol:

Awatar użytkownika
Radzio
Senior

#1858 Postautor: Radzio » 23 stycznia 2009, o 12:30

go! pisze:Ty Radziu to wiem ze masz dysleksje, czy wyrosles? Widzisz jak przez lenistwo w szkole mozna sobie w papiery narobic? :P ;)
Ale zeby Sting?
Napisalem takie magiczne zdanie "cyfry trzeba wyposrodkowac"
Chlopacy... !! :) :P

Wyroznione zdanie bylo do garsijii, bo dluzszych wywodow, tak ponad 10 slow - to juz nie pojmuje chyba.

80% dziennikarzy sportowych (Nsport, TVP sport itp) ma dysekcje ;)
Ja tylko odniosłem się do tego ostatniego zdania, że nie zawsze podnoszenie cen przynosi stratę dla klubu - kwestia matematycznego wyliczenia, a do tego dysleksja nic nie ma;)

garsija

#1860 Postautor: garsija » 23 stycznia 2009, o 12:41

Do go!
Czleniu znasz mnie? Wiesz o mnie cokolwiek? Brakuje ci argumentow bo zdales sobie sprawe, ze zrobiles z siebie debila na forum i probujesz atakowac kogos kto ci to uswiadomil? Za texty o podstawowce, budowlance i graniu na trawnikach powinienes zarobic w leb. Jesli starczy ci odwagi to proponuje spotkanie i w koncu bedziesz mogl wyjakac co ci lezy na sercu. A do tej pory swoje nieudolne przemyslenia zostaw dla siebie bo to nie miejsce na takie dyskusje.
Zeby nie bylo po za tematem, czy bilety beda po 10 czy po 15 i tak na poczatku przyjdzie te 2 czy gora 3 tysiace. Jesli chcemy miec druzyne, ktora w pierwszym roku istnienia bedzie walczyła o awans to musimy byc jej glownym sponsorem. Chyba ze niektorzy,(tak jak go!) wola placic jak na tace i tulac sie w tej II lidze latami.

Speedway-Mati
Zawodowiec

#1861 Postautor: Speedway-Mati » 23 stycznia 2009, o 12:43

garsija pisze:to nie miejsce na takie dyskusje.

Właśnie :wink:
Więc dyskutujcie sobie na PW :twisted:
Obrazek

go!
Trener

#1862 Postautor: go! » 23 stycznia 2009, o 12:50

Radzio pisze:80% dziennikarzy sportowych (Nsport, TVP sport itp) ma dysekcje ;)
Ouu, jes :P
Radzio pisze: Ja tylko odniosłem się do tego ostatniego zdania

Boze chron nas od dziennikarzy, ktorzy odnosza sie do pojedynczego zdania z pominieciem reszty tresci i kontekstu wypowiedzi..

PS. Poza tym to zdanie nie jest falszywe, jest tylko polowa prawdy. Ale wystarcza aby pokazac, ze wedlug mnie podwyzka jest glupota. I powtarzam, ze nikt nie zabroni cen podniesc. To tylko biznes, jesli komus wyjdzie ze sie oplaci to jazda. Ja wiem ze w Lublinie sie nie oplaci!!! Tym bardziej ze przygotowanie meczu to koszt sam w sobie, niezalezny od tego ile ludzi przyjdzie. KPW? To nie lizaki, ktore po jednym meczu sie nie popsuja i mozna je sprzedawac przez rok, regulujac przy tym dowolnie ceny. Nawet bilet na zuzel, ktorego produkcja kosztuje, tam powiedzmy 5 groszy, nie nadaje sie do powtornego uzycia, bo ma nadrukowana date, srate, nazwy klubow i nie wiadomo co jeszcze..
Wiec tu jest ta specyfika.. i umoczyc duzo latwiej, przeginajac z cena.
No ale ja nie po szkolach ekonomicznych i gdzie mi tam do was..

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#1863 Postautor: sadychor » 23 stycznia 2009, o 12:54

Torsen pisze:Dlaczego bez sensu? Trzeba to tylko twórczo rozwinąć, np. dodając słowo topless.

Chyba zapomniales, ze na stadion nie przychodza tylko slodkie 18stki i zdrowe 30stki i wszystko zjadliwe zawierajace sie pomiedzy tymi kryteriami. Niby nie ma brzydkich kobiet tylko wina czasem malo, ale na stadionie do licha nie mozna pic. Wiec opanuj sie :wink:
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

piotr76
Senior
Kontakt:

#1864 Postautor: piotr76 » 23 stycznia 2009, o 12:54

Boze dosc ... wywalic to do innego tematu ...
Ps. a odnosnie ekonomicznych dyskusji Euro 4,3 stoi Panowie 8) 8) :lol:
zamiast 500 + program Beryl +

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#1865 Postautor: bkapusta » 23 stycznia 2009, o 12:55

piotr76 pisze:Boze dosc ... wywalic to do innego tematu ...
Ps. a odnosnie ekonomicznych dyskusji Euro 4,3 stoi Panowie 8) 8) :lol:

A akcje bankow na leb na szyje... Moze sobie kupic jakis? :)
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
Radzio
Senior

#1866 Postautor: Radzio » 23 stycznia 2009, o 12:59

go! pisze:[
Boze chron nas od dziennikarzy, ktorzy odnosza sie do pojedynczego zdania z pominieciem reszty tresci i kontekstu wypowiedzi..

jak najbardziej popieram:)

ja na szczęście nie jestem dziennikarzem:)

ale dobra wróćmy do dyskusji o składzie

a nie o jakiś spotkaniach miłosnych i wyjąkaniu co leży na sercu i zarabianiu

go!
Trener

#1867 Postautor: go! » 23 stycznia 2009, o 13:00

garsija pisze: Za texty o podstawowce, budowlance i graniu na trawnikach powinienes zarobic w leb.

Sluchaj.. Jakby twoj poziom, tresc wypowiedzi i wiedza wskazywaly ze sie znasz na tym i wiesz o czym mowisz oraz ze nie jestes dziecko, to bym napisal do Ciebie Prosze Pana i inaczej rozmawial.
Ludzie od zuzla bardziej kochaja wlasne pieniadze, szczegolnie w tym biednym miescie!
A "czleni", to sobie jednak poszukaj na trawniku pod blokiem

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#1868 Postautor: sadychor » 23 stycznia 2009, o 13:04

Radzio pisze:80% dziennikarzy sportowych (Nsport, TVP sport itp) ma dysekcje ;)

Mowimy o ksiazce Mansona i Baddeley'a? Wiedzialem, ze internet to szatan ale ze telewizja.......
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

garsija

#1869 Postautor: garsija » 23 stycznia 2009, o 13:37

Jakby twoj poziom, tresc wypowiedzi i wiedza wskazywaly ze sie znasz na tym i wiesz o czym mowisz oraz ze nie jestes dziecko, to bym napisal do Ciebie Prosze Pana i inaczej rozmawial.

O poziomie moze nic nie mow bo twoim wypocinom w odpowiedzi na rzeczowa krytyke daleko bylo do jakiegokolwiek poziomu. Co do wiedzy to radze zajrzec do podrecznika z matematyki ze szkoly sredniej(jesli taki posiadasz) i poczytac o proporcjach. Nie wymagam grzecznosciowych formulek, tylko spuszczenia z wywyzszajacego tonu bo mam wrazenie, ze az napompowany jestes przekonaniem o nieomylnosci. Troche pokory jeszcze nikogo nie zabilo, człeniu;)

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#1870 Postautor: luCas » 23 stycznia 2009, o 13:54

Ej dziewczyny, dajcie sobie na wstrzymanie, bo nikomu sie nie chce czytac waszych gorzkich zali. To jest temat o skladzie, a nie o podrecznikach do matematyki.
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski

Awatar użytkownika
papi
Trener

#1871 Postautor: papi » 23 stycznia 2009, o 13:55

przy tym wszystkim niektorzy zapominaja ze czynnikiem decydujacym o frekwencji w najwiekszej mierze nie jest cena, ale jakosc tego co sie kupuje. Po (odpukac) 2 przegranych meczach nawet jak ceny spadna do 5 zl to chetnych wcale nie musi byc wiecej.

Poza tym kiedys dyskutowalem (chyba z Harrym) o frekwencji i stwierdzil, ze jakies tam badania wykazaly, ze nasze wojewodztwo ma najwiekszy odesetek osob interesujacych sie sportem. Moze zrobic jakas szersza akcje promocyjna, w Poznaniu co prawda po dlugiej przerwie, ale pierwsze zawody byly chyba za darmo. Kazdy kto chcial mogl przyjsc i "zarazic" sie zuzlem. Na dobry zuzel na pewno jest potrzeba, kwestia tego, zeby jeszcze przed startem ligi pokazac, ze w Lublinie jest szansa na dobry zuzel. O zawody indywidualne bedzie ciezko, ale jakies sparing np z Rzeszowem czy Tarnowem, najlepiej w weekend i przy darmowym wejsciu moglyby sporo pomoc

Awatar użytkownika
Fantys
Zawodowiec

#1872 Postautor: Fantys » 23 stycznia 2009, o 13:59

To jak tu krzyczą już o ceny biletów to co bedzię jak zostaną podane ceny programów :D

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#1873 Postautor: tezetomaniak » 23 stycznia 2009, o 14:07

biletem bedzie program 8) i gitara

Speedway-Mati
Zawodowiec

#1874 Postautor: Speedway-Mati » 23 stycznia 2009, o 14:08

Fantys pisze:To jak tu krzyczą już o ceny biletów to co bedzię jak zostaną podane ceny programów :D

Ja pamiętam pewną debatę na forum odnośnie programów :) Czy lepiej pogram grubszy (w formie książeczki) i za większą cenę, czy też może jedna kartka formatu A4 złożona na połowę (jakiś przód i tył, w środku tabele biegów i na punktacje zawodników) za to za mniejszą cenę. Ehh też kilka stron zapisanych na forum było :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Fantys
Zawodowiec

#1875 Postautor: Fantys » 23 stycznia 2009, o 14:29

Właśnie dlatego powróciłem to tego :) bo też to pamiętam.