Żużlowe różności
Re: Żużlowe różności
Dlatego kolega stosuje prostackie prowokacje. Czekam kiedy ze spółkami i wychowankami wyjedzie... Flagg - żeby wyłożyć wprost o co chodzi. Mistrz Artiom to krzywda dla tej dyscypliny. Zupełnym jego przeciwieństwem był np. Mark Loram - który nie wygrał żadnego GP, nigdy nie był najszybszy ale w każdym swoim wyścigu robił wiatr i wyszarpywał punkty. Pomyślunek w żużlu? Przykład pierwszy z brzegu - Andreas Jonsson. Chyba najinteligentniej jeżdżący facet w historii. A to co pojechał dla nas w 1 lidze- nie da się odpamiętać...
Gelo - ja rozumiem. Tylko czy musimy wpadać że skrajności w skrajnośc? Porównujesz Lagute do największych - Zmarzlika, Jonssona, Lorama. Ja w żadnym wypadku nie robię z Ruskiego wirtuoza torów. I piszę to po raz trzeci chyba. Ale gościem, który nie wyprzedza i jeździ bezmyślnie po torze to jest np. młody Lampart. Laguta jednak poza szybkim sprzętem posiada jeszcze umiejętności, i to jednak całkiem niemałe. Nie na poziomie Zmarzlika, Jonssona czy Lindgrena, ale też nie na poziomie Lamparta czy Miskowiaka. Tylko o to mi chodzi
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Ja bym powiedział że Zmarzlik jest na poziomie Miesiąca albo ciut wyżej, a Artiomowi jeszcze trochę brakuje
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN
Gelo pisze:Dlatego kolega stosuje prostackie prowokacje. Czekam kiedy ze spółkami i wychowankami wyjedzie... Flagg - żeby wyłożyć wprost o co chodzi. Mistrz Artiom to krzywda dla tej dyscypliny. Zupełnym jego przeciwieństwem był np. Mark Loram - który nie wygrał żadnego GP, nigdy nie był najszybszy ale w każdym swoim wyścigu robił wiatr i wyszarpywał punkty. Pomyślunek w żużlu? Przykład pierwszy z brzegu - Andreas Jonsson. Chyba najinteligentniej jeżdżący facet w historii. A to co pojechał dla nas w 1 lidze- nie da się odpamiętać...
Jesteś uprzedzony do A. Łaguty. On oczywiście nie jest typem żużlowego wariata, który zapomina się na starcie, a potem mija wszystkich po całej szerokości toru, ale nie można mu odmówić umiejętności (kto minął Zmarzlika na trasie w finale SGP w Lublinie?), tego że znakomicie odczytuje możliwości swoich silników i że jest przesympatycznym kolesiem.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
Flagg pisze:Czyli w sumie o co walczysz? Ok, przytoczone statystyki były niedokładne, przyznaje się do winy i biorę na klatę.
Jednak nie zmienia to w żaden sposób clue wypowiedzi, co zresztą sam przyznajesz. Emil nie byl i prawdopodobnie nigdy nie będzie zagrożeniem dla Zmarzlika w walce o mistrzostwo. A to sugerował Truskawa.
A czy Emil jeździł dla hajsu, sławy czy może po to, żeby pokręcić się we kółko nie ma kompletnie żadnego znaczenia. Liczy się to, jakie wyniki osiągał.Skoro nie można tego powiedzieć o zadnym innym rywalu Zmarzlika to skąd to 3-4 miejsce, a nie drugie? Kto miałby to drugie-trzecie zająć?Ale spokojnie kręcił by się w okolicy 3-4 miejsca w generalce i w pojedynczych rundach robił show, prezentując na przestrzeni całego sezonu, jakiś solidny poziom. Czego w zasadzie o żadnym zawodniku poza Zmarzlikiem nie można powiedzieć.
Tak jak pisałem, Zmarzik-Laguta walka o IMŚ. Kubera-Emil 3-4. Tak obstawiam cykl, gdyby jeździli w nim najlepsi na świecie.
A o co walczę, o nic. Chciałbym jako kibic dyscypliny, by w Mistrzostwach Świata, jeździli najlepsi zawodnicy. Jest to dla wielu zaskakujące, ale tego bym chciał.
By w takiej stawce najlepszych, wyłonić IMŚ, medalistów, utrzymujących się.
Wiem że teza, by w mistrzostwach świata jeździli najlepsi jest kontrowersyjna, ale no o to mi o nic więcej nie chodzi.
No i jeszcze fajnie jakby jedna ze stacji pogoniła jednego komentatora, ale to po prostu można wyciszyć.
Piernik pisze:Laguta w cyklu jest konieczny i tu nie ma żadnej dyskusji
Może sobie jeździć w jakimś cyklu, najlepiej w Mistrzostwach Azji, skoro pochodzi z tego kontynentu. Ale nie w Mistrzostwach Świata, jeszcze pod naszą flagą. Jeśli, zgodnie z tym co piszesz, osoby z Discovery patrzą tylko na słupki, to powinni z nich wyczytać, że taki manewr nie spotka się z entuzjazmem kibiców, z wyjątkiem garstki odszczepieńców.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
Kshyhu pisze:Możemy zrobić na forum ;)
Dwie odmienne Czy jestes za powrotem rosyjskich zuzlowcow do GP i Czy chetnie wysluchalbys Mazurka Dabrowskiego w przypadku zwyciestwa Rosjanina :)
Kaman pisze:Kshyhu pisze:Możemy zrobić na forum ;)
Dwie odmienne Czy jestes za powrotem rosyjskich zuzlowcow do GP i Czy chetnie wysluchalbys Mazurka Dabrowskiego w przypadku zwyciestwa Rosjanina :)
Odnośnie hymnu to jest jakiś sztuczny problem. Po prostu niech nie będzie odgrywany żaden. To są zawody indywidualne o mistrzostwo świata wśród homo sapiens.
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN
No kolega Piernik niedawno przecież nas usilnie przekonywał, że Laguta i Emil są niemal na każdym stadionie witani brawami I kwiatami i wszyscy są szczęśliwi, że jeżdżą w naszej lidze :) Szczególnie na ostatnim meczu w Częstochowie było to widoczne :)
Starty Ruskich w SGP paradoksalnie będą pewnie miały pozytywny wpływ na słupki Discovery. Bo ludzie będą oglądać Ruskich z nadzieją, że przegrają, że im się nie będzie wiodło, a nie z miłości do nich.
Jesteśmy trochę masochistami. Lubimy oglądać czy czytać o tym, co nas drażni/denerwuje.
Starty Ruskich w SGP paradoksalnie będą pewnie miały pozytywny wpływ na słupki Discovery. Bo ludzie będą oglądać Ruskich z nadzieją, że przegrają, że im się nie będzie wiodło, a nie z miłości do nich.
Jesteśmy trochę masochistami. Lubimy oglądać czy czytać o tym, co nas drażni/denerwuje.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
A Czarka to zablokowałeś.
truskawa pisze:Kaman pisze:Kshyhu pisze:Możemy zrobić na forum ;)
Odnośnie hymnu to jest jakiś sztuczny problem. Po prostu niech nie będzie odgrywany żaden. To są zawody indywidualne o mistrzostwo świata wśród homo sapiens.
Ale dlaczego żaden? Jak już zostali pełnoprawnie dopuszczeni to odegrajmy także hymn, z tym gorzej hę?
Ale po co w ogóle wiązać zawodnika w GP z reprezentowaniem jakiegoś kraju. Reprezentują przede wszystkim siebie.
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN
To dlaczego jest limit 5 zawodników z jednego kraju? Przeciez reprezentują siebie
Nie wiem właśnie dlaczego. Tzn wiem, ale nie jest to istotne - żeby więcej państw miało swoich przedstawicieli i aby cykl wzbudzał zainteresowanie również poza Polską. Nie widzę przeszkód by to zmienić.
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN
truskawa pisze:Kaman pisze:Kshyhu pisze:Możemy zrobić na forum ;)
I to jest koncepcja . Ja bym poszedł dalej , za ciosem i z olimpiadami też zrobił porządek co to za jakieś reprezentacje . Jedna czerwona flaga dla wszystkich i zamiast hymnów wszyscy by śpiewali Międzynarodówkę.
Karamba pisze:I to jest koncepcja . Ja bym poszedł dalej , za ciosem i z olimpiadami też zrobił porządek co to za jakieś reprezentacje . Jedna czerwona flaga dla wszystkich i zamiast hymnów wszyscy by śpiewali Międzynarodówkę.
Ha ha ha!
Tak jest! Ja tez jestem za. To juz jest nas trzech
go! pisze:Karamba pisze:I to jest koncepcja . Ja bym poszedł dalej , za ciosem i z olimpiadami też zrobił porządek co to za jakieś reprezentacje . Jedna czerwona flaga dla wszystkich i zamiast hymnów wszyscy by śpiewali Międzynarodówkę.
Ha ha ha!
Tak jest! Ja tez jestem za. To juz jest nas trzech
Ano komuna to był dobry ustrój, tylko ci ruscy nas za mordy trzymali xd
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/1069729/zuzel-komarnicki-zazenowany-domaga-sie-natychmiastowej-reakcji-wladz-ligi?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=fbsf&utm_term=post&utm_content=sportowefakty&fbclid=IwAR3F4rtMZad5hl0zfwDas0_cj8oZcfBPZTRYM4yR-hLt6wM3YHNlZ1CYauo
Arcysilna Sparta jadąc do końca robi w Krośnie 50 pkt. Motor zdecydowanie więcej a to przecież Sparcie cały czas wróżą złoto i podniecają się jej wynikami. A tu nagle trzeba coś zrobić bo Motor za silny.... Tego Pana już się nie da słuchać odkleił się całkiem.
Arcysilna Sparta jadąc do końca robi w Krośnie 50 pkt. Motor zdecydowanie więcej a to przecież Sparcie cały czas wróżą złoto i podniecają się jej wynikami. A tu nagle trzeba coś zrobić bo Motor za silny.... Tego Pana już się nie da słuchać odkleił się całkiem.
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'
truskawa pisze:Ale po co w ogóle wiązać zawodnika w GP z reprezentowaniem jakiegoś kraju. Reprezentują przede wszystkim siebie.
Mamy jeszcze manifest kosmopolityzmu. Forum się rozwija. :)
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
-
rumburaquee
- Zawodowiec
Rusek pisze:https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/1069729/zuzel-komarnicki-zazenowany-domaga-sie-natychmiastowej-reakcji-wladz-ligi?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=fbsf&utm_term=post&utm_content=sportowefakty&fbclid=IwAR3F4rtMZad5hl0zfwDas0_cj8oZcfBPZTRYM4yR-hLt6wM3YHNlZ1CYauo
Starszy pan niech się odpierniczy. Toż my jedziemy co roku odpadami z innych klubów. No po za Zmarzlikiem.
No bo to Motor jest rakiem Ekstraligi. Psuje rynek, kombinuje ze wszystkim.
A Sparta była od zawsze w Ekstralidze. Tam wszystko zawsze piękne ładne.
A Sparta była od zawsze w Ekstralidze. Tam wszystko zawsze piękne ładne.
- niespokojny
- Trener
Ktos jeszcze traktuje wypociny Komarnickiego powaznie? Wiadomo ze ich Lublin boli odkad awansowalismy do ekstraligi, a teraz zawinelismy im jeszcze ikone.
Zreszta Holder i Lindgren mieliby mocno przecietny KSM po kilku slabych sezonach. Raczej kluby sie o nich nie zabijaly.
Zreszta Holder i Lindgren mieliby mocno przecietny KSM po kilku slabych sezonach. Raczej kluby sie o nich nie zabijaly.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych