Motor Lublin - Orzeł Łódź 30.06.2013 (nd) g. 19:30

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

Re: Motor Lublin - Orzeł Łódź 30.06.2013 (nd) g. 19:30

#176 Postautor: mustafa » 30 czerwca 2013, o 23:44

jerry78 pisze:Oby nie dzielili się punktami z Ostrowem.

Tego się obawiam. Bo teraz Łódź pojedzie bez ciśnienia, do tego mają kontuzję Larsena. Ostrów natomiast będzie zmobilizowany tak jak u nas i mogą tam wygrać.

Deri
Senior

#177 Postautor: Deri » 30 czerwca 2013, o 23:46

Ja osobiście modle się za 6,dosc mam już takiego Prezesa co nic nie może załatwić(taki ciepłe kluchy),mam nadzieje ze nie naraziłem się :D
Kobieta, która jęczy w nocy, nie warczy w dzień
GeloSMT Swiat na trzeżwo jest nie do przyjęcia.;p

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#178 Postautor: mustafa » 30 czerwca 2013, o 23:49

ciesz się ciesz. po spadku wycofa się Bogdanka i będzie dupa z żużlem w Lublinie.

ermen
Zawodowiec

#179 Postautor: ermen » 30 czerwca 2013, o 23:52

Deri pisze:Ja osobiście modle się za 6,dosc mam już takiego Prezesa co nic nie może załatwić(taki ciepłe kluchy),mam nadzieje ze nie naraziłem się :D

Nie wierzę....
Każdemu jego Everest...

Deri
Senior

#180 Postautor: Deri » 30 czerwca 2013, o 23:52

Akurat mi tutaj nie do śmiechu ,tylko ręce opadają jak widzę to sknerstwo i nieudolność naszego....
Kobieta, która jęczy w nocy, nie warczy w dzień
GeloSMT Swiat na trzeżwo jest nie do przyjęcia.;p

harry
Trener

#181 Postautor: harry » 30 czerwca 2013, o 23:55

Po meczu z Ostrowem napisałem, że trzeba polubić beton bo nie ma innego wyjścia, bo komisarze będą przyjeżdżać jeden po drugim. W piatek przyjeżdżam na trening a tu trenujemy na przyczepnym, bo komisarza ma nie być.

BRAWO TRENER/PREZES ŚLĄCZKA!!! TO BYŁA SUPER ZAGRYWKA.
Zostaliśmy wykiwani szkolnie i bekneliśmy frajersko.
Do tego każdy z zawodników coś tam pozawalał. Jedni więcej inni mniej. Natraciliśmy całą masę frajerskich punktów i zabrakło tak niewiele.
Mam wrażenie, że mimo zapewnień, że walczymy o czwórkę tak naprawdę walczymy o piąte miejsce.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#182 Postautor: kibicLBN » 1 lipca 2013, o 00:03

1. Jesteśmy ch***wi
2. Sprawka jest kretynem. Jak można dobrze jechać w lidze decydując się na 2 odpady na juniorze. 5 seniorów ma zawsze super jechać? Zawsze jeden jedzie słabiej, wted zostaje 4 zawodników, którzy mają wygrać mecz. To jest nasz problem
3. Ciekawe czy Bogdanka zostanie na II lige?
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
smerf_997
Junior

#183 Postautor: smerf_997 » 1 lipca 2013, o 00:04

jerry78 pisze:ps. wynik juniorów na naszym torze 2:10 :? cóż więcej dodać.

Pojedynki juniorów z ostatnich spotkań w Lublinie:
Lublin - Grudziądz 6 - 4
Lublin - Rawicz 8 - 2
Lublin - Daugavpils 6 - 15
Lublin - Ostrów 4 - 14
Lublin - Łódź 2 -10
i na wyjeździe
Łódź - Lublin 5 - 6
Daugavpils - Lublin 13 - 3
Rawicz - Lublin 3 - 11
Gdańsk - Lublin 16 - 2
Grudziądz - Lublin 10 - 4

Nie licząc spotkań z Rawiczem, to jednak widać różnicę przez którą czasami warto zapłacić (przepłacić).
Obrazek

ermen
Zawodowiec

#184 Postautor: ermen » 1 lipca 2013, o 00:07

harry pisze:Mam wrażenie, że mimo zapewnień, że walczymy o czwórkę tak naprawdę walczymy o piąte miejsce.

Tak naprawdę, to po dzisiejszym meczu zbliżylismy się niebezpiecznie do miejsca 6. Żeby się utrzymać musimy przy dobrym układzie zdobyć jeden punkt, ale równie dobrze trzeba będzie wygrać jeden mecz. Zostały dwa mecze. Jak przegramy w Ostrowie, to chyba mecz z Gdańskiem będzie meczem nie tylko o utrzymanie, ale w ogóle istnienie żużla w Lublinie.
Każdemu jego Everest...

peterix
Szkółkowicz

#185 Postautor: peterix » 1 lipca 2013, o 00:09

Kolego kibicLBN, jeśli po porażce wysuwasz tak daleko idące wnioski jak te w punkcie 1 i 3 to nie nazywaj się kibicem, bo ubliżasz wszystkim tym naprawdę KIBICUJĄCYM swojej drużynie. Bez odbioru.
NIGDY WIĘCEJ 2-giej LIGI!
Jestem przeciw - dymom, zadymom i serpentynom

LEON1978

#186 Postautor: LEON1978 » 1 lipca 2013, o 00:13

Witam wszystkich sympatykow Lubelskigo zuzla
Teraz juz na tacy wyszlo cale dziadostwo naszego Prezesa ,przynajmniej jego poplecznicy czyli Honorowy i Prezydent widzieli to na zywca. Widze dwa aspekty tego cyrku
1.Cala prawda tzw.aspektu finansowego ,dziadostwo i oszczedzanie na czym sie da ,a teraz gdy kazdy czul pod skora co sie szykuje nie zrobienie kompletnie niczego.Jeszcze sprawa z Marianem ,nie przypadkowo spuscili go z Tarnowa ,facet jest przemily i rowniacha z niego jakich malo, ale czasami daje sie podejsc jak dzieciak , a w sezon wtopione grube miliony. Koniec rundy sytuacja niepewna a tutaj zagladanie na syfy ,i niema komisarza bedzie git..i nie bylo. Kazdy z nas specow z za klawiatury zarzadzil by przynajmniej dwa treningi na stole ,dmuchajac na zimne. Pasowanie fur, i nastawienie mlodych na ten jeden juniorski pod beton. Ale do Mariana mam mniej pretensji bo mam pewnosc ,ze Prezesowska skala dziadostwa wiaze trenerio rece.
2.To powiecie ze to teoria smolenska a ja pisarz fantasy ....ale dla mnie cyrki jakie miale miejsce, to swiadoma robota kolesi jak Lublin spuscic w kibel.Prosze zwrocic uwage jak komisarze/klika wyciagaja wnioski ,tydzien temu plan sie nie do konca udal, bo po zachodzie bylo polane i tor zmienial sie na nasza korzysc.Wiec teraz Janek puscil oko i w zawodach wlano w tor szklanke wody, ubito i 19 30 nic nie dala. Nie pamietam a widze zuzel od 90 roku zeby nie lac wody podczas meczu-fenomen. Teraz tak P.Skrzydlewski mowi Panie Wodniczak mam to gdzies cora marudzila zpompowala mi portfel ,zostajemy w lidze chcecie to macie mecz w czwartek ja mam lepszy bilans z Lublinem ,a kasy mi szkoda mial byc 1liga i jest. A dla calej krawatowej polski wszyscy dbaja o bezpieczenstwo zuzlowcow bo Lulblin tylko na wykopkach wszystkich lapie. Acha i jescze im pomagamy w kreowaniu tych bzdur ,przegrywajac prawie dwa mecze.

Sami sobie zgotowalismy ten los , jak sie z tego wywiniemy to co najwyzej za miesiac koniec....chyba ze zklonujemy Carlosa i to trzeba by ze cztery sztuki.

Pozdrawiam kibicow ,serce sie wszystkim kraje...ale jest cos w powiedzeniu ze mialo byc dobrze a wyszlo po Lubelsku.
Ostatnio zmieniony 1 lipca 2013, o 00:32 przez LEON1978, łącznie zmieniany 1 raz.

harry
Trener

#187 Postautor: harry » 1 lipca 2013, o 00:22

LEON1978 pisze:Witam wszystkich sympatykow Lubelskigo zuzla
,tydzien temu plan sie nie do konca udal bo po zachodzie bylo polane i tor zmienial sie na nasza korzysc.Wiec teraz Janek puscil oko i w zawodach wlano w tor szklanke wody ubito i 19 30 nic nie dala.Nie pamietam a widze zuzel od 90 roku zeby nie lac wody podczas meczu-fenomen..

No cóż, sam nie mogę w to uwierzyć ale to podobno nasi zawodnicy nie chcieli żeby lać w tor wodę w czasie meczu :shock:
Nie mogę uwierzyć bo własnie po polaniu zaczeliśmy cokolwiek jechać...
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
mlody26
Junior

#188 Postautor: mlody26 » 1 lipca 2013, o 00:29

Z oszczędnosciami macie racje;) zawodnicy nie mają płacone od kilku meczów.. Nie wspominam o innych ważnych pracownikach tego klubu.
Mecz przegrany frajersko. Dajemy się panoszyć po parkingu Ślączce, który śmieje się prosto w oczy z naszej naiwnosci, totalnego braku jajec i zwyklego cwaniactwa... Ehh

Co do lania to Janusz gadal, ze jak beda lac wode to sa pizdy i nie znsja sie na przygotowaniu. Zgodnie ze wskazowkami, lania wody nie bylo ;)

Awatar użytkownika
Hela
Kadrowicz

#189 Postautor: Hela » 1 lipca 2013, o 00:31

Moim zdaniem coś jest nie tak z torem. Teraz jak na dłoni widać, że zawodnicy nie wiedzą jak on się zachowa, stąd dziwne decyzje - czy lać, czy nie lać. A to jest skutek dosypywania w poprzednich latach glinek, mączek itp, bez koncepcji, pomysłu, kontroli nad proporcjami.
I teraz mamy na Zygmuntowskich mieszankę po której nie wiadomo czego się spodziewać.
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!

Awatar użytkownika
Misionis
Junior

#190 Postautor: Misionis » 1 lipca 2013, o 00:33

Nie chcę być złym prorokiem, ale może się okazać, że do utrzymania zabraknie 1 punktu, który 2 razy w tym sezonie przegraliśmy na ostatnim okrążeniu.

Awatar użytkownika
Turkish

#191 Postautor: Turkish » 1 lipca 2013, o 00:34

Jeżeli zostaniemy w I lidze to tylko dzięki poświęceniu Ruskiego.

Baran po raz kolejny wielki szacun za robotę wykonaną na torze, 3 pkt Miesiąca dzięki Karolowi, jedyny zawodnik po którym widać było że walczy na noże i nie odpuszcza.

I nagle forumowi napinacze o II ligowym talencie Carlosa ucichli...
„Nie dyskutuję z końskim zadem, jeżeli już, to za pomocą bata...”

Awatar użytkownika
Oskarinho
Junior

#192 Postautor: Oskarinho » 1 lipca 2013, o 00:35

Szkoda gadać cokolwiek. O wygranej z Gdańskiem to tylko można pomarzyć bo też przyjadą z ubijaczem. Jak Ostrów wygra w Łodzi to jesteśmy w czarnej dupie (czyt. II Liga). Krótko mówiąc mamy nóż na gardle, a duża w tym zasługa Sprawki. Tak jak się podchodzi przed sezonem do ligi takie potem zbiera się owoce. Nie chce już przytaczać meczy które przegraliśmy przez słabą juniorkę ...

Awatar użytkownika
Misionis
Junior

#193 Postautor: Misionis » 1 lipca 2013, o 00:41

Jedna uwaga po meczu - niech Gelo trzyma mocniej megafon, bo niedługo ludzie będą podchodzić i pozdrawiać ciocię i kolegów z klasy.

Jeszcze apropos Gela, to on dzisiaj przegrał nam mecz. 15 bieg, pełne skupienie, a sektor kibiców krzyczy: "druga strona odpowiada... Motor", chłopaki się pośmiali, stracili koncentrację, a efekty każdy widział...

Oczywiście żartuję:)
Ostatnio zmieniony 1 lipca 2013, o 00:47 przez Misionis, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Turkish

#194 Postautor: Turkish » 1 lipca 2013, o 00:47

Oszczędności na juniorach mogą przyczynić się do spadku i w zasadzie tyle w temacie. Bo skazywani na porażkę przez wszystkich Miesiąc i Baran bo ponoć to ogórki trzymają fason tej drużyny. Przyjechał Orzeł i tak jak w zeszłym tygodniu porządny junior robił robotę.

a i jeszcze jedno. Emocje w tym meczu po raz kolejny zapewniał tylko wynik który musieliśmy gonić, bo na torze przez 80% zawodów wiało beznadzieją...

a i jeszcze drugie. Zetterstroem o takim torze zawsze marzył.
„Nie dyskutuję z końskim zadem, jeżeli już, to za pomocą bata...”

meesha
Trener
Kontakt:

#195 Postautor: meesha » 1 lipca 2013, o 00:51

grzesieck pisze:
Lumpproletariacki pisze:Baran rzeczywiście przegrał z Jamrogiem w 5 wyścigu? Mogę nie pamiętać, ale czy polewaczka (lejąca wodę) zrobiła dzisiaj całe 1 kółko?

tez sie zastanawialem, Proszowski podjal decyzje po obejrzeniu 1 powtorki w itvl, wg mnie za szybko, kamera nie byla ustawiona na linii i ciezko bylo ocenic, kto pierwszy wpadl na kreske

Ja byłem ustawiony na linii i taką samą decyzję podjąłbym nawet bez oglądania powtórki. Różnica była widoczna wyraźnie, niewielka, ale jednak. Z jednym się zgodzę:

"bla bla bla, a i tak wygramy w Ostrowie" ;)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
rAdEk23
Junior
Kontakt:

#196 Postautor: rAdEk23 » 1 lipca 2013, o 01:17

Mam pytanie do Harrego bądź do kogoś znającego się na przepisach itp Czego u nas się boja tego komisarza toru? Z tego co mówi Cegła w Tv jest to gość do pilnowania żeby tor był jednakowy na całej długości i szerokości ... No i przechodzę do drugiego pytania, nie da się przygotować przyczepnego toru równego na całej długości i szerokości ? Ps; dzisiaj w Lesznie była taka kopa ze serio ledwo niektórzy się składali w luk i nikt nie powie mi ze tor był przygotowany tak samo na całej szerokości i długości ... Patrz wyjście z pierwszego łuku ;)
Sipma Lublin :D :D :D

Awatar użytkownika
Misionis
Junior

#197 Postautor: Misionis » 1 lipca 2013, o 01:22

mustafa pisze:Czy ktoś wierzy w zwycięstwo w Ostrowie?

A dlaczego mielibyśmy nie wierzyć? Jeśli mogliśmy powalczyć w Łodzi, Dauga i Gdańsku, to dlaczego nagle mielibyśmy nie mieć szans w Ostrowie?

Radoskon

#198 Postautor: Radoskon » 1 lipca 2013, o 01:27

a jak zostaniemy w lidze to co dalej ? z roku na rok znowu teraz robi sie gorzej , nie ma zyskow i wystarczy ze miacho mniej da i robi sie miejski szalet , nie ma u nas osob ktore to by pociagnely , 1 liga zrobila sie mocna i droga a jak spadja jeszcze ekipy z eligi to czego my bedziemy szukac jedyna szansa to w tym jest ze polacza ligi i ze bedzie sporo spotkac ale o poziomie mozemy zapomniec i nalezy wrocic do angielskiego podejscia do tego sportu tylko jak tu sie cieszyc i z czego skoro na takim betonie jada gesiego i malo sie dzieje , ja widze to juz marnie

harry
Trener

#199 Postautor: harry » 1 lipca 2013, o 01:28

Jeżeli przegrywa się dwoma punktami w sumie mecz, który powinien być wygrany to decydujace jest prawie wszystko. Każdy szczegół. Ale jak się trenuje na przyczepnym a jedzie mecz na betonie to jest super zamieszanie w głowach i sprzęcie zawodników. Dzisiaj Skórnicki jako komentator na meczu w Gorzowie powiedział, że jak są takie cyrki z tymi komisarzami to nie powinno byc treningów bo one najwiecej zła przynoszą. I ja zaczynam się co do tego skłaniać. Nie umiecie trenować to nie trenujcie.
Z Ostrowem się udało dzięki Andrejowi a teraz zabrakło już szczęścia.
No nie mogę zrozumieć dlaczego nie trenowaliśmy na wszelki wypadek na betonie? Przyjeżdża taki Schlain czy cienki w tym sezonie Zorro i nie przeszkadzają im zadne glinki czy inne pseudo nawierzchnie tylko śmigaja aż miło (niemiło?) popatrzeć ( akcja Schlaina w 15 biegu - klasa, niestety).
Ciężko mi uwierzyć w tą wygrana w Ostrowie po dzisiejszym meczu. Oni tam chyba szybciej pójdą po rozum do głowy.

Młody26: To są te pieniądze czy nie? Bo ja dzisiaj dostałem pewne info że pieniądze wpłyneły i wszyscy zawodnicy są wypłaceni co do grosza. Podziękowania dla Zuka nie wzięły się chyba z przypadku?

harry
Trener

#200 Postautor: harry » 1 lipca 2013, o 01:37

rAdEk23 pisze:Mam pytanie do Harrego bądź do kogoś znającego się na przepisach itp Czego u nas się boja tego komisarza toru? Z tego co mówi Cegła w Tv jest to gość do pilnowania żeby tor był jednakowy na całej długości i szerokości ... No i przechodzę do drugiego pytania, nie da się przygotować przyczepnego toru równego na całej długości i szerokości ? Ps; dzisiaj w Lesznie była taka kopa ze serio ledwo niektórzy się składali w luk i nikt nie powie mi ze tor był przygotowany tak samo na całej szerokości i długości ... Patrz wyjście z pierwszego łuku ;)

To nie jest pytanie do mnie tylko do osób, które decydują o tym jak ma byc przygotowany tor na dane zawody. Trzeba wiedzieć dosyć precyzyjnie czego się chce, jakie beda warunki atmosferyczne, jakie się ma możliwości techniczne i czego chcą zawodnicy lub na czym trenowali. Zgranie tego wszystkiego nie jest łatwe niestety. A jak do tego wmiesza się komisarz to już zaczyna byc trudne. Dlatego ja mimo wszystko oprócz dobrego juniora wziąłbym do Ostrowa komisarza. Niech po prostu zmieni im tor. Na pewno nam bedzie łatwiej. Każdy szczegół jest już teraz bardzo ważny.

Edit: sorry za posta za postem. Myślałem że ktoś coś napisze pod poprzednim a tu cisza zapadła, a już nie chce mi się tego odkręcać.