Lubelski klub w sezonie 2012
- manjolo
- Junior
- Kontakt:
Re: Lubelski klub w sezonie 2012
motoru brum
- niespokojny
- Trener
Wszystko wskazuje na to, ze Miskowiak zostaje w I lidze (Harris, Jablonski i Szombierski we Wlokniarzu). Moze jak nie Nicholls to nim sie zainteresujemy? Drozszy od Kuciapy byc nie powinien.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Jak nie powinien , jest droższy z tego co wiem.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
- niespokojny
- Trener
Wg Bydgoszczy ceni sie na 400 tys - 500 tys. Tyle chcial za caly sezon jazdy w e-lidze, za jazde w I pewnie mniej. A ile chce Kuciapa? Tyle co Baran w II lidze?
Na ile te słowa są dla Ciebie wiarygodne? Z tego co ja wiem to sporo zalezy od tego gdzie Misiek będzie jeździł, bo od tego zależy wsparcie ze strony braci Garcarków dla niego. Dzięki Garcarkom właśnie Misiek miał za co żyć i za co przygotować sprzęt w trakcie tego sezonu. Oni nie wspomagają go kwotą kilku czy kilkunastu tysięcy to są większe kwoty.
A po 2. To o kontrakcie Barana w naszym klubie nie ma co dyskutować bo nikt poza Wilkiem temu facetowi w II lidze takiej umowy by nie załatwił.
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2011/ ... uz-wybral/
Jeleń już wybrał
Z tekstu wynika że podpisał i tylko ktoś to musi ogłosić, a kto ostatnio lubi zwlekać ? 
A po 2. To o kontrakcie Barana w naszym klubie nie ma co dyskutować bo nikt poza Wilkiem temu facetowi w II lidze takiej umowy by nie załatwił.
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2011/ ... uz-wybral/
Jeleń już wybrał
istred pisze:Zapomniałeś już, że Stachyra to 100% stalowiec?Czy to Śledź był...?
To 500 tys czy 900 tys? Czy może dokładną kwotę losuje się spomiędzy tego zakresu?Zawodnik takiej klasy bierze 500-900 tys. złotych netto za sam podpis.
Ja tam nie wierzę w ani jedno słowo Dariusza. Tyle razy już "mijał się z prawdą", że nie mam do niego nawet odrobiny zaufania.
Zresztą co to za tekst - 20%? Z 900 tys. to 180 tys., z 500 tys to 100 tys. Tyle to ponoć Baran w II lidze dostawał...
Jeśli Bjerre chce 500 tys. za sam podpis (przed negocjacjami) to niech Dariusz ponegocjuje trochę i zjedzie do 300-400 tys i niech podpisuje
Nie chcę usprawiedliwiać Sprawki, ale bądźmy uczciwi. Powiedział on, że:
- Zawodnik takiej klasy bierze 500-900 tys. złotych netto za sam podpis. 10 tys. zł za dojazd i około 3-4 tys. zł za punkt - wylicza Sprawka.
A więc nie dotyczy to jedynie Bjerre. Zawodnik tej klasy to dla Sprawki zapewne także Harris, Lindgren czy Nichols. Jeden krzyknął 900k, inny 500k. Stąd taki rozstrzał. I dobrze, że prezes zdradził jakie mają oczekiwania. Nawet zakładając przychody na sumę 3 mln, wydatek na Bjerre byłby ogromny. Pozostaje trzymać kciuki za talenty negocjatorskie działaczy i może komuś z tych zawodników z biegiem czasu rura zmięknie.
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!
Dobra, dobra... Sprawka mówił też, że Borowicz kosztuje 100 tys.
100 tys. miała kosztować maszyna startowa...
Dlatego na to co mówi ten gość trzeba brać bardzo duży margines błędu.
Nie zdziwiłbym się jakby się okazało, że jest to kwota, od której zawodnik rozpoczyna negocjacje, a faktyczny kontrakt opiewa na połowę tej kwoty.
100 tys. miała kosztować maszyna startowa...
Dlatego na to co mówi ten gość trzeba brać bardzo duży margines błędu.
Nie zdziwiłbym się jakby się okazało, że jest to kwota, od której zawodnik rozpoczyna negocjacje, a faktyczny kontrakt opiewa na połowę tej kwoty.
Ostatnio zmieniony 20 grudnia 2011, o 19:32 przez istred, łącznie zmieniany 1 raz.
Co ty opowiadasz Gollob ma 7,5 tys. za punkt,cos koło tego. Ty ogarnij ceny bo takie bzdury piszesz aż szkoda gadać.
kibicLBN pisze:Co ty opowiadasz Gollob ma 7,5 tys. za punkt,cos koło tego. Ty ogarnij ceny bo takie bzdury piszesz aż szkoda gadać.
A gdzie ten cennik bo tez bym sobie ogarnal ?
kibicLBN pisze:Co ty opowiadasz Gollob ma 7,5 tys. za punkt,cos koło tego. Ty ogarnij ceny bo takie bzdury piszesz aż szkoda gadać.
Od "super poinformowanego" dziennikarza:NAJWIĘCEJ ZAROBIŁ. W tej kategorii ponownie wygrywa Gollob. Oficjalnie wiadomo, że za każdy występ kasuje ryczałt w wysokości 38500 zł. Po 14. spotkaniach ma więc na koncie 539 tys. zł tytułem premii. Jason Crump, najskuteczniejszy stranieri zarobił dotąd około 430 tys. zł. Z naszych informacji wynika, że stawka Australijczyka to 650 euro za punkt. Łatwo więc policzyć, że zdobyte jak na razie punkty (151) i bonusy (11) skasował 106 tys. 600 euro.
http://bez-hamulcow.przegladsportowy.pl ... -augiasza/
- niespokojny
- Trener
Akurat do Golloba kibic ma racje. 7,5 tys za pkt ale zadnego ryczaltu. I sam Tomek sie na to zgodzil, bo wczesniej mial ok. 80 tys ryczaltu za mecz i 0 za pkt.
PS.Nicholls krzyczy od Startu 600k za sezon, a my jestesmy jego karta przetargowa. Zostalo juz malo zawodnikow mogacych prowadzic pare w 1 lidze. Cala reszta to II linia co najwyzej.
PS.Nicholls krzyczy od Startu 600k za sezon, a my jestesmy jego karta przetargowa. Zostalo juz malo zawodnikow mogacych prowadzic pare w 1 lidze. Cala reszta to II linia co najwyzej.
Ostatnio zmieniony 20 grudnia 2011, o 19:51 przez niespokojny, łącznie zmieniany 1 raz.
http://espeedway.pl/news,hampel_z_rekor ... 09,12.html
Hampel:
Szukałem ale już oczopląsu dostaję.
Crump ma 8 tys. od punktu. najdroższy jest.
Hampel:
Kod: Zaznacz cały
nadal będzie dostawał 4500 zł za każdy zdobyty punkt. W jego kontrakcie ma się również pojawić zapis o dodatkowej premii. Jeśli zdobędzie w sezonie 200 punktów, to dodatkowo ma otrzymać 50 tysięcy. Według nas Hampel w sezonie 2012 będzie w stanie zarobić łącznie nawet 2,5 mln zł.Kod: Zaznacz cały
Jak się nieoficjalnie dowiedział Przegląd Sportowy, klub przystał na podniesienie kwoty za podpis o 200 tys. złotych. W ubiegłym sezonie Jarek dostał milion, teraz będzie miał 1,2 mln.Szukałem ale już oczopląsu dostaję.
Crump ma 8 tys. od punktu. najdroższy jest.
Wiem, wiem... znalazłem takie info, dlatego skasowałem ten fragment.
Ale pamiętam też że po necie krążyło zdjęcie Golloba z kontraktem, a tam wpisane 35 tys. ryczałtu, tylko w jakimś wcześniejszym sezonie.
I jak widać dobrze pamiętałem, o czym pisał też Ostafiński.
Ale pamiętam też że po necie krążyło zdjęcie Golloba z kontraktem, a tam wpisane 35 tys. ryczałtu, tylko w jakimś wcześniejszym sezonie.
I jak widać dobrze pamiętałem, o czym pisał też Ostafiński.
Motor mocny
- manjolo
- Junior
- Kontakt:
no jakby do tego doszedl "profesorek" to uwazam, ze takie minimum przyzwoitosci mamy, a jednoczesnie chyba max. na nasze mozliwosci finansowe.
motoru brum
No jest Jeleń i Mads...
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
- niespokojny
- Trener
Chodza sluchy, ze Mitko byl tez z nami dogadany, ale Opole nam go zawinelo 
No to skład mamy super.....budżet większy od Grudziądza a skład 2 ligowy wzmocniony Jeleniewskim.
-
ardrechsler
Jak fajnie, że mamy Madsa. Brawo! Miesiąc i Baran na luzie do zimy podejść już nie mogą. Wydaje mi się, że szybko zyska naszą sympatię. W Elite League był lepszy od Woffindena, Kasprzaka i Janowskiego. To robi wrażenie. Zaraz ktoś powie, że to tylko Anglia, ale przypadkiem średniej 2,0 się nie robi. No i jeździł w DPŚ...
Po pierwsze chciałem się przywitać ze wszystkimi. Po 2.5 roku czytania forum postanowiłem się odezwać 
Co do składu, myślę że może być naprawdę ciekawie, wszyscy z tej piątki to walczący i perspektywiczni zawodnicy, wystarczy ze dobrze przepracują zimę i zainwestują w sprzęt (nie mylić z pługiem do odśnieżania...). A poza tym mamy w składzie wychowanka którego jak widać z ankiety, chciał prawie każdy, warto też dać szansę innym naszym zawodnikom którzy wywalczyli awans - zobaczymy ile są warci. Oczywiście przydałby się jeszcze jeden klasowy zawodnik ale jest jeszcze dużo czasu
Co do składu, myślę że może być naprawdę ciekawie, wszyscy z tej piątki to walczący i perspektywiczni zawodnicy, wystarczy ze dobrze przepracują zimę i zainwestują w sprzęt (nie mylić z pługiem do odśnieżania...). A poza tym mamy w składzie wychowanka którego jak widać z ankiety, chciał prawie każdy, warto też dać szansę innym naszym zawodnikom którzy wywalczyli awans - zobaczymy ile są warci. Oczywiście przydałby się jeszcze jeden klasowy zawodnik ale jest jeszcze dużo czasu
Karol Baran Karol!
Na tym etapie ocena szans poszczególnych zawodników to wróżenie z fusów, ale nie da się ukryć, że jest to skład drugoligowy plus Jeleniewski, który, cokolwiek by to znaczyło...
|
|
▼
|
|
▼
Było do przewidzenia że oni podpiszą i mi osobiście skład się bardzo podoba. Teraz trzeba przypilnować rzeszowiaków aby się dobrze przygotowali. Jeśli dojdzie Karlsson i Kuciapa (wolał bym Stachyrę
) to wg mnie w Lublinie jesteśmy w stanie pokonać Gniezno i Grudziądz. Jeżeli nie walczymy o awans to skład naprawdę fajny
Jeszcze tylko przyzwoici juniorzy by się przydali...
Jeszcze tylko przyzwoici juniorzy by się przydali...

Tyle czekania na kontrakt i to z drugoligowcem... już widzę te karnety rozchodzące się jak świeże bułeczki. Teraz niech pan S. użyje "talentów negocjatorskich" i załatwi nam w terminarzu, żebyśmy pierwszego meczu nie jechali z Gnieznem 
#NajśmieszniejszaLigaŚwiata