skoro go ogłosili, to raczej podpisał pre-kontaktSaint pisze:Ge(L)o pisze:Świącik się tylko uśmiechnął, z myślą, że jest po prostu skuteczny, nie jak Kępa, któremu wszyscy rękę podają, a potem jeżdżą gdzie indziej.
Widziałeś to inaczej.. szanuję. Ale się nie zgadzam. Irytacja moim zdaniem zauważalna … nie wiem czy pytaniem czy obawą o samą sytuację. To się okaże. Świącik nie zwykł uśmiechać się „pólgębkiem”.
Żużel w TV
Re: Żużel w TV
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Flagg pisze:skoro go ogłosili, to raczej podpisał pre-kontaktSaint pisze:Ge(L)o pisze:Świącik się tylko uśmiechnął, z myślą, że jest po prostu skuteczny, nie jak Kępa, któremu wszyscy rękę podają, a potem jeżdżą gdzie indziej.
Widziałeś to inaczej.. szanuję. Ale się nie zgadzam. Irytacja moim zdaniem zauważalna … nie wiem czy pytaniem czy obawą o samą sytuację. To się okaże. Świącik nie zwykł uśmiechać się „pólgębkiem”.
Wystarczyło odpowiedzieć „podpisał”… taka deklaracja nie padła. Dlaczego? Nie mam pojęcia.
Przecież powiedział, że Michelsen na 100 proc będzie jeździł dalej w Częstochowie.
Do Kępy generalnie nic nie mam poza tym, że wyciągnął żużlowy Lublin z niebytu (czyli dobrze) i że dymał ludzi na karnetach i biletach w okolicach tzw. pandemii, gdzie mając karnet musiałem płacić za bilety (czyli źle).
Do Kępy generalnie nic nie mam poza tym, że wyciągnął żużlowy Lublin z niebytu (czyli dobrze) i że dymał ludzi na karnetach i biletach w okolicach tzw. pandemii, gdzie mając karnet musiałem płacić za bilety (czyli źle).
- Lumpproletariacki
- Szkółkowicz
Dryła chciał być kąśliwy, ale nie wyszło. Oczywiście zirytował Świącika, ale ten wyjaśnił Dryłę mówiąc, że to nie jest ważne czy coś podpisał, bo będzie we Włókniarzu na 100%. Zrobił to, czego rok temu nie zrobił Kępa - ogłosił światu, że Mikkel zostaje. Nawet, jeśli nie ma tego na kwicie
-
CKM1946
- Zawodowiec
Podpisał czy nie ( tego nie wiemy ) ale nie sądze że Mikkel by wyszedł na prawie pełny stadion i ogłaszał coś a potem robił z siebie głupiego.
Oglądając wczorajsze popisy Holty na torze w Gdańsku zacząłem się zastanawiać, co by było gdyby karierę wznowił Jason Crump? Albo Greg Hancock? Czy Marek Cieślak byłby w stanie oprzeć się pokusie ściągnięcia tych zawodników do Łodzi? I drugie pytanie - czy znajdzie się ktoś odważny i zaproponuje panu Markowi prowadzenie drużyny ligowej w sezonie 2024?
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
Pomoże wrócić Łodzi do I ligi.
Akurat polewaczkowy z trumniarzem dobrali się idealnie pod względem intelektu.
Akurat polewaczkowy z trumniarzem dobrali się idealnie pod względem intelektu.
CKM1946 pisze:Podpisał czy nie ( tego nie wiemy ) ale nie sądze że Mikkel by wyszedł na prawie pełny stadion i ogłaszał coś a potem robił z siebie głupiego.
Madsen? Doyle?
Chociaż oni chyba nie ogłaszali pozostania przed pełnym stadionem.
Co do Cieślaka to w Ostrowie, Częstochowie, Rybniku i Łodzi wyszedł jego "kunszt". Trenerska legenda wyrobiona na drużynach-samograjach z Wrocławia, Tarnowa i kadry Polski. Trochę taki Smuda polskiego speedwaya. Często znajdował się w odpowiednim miejscu w odpowiednim czasie.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Saint pisze:Flagg pisze:skoro go ogłosili, to raczej podpisał pre-kontaktSaint pisze:Widziałeś to inaczej.. szanuję. Ale się nie zgadzam. Irytacja moim zdaniem zauważalna … nie wiem czy pytaniem czy obawą o samą sytuację. To się okaże. Świącik nie zwykł uśmiechać się „pólgębkiem”.
Wystarczyło odpowiedzieć „podpisał”… taka deklaracja nie padła. Dlaczego? Nie mam pojęcia.
Mógł podpisać coś, czym niekoniecznie można się chwalić bo jest np. niezgodne z regulaminem, a daje gwarancje pozostania zawodnika. To jedna z możliwości.
Podobno i wy macie kontrakt z Bartkiem na kilka sezonów ale nie za bardzo można było to podać do publicznej wiadomości. Janowski jest zaklepany we Wrocławiu na wiele, wiele lat, a też tego nie ogłaszają. Takie rzeczy przecież się zdarzają.
Czy to ma jakiekolwiek znaczenie? Chłop wyszedł do 13 tysiecy ludzi, powiedział, że zostaje, to zostaje, nie ma sensu tutaj tworzyć jakiś teorii spiskowych i czekać na jakieś wolty. W Lublinie niczego nie ogłosił, niczego nie podpisał. Dwie jednak trochę różne sytuacje.
A w dobie obecnych "możliwości" jesli któras strona wystawi drugą, to może miec pretensje tylko i wyłącznie do siebie. Klub ma pre-kontrakty, którymi może sie zabezpieczyć. Jeśli ogłasza zawodnika nie mając podpisanych kwitów, to niech sie potem nie dziwi, jak ten ich wystawi.
Zawodnik nie ma natomiast już limitów finansowych w kontrakcie. Jeśli godzi się na pieniądze pod stołem, od sponsorów, które nie podlegają procesowi licencyjnemu, to potem też może miec pretensje do siebie, jeśłi ma problem z ich wyegzekwowaniem.
A w dobie obecnych "możliwości" jesli któras strona wystawi drugą, to może miec pretensje tylko i wyłącznie do siebie. Klub ma pre-kontrakty, którymi może sie zabezpieczyć. Jeśli ogłasza zawodnika nie mając podpisanych kwitów, to niech sie potem nie dziwi, jak ten ich wystawi.
Zawodnik nie ma natomiast już limitów finansowych w kontrakcie. Jeśli godzi się na pieniądze pod stołem, od sponsorów, które nie podlegają procesowi licencyjnemu, to potem też może miec pretensje do siebie, jeśłi ma problem z ich wyegzekwowaniem.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
MM zapewne będzie jeździł w Częstochowie przez kolejne parę lat. Do LBN nie wróci, trzeba się z tym pogodzić i przestać co rok wałkować ten sam temat.
Co rok to byłoby jeszcze nieźle. Na naszym forum burzliwa historia odejścia/powrotu MM powraca kilka razy w miesiącu.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
Flagg pisze:Ge(L)o pisze:Świącik się tylko uśmiechnął, z myślą, że jest po prostu skuteczny, nie jak Kępa, któremu wszyscy rękę podają, a potem jeżdżą gdzie indziej.
A Kępa tylko zapłakał ocierając łzy złotym i srebrnym medalem
Stojąc obok trzech zawodników z podium GP, w tym najlepszego grajka w historii.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Chodziło tylko o Michelsena. Tak jak padło wcześniej, Dryła chciał zabłysnąć i wbić szpilę, ale jest niezbyt bystry, więc nie wyszło i go Świącik szybko zgasił jak peta.
kdsz pisze:I drugie pytanie - czy znajdzie się ktoś odważny i zaproponuje panu Markowi prowadzenie drużyny ligowej w sezonie 2024?
On nabiera wszystkich nie gorzej niż Kasprzak :)
Ale nie tak dobrze jak Skrzydlewski, kreowany na zbawcę a będący de facto grabarzem łódzkiego żużla.
Ja nigdy nie rozumiałem zachwytów nad Skrzydlewskim. Ok, pakuje w ten zużel własny hajs. I to jest chyba jego jedyna zaleta. IMO jeden z najgorszych prezesów w klubach zuzlowych
Dokładnie. Gość ma wszystkie narzędzia ku temu by zrobić żużlową potęgę, a nie udało mu się w sumie nic poza stadionem. Co do którego ma zasługi na pewno, niemniej nie wyłożył na niego złotówki. Za to wiele lat jedzie na opinii skutecznego i uczciwego człowieka. Fascynujące.
Stadion jest już od 5 lat i zamiast być impulsem do mody na żużel to dzięki działaniom Skrzydlewskiego i ciągłemu marudzeniu mam wrażenie, że jest zupełnie odwrotnie.
Stadion jest już od 5 lat i zamiast być impulsem do mody na żużel to dzięki działaniom Skrzydlewskiego i ciągłemu marudzeniu mam wrażenie, że jest zupełnie odwrotnie.
Wczoraj dość fajny magazyn (dobra obsada), w szczególności fragment poświęcony naszemu meczowi. Fragment ów zdominował - hue hue hue - Domin. Dobry materiał Tomka Dryły (brawo za czujność!), kiedy Dominik - w czasie wizyty na stadionie podczas meczu z Krosnem - dzieli się swoimi opiniami o operacji/zabiegu. Padło tu już nie raz i oby padało jak najczęściej - nie da się go nie lubić. Materiał trochę ckliwy, ale moment i bohater tego wymagało. Zwracam uwagę na doskonałe role drugoplanowe Piotra Cugowskiego i Marka Kępy ;)
Wiadomo, że wahadło sympatii wobec Motoru Lublin po pierwszych latach euforycznych zachwytów jest obecnie wychylone w stronę ogromnej niechęci, ale jeśli jest coś/ktoś obecnie, co pozytywnie kojarzy się z Motorem to jest to właśnie Kubera. I jeszcze Cierniak.
Link do materiału na fb: https://fb.watch/lyggciUfN_/
Wiadomo, że wahadło sympatii wobec Motoru Lublin po pierwszych latach euforycznych zachwytów jest obecnie wychylone w stronę ogromnej niechęci, ale jeśli jest coś/ktoś obecnie, co pozytywnie kojarzy się z Motorem to jest to właśnie Kubera. I jeszcze Cierniak.
Link do materiału na fb: https://fb.watch/lyggciUfN_/
Tak, jest coś surrealistycznego w tym fragmencie, gdy Domin mówi o możliwym uszkodzeniu rdzenia po zabiegu (widać, że go to ruszyło), a z tyłu jakby nigdy nic Piotr Cugowski dokłada sobie sushi :) Z takimi materiałami trochę jak ze zdjeciami, najlepiej wychodzą te niepozowane.
Podczas zabiegu na kręgosłupie może dojść do uszkodzenia rdzenia. Ja w szoku.
Flagg pisze:Ja nigdy nie rozumiałem zachwytów nad Skrzydlewskim. Ok, pakuje w ten zużel własny hajs. I to jest chyba jego jedyna zaleta. IMO jeden z najgorszych prezesów w klubach zuzlowych
Pełna zgoda. Nie zrobić nic by zapełnić stadion w tak dużym mieście jak Łódź to naprawdę trzeba się postarać.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
-
CKM1946
- Zawodowiec
Trzeba pamiętać że Łódź to jest cholernie piłkarskie miasto. Siatkarski ŁKS czy Budowlani Łódź mimo super wyników też mają/mieli frekwencje na poziomie 2-3k.
CKM1946 pisze:Trzeba pamiętać że Łódź to jest cholernie piłkarskie miasto. Siatkarski ŁKS czy Budowlani Łódź mimo super wyników też mają/mieli frekwencje na poziomie 2-3k.
Siatkarki i rugbiści to nigdzie w Polsce nie mają dobrej frekwencji, a żużel owszem.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
Flagg pisze:Ja nigdy nie rozumiałem zachwytów nad Skrzydlewskim. Ok, pakuje w ten zużel własny hajs. I to jest chyba jego jedyna zaleta. IMO jeden z najgorszych prezesów w klubach zuzlowych
Za czasów Barana Puzona i Rempały wpadł do nas osobiście na sektor gości i rozdał wszystkim programy zawodów za darmo. Jak na tamte czasy i okoliczności to mnie zachwycił xd
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN