Finał DMP: Motor Lublin - Apator Toruń 52:38 [88:92], 28.09.2025
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Re: Finał DMP: Motor Lublin - Apator Toruń [36:54], 28.09.2025, godz. 19:30
Po prostu wyróżnia się na tle innych kolegów :D
No to są takie detale, na które się często nie zwraca uwagi. W poprzednim ustawieniu, Mateusz mial na start dwa łatwiejsze biegi. Raz, że bieg nr. 4gdzie masz juniora o często najsłabszego seniora rywali, a potem znów bieg na juniora. I nawet jak jesteś gorzej spasowany, to jakieś punkty ujedziesz. Kasprzak na takim numerze wykrecil niemal 2.0 w Grudziądzu :). Teraz zaczyna od dwoch biegów na 4 seniorów, w tym bardzo mocno obsadzony bieg nr. 3.
Oczywiście poprzeczka idzie w górę i w końcu będzie musiał sobie nawet z tym radzić, ale jak dla mnie tragedii nie ma.
Oczywiście poprzeczka idzie w górę i w końcu będzie musiał sobie nawet z tym radzić, ale jak dla mnie tragedii nie ma.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Też Cierniakowi nie pomaga tytuł dwukrotnego IMŚJ i bezpośrednie porównania do Kubery. Domin miał pierwszy sezon U24 na poziomie obecnego Matiego, a potem nie zszedł poniżej 2.0. Matiego rozwój jest inny, co jest normalne, bo są innymi ludźmi, ale porównań raczej nie uniknie, bo obaj na juniorce byli mocni.
Dwaj wyżej wspomniani już się pasują 
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
W zasadzie Lindgren, Kubera i Cierniak najważniejsi do treningu. Zmarzlik i Holder latają na z5.
Żaden ten Apator mocny. Jest taki jaki był tyle tylko , że u nas Wiktor ma kontuzję. Zrobił 2 punkty zamiast 7 i jest jak jest.
Oczywiście jak Sparta przetrzebiona kontuzjami była to trzepali się, że te mistrzostwa to takie i owakie .
Teraz kosmiczny Apator. a gówno !
Oczywiście jak Sparta przetrzebiona kontuzjami była to trzepali się, że te mistrzostwa to takie i owakie .
Teraz kosmiczny Apator. a gówno !
Próbowałem pobawić się programem, do ich jakieś symulacje wyników na podstawie składów awizowanych, ale...to nie mam sensu :) nie ma szans przewidzieć, jak pojedzie czwórka liderów Apatora. Tam każdy może pojechać jak lider i może skończyć z wynikiem w stylu 8/6.
Kvech dostaje pierwszy wyścig, tak jak się spodziewałem. Wystawianie go do 4 biegu i walenie 4 rezerw taktycznych to za duże ryzyko. Nie ma żadnej pewności, że np. Nie trzeba będzie zrobić taktycznej za któregoś z tej czwórki, np. w biegu 14. Jedyne co wiemy, to że w MM z taktyka pojedzie najwcześniej prawdopodobnie w biegu 13 ( ale wcale nie musi). No nie ma nad czym i z czy spekulować.
Z ciekawości sprawdziłem sobie również czasy z zeszłorocznego meczu w PO i tegorocznego w RZ. Różnica rzędu 1,5-2 sekund ;) Wiec tez nie ma co wyciągać wniosków.
Nie mam pojęcia w którą stronę może pójść ten mecz. Powinniśmy go wygrać i zakręcić się w okolicach minimum 50 punktow. Ale czy dobijemy do 54? Możemy. Możemy zrobić tez 59. Ale też możemy się zatrzymać na 50.
Tak wiem, bardzo pomogłem :D
Kvech dostaje pierwszy wyścig, tak jak się spodziewałem. Wystawianie go do 4 biegu i walenie 4 rezerw taktycznych to za duże ryzyko. Nie ma żadnej pewności, że np. Nie trzeba będzie zrobić taktycznej za któregoś z tej czwórki, np. w biegu 14. Jedyne co wiemy, to że w MM z taktyka pojedzie najwcześniej prawdopodobnie w biegu 13 ( ale wcale nie musi). No nie ma nad czym i z czy spekulować.
Z ciekawości sprawdziłem sobie również czasy z zeszłorocznego meczu w PO i tegorocznego w RZ. Różnica rzędu 1,5-2 sekund ;) Wiec tez nie ma co wyciągać wniosków.
Nie mam pojęcia w którą stronę może pójść ten mecz. Powinniśmy go wygrać i zakręcić się w okolicach minimum 50 punktow. Ale czy dobijemy do 54? Możemy. Możemy zrobić tez 59. Ale też możemy się zatrzymać na 50.
Tak wiem, bardzo pomogłem :D
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski