Żużlowe różności
Re: Żużlowe różności
Trzeba poczekać na więcej info. Złamanie złamaniu nierówne. Jeśli to jakieś nieskomplikowane, to w miesiąc - dwa może wrócić. A finały za niecałe dwa miesiące.
Jeśli coś poważniejszego, to resztę sezonu ma z głowy
Jeśli coś poważniejszego, to resztę sezonu ma z głowy
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Sparta potwierdziła złamanie kości skokowej... pewnie między 4 a 8 tygodni a to jeszcze prawa noga.
-
Maretzky76
- Szkółkowicz
Sparta i tak ma jeszcze 4 konkretnych zawodników plus Kowalski, który przejmie dwa biegi za P. Pawlickiego. Więc nie wygląda to źle, dalej mają na papierze dużą siłę rażenia.
Ostatnio zmieniony 17 lipca 2023, o 12:27 przez Maretzky76, łącznie zmieniany 1 raz.
Maretzky76 pisze:Sparta i tak ma jeszcze 4 konkretnych zawodników plus Kowalski, który przejmie dwa biegi za P. Pawlickiego. Więc nie wygląda to źle, dalej mają na papierze mają dużą siłę rażenia.
Są dokladnie w takiej samej sytuacji jak my przy kontuzji Kubery :) A nawet w sumie lepszej, bo jednak Pawlicki to ich najsłabszy senior, a u nas wypadł wicelider :)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Flagg pisze:Maretzky76 pisze:Sparta i tak ma jeszcze 4 konkretnych zawodników plus Kowalski, który przejmie dwa biegi za P. Pawlickiego. Więc nie wygląda to źle, dalej mają na papierze mają dużą siłę rażenia.
Są dokladnie w takiej samej sytuacji jak my przy kontuzji Kubery :) A nawet w sumie lepszej, bo jednak Pawlicki to ich najsłabszy senior, a u nas wypadł wicelider :)
Niuans polega na zgoła innym momencie sezonu. Mamy z okresu nieobecności Domina 2 przegrane, z czego pewnie tej z Torunia by nie było. W PO nie ma luzu. Trzeba wygrywać.
Do finału i tak się doczołgają, nawet bez Pawlickiego. Ale w finałowym dwumeczu z nami, taka absencja może zmienić układ sił.
Ta kość zrasta się ok. 6 tygodni. Na półfinały już wróci ;)
Piotr Baron po sezonie odchodzi ze stanowiska trenera w Unii Leszno.
Dzień wcześniej ze stanowiska zrezygnował wieloletni toromistrz Jan Choroś po rzekomej scysji z Januszem Kołodziejem nt. przygotowania toru.
Dzień wcześniej ze stanowiska zrezygnował wieloletni toromistrz Jan Choroś po rzekomej scysji z Januszem Kołodziejem nt. przygotowania toru.
Bajerski do Leszna, Baron do Torunia?
Widać na konferencji https://www.youtube.com/watch?v=2Esd3sHb1Sw, że po tym zamieszaniu z toromistrzem miny nie tęgie. Grubo musiało się zadziać. Plotkuje się, że toromistrz rzucił papierami po scysji z Jankiem Kołodziejem.
Kołodziej taki grzeczny i miły, zawsze na klatce dzień dobry mówił, a tutaj takie skalpy w Lesznie zbiera. Kto by pomyślał.
-
rumburaquee
- Zawodowiec
Nawet Zengota który zawsze suszy licówki zgaszony jak kiep. Coś grubo musiało być...
niezłe szambo musiało się wylać. Tylko czekać aż "kuluary" wykopią co tam się naprawdę zadziało, kto odegrał jakie role. I co dalej z Unią, bo wygląda na trzęsienie ziemi
Kołodziej w TV mówił, że jego pozostanie w Lesznie jest uzależnione od jednego tematu
Jak widać tym tematem był toromistrz. Czy chodziło też o Barona, czy treneiro wkurzył się, że zawodnik zwalnia ludzi i podziękował? Albo się nie dowiemy, albo wypłynie to z czasem
Jak widać tym tematem był toromistrz. Czy chodziło też o Barona, czy treneiro wkurzył się, że zawodnik zwalnia ludzi i podziękował? Albo się nie dowiemy, albo wypłynie to z czasem
A tak Cie Janusz lubiłem, szanowałem i moim marzeniem byl twój transfer do Lublina.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
No to może właśnie transfer się przybliżył. Lindgren, Hampel out. Przychodzi Janek i gra gitara. Czy w Lesznie poświęcili toromistrza i Barona dla Janka czy rozsypuje się wszystko ?
Wygląda na to, że poświęcili. Unia gaśnie, tam jeszcze Jankowski daje nadzieję, bo w tym co robi nie ma lepszego, ale klub staje się pośmiewiskiem. Pawlicki i Emil toczyli długie awantury o kontrakty "covidowe" i obu już nie ma. Doyle, podobnie zresztą jak Emil, odchodził w atmosferze skandalu, oskarżając klub o zaległości. Teraz Baron żegna się mówiąc, że dalsza współpraca jest wykluczona.
Powiem tak, niech to będzie nauczka dla Kuby i jego czarnej listy. Może u nas nie zanosi się na zjazd finansowy, ale z ludźmi trzeba szukać porozumienia. Wygląda na to, że w Lesznie w 3 lata rozsypało się wszystko
Powiem tak, niech to będzie nauczka dla Kuby i jego czarnej listy. Może u nas nie zanosi się na zjazd finansowy, ale z ludźmi trzeba szukać porozumienia. Wygląda na to, że w Lesznie w 3 lata rozsypało się wszystko
A to sam Janek nie załatwi wszystkiego? Tor przygotuje później na nim wygra wszystkie biegi... Jak zostanie sam Janek to nie będzie słabych ogniw!
Mowa ciała Barona mówi wszystko, oczy w stół i tyle.
Mowa ciała Barona mówi wszystko, oczy w stół i tyle.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Tak to jest gdy jedna osoba chce być sterem, żeglarzem i okrętem. Źle to wróży dla Unii. Aczkolwiek na chwilę obecną mamy wersję jednej strony. Kołodziej póki co nic się nie odnosił.
Cegielski jakiś czas temu sugerował, że Janek powinien zmienić środowisko. Chyba Kołodziej wziął sobie to do serca, choć Cegielski miał chyba coś nieco innego na myśli ;)
Wiem, że to będzie niepopularne. Ja tez Kołodzieja lubię - ale po co on w Lublinie? Gdzie jest wąsko na prostych i nie jedzie się na okrągło? Czy o jednego Hampela nie za dużo? Może przestańmy...
+1 :)
przy całej sympatii dla Koldiego, uważam że od dwóch sezonów jedzie ponad stan. Być może służy mu bycie absolutnym liderem?
przy całej sympatii dla Koldiego, uważam że od dwóch sezonów jedzie ponad stan. Być może służy mu bycie absolutnym liderem?
A tam niepopularna opinia. Mnie Kołodziej od czasu skrócenia toru nie przekonuje w Lublinie. Kiedyś owszem, byłem jego zwolennikiem. Od jakiegoś czasu już nie. Zresztą o czym my mówimy. On już zapuścił korzenie w Lesznie i nie bardzo chce zmienić środowisko.
Ja za Jankiem nie przepadałem, ale też nie hejtowałem. Nie leży mi styl jazdy ,,na okrągło" i to, że nigdy nie wykorzystał swojego potencjału na arenie międzynarodowej. Nie zmienia to faktu, że jest lojalnym i bardzo mocnym ligowcem, oddanym drużynie - za to szacunek. Świetnie potrafi popracować że sprzętem i genialnie czyta ścieżki. Jednak teraz ewidentnie coś się zadziało niedobrego. I nie siedzę w środku, więc nie wykluczam też winy innych osób. Myślę, że Kołodziej w oczach wielu stracił,
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Jakieś szambo wybiło - nie nam oceniać z czyjej winy. Serio - poza tym, że gość sympatyczny (przynajmniej w wywiadach) to ja nie widzę żadnego merytorycznego argumentu dla którego miałby trafić do Motoru (przede wszystkim za kogo). Ostatni bardzo dobry Kołodziej przy Zygmuntowskich był za czasów kiedy dało się latać po płocie. A to mnóstwo lat temu. A on młodszy nie będzie.